Merhaba kızlar. 4 yaşında kızım var. Şimdiye kadar babannesi baktı ben çalışıyorum. Bugün babasıyla sakalasiyorduk ben doğurdum benim kızım, hayır benim kızım derken kızım demesin mi bana ikiniz de bakmadiniz babannem bakti diye 🥹😂 kalbime füze atti resmen 😅 Bu arada ciddi değildi tabi beni kızdırmak icin dedi. Babannesiyle yakın olması da beni rahatsız etmiyor. Linç tayfaya şimdiden cevaplarini vereyim. Kızım gayet mutlu ve huzurlu bir çocuk 😂
Bence cocugu işlemişler gibi geldi bilmiyorum öngörümü yaptım gene saglıklı bir düşünce deil .Üzüldüm ben 😔
Kaynanam biraz ben büyüttüm benim kızım falan diye takılıyor sanırım onu yansitiyor bize de :)
Bence kayinvaliden bu şekilde dememeli cocuk ondan etkilenmise benziyor
Üzülsem mi gülsem mi bilemedim
Ben üzülmedim yine de az da olsa burukluk oldu tabiki. Ama kızım babannesigille çok mutlu çok şükür sıkıntısı yok😊
Bizim binada da böyle bir kız çocuğu var 5,6 yaşlarında çocuğun anne babası polis miş farklı bi şehirde çalışıyorlarmış ama bu çocuğu babaanneye bırakma nedenleri çalışma değilmiş ikinci çocukları olduğu için bu kızı babaannesine bırakmışlar annesi iki çocuğa yetemeyeceğini düşünmüş babaannede genç kendi anlattığına göre ikinci çocuk doğunca alıp getirdim gelinim küçükle ilgilensin ikisine bakamaz diye düşündüm diyordu ben biraz üzüldüm o sırada ikinci bebeğime hamileydim empati yaptım küçük bebeğim için büyük oğlumdan vazgeçmiş gibi oluyordu sanki doğru bulmadım bu durumu bir de dediğim gibi farklı şehirledelee çocuk anne babayı haftada bir görürse ne güzel görmezse o da yok
Kadının bana tavsiyesi ikinci doğunca sende büyüğü kaynanana ya da annene ver onlar baksın dedi 😂ay asla yapamam yorgunluktan öleceğimi bilsem yine bırakmam demiştim kadın ardından sen bilirsin erken çökersin dedi şok oldum 😂
Ama çocuğu ne zaman görsem çok mutlu babaanne ve dedeyi çok seviyor onlarda bir dediğini ikiletmiyor bu da bence güzel olan tarafı
Sizin durumunuz farklı tabi bu olaydan ama bende nedense babaannenin sanki doldurduğunu düşündüm sen onların kızı değişsin ben bakıyorum benim kızımsın gibi şeyler mi söylüyor acaba
@birannneemine valla bende anlamadım canım ama çok üzülmüştüm çocuk adına ha aynı şehirde olsalar anne çalışıyor olsa hadi neyse de ikinci çocuk oldu diye bırakılır mı üstelik dediğim gibi farklı bi şehir çocuk mutlu yani belli oluyor bir dediği iki olmaz ama yine de doğru bişey değil bir de ben ikinci bebeğime hamileyken oğlum 15 aylıktı kadın bana sende ikinciyi doğurunca bunu ya annene ver ya kaynana baksınlar dedi asla veremem yorgunluktan ölsem birgün bile ayrı yatmam dedim sen bilirsin erken çökersin dedi şok oldum 😂
Demekki onlar için normal bi durum 🥲
Ay bi de sanki bi eşya veriyormuş gibi söyledi ver gitsin diye çok şaşırdım kadın genç evde çocuğu yok sağlığı yerinde kendi için getirmiştir diye bile düşündüm
Olabilir yanlız kalmayım diye
Yok ya bence çok yanlış bir uygulama. Çocuk resmen dislaniyor. Ben de o şekilde veremem. Ama kızım şuan babannesine diyor ki. Biz çogaliyoruz babanne ikimize birden nasıl bakcan diyor 😂
Sanki biraz babaanne tarafından işlenmiş gibi geldi bana komik gelmiş olabilir ama bence bu söylemin altında biraz fesatlık var gibi geldi haksızsam hakkını helal et
Kızınızın verdiği cevap değil de sizin bu muhabbete girip kötü bir yarış yapmanız üzücü. Siz komik sanıyorsunuz ama çocuk için pedagojik açıdan sıkıntılı bir "eğlence" olmuş. Biraz araştırın derim.
Bende bırakmayı düşünüyorum babanesinde çok seviyor zaten oğlumu artık ilişkileri oyle olur diyorum bende 😃
Gayet mutlu ve huzurlu. Bunu ileride bir koz olarak kullanacak. Ergenlik döneminde siz onun güvenlik sınırlarını çizmeye başladığınızda karşınıza dikilip “ beni siz büyütmediniz babaannem büyüttü, siz bana karışamazsınız!” dediğinde anlayacaksınız, bugünkü konuşmanın nelere gebe olduğunu. Kreş kreş bakıcı bakıcı gezmesinden çok daha iyidir bir üst ebeveynin bakması lakin kızınızla oturup konuşun şu an ebeveyn karmaşası yaşıyor. “Hayır! Seni babaannen büyütmedi, benim senin büyütme serüvenimde bana yardımcı oluyor. Ben sana bir şeyler alabilmem için çalışıyorum bu arada seninle ilgilenebilecek en iyi kişilerden birisi babaannen olduğu için seni ona emanet ettim “ deyin. Ergenlik dönemine şimdiden hazırlık yapın.
Aynen ben de eşime bunu söyledim. Annenle konuş yanında şakasına da olsa bu şekilde konuşmasın diye söyledim. Bu durumun ben de farkındayım. Kızım da şuan herşeyin farkında zaten biraz kendisi şakaci bir çocuk böyle sırf şakadan kızdırmak için söylediği şeyler oluyor. Bunu da o şekilde söyledi aslında ama ben de hafife almıyorum yine de 😊
İlerde kiymetinizi cok çok anlicak uzulmeyin.Beni annem 40 gunlukken birakmis babaanneme calismaya gitmis.Simdi emekli 12 yildir.Babamda emekli.Bizi ne sevgisinden ne ilgisinden eksik birakti.Biz zaten sokaklarda oynuoduk ozmanlar.Evde olsa annem nolacakti babaannem gozu gibi bakti.İyikide calismis kardesimle bize 1er ev yapti kendi evimiz haric evlerimiz var.Ne istediysek aldilar.Birkere de demedim annem calismasaydi diye.Ama benim şükür etmemin sebebi rahmetli babaannem cok cok guzel bakti bana Allah cennet eylesin yerini bitanemdi benim🙏Annemde canimin canı 🙏
Allah razı olsun hem ailenden hem babannenden. İşte aslında benim de tüm savaşım bu yüzden. 😊 O yüzden de kızıma ekstradan ilgi gösteriyorum. Özen göstermeye çalışıyorum. İzinli olduğum günler bol bol vakit geçirip gönlünü almaya çalışıyorum. Dün babasiyla birlikte parka, gezmeye götürdük mesela. "Anne bugun beni çok mutlu ettiniz "diyor. Yani beraber geçirdiğimiz günler hiç atlamaz mutlaka "bugün çok güzel bir gün geçiriyoruz " der. O yüzden ben de dengeyi sağladığımı düşünüyorum 🤭🥰
1,492,884 soru
24,392,700 cevap
349,421 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın