+2 oy
247 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (754 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

İyi günler hanımlar. Temizlik rutinine ihtiyacım var benim işler yetişmesine yetişiyor ama ben çok yoruluyorum. 

Her pazartesi dip köşe temizliğim vardır. Pazar akşamından toz alır etrafı bi toparlarım. 

P.tesi Kızım uyumadan yatak odamı süpürürüm silerim uyuyana kadar havalandırırım. Sonra onla ilgilenir o uyurken dip köşe süpürür silerim. Uyanınca arada yemek tezgah işleri hariç çamaşır bulaşık dışında bişey yapmam. 

Haftanın her günü süpürür bazen her gün bazen iki güne bir mop ile silerim. Ama yine kızım uyumadan yatak odasını o uyuyunca diğer yerleri. Hafta içi mopla silip dikey Süpürge ile süpürdüğüm için daha çabuk biter zaten ev 2+1. Aralardaki boşluklarda kendime belirlediğim yerleri yaparım. Ya dolap içi ya kapılar ya camlar. Her akşam kızımı uyutmaya gitmeden tuvalet banyoya ç.suyu dökerim kızım uyuyunca yıkarım. Kızım uyanınca ufak tefek dışında bişey yapmam. Ama bana hiç vakit kalmıyor sizin rutininiz nedir? Birde tuvalet çöpü her gün alınmalı mı ben alıyorum ama eşim gereksiz zaten iki kişiyiz dolmuyor diyor

Geç dönersem kusura bakmayın fındıkım uyandı

11 Cevaplar

0 oy
önce (1,992 puan) tarafından

haftaiçi dip bucak yapamam, tek başıma çocukla olmuyor. haftasonu eşimle bir yaparız. mutfak ve banyo bende olur. ıvır zıvır toplama, etrafı süpürme eşimde, çamaşır eşimde. 

eşim toz almayı sevmez onu ben yaparım.

perdeler ve camları birlikte hallederiz. 

halıları zaten yıkamaya verdik, bir de kaldırırdık daha da halı işi olmaz bizde kasım, aralığa kadar. 

banyo çöpü de ne zaman dolarsa o zaman atarız veya koku yaparsa. 

önce (754 puan) tarafından

Dip köşeden kastım detaylı süpürüp (koltuk yatak altı halı altları mobilyaları çekip süpürme) silmesini ( kova ve bez ile) tozunu almasını falan. Yoksa bende tek güne tüm evi kaldır indir mümkün değil yetiştiremem öncelik evladım. Bizde de eşimle iş bölüşümü vardır sağolsun oda yardımcıdır ama ona rağmen yetişemiyor gibi hissediyorum. 

önce (1,992 puan) tarafından

hiçbir zaman yetişmez ki. boşa yoruyoruz kendimizi 

-Reklam-
0 oy
önce (821 puan) tarafından

Ben kız uyanıkken yapıyorum bütün işimi öğlen uykusunu yapınca dinleniyorum 

Bizde tam olarak o aralarda uyku gerilemesi yaşadık. Uykusu çok düzensizdi sanırım 3 uykuydu o sıra yatmamak için direnirdi. İki uykuya düşürdük 45 dakikaya çıktı uyku süreleri. 1 yaşını az geçmişti tek uykuya düştük şimdi uzun uyur. Uyanıklık süresi arttı. Umarım sizinki de düzene girer gün içindeki uykuları anneler için nimet 

Ben de ilk 6 ay uyku sorunu yaşadım sonra kendim düzene soktum ve rutin oluşturdum uyku saatler sabit kolay kolay aksatmiyorum saatlerini

önce (865 puan) tarafından

Uyku egitimi de aldim fayda etmedi malesef

Uyku eğitimi bana göre boş ve saçma ona verilen para da gereksiz siz kendiniz de ayarlayabiliriz çocuğun biyolojik saati var onu takip edip yapabilirsiniz 

Mesela benim kızım öğlen uykusu yapmadığı zaman saa 4 5 gibi uyumak istiyor o yüzden öğlen uykusu mutlaka yaparım birde mesela diyelim ki 15 dakika uyudu ama siz 1 saat uyusun istiyorsunuz yataktan almayın yatakta uzanın şuan uyku zamanı oyun zamanı değil diyin ve uzanın o zaman dolmasını bekleyin bir kaç gün bunu deneyin 

önce (865 puan) tarafından

Herseyi yaptim geri uykuya döndurneye ugrasiyom yok uyumuyor dogdugu gunden beri ayni

0 oy
önce (6,178 puan) tarafından

Rutinim yok o an canım nereyi isterse özellikle mutfak ve oturma odasınin toplu olmasına ve yemegimin hazır olmasına özen gösteririm 

1 gün arayla nevresim değiştirim 

Evi her gün silmesemde her gün mutlaka süpürge yaparım 

Normal WC yi her gün yıkamak misafir gelip giderse çünkü çamaşır makinesi orda benim ve orayı kullanmıyoruz 

Banyoyuda duşa kabini kim duş alırsa yıkar çıkar klozet ve el yıkama yerini her kullanmada mutlaka yıkarım çünkü benim durumlar biraz farklı enfeksiyon kapanan lazım   

Çöplerde benim her yerde çöpüm var oturma odası yatak odası. Çocuk odası tuvalet banyo aklına gelebilecek her yerde (odalardakini hijyenik bulmaya bilirsiniz ama ben buluyorum sonuçta tuvalet penceresi atmıyoruz odaya ) neyse her akşam hepsini boşaltır bı poşet yaparım balkona bırakırım sabah eşimi yol ederken eline veririm 

Odalardaki çöp işi bence hijyenik olmayacak bir durum değil ama ben her akşam almaya erinirim ondan yapamam ☺️ sizin durumları biliyorum çok yazmam ama iyi okuyucuyumdur Rabbim şifa versin inşAllah 🤲🏻 💐

önce (6,178 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun 

Burda postalrimda kendince linç edenler vardı ona istineden not düştüm çünkü tartışacak konumda değilim bugün 

Valla arada bende üşeniyorum ama iyi oluyor sağda solda çöp olmuyor  

0 oy
önce (30 puan) tarafından

Eşim eve geldikten sonra yapıyoruz. Toplama ve toz alma bende, süpür sil onda. Yemek onda bulaşık bende. Banyo ve balkonlar bende, sadece kendisi kullandığı için alaturka tuvalet onda. Çamaşır katlama bende ütü onda.

Zaten daha bebeğimiz küçük olduğu için pek bir dağınıklık olmuyor

Bende her akşam bütün çöpleri mutlaka atarım dolmasını beklemem. 

Güzelmiş dizinde. Teşekkür ederim 

önce (181 puan) tarafından

İşe gidiyor musunuz? Eğer işe girmşyorsanız ve bunlar eşiniz için çok değil mi neticede çalışan dişarda yorulan biri şahsen benim çocuğum yokken çalışıp eve geldiğimde yemek yapmak çok zor oluyordu 

önce (30 puan) tarafından

Şu an çalışmıyorum bebeğim küçük. Kızımın uyku düzeni oturmadı sabah 4 gibi uyuyor bende o saatte uyuyunca tabi arada emzirmek içinde uyanınca 11 gibi anca uykumu alıyorum. Kahvaltı, bebeğin banyosu bakımı derken kalan sürede de dinlenmeyi tercih ediyorum. Eşim de böyle olmasını istiyor. 

Dediğim gibi pek bir dağınıklık olmuyo zaten

önce (181 puan) tarafından

Öyşş sabaha karşı uyumak çok çok güç bir durum ilk çocuğumda çok çektim uykudan o hallerim çok fenaydı çocuk ağlayınca eşimin sırtına pat pay yapıyordum bebek sanıp rabbim size ve tüm annelere kolaylık versin inşallah 

0 oy
önce (21,975 puan) tarafından

Canım ben şöyle yapıyorum pazar günleri temizlik günümdür genelde birde perşembe günleri benim temizlik günümdür ilk başta çamaşır varsa atarım sonrasında wc banyo yıkarım ardından tozları alıp evi süpürürüm gardropları düzenleyip mutfak dolabımı siliyorum ardından evi siler çamaşırı sererim biter işim diğer günler hafta içi toz alıp dik süpürge ile süpürüyorm havalandırıp wc bnyo yıkarm ama haftada bir mutlaka dipköşe girişirim rahat oluyorum okula gidip geliyorum işim az olsun yemekleri yetiştirim diye

Bende p.tesi dip köşe yapıyorum. Ama temizlik p.tesi mümkün değil dolap içi gardırop falan yetiştiremem. Belki kızım büyüyünce. Şimdi 19 aylık vaktinden çalmak istemiyorum o uyanıkken iş yapmak istemiyorum 

önce (21,975 puan) tarafından

Tabi daha küçükmüş canım önemli olan bebeğin iş sonra hallolur 🌸

0 oy
önce (1,101 puan) tarafından

Pazartesi günü dip köşe her yeri yaparım banyo her gün yıkanır banyo da tuvalet olduğu için normal tuvaleti haftada bir kere yıkarım kullanılmaz robot süpürgem var duruma göre ev çok kirliyse ben süpürürüm değilse robot süpürge çalıştırıyorum kızım uyumadan önce bütün işlerimi halletmeye çalışıyorum ki kızım uyuyunca dinleneyim mutfakda ki çöp her gün atılıyor zaten banyo ile tuvalette ki de dolduysa ya da koku yapıyorsa atıyorum duruma göre değişir 

önce (2,974 puan) tarafından

Birgün bütün csmasirlari yıkarım diğer günler hergun süpürge tutarım haftada birde siliyorum.hafta sonu iş yapmiyirum yaparsam eşimle yaparız genelde dışarı çıkarız  .gün içinde mutlaka kendime vakit ayırıyorum yoksa bunalıma giriyorum 

Ben heralde o kafaya giremiyorum. Yani uyanıkken yapayım uyuyunca dinleneyim diyemiyorum. Dizinde rutininiz güzelmiş teşekkür ederim

0 oy
önce (448 puan) tarafından

Benim öyle bir rutinim yok ne yapacaksan yaparım çünkü eşim evde olmadı ki ben temizlik yapamam o oldumu çocuğa bakar ben yaparım tat vermez o dışarı gider ikisi bende isimi rahat yaparım bugün hiç iş yapmadım mesela çünkü ancak bina sildim eşime tel almaya gittik geldik çocuk uyandi eşime kahvaltı türü hazırladım yedi boya işine gitti bende biraz dinlendim yatak odam geo toplu olur çocuk odamda genelde oyuncak olur çok eşya olmaz 

Yani benimde yoktu ama bebekle geçireceğim vakit daha önemli olduğu için oluşturdum. O uyurken bişeyleri yetiştirmeye çalışmak adına. Teşekkür ederim 

önce (448 puan) tarafından

Canim bende çocuk uyuyunca yaparım ama eşim evde oldu mu o bakar 

0 oy
önce (14,081 puan) tarafından

Hayatta bu kadar temizlik yapmam. İki günde bir sil süpür neye yetmiyor. Ağır temizlik yapacaksam da eşim evde olur yardımcı olur. Çocuk uyuyunca koltuğa serilmeye bile kuş kadar zaman kalıyor 

Bizde de eşim temizliğe yardımcıdır sağolsun. Haftada bir izinli o gün yemek bendeyse bulaşık ve makine onda kahvaltı bendeyse süpürme onda silme bende şeklinde paylaşıyoruz. Yada akşam erken gelecekse yıkarım tülü perdeyi o asar balkonları yıkar. Ama günlük bi rutine ihtiyacım var. Ev etrafımız inşaat sabah yıkanan balkon akşam toz toprak. Haftada 1 güncük izni böyle işlerle harcamak istemiyoruz. Teşekkür ederim yorum içinde

0 oy
önce (4,256 puan) tarafından

Ayy ben hiç günüm saatim felan yok . Güne bile bakmam . O ev toplanmaya nezamn ihtiyaçsa ozamn toplarım genelde her gün dik Süpürge ile alırım hatta bazen günde 2 kere alırım . büyük süpürge ise bakarım evin durumuna yok bu dik Süpürge halletmez derim büyük getiririm . Çamaşır zaten her gün 2 yada 3 kere çalışır kızlarım çamaşır sereer katlar .oğlum bulaşık Makinesi boşaltır yada tam tersi olur . Küçük oğlum oyuncaklarını topla deyince toplar. Banyo yu genelde banyoda çamaşır bitince ozonlarım ciflerim yıkarım paspasları makineye atarım banyo genelde gece herkes uyuyunca yaparım . Ama her gün hergünde kendime iş bulmam . Bazen akşama kadar keyif yaparım sadece mutfakla ilgilenirim yemek bulaşık başka bişey yapmam.genel temizlikte eşim yardımcı olur balkonlar camlar ondan sorulur. Bazen koltuk bazaları çekeceğim zaman eşim yapar ben başka işle uğraşırım. 

Ev benim hizmetim için var ben eve hizmetkar değilim 😎

Elbette ki ev ve eşyaların kölesi değiliz. Ben zaten evi mislemekten ziyade kızıma zaman ayırıp o uyandığı zaman çok bişeye dokunmadığımdan dolayı böyle oluyor. Yoksa her gün yapılan işlerden farklı bişey yapmıyorum bende. Sizin çocuklar sanırım büyük benimki 19 aylık birşey yapacak olayayım bacağıma sarılır kıyamam vaktinden çalmaya. Bir gün büyüyecek şimdi oynayayım uyuyunca yapayım kafasına girip kendime zaman bulamıyorum.

önce (4,256 puan) tarafından

En küçük 22 aylık benimkide . Benimde aynı bacağıma yapışır iş yaptırmaz. Heleki yemek yapacağımda tezgahla arama oturur yanaşma tezgaha die. Yinede çok yıpratma canım kendini dert etmeye değmez temizlik zaten nankör 

0 oy
önce (14,562 puan) tarafından

Ben 2 güne bir mutlaka silip supuruyorum. Dip bucaktan kastın nedir mesela dolap içleri değil ama yatak altı kanepe altları vesaire her supurdugumde siliyorum. Büyük temizlik haricinde öğlene kadar bütün işim bitmiş olur benim

Dip köşeden kastım yatak TV ünite koltuk halı dolap altları. Bende her süpürmemde oralara da tutuyorum ama p tesi günü ki kadar detaylı değil. Yada hergün halıları ters çevirip altlarını süpürmem. Çünkü günlük dikey Süpürge ve mop kullanıyorum onlarla o kadar detaylı yapamam. Pazartesi günü normal süpürge ve kova bez ile temizliyorum

0 oy
önce (5,447 puan) tarafından

Haftada bir genel temizlik yaparım mutfağı her yemek sonrası süpürüyorum iki ayda bir perde tül yıkarım yıldan üç kez bazen dört kez eşimle evde ne ne var ne yıkarız dolapları komple boşaltır baştan dizeriz robot süpürgeyi hergün açıyorum o yüzden ev tozlanmıyor üç gün toz almasamda oluyor tuvalet be banyoda asla çöp kovası olmaz benim tuvalet kağıdını klozete atarız ped falanda hemen direk sokak çöpüne atarız 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 107 göst.
17 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Gizem_clk21eker (1,413 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 53 göst.
0 oy
2 cevap 194 göst.
16 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 91 göst.

Kategoriler

1,453,410 soru

23,857,312 cevap

320,202 kullanıcı

...