+1 oy
65 göst.
önce Diğer kategorisinde (48 puan) tarafından

Kızlar merhaba benim oğlum 32 aylık daha önce klozette denedim ama korktu hiç oturmak istemedi şimdi lazımlık aldım onada çıglık çıglıga oturmak istemiyor boyama kitabı kalem filan getirdim biraz oturdu ama yapmadı soruyorum yok diyor ama altına yapıyor ve hiç rahatsızda olmuyor benim oğlum yeni yeni kendini ifade ediyor çok konuşamıyordu çişin ne olduğunu biliyor ama asla geldiğinde söylemiyor gece yatmadan bezliyorum sabah bir kilo bezle kalkıyor benim merakım hazır değilmi acaba çokta konuştum anlattım vs ama yapmak istemiyor büyük tuvaletinden bile rahatsız olmuyor nasıl bi yol izlemeliyim? 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,264 puan) tarafından

Aynısı benim oğlum 12 gündür tuvalet eğitiminde yız su klozetler varsa sesli ışıklı onlardan aldım 3 ay önce biliyordum birden oturmayip korkacagini bende 3 ay önce alıp her gittiğimizde banyoya gel düğmeye bas diyordum basıyordu.sonra hadi otur çişini yap kapağı kapat sifona baş diyordum yapıyordu .

12 gündür de ilk gün asla yapmadı klozete götürüyordum ,yapmıyordu kalkıyordu ağlıyordu içeri gelince altına yapmış oluyordu ilk gün full altına yaptı ikinci 3.gunde öyle sonra ben boyama kitapları ,su su balonlari varya ufluyorsun balon çıkıyor onu filan koydum banyoya götürüyordum.oturuyordu hiç abartısız 50 dk oyun oynayıp yapmasıni bekliyordun yapıyordu teşekkür ederim başardın diyordum içeri sonra  3 gün böyle geçti .şimdi götürüyorum oturuyor direk yapıyor kalkıyoruz artık maksimum 10 dk bekliyoruz .

Ama asla cçisim geldi demiyor çişin mi geldi diyorum hayır diyor .bende gözlemledim eliyle pipisini tuttuğu zaman çişi geldiğini anladım .

Şuna gelince ilk gunler altını bezlemeden uyuttum uyutmadan iki saat önce yeme içme işini kestim .birgün kacirmadi ikinci gün kaçırdı baktım olacak gibi değil 2 gündür bezle uyuyor ve evet oğlum asla bezi kuru uyanmadi dolu dolu uyanıyor .şükür şimdi en azından itiraz etmiyor götürdüğümde yapıyor ,ama asla söylemiyor goturmezsem altına yapıyor .kakayi halen daha çözemedim yakalayamadım altına yapıyor onu onuda cozebilseydim iyiydi .

Ben sabah uyanır uyanmaz götürüyorum yapıyor kahvaltıdan hemen sonra , 20 dk sonra.

Su ictiyse biseyler yediyse 15,20 dk sonra ,yemekte yapsam hep gelip kontrol ediyorum eliyle pipisini tutuyorsa anlıyorum geldiğini götürüyorum bazen gelmek istemediginde sayıları renkleri söylüyorum öyle gidiyoruz.oglum halen akıcı şekilde konuşması yok ama derdini anlatabiliyor 

önce (48 puan) tarafından

İnşallah öyle olur teşekkür ederim

Rica ederim 

Pes etme bak bizim iki hafta oldu bugün ilkkez çiş geldi ddi gitti yaptık şükür ama kaka halen altına yapıyor görünce korkuyo ama başaracağız 

Altına yapıyormu peki hala yoksa bi rutin oluşturdunuzmu

Görülmediğim zaman yapıyor ama götürüyorum hep 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,331 puan) tarafından

Benm oğlumda bezi atıyor baglatmiyor çiş diyor ama yapmıyor snra üstüne kaçırıyor değiş diye ağlıyor ben hiç hazır değilim bu potaya girmeye ev taşıyorum kendimi bı toparlim sonra yorucu ve baya yıpratıcı bir süreç büyük oglumdan tecrübeliyim :))

Zormuş gerçekten hem çocuk hem anne için

+1 oy
önce (4,684 puan) tarafından

Geçen gün yazdım 2 haftadır zorluyor beni. Kendisi yapıp elini yıkayıp gelmesine rağmen inat ediyor. Dün küçük bir kutu aldım, içerisine ucuz oyuncaklar doldurdum. Eğer günleri kaçırmadan tamamlarsa ve inadından vazgeçip, sabahına kutudan bir ödül alıyor. Dün işe yaradı, bugün de şuana kadar öyle. Bakalım. Belki ödülle sizde de işe yarar. 

Diyorum aslında yaparsan bunu veririm şunu yaparız filan ama hiç dinlemiyor 

Belki daha hazır değildir, korkuyor demişsin çünkü. Çok zorlama istersen

Ya aslında bende öyle düşündüm ama bi süre deneyeceğim bakalım olmazsa erteleyecegim bide benimki 3 yaşına girecek nerdeyse onun için ögretmen istiyorum ama nasip bakalım

2.5u yeni geçmiş bebeğin. Yaş geç değil, korkarsa daha zor olur. Ertele derim ama karar senin elbette. 

Çok teşekkür ederim herşey için

0 oy

Tavsiye verecek yokmu? 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 121 göst.
2 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,881 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Cobansehriban42 (29 puan) tarafından soruldu