Kızlar maasimzi 15inde alıyoruz bu ay borçlar bitti Allah'ın izniyle ama kurban ayın 6 sında olduğu için eşime diyorum ki sizinkiler yada bizimkilerden bizim hisse üstünü tamamlasalar bizde 15 inde versek olurmu oda olmaz diyor borçla kesilmez diyr
Olur canım neden olmasin sonuçta arada fazla birşey yok verecekmişsiniz borcunuz olmadığı sürece sizi zorlamadigi sürece sıkıntı olmaz alabilirsiniz kurbanda Allah'ın izniyle kabul olur
Eşimle konuştumda istersen al dedi verelim ama şimdi vazgeçtim vericeklere ağız egmek istemiyorum
Sen bilirsin canım borç isteyeceğiniz kişi gönlümden verirse alın tâbi
Olur zaten kurban kesmek için, bir yıl ödeme imkanin varsa diye deniyor borç alıp ödeme imkanınız varsa olur
Evet caiz kesebilirsiniz. Durumunuz olmaz ama yine de kesmek için borç alırsanız gerek yok, zorlanilmamali denir ama sizin durumunuz var o an verebilecek vaziyette değilsiniz. Caiz bir durum.
Borcu ödeyebilecek gücün imkanın varsa olur. Bizde 5 inde alıyoruz bu ay biraz ayırdık kenara birazda avans alıp tamamlicaz inşallah üstünü. Genelde küçük baş kesiyoduk bu yıl büyük başa ortak girdik insall Rabb'im kabul etsin
Aylar sonra ödenecek ya da sizi zora sokacak bir borçla kurban kesilmez ama ödeyeceğiniz gün belli 1 hafta sonra ödeyeceksiniz bir sorun olmaz
1,456,702 soru
23,900,258 cevap
322,370 kullanıcı