+2 oy
217 göst.
önce Diğer kategorisinde (340 puan) tarafından

Dayanamıyorum baş ağrısı geliyorum sürekli parol alıyorum 

Kendimi iyi hissetmiyorum eşim dediki arkadaşlarınla buluş açılırsin tamam dedim 

Olan yaptık dün buluştukher birinin 3 er çocuğu var benim iki çocuğum var neyse oğlum gittiğim evdeki 

Dökülecek kırılacak ne varsa döktü kırdı 

Detaylı anlatmaya gerek yok uzun oluyor okumak istemezsiniz diye düşündüm

Ya hiç durmadı ne yediğimden.icitigimden bişey anlamadım ev sahibi arkadaşım çok anlayışlı idi hakkını yiyemem 

Diğerleri ise hep böyle mi diye gülmeye başladılar çok üzüldüm kardeşini okadar çok dövdü ki icim acıdı 

Erkenden kalktım çocuklarim.durmuyondedim 

Kimsenin olmadığı bir yerde nefes aldım gözlerim doldu eve geldim yere kapandım hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım sinirlerim.bosaldi 

Ordaki çocukların hepsini dövdü bir sorunu yok neden böyle yapıyor anlamıyorum 

Her konuda çok sıkıntı çıkarıyor bana 

Mesela kolu icjnde kalsın saatlerce ağlıyor bir saat ağladı beğenmiyor kıyafet giymiyor elini yıkayalım diyorum istemiyor gidelim diyorum gelmiyor ye diyorum yemiyor iç diyorum içmiyor tükendim yoruldum sizinkilerde böyle mi Allah aşkına ordaki çocuklar annesine hiç zorlamadi yediler içtiler oturdular 

Anneleri ama benim iki çocuğum çıldırdı başıma ağrılar girdi gözlerim kan çanağı oldu üzüntüden bidaha istemiyorum ne gitmek ne gelmesini kimsenin 

En çokta guluslerine üzüldüm bana eğitmemiyorum gibi daha saysam dağ olur buraya 

Sulukta şu yarım olsun içmez beğenmediği geceliği giymez ıslak.olsa bile istediği şeyi giyecek her dediğini yapmıyorum inanninki bilmiyorum destek alın demeyin aldım ama umursama dedi gittiğim evde bunu yapamıyorum umursama yapamıyorum herkesin eşyası kendine değerli ve arkamdan konuşturmak istemiyorum 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (760 puan) tarafından

Çocuklara sınır koymak çok önemli annenin kararlı olması lazım. Bir de doktor fayda etmiyorsa değiştir canim faydası olana kadar pedagog gezeceksin sen de kendin için bir terapi alacaksın baş etmenin yollarını bulacaksın bırakma kendini canim.

önce (340 puan) tarafından

Haklısın canım elimde. Geleni yapıyorum 

-Reklam-
0 oy

Ayakta duramıyorum bana ne oldu bilmiyorum orda kendimi. Çok sıktım ondanmi.oldu ney bayilacagim.sanki ağrı kesici içtim kendime gelmek için 

0 oy
önce (6,182 puan) tarafından

Destek al demeyin demişsin ama anlattığın kadarıyla destek almak şart tek doktorla kalmayın ben oğlumu çok kez götürdüm bana doktorun biri çıkıştı birak çocuğu sen kendin tedavi ol bile dedi ve ben anne olarak çocuğum da anormallik olduğunun farkındaydim ve sonuç şuan dil eğitimi alıyor 

Destek al demmeyin diyorum canım çünkü destek alıyoruz psikolog Görme yaptıklarını dedi umursama azalır dedi tatlı vermeyin dedi yapıyoruz yine aynı 

0 oy
önce (635 puan) tarafından

İnanır musın cnmm sanki ben yazdım bu postu. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Benimde bugün aylar sonra ilk defa arkadaşlarım geldi valahi ne yedim ne içtim çocuğumun peşinden koşuşturmaktan gelen çocukları dövdü. Oyuncaklarını patlaşmadı. Gözümün içine baka baka pastaya elini soktu. Sürekli kardeşini ağlatırdı. Evdeki her yeri karıştırdı. O gün üzüldüm ki arkadaşlarım hep Allah sana sabır versin dediler. Onlarda kızımın öyle yaramaz olduğunu görünce hepsi erkenden kalktı. Bende sen gibi oturup ağladım. Avazım çıktığı kadar ağlamak istiyorum. Bilmiyorum nerede hata yapıyorum çocuğumu büyütürken. Galiba gurbette olmanın dezavantajları 😥

Vana herkes yakın emin ol senden bir farkım yok şuan çok kötüyüm çöktüm aynaya bakınca kendimi tükenmiş görüyorum sana anlatsam neler yaptı iki saat zor durdum 

0 oy
önce (4,588 puan) tarafından

Valla cok cok zor bir durum Allah yardimcin olsun 

Saolasin 

0 oy
önce (4,272 puan) tarafından

Arkadaşına git kafan dağılır diyen kocan acaba oğlunun huyunu bilmiyor ki söylüyor asıl eşin dalga geçmiş resmen. 

Alsın pazar günü sabah bi çıksın babasıyla akşama kadar yorulsun oğlun gezsin koşsun futbol oynasın olmadı bi yüzme cimlastik futbol biyere yazdırın .sanada iyi gelir çocuğa da iyi gelir. Ozamn gidersin arkadaşına kafa dağıtmaya. Rahat rahat oturursun.

Şöyle söyleyim eşimde bakıyor ama çocuğa hani benim yanımda daha çok simariyo.

0 oy
önce (649 puan) tarafından

Kaç yaşında? 

4 buçuk 

0 oy
önce (767 puan) tarafından

Ah kuzum çok zor çok ama güneşli günler yakında inşallah göreceğiz sabret dicem ama bende tükeniyorum bazen okadar çok ağlamak istiyorum ki ağlıyorum da zaten tutamıyorum kendimi çok hareketli ve çok inat bir kızım var yapma dediğim şeyi inadına yapar baş etmek çok zor biliyorum ama Allaha dua edelim ve bol bol sabır isteyelim kuzum 

Allah razı olsun canım rabbim sabırlar versin 

0 oy
önce (53 puan) tarafından

Bir yaşına geldi sendrom iki yaş sendrom biraz bekle düzelir diyo herkes üç daha felaket oldu 4 ise inat içinde bilmiyorum ne olucak sonumuz kardeşini evire çevire dovuyo sürekli :(sizin kaç yaşında bende aynı durumdayım o yüzden 

4 buçuk canım sorma çok dövüyor kardesini

önce (53 puan) tarafından

Aynilar cnm okula basliycak benim oğlum inşallah düzelir o zaman seninkisi de gidicek mi 

0 oy
önce (355 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Canım çocukların biraz zor bir çocuk anladığım kadarıyla ama az mı sosyallestiler acaba dışarda ondan sıkıntı yaşıyor olabilirmisiniz ,belki çocukta nasıl davranacağını bilemiyor olabilir ,bol bol sosyallestirsen belki düzelir diye düşündüm sen kendini toplum içinden geri çekersen çocuklara daha kötü olur bence 

Birde senin suçun yok bazı çocuklar zor oluyor benim oğlumda zordur ama çok sosyallestirdim toplum içinde alıştı artık bende hiç oturmam ama en azından şimdi biliyor kaynasiyor diğer çocuklarla öyle gerilip kavga etmiyor yada eşyalara zarar vermiyor artık ,çok cikmiyorsaniz belki cocukda nasıl davranacağını bilemiyor ve geriliyor olabilir 

Birde suluk,el kirlenmesi yada kıyafet değiştirmemek birçok bebekde aynı istemiyorlar , ama sorun sende değil canım hani çocuklar zor yani çoğu bebek tanıdığım benim zor anneler yoruluyor maalesef ve bazen kendimizi tükenmiş hissediyoruz 

Canım. Çok bir yere gitmiyoruz ev oturmalarina ama parka hergun çıkıyoruz 

önce (355 puan) tarafından

Bence sosyal ortamlardan çekme canım çocukları hani çocuktur illa yapar ama öyle öyle alışacak illa 

0 oy
önce (22,039 puan) tarafından

Nolur üüzülme benimde alparslan durmaz ama kırıp dökmez çok hareketli çok yoruluyorum peşlerinde 9 yaşında oğlum çok dağınık ortanca çok duygusal ev iş çocuklar derken halim kalmıyor demin gözlerim doldu keşke eşim yanımda olsaydı çok özledim tek başıma uğraşıyorum sadece onunla konuşmak iyi geliyor bana sürekli güzel sözler söylemesi bile yorgunluğumu alıyor haayat yorucu çocuklar zor bu devirde Allah yardımcımjz olsun

Amin canım. Allah kavuştursun 

0 oy
önce (387 puan) tarafından

Çok üzüldüm ya benim kızımda öyle ben gitmiyorum bı yere ☹️ çünkü gidince çok kötü oluyirum istemsizce kızıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum 

Bende öyle.oldumn

0 oy
önce (755 puan) tarafından

Bence senden ziyade çocuğu bir doktora göstermelisin. Yanlış anlama lütfen evlatlarına hiç bişey demiyorum diyememde. Deneyimlemedim henüz 2 yaş sendromuna yeni yeni giriyoruz bizde. Ama bazen bizim altta kaçırdığımız şeyler olabilir. Ekransız büyütmek çok çok güzel bişey ama ekransız büyüyen çocuklar daha aktif ve hareketli olur gibi bi makeleye denk gelmiştim yanlış anımsamıyorsam. Her çocuk kendine özeldir. Bir de bence kafan dağılsın istiyorsan tek başına programlar yap. Eşin bakarım derse arkadaşlarına tek başına git. Evlatlarımız bizim gül goncalarımız canımız. Onların canı yansa bizimki daha çok yanar gözümüzün önündeyken burnumuza tüterler ama bazen 1-2 saat ayrı kalmak hem özlemimizi hem sakinliğimizi hemde sabrımızı arttırıyor. Ben kendimle kalabildikten sonra çok daha verimli bir anne oluyorum mesela.

Haklısın canım bunu deneyeceğim 

0 oy
önce (24 puan) tarafından

Canım bi çağumuz aynı şeyleri yaşıyoruz yoruluyoruz bazen tükeniyoruz ama onlar bizim çocuklarımız canımız ciğerimiz üzülme bu kadar dert etme kendine ben sağlıkçıyım bazen öyle aileler görüyorum ki çocukları hasta olan böyle biizmkler gibi yaramazlık yapsınlar diye neler vermezler cihaza bağlı olan mı dersin küçücük bedenleriyle oksijen tüpü olmadan oda değiştiremeyen mi dersin daha anlatamadığım çok şey var asla böyle yapıyor diye üzülme kızma ve deki çok şükür sağlıklı ki koşup yaramazlık yapabiliyor 

Bide sen böyle tepki verdikçe daha dainatlaşabiliyorlar  o yüzden doktorun dediği gibi kendine yada kardeşine fiziksel zarar vermediği sürece görme takma bi süre sonra duracaktır bide onu bi kursa okula falan yazdır orda yorulsun kaynaşsın sosyalleşsin belki ona iyi gelir benim oğlan kızımdan küçük olmasına rağmen aynı şeyleri yapıyor neyi giymek istiyorsa onu giydiriyorum nyemek istemiyorsa. Tmm diyorum vermek için zorlamıyorum kısaca onunla savaş halinde olmamaya çalışıyorum canı nasıl istiyorsa öyle sadece kendine ve ablasına zarar verecek bişey yaparsa müdahale ediyorum elimden gelen bu rabbim onları bize bağışlasın inşallah çacuklarımızı hastalıktan kazadan beladan korusun camım 

Amin canım teşekkür ederim 

0 oy
önce (497 puan) tarafından

Üzmeyin kendinizi sizin çocuğunuza has değil bu durum. zamanın suyundan mi havasindan kimyasallardan mi ilaclardan mi nedendir bilmem çoğu cocuk böyle maalesef.Benim 3.5 yaşında kızım 10 aylık oğlum var. kız çocuğu uslu olur falan filan diyorlardı ama kızım cok zorluyor bizi. son zamanlarda çok zor, inatci, hareketli bir cocuk oldu ben de çocuk psikiyatriye götüreceğim. Eylülde de kreşe vermek istiyorum.iş ortamimda hanimlar sık sık toplanıyor etkinlik yapıyorlar ben çoğuna gitmiyorum, bazen cok bunalırsam keyiflenmek icin gidiyorum ama çocuklarımı götürmüyorum özellikle kızımın neler yapabileceğini bildiğim için götürmem. Size de tavsiyem çocuksuz gitmeniz ancak bu şekilde kafanızı dinlemiş keyif almış olursunuz aksi durumda her defasında daha da kötü olup eve gelirsiniz

Haklısın canım 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 381 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 159 göst.
15 Nisan 2025 Diğer kategorisinde 175766 (386 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 155 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Fatma1112 (470 puan) tarafından soruldu