0 oy
254 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,036 puan) tarafından

Kızım da da aynı şekilde doktorumuz özellikle açık sütten değil de pastörize sütten yoğurdunu yapin demişti. Şimdi 2. Cocugum oldu. Onun doktoru da aynı şekilde pastörize sütten yapmamı istedi. Üzerine basa basa da sordum. Açık sütü kesinlikle tavsiye etmedi. İki doktorda prof.cocuk doktoru. Bebegi olan arkadaşlar sizinde bilginiz olsun diye paylaşmak istedim.

11 Cevaplar

+1 oy
önce (1,109 puan) tarafından

Sütte bulunan spor bakterileri kaynatmayla ölmüyor çünkü. Sadece pastörize etmekle ölüyormus. O yüzden pek tercih edilmiyor doktorlar tarafından. 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,228 puan) tarafından

Bundan on sene önce de süt icirin bol bol çocuklara deniyordu şimdi de süt zararlı deniyor. Ben içim neye siniyorsa öyle yapıyorum 

+1 oy
önce (15,099 puan) tarafından

Benim eltim gönderiyor hep ondan yapıp yedirdim ya da direk yoğurt yapıp gönderdi öyle verdim hiç market sütüyle yapmadım şuana kadar hazır yoğurtta tuketmedik bu konuda açıkçası ne içime siniyorsa onu yaparım çünkü yıllar öncede tam tersi söyleniyordu 

0 oy
önce (435 puan) tarafından

Bende marketlerde günlük süt diye satılan, cam şişede olan sütleri tercih ediyorum. Süresi 1 hafta kadar kısa oluyor. Hemen yapmak lazım.

önce (2,036 puan) tarafından

Evet onu öneriyor üzerine basa basa

0 oy
önce (14,120 puan) tarafından

Bizimki de öyle koşulları bilemeyiz aynı zamanda pastorize sütün değeri ölmez kaynayan sütün ölür. Altın süt alıyordum ben 

Altın sut nerden alınıyor?

önce (14,120 puan) tarafından

Marketlerde var canım bimde bile vardı dost un

Teşekkürler cnm bende onu kullanayim

0 oy
önce (6,544 puan) tarafından

Acık sutu bildigin yerden almak lazim çunku mesela ben hamileyken esim bir yerden getiriyordu tek inek sütuydu masallah kaymagi falan cok guzeldi ama ben ogluma bimden altin sut yada gunluk sut alip mayaladim

Öyle yapmaya devam edicem cnm

önce (6,544 puan) tarafından

Benim gorumcem bebekken ishal olmus hastanede yatmis bu yuzde sütte bakteri varmiş kayinvalidemin sutu yokmus zaten eskiden sutle buyutuluyordu malum bir kac gun hastanede yatmis aldigi yeri degistirmis.hemen bazilari hijyen kurallarini dikkat etmiyor bildik yerden almali 

0 oy
önce (608 puan) tarafından

Teşekkür ederiz paylaşım için 🙏

+1

Rica.ederim cnm. Herkes bilgilendirme bu konuda. Bende çok kararsizdim, kapıma kadar da sut geliyor çünkü. Ama doktoru dinlerim ben. Doktor ne derse odur. Doktorumuz bir de enfeksiyon hastalıkları uzmani

önce (608 puan) tarafından
+1

Benim de kardeşimin iş arkadaşı hayvancılık yapıyor ondan alıyorduk genelde. Son zamanlarda bu yorumları okuduğum için marketten Jersey sütü almaya başlamıştım. Allah sağlık versin bebişlerimize 💙

0 oy
önce (14,562 puan) tarafından

Her açık süte guvenmemen gerekir tabikide canım ne hileler dönüyor aklın şaşar 

Aynen öyle çok haklisin

0 oy
önce (2,176 puan) tarafından

evet açık sütler antibiyotik, nişasta vs. dolu güvenliğini nerden bileceğiz. 

pastörize süt en güzeli 

Doktor kesinlikle pastörize dedi. Bu konuda kafam karıştı net emin oldum

0 oy
önce (1,500 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için benim kayınvalidem kendisi inek bakıyor o gönderiyor genellikle hiç markette öyle günlük sütler almadım burada da yok zaten Bizim buralarda hyvn bakan çok olduğu için kayınvalidem de baktığı için pek gerek duymuyoruz

Rica ederim cnm. Doktor üzerine basa basa söyledi. Bizlerde dikkat edelim Allah korusun

önce (1,500 puan) tarafından

Elbette ki dikkat etmekte fayda var ama bizim sütümüz kayınvalidemiz karnını verdiği süt ü açıkçası kayınvalidem de titizdir ya da kaynatırken biraz daha fazla kaynatmak mı gerekiyor bilmiyorum ama dışarıdan aldığım sütlerde öyle yaparım ama  bunun için ne yapsam bilemedim

0 oy
önce (7,465 puan) tarafından

Ne için önermiyor. Doğudayım yıllardır yeriz çocuklarıma da yediririm bi sıkıntı olmadı. 

Tabi aldığımız süt güvenilir tertemiz süt. 

Guvenilirliginden emin olunmadigi için cnm. Bruselloz hastalığı olabilir diye

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 147 göst.
22 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneyim anne (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 80 göst.
8 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alpingo!!45 (752 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 234 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde nez07 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 245 göst.
21 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hicbiri (25 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,633 soru

23,872,599 cevap

320,986 kullanıcı

...