Kızlar benn kahve içmeyi çok seviyorum ama bol köpüklü kahve yapamıyorum mesele geçen hafta misafirim vardı gelinimiz bize kahve yaptı iki kere aldı köpüğünü ben bir kere zor alıyorum buz gördün nette buz küpü attım gene olmadı makinam yok çelik ve bakır cezve kullanıyorum
Bende de makine yok çelik cezvem sağolsun çokta güzel yaparım övünmek gibi olmasın her içen de söylenir köpüklü diye 😁 ama bir şey de yapmam aslında kahvemi bol tutarım ve altını çok az açarım ağır ağır pişer 😁
Kısık ateş soğuk su az karıştırmak
Canım ben karıştırıyorum sonrasında bırakıyorum köpüklendiği zaman sona yaklaşmadan alıyorum köpükleri makinede daha iyi oluyor ama maden sodası da çok köpürtüyor diyorlar
Kahveyi bol tut ilk kahveni koy suyunu koy karıştır kahve pisirken de karıştırma bol köpüklü olur canım .. yani ben böyle yapıyorum bol köpüklü oluyor
Karıştırırken altı çok açık olmasın
Kısık olsun
Mesela karistir bi süre altını kıs ara ara karistir
Üstüne köpüğü birikiyor o ara kaşıkla üstünden al fincana koy canim
1 fincan için 1 tatlı kaşığı kahve, ocağa koymadan karıştır sonra ocağa al ve bir daha elleme.
bir de kahvenin kalitesi çok önemli. kahve iyi değilse köpürmez
Ağır pişmesi lazım bana da kahvem köpüklü olur derler hatta ben kaynanam gittiğimde misafir varsa Büşra bir kahve yap seninki köpüklü güzel olur der önce kahve sonra suyu en son şekeri koyarım
1,454,632 soru
23,872,634 cevap
320,986 kullanıcı