+2 oy
290 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,148 puan) tarafından

Merhabalar kızlar oğlum 5 yaşında silahlarla oyun oynamayı çok seviyor bazen ben hırsız oluyorum o polis oluyor kovalıyor bazen ikimiz çatışıyoruz felan aşağıda oynatiyorum bahçede komşumuzun ogluda oğlumla yaşıt bir kere oynadılar diyor benim oğlum silahla hiç oynamaz almam bilmem ne kaç gündür oğlu ağlıyor aşağı indirmiyor  sizlerin çocukları oynuyormu

21 Cevaplar

+8 oy
(7,457 puan) tarafından

Su tabancısı dışında oynamaz ve bilmez. Almadım almamda sanırım. Bence alınmamalı. Küçüklükten silahla büyürse (oyuncak bile olsa) normalleşir bu durum onun için büyüyünce de çekinmeden kullanır diye düşünüyorum 

-Reklam-
+6 oy
(6,352 puan) tarafından

Almıyorum alınmasını da kabul etmiyorum Bizim mahallede çocuk oyuncak diye gerçek silahla kendini vurdu 

+2 oy
(25,902 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben 15 yasima kadar silahla dovusculuk oynadim abimle.:)

Simdi olsa yine oynarim. Hatta oynamayi dusunuyorum sisjsj.

Bana keyifli geliyordu. Ayni zamanda vocuklarad

@cicikus

@s.polat

Bu c

imageçilekler size kendi bahcemizden🍓

(313 puan) tarafından

Canımsın ya ♥️♥️

+2 oy
(2,392 puan) tarafından

su tabancası dışında doğru bulmuyorum. 

+2 oy
(163,197 puan) tarafından

evet silahla oyuna bende karsiyim bi ara su tabamcasi almistik onla oynuyodu snr alismasin diye attik çöpe evime asla sokmam dedigim bi oyuncak

+2 oy
(405 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

normalde izin vermiyorum ,silah almasına ama böyle sevimli tabanca görürse bunlar mesela ressim yansıtıyor tavana projeksiyonlu dinazor resimleri çıkıyor ,öyle durumlarda ,bazen alıyoruz daha doğrusu almak zorunda kalıyoruz ,maalesef erkek çocukları istiyor yani oyuncakcilarda görüp bizimkide bir ara kelepçe istiyordu almadım 

+1 oy
(313 puan) tarafından

Ya eskiden olsa bizim çocukluğumuzda belki bu kadar üzerine düşecek bir şey değildi ama artık bu kadar şiddetinde silahın yaygın olduğu bir toplumda ben çocuğu silah aşinalı ile büyütmeye doğru bilmiyorum oyuncak dahi olsa bunun normalleşmiş kabul edecek bilmiyorum kendi fikrim oğlum var ama ben silah vermem

(1,597 puan) tarafından

Bencede çok doğru bir yorum benim kız kardeşlerim bile silah oyuncağa heves ederdi hatırlıyorum bir sürü oyuncak silahlarımız vardı ama o dönem şimdi ki gibi eğitici oyuncaklar ya da çeşitli araba oyuncakları falan yoktu benim 3 yaş ve 18 aylık oğlum var küçük oğlum zaten tam bilmez ama büyük oğlum şu ana kadar hiç silah ne bilmiyordu geçen hafta bi züccaciye mağazasına gittik orda anne bu oyuncak ne dedi silaha o kadar bilmiyor yani ne su silahı ne başka silah oyuncak şu ana kadar almak aklıma gelmedi gelseydi de zaten almadım hatta oğlum o gün sorduğunda gece otururken kendi kendime iyiki böyle bi oyuncak almamışım belki ilerisi için aklına yer edecek bişey olurdu alsaydım diye düşündüm 

Mesela demir arabalar alıyoruz oğlum bazen ben büyüyünce bu arabadan alacağım anne diyor belki silaha da aynı şeyi düşünebilir kesinlikle alınmaması gerektiğini düşünüyorum bende 

+1 oy
(7,501 puan) tarafından

Bende hiç almadım özellikle ama geçen sene su tabancası istedi onu aldım. Bana da doğru gelmiyordu açıkçası

+1 oy
(6,601 puan) tarafından

Bizim oglanin su tabancasi var yazin islatiyordu bizi yani benim cocukken hacidan gelen sesli tabancam vardi bende cok oynadım en kotu bir dal parcasini silah yapardik az oynamadik o sekilde hatta bizim zamanimizda hirsiz polis oyunu vardi sinifcak oynardik gruplara ayrirdik bir bolge nezarethane olurdu hirsizlari oraya koyardik arkadaslari kurtarirdi falan boyle buyuduk biz

+1 oy
(808 puan) tarafından

Oynatmam yok. Su tabancası bile tabanca şeklinde değil balık şeklinde arkasında pompamsı bişeyi var su çekiyorsun ittirince fışkırtıyor. O derece tanımaz bilmez tabancayı

+1 oy
(1,210 puan) tarafından

Okul öncesi öğretmeniyim sınıfımda silah oyunları oynatmamaya çalışıyorum.

+1 oy
(3,700 puan) tarafından

Bende almam oynatmam duyodum kaynim almis gelmis paketi acinca gordu cocuk aldi napiyim hayir oynayamazsin diyemedim ben silah oynatmam hic diye.edim oynuyo valla bi de soyle dusundum simdi evet koruyabiliriz ama bi kac sene sobra telefonlardan tabletlerden oynayacak zaten ne kadar koruyabiliriz ki keske imkanimiz olsa da hic tanistirmasak ama imkansiz gibi bisey

+1 oy
(874 puan) tarafından

Su tabancasına bile karşı olan çam sil şişesine su doldurup oraya buraya fışkıttırmasına müsaade eden ben bu posttan ayrılıyorum. Dışarda bazen çocukların elinde görüyor silahlar oyuncak değil onların annesi babası çocuklarına böylr oyuncak verilmemesi gerektiğini bilmiyor oğlum diyorum. Direttiği de diretmediğide oluyor. Konuşarak her şeyi hallediyoruz.

0 oy
(6,741 puan) tarafından

Bir oğlum olsa oyuncak olararak  asla silah almam şimdi onun oyun filan sanıyor  oynuyor Allah etmezsin ilerde  gerçek bir silah denk gelip oynarsa ne olacak 

0 oy
(13,288 puan) tarafından

Oğlum 5 yaşında silahtir kılıç tır asla almadım almamda geçen sene eşim su tabancasi almıştı o kadar onu da zaten kırdılar iyide oldu 😊

0 oy
(5,232 puan) tarafından

4,5 yaşında kızım var geçen gün su tabancası istedi almadım inanki ürküyorum tabanca görünce . Nasılki kesici delici aletler yasak dokunmuyorz diyosam silah içinde bana göre geçerli. Başka birşey istesin alırım ama silah bıçak testere almam 

0 oy
(53,497 puan) tarafından

boncuk atan tabancam vardi benim abimle.kara muratcilik oynardik ses çıkaran silah tüfeği vardi oynardik 

kizimin su tabancasi var sadece 

0 oy
(3,222 puan) tarafından

Bizim zamanizda dilah yoktu ama degneklerle kilic yapar onu oynardik simdi 6 yasinda oglum var cesit cesit var oynuyoruz beraber

0 oy
(11,112 puan) tarafından

Vala herkeste almiyormus ama benim oğlumda 5.6 tane var şokta geçen bir tane aldirdi 250 TL'ye kıyameti koparti bizi rezil etti izin vermiyoruz diye. Mecbur aldık sonra züccaciye uğradım kap kaçak için orda yine bir tane gördü onuda aymi şekil aldırdı. Üstüne babası geçen gene almış. Aşırı seviyor bende istemiyorum ama çocuk bu laftanda almiyo lütfen diyo yalvarırım diyo benimde 5 buçuk yaşında 

0 oy
(1,141 puan) tarafından

Biz de küçükken sokakta çok oynardık çok da eğlenceliydi bence ama abim çok etkileniyordu sanırım. Belki de babamdan da etkileniyor olabilir ama evimizde tabanca vardı arar bulur oynardı. Birkeresinde kendini ayağından vurmuştu. Küçüktük tabi o zamanlar aklı lek ermiyordu. Allah'tan kaba etine denk gelip diğer tarafından çıkmıştı kurşun. Kurusıkı tabanca ile vurdu birkere kendini. Barutu ayağını yakmıştı. Birkeresinde de kız kardeşimi vuruyordu az daha. Allah'tan kapı çaldı ona bakmaya gitmiştik o sıra patlattı. Yoksa kardeşim tam karşısında oturuyordu. Birkeresinde tavana patlatmisti falan yani. Şimdi evinizde yoksa bile ilerde bir arkadaşı babasının tabancasının yerini öğrenir. Oyuncak sanat oynarlar falan riskli durum bence. Babam nereye saklarsa saklasın her fırsatta bulurdu abim. Şans eser yasiyoruz anlayacağın 😂 ama bir bakıma da şu var ki ben herkesin silah kullanmasını bilmesinden yanayim ama aklı erdikten sonra yasal yollardan atış poliganina falan gidilerek falan olabilir. Babam bize küçükken daha cikarip şişeye atış yaptırirdi. 😂

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 178 göst.
18 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ht (2,607 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 490 göst.
+1 oy
6 cevap 157 göst.
0 oy
7 cevap 148 göst.

Kategoriler

1,456,347 soru