+5 oy
573 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Ben kendimi bildim bileli yavaş ağır birisiyim ve bunu inkâr etmiyorum. Ama nişanlımın halası, babası, kız kardeşi, amcası benim hakkımda “gelin uyuşuk, gelin yavaş ağır” gibi cümleler kuruyormuş ama nişanlım buna “Öyle ama düzelicek” diyormuş. Nişanlım hakkında birisi konuştuğunda “Ben bir evde yaşayacağım siz değil.” Diyerek herkesin ağzını kapatabiliyprum ama ona bunu anlattığımda “ Benim ailem senin hakkında kötü bir şey söylemedi” Oluyor. Annemle otururken de anlattı ben de “ Senin ailen benim arkamdan konuşacak ve sen kimseye haddini bildirmeyeceksin yarın bunlar benim tepeme binerse saygılı olamam kusura bakma ağırlığını koyacak olan sensin ben kimsenin arkasından konuşmadım utanması gereken onlar” dedim çıktım odadan. Hala kabullenmiyor sizce nasıl bir yol izleyeyim?

27 Cevaplar

+12 oy
önce (1,682 puan) tarafından

Ya bence asıl sorun nişanlınin öyle ama duzelicek demesi. Eğer böyle görüyorsa ilerde değişmediğini gordugunde ve bu gibi elestriler arttığında ( kesin artar çünkü eşin buna fırsat vermiş) aranızda sorunlar bitmez. Bence önce o kısmı cozmelisiniz. 

önce (7,755 puan) tarafından

bencede. herseyden once bisanlimin boyle demesine takilirim bende. oyle ama duzelicek ne yani. herkes pratik olmak zorundami kimene isini gucunu siz mi yapacaksiniz herkesin kendine gore karakterine gire bir yasami var uyusuk yada pratik sizi ilgilendirmez diyebilri

-Reklam-
+6 oy
önce (2,897 puan) tarafından

Sen bunu nerden biliyorsun nişanlın söylüyorsa o da fena

+4 oy
önce (1,061 puan) tarafından

Yazıcaklarım hoşuna gitmeyebilir ama bir daha düşün. Nişanlın ailesine karşı pısırık ki rahatça ona senin aleyhinde laflar konuşabiliyorlar. Bu tür adamlar ailesi için seni bir kalemde harcarlar. 

önce (981 puan) tarafından

O kadar haklısın ki 

+3 oy
önce (812 puan) tarafından

Ben burda zamanla düzelecek demesine takıldım. Ben de çok yavaş yavaş aheste aheste yaparım. At mı koşturuyor arkadan. Pire gibi olmanın ne mahiyeti var ki. Ayrıca bir insanın arkasından da uyuşuk diye hitap edilmesi hiç hoş değil. Çok kırıcı. 33 yaşındayım hep böyleydim düzelecek bir durum yok.

+2 oy
önce (11,061 puan) tarafından

Benim.kocamin aileside 11 yıldır hakkımda konusuyo 😁

Bendede hiperaktivite var elimde değil çok oturamam yürüyünce hizliyim bulaşık yikasam hizliyim halı vs ne yikasam ne yaparsam yapayım hizliyim. Yemek yerken yürürken kaynım sürekli yürümemi.taklit ediyormuş ev halkına gülüyorlarmis küçük görümcemi ben biraz eğitim benim kdr olmasada oda hızlı ne zmn iş yapsa annesi yengen gibi olma yavaş yavaş diyo.

Kocam ben ne zaman bir yere gitsem yavaş yavaş git arablara dikkat et acele etme çocuklari düşün diyo. 

Tamam hizliyim ama dışarda arablara çok dikkat ediyorum buda benim kusurum olmuş.

Ha birde fazla gülmem fazla konusmam buda kusur 

+2 oy
önce (21,753 puan) tarafından

Bazen fragmandan filmin nasıl gideceğini görürüz ama bir umut deyip yine filme gideriz seninki o hesap ailenin daha nişanlı olan gelin hakkında konuşmaları değil ki anormal olan kendi aralarında seni değerlendirmişler sorun eşin olacak kişinin bu bir kusurmuş gibi düzelecek vaadinde bulunması ve bunu sana gelip söylemesi bir evliliği eş ile aile arasındaki dengeyi asla yönetemeyeceğinin kanıtı 

önce (981 puan) tarafından

Post sahibi bunlarla mücadele edecek. En başta da nişanlısıyla. 

önce (21,753 puan) tarafından

Benim eşimin akrabaları da benim için kilolu demişti. Eşim evet kilolu ama verecek dese vereceğim tek şey yüzük olurdu. Benim akrabalarım da damat çok kara dediler ama ben beğendim aldım kime ne diye çıkışmıştım kayınvalidemlerin yanında bir daha da herhangi bir eleştirilerini de imalarını da duymadım 

+1 oy
önce (2,142 puan) tarafından

Bazen fragman kötüyse belki iyi çıkar diye yine de o filmi izlememek gerekiyor. Böyle aileci, seni koruyamayacak biri yarın sadece seni değil senin aikeni cocugunu colugunu da ezdirir. Hem herkese. Yaratılış gereği olan bir özellik. Benim arkadaşım da öyle. Ne yapsın o da insan. Her güzeli kusuruyla sevmek gerek. Senin bu kusurunu bugün ortemiyor ise yarın niceleri de önüne çıkar arkadaşım. Ciddi bir konuşma yapman gerek. Yoksa zor ya. Bile bile harcanıyor bazı hayatlar. Ailesi ve kocası arasına sıkışmış bir hayat sana ancak beyaz tel saç getirir bunu unutma

+1 oy
önce (4,563 puan) tarafından

Ev len me......

0 oy
önce (1,910 puan) tarafından

Kesinlikle ağırlığını şimdiden koy bunları sana yine nişanlın mı soyledi senin için böyle diyorlar diye eğer öyleyse o da çok yanlış. 

önce (2 puan) tarafından
+1

o söyledi bana onların yanında kendine laf ettirme parmakla göstersinler seni biz beraberken istediğin gibi ol ama onlar varken en azından bi iş yapar gibi davran yeter onların ağzını davranışlarınla kapat dedi ben de onların ağzını kapatacak olan sensin ben onlara iş yapmak için gelin olmuyorum ben seninle bi yuva kurmak için gelin oluyorum kendi aileni kenara koymayı bilmelisin dedim ama onlar senin hakkında kötü bi şey söylemedi diyor ben de hasta mıyım da arkamdan uyuşuk diyorlar dedim bu böyle uzayıp gidiyor gidip hepsinin yüzüne tükürmek istiyorum ama zor duruyorum

önce (1,061 puan) tarafından

Şimdiden yüzlerine tükürmek istiyosan yandın sen. Bence hiç girme o topa sen yoksa ilerde burda boşanmak istiyorum diye post açabilirsin. 

önce (1,910 puan) tarafından

Bence yol yakınken dön aile gerçekten herşey iki gün sonra evlenınce daha çok burunlarını sokacaklar. 

0 oy
önce (625 puan) tarafından

Şimdiden kendilerini belli etmişler. Hem uyuşuk yavaş olsan onları ne alakadar eder. Bak işte gör düşün. Sana yeni gelin diyip bı ton yaptıracaklar seni hazırlıyorlar. Yoksa senin ağırlığından onlara ne evinde sen kalacan eşinle sen vakit geçirecen hiç.

0 oy
önce (3,362 puan) tarafından

Yol yakınken bence bitir sen kendini biliyorsun en azında. İlerde aynı nisanlinin dediği gibi duzelecekmisin bu senin huyun ya ilerde evlenince ailem uyuşuk demişti haklilarmis dedirtme bide bu ne ya nisanlin sana bunları neden söylüyor böyle bir huyumu var laf getir laf götür gibi ay sevemedim ben aileyi

0 oy
önce (329 puan) tarafından

Bellıkı senı savunmuyor balık bastan kokar aynısı basıma gelse ayrılırım bırdshada dönmem

0 oy
önce (1,079 puan) tarafından

Kimle evlenirsen evlen her  ailede karışan çıkar  illa karışmayanı ben yakınlarım da dahil görmedim önemli olan nişanlının tepkisi o yanlışı şimdii denn yapmış sana büyük saygısızlık yapmış arkandan  konuşulmasına izin vermiş 

0 oy
önce (1,641 puan) tarafından

Yol yakınken kaç ordan yarın daha fena şeyler söyleyecek bikcaksin eşin anam ne derse odur diyecek

0 oy
önce (537 puan) tarafından

Alesinin ne dediğinden ziyade nişanlının ne dediğine takıldım açıkçası ben de. Genel tavrı böyleyse yol yakınken paçanı kurtar derim. Bugün yavaşlık konusunda dahi savunmayı denemeyen biri evlendikten sonra... Şayet sen de kendini savunamazsan diyeceğim de, sen savunsan bu sefer de sana cephe alır böylesi seni korumadığı gibi

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Ne nişanlı dan ne ailesinden adam.olmaz 

0 oy
önce (2,304 puan) tarafından

Nişanlın evliliğin sorumluluğunu alıp seni taşıyabilicek bir adam değil canım. Çok canını yakar. He düzelir dersen çok uğraşırsın düzelmeside bir ihtimal tabi ama çok yorar. 

0 oy
önce (1,272 puan) tarafından

Öyle ama düzelecek lafından sonra saygıyı görmeyi bekliyor musunuz kendi sinirlani nişanlı iken cozmezseniz evlendiğinde çok pişman olursun tavsiyem 

0 oy
önce (2,250 puan) tarafından

Olduğum gibi kabul etmiyorsun demek oluyor degistirecegim diye benimle yola çıkma de çünkü ben seni değiştirmeyecegimi kabul ettim hadi bay de geç 

0 oy
önce (5,336 puan) tarafından

Ablam bak yol yakinken kac kurtar kendini. Kiz kardesimde senin birebir olaylarini yasadi, suan 1 senesinin dolmasini bekliyo bosanma icin. Bu isler yavasti agirdi ile basliyo sonra baska elestirilere ve ailem ailem demelere baslaniyo. Ne anlatirsan anlat bi sekilde onlari hakli cikarmaya geliyo. Tavsiyem sana yol yakinken yoldan don demek olur uzulerek. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,792 göst.
+1 oy
10 cevap 398 göst.
0 oy
6 cevap 618 göst.
8 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Xxxmutsuz (1 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 180 göst.
20 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Shnnseda (74 puan) tarafından soruldu

Kategoriler