Yazın yoğurdu dışarıda kaç saat mayalandırıyosunuz kızlar
yaşadığın yere göre ben adanada 4-5 saat gibi bırakıyorum
Tamam bnde öyle yapayım
bi de sarma biçimini de değiştirmen lazım. bir kış mevsimindeki gibi kalın kalın sarmana gerek yok
İki tane kazakla sardım. Ekşi oluyo hep oğluma veremedim kaç seferdir
evet yazın böyle bir sorun oluyor maalesef
Nasıl bir yoğurt istediğine göre değişir canım. Hafif tatlı istiyorsan ve yaşadığın yer sıcaksa 4-5 saat yeterli olur. İstanbul'da yaşıyorum ben kışın 7 saatte yazın 5 saatte mayalıyorum. Biraz ekşi istiyorsan +1 saat ekle
Yok tatlı olsun 7 aylık oğluma da yediricem çünkü. 4 5 saat mayalandırayım
Evet canım tatlı istiyorsan 5 saati bulmasın bile. Artık havalar ısındı çünkü
Tamam canım saoll
Yaz kış hiç fark etmez genelde akşam mayalarim sabah uyanınca dolaba atarım şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım
Bnde öyle yaptım hep ama ekşi oluyo
Ben yaz kış hep 4 saat mayalamaya bırakıyorum havlu kağıt yada temiz bez koyuyorum üzerine sonra kapağını kapatıp sarıyorum sert bir yoğurt oluyor suyu olmuyor üzerinde
Çok sıcak olunca bide uzun süre tutunca ekşi olur 44 derecede mayalayınca tadı güzel olur evde temassız ateş ölçerin varsa onun ortam ısısı ölçen moda getir sütün sıcaklığına bak öğle mayala yada koltuk altı derece varsa onlada bakabilirsin
Var temassız. Süte tutup 44 olursa mayalıyım yani dimi. 3 buçuk 4 saat beklettim
Evet benim derecem var 44 yada 45 olunca mayalarım 4 saat bekletirim dereceyi süte yaklaştırıp ölçüp yap bakalım bide
Şimdi internetede baktım ideal sıcaklık 40 ila 45 derece arası diyor ona göre yap sende
Tamam çok saol bidakine yapıcam
Beş saat dolunca bak tutmussa dolaba koyabilirsin. Bir gün de dolapta dinlensin hemen kullanmazsan daha iyi oluyor
Tamam canım saol😊
Ne demek 😊
Canım ben sürekli kendim yaparım yogurdumu dün yaptım yine 2bucuk saatte tuttu dolaba kattım birgün sonra da yeriz Bende adanadayim sıcak yani yoğurt çok çabuk eksir sana tavsiyem 3veya 3bucuk saati geçirme, üzerine bı tane sofra bezi ört yazin yeterli.
Tamam canım bikaç saate atarım dolaba
Mayaladığın yoğurtte ekşiyse ekşi olur. Çok zorda kalırca ben şeker atıyorum hafif. Dolapta da kapağı açık saklıyorum 1 gün en az. Sulu olmuyor böylelikle. Diğerler kısımlarda arkadaşlara katılıyorum
Hazırla mayalamıştım bi öncekini çok ekşi olduydu. Ama geceden sabaha kadar beklettiydim. Bakalım bu nasıl olucak 4 5 saat beklettim
1,489,671 soru
24,347,326 cevap
346,308 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın