Kizlar 2kizim var biri zaten daha 5aylik büyüğü de 4bucuk yaşında kızım çok hiperaktif bir kız gün içinde çok oynuyor hopluyor zıplıyor o kadar uyarmama rağmen bazen sözüm geçmiyor ne yazık ki özellikle de çocuklu arkadaşlarım gelince veya görumcem ve çocukları gelince çocuklar bir araya gelince istemsizce ses oluyor alt komşumuz sürekli şikayetçi duvara vuruyo deprem olurcasina hatta kızım binkac kez korktu bile o ses neydi diye yani güzellikle söylemek uyarmak başka bu şekilde çok başka ve kızımdan dolayı bizi cephe almışlar resmen suratımıza baktıkları yok görünce bi selam kelam hicbirsey yok kızımın oynarken ses yaptığını videoya çekmişler ev sahibine atmışlar demişler ki 4yildir idare ediyoruz bu kadar kimse idare etmezdi felan kızım zaten bebekliginde 3yasa kadar çok uslu bir kızdı sakindi hamileligimden bu yana biraz huyu suyu değişti yani 1yuldir hemen hemen fazla enerjik hipersktif ama tekken duruyogenel olarak tekken ses yapması geç saatte çok nadir gorumcemin kızlarıyla bir araya gelince öyle söz dinletemiyoruz çocuklara ama bar karşı tarafa çok kırıldım bizim sesimiz olsa anlarım ama çocuktan dolayı böyle yapmaları beni üzdü açıkçası savcılığa şikayet edeceğim felan demiş birde yani tam bilmiyorum ama böyle Bi hak var mı çocuk sesi şikayet ediliyor mu ki? Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum bu durumda cunki benimde ufak bebeğim var bende istemem ses olsun ama bazen sözüm de geçmiyor sırf bu alt komşularım yüzünden yeri geldi kızımı tokatladim dinlemediğinde eşimle tartıştığımız bile çok oldu eşim zaten hiç yardımcı olmaz iki çocuğa yetişmeye çalışıyorum küçüğü duemuyo derken büyüğü uykuya geç kaliyobazen yemek bile yediremiyorum aç yatiyo cocugum belki eşim biraz destekcim olsaydı bunlar olmazdı ben biriyle ilgileniyoken oda diğerini uyutsaydi kızım da gece kalmazdı yada bebeği al diyorum ben kızımı uyutayim hiç bisey yapmıyor :(
Kızını tokatlayacağına kocanı tokatlaman lazım babalık yapmak sadece üremekle olmuyor baba olmayı bilmeyen beceremeyen babalık yapmayan adama ikinci bir çocuk vermekte ayrı tuhaf aç uyumuş birde yazık birinci çocuğu ikinci için bazı şeylerden mahrum bırakmak yanlış ilgisizliğini bu şekilde dışarı vuruyor belliki
Evet üzülüyorum bu duruma bende önceden çok uysal çok sakindi hamile kaldigimdan bu yana çok şey değişti bazen istemsizce yorgun olduğumdan sinirleniyorum bagriyorum sonra üzülüyorum ben ilgileniyorum benim dışımda eşim hiç bisey yapmaz telefon elinde hep sever öper hepsi bu okadar ikisine yetmeye çalışıyorum anlamaya da çalışıyorum onu kıskanıyor belliki ama küçüğü de hiç durmuyor sürekli ağlıyor sürekli kucak istiyor kısa zamanda 46kiloya düştüm halim dermanım kalmadi çocuklardan ziyade anlayissizlik beni çok yordu komşular da böyle yapınca fazla kafama taktım hem anlıyorum karşı tarafı hemde sinir oluyorum
Haklısın çok zor ama bağırmamaya çalış kocanda büyük hata ona bağırmak lazım çocukluğunun gereğini yapıyor ilgisi bölünmüş annesini paylaşmış bunlar kolay değil onun için benim tek kızım var 5 yaş olacak artık büyüdü sayılır inan bazen tek çocuğa bile yetmiyor insan sürekli ilgi etkinlik istiyor eşim benim kadar bakar ona rağmen bazen çok yoruyor kaldıki sen iki taneyle tek başına uğraşıyorsun kreş belki iyi fikir olabilir enerjisini atar arkadaşlık kurar imkan varsa bunu düşün derim
Kreşe vermeyi çok istedim hatta kuran kursuna göndermek de istedim eşim çok küçük dedi gecistirdi hep kızımı da anlamaya çalışıyorum huyu suyu birden kardeşi gelince değişti eskisi gibi değil yapma dediğim şeyi de yapar oldu üstüne bide bu komşu meselesi çıkınca kafama ayrı taktım karşılaşınca düşmanı gibi bakıyorlar bize resmen
Kur'an kursu için belki ama kreş için küçük değil aslında 2020 li benim kızımda bir yıldır gidiyor sen tekrar düşün derim kreş için
Komşularıda boşver onlar için masum yavruya kızma bakalım kendileri neler yaşayacak
Çok istiyorum göndermeyi ama eşim istemiyor açıkçası para vermek istemiyor bende bekliyorum zaten bu eylül de okullar açılınca anasınifina gidecek 5yasina girecek
Şikayet edecek kadar yogun ses iniyor ise eder canım. Nasıl Bi ses ki kayda alınacak kadar yogun inmiş aşağı en fazla ayak sesidir
Canım senin erken kalkıyor 10-10.30 en geç 11 dediğin hiç erken bir saat değil en geç 10 da uyuyup 8 buçuk gibi kalkması daha uygun değil mi? Bütün vitaminli saatleri kaçırıyor . Benim kızım 5.5 yaşında daha bir kere 11 de kalktığını bilmem horoz gibi erkenden kalkar beni de kaldırır :/
Evet uyku saatlerini düzenle canım çocuk aslında düzene sahip değil. Sabah en çok 8 de kalkmalı. Akşam en çok 9 da yatmalı.
Öyle de çok denedik akşam 9degilde bu sefer akşam 6.7 gibi uykuya dalıyorum gece kalkıyor ne yapacağımı şaşırdım hamileligimden önce çok duzenliydi sabah 8bucuk 9da kalkardi akşam en geç 9da uyurdu şimdi artık ne yapsam duzeltemedim
O zaman öyle uykusu yapacaksın . Benim kızım sabah 8 de kalkar öğlen 1-2 gibi uyur akşam da 9-10 gibi tekrar yatar.
Daha once oyleydi 9gibi uyanırdım öğlen uyurdu akşam en geç 9gibi uyurdu eşimin ailesi gelince düzen bozuluyor bisey de diyemiyorum
Hiç bir şeye değil de çocuğun aç uyumasına takıldım 🥺
Yani küçük bebeğim duymadığı zaman onunla ilgilenicem diye bazen bakıyorum uyuya kalmış bende çok üzülüyorum eşime diyorum bebeğim için ayağına al çocukla ilgileniyim ama yok herseye ben koşuyorum çok yoruldum
Sen bmce o eşini benim elime bı ver onu bı adam edeyim sonra gör bak nasıl çocuk bakıyor mikrop adam sen kendi başına mı yaptın o çocukları
Ona sorsan gözünde hep ben en kotusuyum sen ne yapiyosun ki diyor Osmanlı kadınlarından örnek verip duruyo annesi de 6cocuk büyüttüm her işi de yapardım der hep istiyorlar ki çocuk kucağımda temizlik yapayım yemek yapayım ailem olmasa belki şuan 30kiloya düşmustum bu kısa sürede 46kiloya düşmüşüm
Tokatlamak yanlış olmuş ama sürekli ses varsa şikayet etmeleri normal sonuçta uyumak isterler dinlenmek isterler ama bu çocuk ona da söz geçmiyor
Karşı tarafi anlıyorum ama bende ne yapacağımı şaşırdım buraya sizlere danışmak istedim dediğiniz gibi çocuk bazen sözüm geçmiyor kimseye sözünü de veremiyorum bidaha olmaz diye
Şiddet olmasın ama lütfen çünkü onlar şiddetten anlamaz daha çocuk
İnanın aslında beni yoran çocuklarım değil anlayissizlik ve desteksizlik böyle olunca hem bedenen hem ruhen coküyorum herseye ben yetmeye çalışıyorum ailem olmasa ne yapardım bilmiyorum eşimin bana gram faydası yok bazen insan hali benimde cinnet geçirdiğim oluyor kızıma patlıyorum istemsizce sonra vicdan yapıyorum üzülüyorum hatta ağlıyorum bile çok yoruldum gerçekten 25yasindayim ama kendimi 80yasinds gibi hissediyorum
Eşine patla o zaman ve üçüncüyü düşünme sakin sana destek olmayan bir adama 1 çocuk cokken kendine de o çocuklara da yapma bunu öncelikle buna dikkat et bende 26 yaşındayım 1 tane çocuk yetti de arttı bana kesinlikle çok çocuk bu devirde zor
Gerçekten öyle çok zor zaten 3cu düşünmüyorum asla 1cocuk bile çok zor iki çocukla 30kiloya dusmezsem iyi 46kilo olmusum kendime bakamıyorum tek basimayim
Savcılığa gidilecek kadar gürültü oluyorsa şikayet edebilir canım . Sen tek başına iki çocuğa yetemiyorsan eşinden dolayı imkanınız varsa müstakil bir eve taşının. Hem böyle huzurunuz kaçmaz hemde kızın bahçede falan oynar enerjisini atar biraz.
Malesef imkanımız yok olsa bende çok isterim müstakil bir ev kızım da dediğiniz gibi enerjisini atar evde ne yapacağını şaşırıyor bende artık bilemiyorum ne yapacağımı oyuzden buraya yazmak istedim bu şikayetler karşısında ne yapmalıyım başka eve tasinsam çok zor oturduğumuz ev her yere göre çok uygun ilk taşıdığımız için 13kira veriyoruz ama şuan en kötü ev bile 20binden aşağı degil
Anladım canım. Allah yardımcın olsun inşallah. Kızınla bebeğinle parka falan git arada olmadı hem sana hem onlara iyi gelir . Benim oğlum da 8 aylık o da hep ağlıyor dışarı çıkarınca duruyor . Kızım da 5 yaşında o hep dışarda arkadaşları ile oynuyor. Yaşıtları geldiği zaman aşağıda oynasınlar gündüz. Gece de babaları biraz müdahale etsinler gürültü olduğu zaman. Sonuçta seninki de bir can yoruluyorsun .
Kızımin huyu suyu çok değişti kendime güvenip de alıp çıkamıyorum tek başıma cunki artık beni dinlemiyor yapma desem yapar gel desem gelmez dışarı çıkınca eve sokamiyorum kosuyo gidiyo ailem olursa bebeği hırsız götürüyorum onu yada eşimle beraber ama çok nadir sürekli değil kızım da enerjisini atamıyor çocuk hep evde babası zaten ilgilendiği yok akşam vakti olunca dediğiniz gibi biraz ilgi alaka olsa belki ses bile yapmicak ama ben küçüğüne bakarken kızım da oyun oynuyor ses yapıyor o sıra bakamıyorum ona gitsem diğeri ağlıyor
Benim anamın üst katında suriyeliler oturuyordu daha yeni taşındılar. Bilirsiniz onların 4 5 çocuğu oluyor en az. Ne zaman gitsem çocuklar koşar zıplar sesleri gelirdi ama annem bir kere bile bırak uyarmayı tavana dahi vurmak aklına gelmedi. Çocuk onlar dedi kadin napsın bağlayacak hali yok çocukları dedi.
Gürültünun belirli bir saati vardır mesela sabah 9 akşam 9 arası kimse kimseye ses edemez etmemeli ya. Inşaat olur matkap çalışır süpurge yapılır çocuk koşar. Bunlar günlük hayatın normal sesleri. Akşam 9dan sonra ses oluyordur yatmak istrrler yatamazlar o zaman haklılar derim.
Şikayet de etse bi sonuç alamaz Yani merak etme. Öyle anlayışsız insanlar yüzundeb rica ediyorum çocuğuna vurma. Keşke yapmasaydım dersin ama iş işten geçer.
Eşin neden yardımcı olmuyor keyfi mi yoksa yoğun mu çalışîyor? Deseydib sende madem böyle yapacaktın 2.çocuğu neden yaptk obzaman diye.
Canım karşı tarafa da hak veriyorum anlıyorum ama bazen elimden bisey gelmiyo hamile kaldigimdan bu yana kızımın huyu suyu değişti hiç durmuyo yerinde akşam olunca dikkat etmeye çalışıyorum ses yapma kızım diye bin kere uyarıyorum başka bisey veriyorum önüne kitap kalem vs ilgisinibaska yere çekiyorum ama bazı zamanlar dinlemediği oluyor ama çoğunlukla tekken böyle değil genelde gorumcemin kızlarıyla bir araya gelince böyle ses oluyor o zaman da saat 12yi buluyor ne yazık ki bazı zamanlar geçiyor ama tek başıma yetemiyorum eşim çok yoğun da çalışmıyor aslında ona sorsan yorgunum yoğun çalıştım yoruldum felan der ama hafta 1.2 ful yapıyor onun dışında 4.5 gibi eve gelir ama asla biseyin ucundan tutmaz hep ben koşuyorum herseye ailem destek çıkarsa çıkıyor onun dışında esimden destek görmüyorum hamile kalmadan önce böyle konusmamistik sözünde durmadi
Canım madem böyle bir komşu sorunun var gece 12 ye kadar oturacak misafiri niye kabul ediyorsun? Hadi ettin diyelim o saate kadar çocukların uyanık olması normal mi ? Benim de iki tane çocuğum var biri 4 biri 5 yaşında maksimum 10-10,5 uyku saatleri ki genelde de 9.00'da uyurlar. Siz hep beraber bir araya geleceğiz diye çocukların uyku düzenini mi bozuyorsunuz ne yapıyorsunuz bu şekilde tabii ki komşuların da rahatsız olması gayet doğal yani
Ama malesef ki her çocuk bir değil tabiki düzenli olarak 12de yatmıyor sürekli değişiyor uyku düzenleri ufacık Bi sese erkenden yatirsam kalkıyor geri uyumuyor bende biraz bekliyorum gece uyanmasin diye normalde en geç 11de yatiriyorum bende ama gorumcem geldi dün yatiramadum ve geldiklerinde de gelme diyemiyorum hafta da 2.3 kez bazen çoğu zaman gelir kızı otizm burada bizden başka kimsesi yok bi eşim var kardeşi annesi uzakta küçük kız kardeşi diğer gorumcem de çakışıyor bekar oda çocuğu hasta ona değişiklik olsun iletişim olsun diye alıp gelir hep bisey de diyemiyorum bide kaynanam yılda 3kez gelir gelince de 1 2 ay kalır her geldiğinde o zaman gorumcemler de geliyor ses oluyor haliyle ama bu bizim sesimiz değil çocukların sesi
Yavrum sen arada geliyor gibi diyorsun ama haftada 3 kez çoluk çombalak tepiniyorsa tepesinde bu sorun yahu. Ki kendin diyorsun hareketliler diye. Çocuğun düzenini sen kurmalısın
Kaç kere düzen yaptım sürekli bozuluyor eşimin ailesinden dolayı ablası gelir bozulur annesi uzaktan gelir 1.2 ay kalır geldinmi yılda 3kere gelirler zaten sürekli düzen bozuluyor yoruldum bende tek başıma uğraşıyorum tam düzelttim derken düzeni bozuluyor
Tamam da gülüm, küçüğün de o denli küçük değil,artık havalar ısındı,gün içinde(mesela ikindiden sonra) yarım saat çıkar dışarı enerjisini atsın,yorulsun bak nasıl sabaha kadar deliksiz uyuyor. Hem erken yatar hem de yorulur uyur. Yine de tercih senin tabi,ben sadece fikir sunuyorum.
?????????????? Kizlar bundurumda ne yapmalıyım karşı komşuyu da anlıyorum ama kızım beni dinlemiyor erkenden yatirsam gece uyaniyo bende bekliyorum 11 12 gibi yatiriyim gece kalkmasın diye her çocuk da bir değil ki mesela önceden çok sakin uysal bi kizdi dinliyodu hamileligimden bu yana değişti cocuk
Uyku eğitimi alın. 4 yaşındaki bir çocuğun gece uyanması normal birşey değil. Çocuk gece kalkiyo diye geç yatırılmaz. Büyüme hormonu için saat 10 da düzen kurulmalı. Böyle devam ederseniz diğerinde de aynı aikintilari yaşarsınız. Bende komşunuz olsam bende aynı şekil şikayet ederim. Çünkü benimde çocuğum var ben de çalışan biriyim hele benim babam aşağıdaki marketi 9.5 ta klima çalıştırıyor diye zabitaya şikayet edip kapattirmis bir adam sesten. O yüzden bazı kişiler de aynı kızınız nasıl huyu gereği yapıyorsa onlarda huyu gereği rahatsız olabilir. İmkanınız yoksa bile çocuğu en azından anaokuluna vs verebilirsiniz biraz enerjisini atsın. Size de yazık. Ayrıca da kabul etmeyin bu kadar basit. Söyleyin çocuk onda uyuyor diye. 9 da değil 8 de gelsinler 10 da kalksinlar. Niye 12 ye kadar oturtuyosunuz yatılı misafir gibi. Çocuğun da uyku düzeninin bozulması normal. Bir olur iki olur haftada 2-3 ne yani
Eşimin ablası bisey diyemiyorum birde çok kreşe vermek istedim ama eşim müsadere etmedi küçük dedi hep anaokulu da bu sene eylülde gidecek inşallah hayatında bazı şeyler değişir
Altı kalın yumuşak terlik veya ev ayakkabısı giydir
Nerden bulabilirim acaba hiç aklıma gelmedi mantıklı gerçekten cunki sırf ayak sesi
Çarşıda terlikçilerde silikon gibi yumuşak olanlar var nette de vardır ama ellemeden anlaması zor olur
Mutlaka bakicam sagolun hatirlattiniz hiç dusunmemistim bunu
Rica ederim siz de sağolun
Aynı benim durum valla,benim üç tane çocuğum var, sürekli evin içinde koşuyorlar kuduruyorlar,ev sahibi iki kere kapıma geldi sesiz olun diye,vallahi yapacak bir şeyim yok,o kadar uyarıyorum rahat durun kudurmayın koşmayın diyorum ama dinlemiyorlar,6,4,2 yaşındalar çocuklarım,sabah sekizde kalkarlar akşam onda uyurlar, baş edemiyorum valla
Gerçekten bazı annelerin elinde değil karşı taraftan yorum yapmak çok kolay oluyor kimine göre bazı anneler hatta diyor benimde çocuğum var söyle böyle ama her cocuk da bir değil ki kim istemez evde sessizliği birde benim ufak bebeğim var ama napim söz geçiremiyorum çok aksi durmuyor ne yapacağımı şaşırdım bende gerçekten sabah erken kaldırıp erkenden yatırmaya çalışıyorum gece uyaniyo uyumuyo bende mecbur 10da uyutuyorum bazen 11 12yi buluyor hasta olduğu zamanlar da daha geç saat gece 2.3 bazen sabaha karşı uyumadiklari oluyor
Cok hareketliyse haklilar bence 2 sene cektim yukari katin sesini gurultusunu gece 12 de 1 de kosuyolardi evde bikmistik ayri eve ciktik rahatladik simdi cocuklar sadece kendi ailedine guzel disariya degil
Herkesin kendi çocuğu sonuçta tabiki her çocuk ailesine güzeldir ama karşı tarafın uyarma biçimi çok yanlış cocugumdan dolayı bizi cephe almışlar resmen düşman muamelesi uyguluyorlar halbuki Bi çocuk sesine bende evden cikiyim diye düşündüm ama oturduğumuz ev çok uygun böyle Bi ev çıksak bulamayiz
1,497,940 soru
24,469,729 cevap
355,083 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın