Kizlar bebegim 25 gunluk emerken gaz cikariyordu surekli geceleri biraz agliyordu ama surekli gaz cikariyordu gunde 2 3 kezde kaka yapiyirdu
Dun sadece 1 kez yapti ve gece saatlerce agladi ikindi uyumadi ama kaka yapmadi bu arada anne sutu ve mama veriyorum sutum yetmiyor
Şu an dun geceden bu yana kaka yapmadi gaz damlasi masaj sicak duş falan yaptim ama ne gaz cikariyor ne kaka yapiyor acaba bu normal mi?
Bildiginiz bi yontem var mi rahat tuvalete cikmasi için?
Huysuz mu genelde tuvaletini yapamadıkları için huysuz karın ağrıları olur bacaklarına hafifçe bisiklet hareketi yapmaya çalış ileri geri yap aynısını bende gece yaşadım kendi kendine yaptı ne yaptıysam olmadı valla bisiklet bir işe yaradı galiba birde bacak hareketleri
Kiz bisikler hareketini dun gwceden yapiyorum karnina falan da masaj yaptim ama yapmiyor
Yine duş aldircam belki yapar ya of
sadece anne sutu aliyorsa on gun bile kaka yapmasa bir sorun degil sagliksal sorun yok. ama cck rahatsiz oluo huysuz hozursuz 5 gun yapmassa dr gdip lavman yaptirabilirsiniz. yada kendin yapabilirsin . biz 2. ay oyle kabizlik gibi oldu sadece anne sutu aliodu dr sorun yok dedi cok huysuzluh baslayinca lavman yaptirdi dr . surekli surekli degil ama huysuzluk olunca haftada bi falan . rahatlatmak amacli. surekli lavman olursa tembellesir bagirsak.
Sutum yetmiyor mama da veriyorum her emzirme sonrasi bilmiyorum ya banyo yaptirdim yine agladi fln şu an uyudu ama kaka yapmadi yine
En son dun saat 20 00 civari yapmisti
Bizde de azonce öyleydi karnına bebek yağıyla masaj yaptım saat yönünde sıcak bez havlu vs göbeğine sardım bisiklet hareketiyle beraber beze bastirdik karnı yumusadi bir süre sonra çıkardı ama kaka yok rahatladı emiyo şuan
Genelde 20 günden sonra gaz sancısı artıyor onun etkısı de oluyor sorun yapmayın gayet normal karın masajı bolbol yapın gazı için o kakaya da etkı edıyor
Ay bu gunleri bi atlatsak çok zor ya tesekkur ederim
Evet çok zor her dönem ayrı zor Allah kolaylık versin hepimize
Amin canim
Zeytinyağıyla karnına biraz masaj yap . Makat kısmına bı kaç damla sür
Tamam çok tesekkur ederim
Benimki de bi gece oyle ağladı bugün tam 1 aylık oldu . Sabaha yaptı .
Ilk kez dun gece o kadar saat agladi ikindi durdu çok kotu oldum ya
Insallah bu gunleri atlatiriz bu gaz işi çok zor yemin ederim
Ay öyle bişey de yapamıyorsun. Ama ben bı çay bardağı su kaynatıp anason kimyon ve rezene birer çay kaşığı demledim . Böyle olduğu zaman iki yemek kaşığı veriyorum iyi geliyor. Bı sıkıntı çıkmıyor. Gazını çıkarıyor rahat
Oyle 7 günde yaptı bizim yavrum.kabizda olmuştu zor cikarmisti doktora sorun isterseniz 1 çağ kaşığı zeytinyağı yag ver demisti bana masasının içine atıyordum suan 4.5 aylik oldu hala 5 6 günde bir kaka yapiyor
Ya 25 gunluk daha yag içiremem ki masaj yaptirdim yag surdum dus aldirdim ama yok en son dun 20 00 civari kaka yapti hala yapmadi aglayip uyudu
Valla poposunu ister zeytinyağ sür yuvasının belki kabiz oldu acıyor diye çıkartmıyor
bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilir. kakadn değil gazdan rahatsız olur bebekler pamukla vs kurcalama bebeği hiç bol bol masaj yap
Ay yok korkarim zaten kurcalamam bende masaj yapiyorum banyo yaptirdim uyudu su an ama gaz cikarmiyor devam ederse doktora goturcem artik
bol bol msaj, çok zorlanırsa gaz damlası +probiyotik damla rahatlatır bebeği. tabi doktora danışarak kullan
Oğlumun rekoru 9 gün. Ama sadece anne sutuydü. Yaptığı zamanki kıvamı sert değilse kabız değildir. Yediği yarıyor çocuğa. Çıkacak posa olmuyor. Hepsini biriktirip yapıyor. Daha dün akşamdan beri yapmıyor demişsin. Normal. Ana sen beslenmene çok dikkat edeceksin. Ben herşey gaz yapıyor diye pilav makarna et tavuk onlara yüklendim. Bu sefer de hem kendim hem bebeğim kabız oldu. Sebze bol tüket özellikle bamya kabak falan. Kuru kayısı ye . Senin yediklerinden bebeğe de geçer
Ya anne sutu ve mama da yiyor sutum yetmiyor malesef ama yediklerime dikkat ediyorum rwzene cayi iciyorum dunden basladi gaz cikarmamasi noldu birden anlamadim ki
Normal aslında yenidoğan bebekte gaz olmaz derler. 15 günlükken falan baslarmis. Koliktir belki. Bak bakalım belli saatlerde mi ağlıyor hep. Yapacak bişey yok. Genelde gaz sancısı çeker bı çok bebek. Kabızlığı olursa gidersin bı doktora.
Ben 4 cocuguma hep sabun fitili yaptım zeytinyağını kızdırıp sogutup sabunu fitil gibi yaptım 1 santım boyunda kıbrıt kalınlığında yaga batırıp makatına koyup cıkardım sanıyesınde yapıyo
Ya 25 gunluk bebege yapamam ki korkarim
Benimkiler okadarlıktı hep yaptım rahatladılar valla kaka yapınca
12 gün yapmamıstı acille doktora sağlık ocagına götürdüm hepsi normal masaj yap zeytinyag ver diyodu en son bi klinik bulduk allah razı olsun o doktordan normal değil bazı doktorlar normal karsılıyo ama bebek cok rahatsız oluyo dedi ve rahatsız oldugunu bende farkediyodum. Probiyotik kullan dedi onu kullandık bidaha böle bi durum yasamadık. Benmki de anne sütü ve mama kullanıyodu ama ağırlık mamaydı sütüm cok azdı
Benim de sutum az ya qaliba mamayla devam edicem bu gidisle 12 gun nasil dayandiniz ya kiyamam mahvolmustur cocuk
Benimki dun geceden boyle ona ragmen içim gidiyo
O ağlıyodu ben ağlıyodum herseyi denedik okmadı ama probiyotik çok iyi geldi doktorunla görüş başla sende
Merhaba canım gaz için sufuf ver
Göbeğine zeytin yağı sür masaj yap
Popo kısmında zeytin yağı sür
Oda olmadı
Eline eldiven giy az sıvı sabun sür
Çıkar
Hepsini yaptim bi tek sabun kaldi
Su an uyuyor uyaninca yapmazsa sabun surerim olmasa doktora goturcem artik
Sadece anne sütü mü alıyor?
Anne sutu ve mama
Her emzirme sonrasi 30 ya da 60 yiyor sutum yetmiyor malesef
Aynı şey bizim de başımıza gelmişti aynı gün sıralarında hatta 3 haftalık falandı. Ve 3 buçuk aylık olana kadar kendisi yapamadı büyük tuvaletini. Fitil koyuyordum 3-4 geçince. Yoksa katıla katıla ağlıyordu yavrum.
Ya da hastaneye gidip lavman yapıyorduk çocuk çok rahatsız olduğu için. 1 haftaya kadar normal diyolardı. Sadece anne sütü alıyorsa 10 gün diyorlardı sanırım. Sonrasında müdahale edip tuvaletini yaptırabilirsiniz diyolardı ama bebekler dayanamıyo ki biz bile dayanamayız.
Gaz çıkarıyorsa sorun yok diyorlardı ama gün içerisinde hiç gaz çıkarmayıp büyük tuvaletini de yapmıyorsa mutlaka getirin diyorlardı
Ay malesef gaz cikarmiyor bende korkuyorum bu gunde yapmazsa doktora goturcem
1,502,507 soru
24,532,821 cevap
360,046 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın