0 oy
57 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (76 puan) tarafından

Hanımlar merhaba doğumdan sonra saçım çok dökülüyor folik asit kullansam azalır mi dökülmesi ve başka hangi vitaminleri kullanabilirim önerisi olan yazabilir mi ?

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,984 puan) tarafından

Ben Hint yağı ile biberiye kullanıyorum inanılmaz derecede dökülme azaldı 

önce (76 puan) tarafından

Ben içsel bisey olduğunu düşünüyorum tahlil vereceğim ama malum cildiye randevusu olmuyor hiç yine de teşekkür ederim  🙏

-Reklam-
0 oy
önce (75 puan) tarafından

Benim butun vitaminlerim cok eksikti baktırdım duzenli ilac kullanıyorum cok faydasi fa olmadi ya cildiyeye gittim onu deniyorum simdi ins faydasi olur 

Vucut doğumdan sonra kendini cok zor toparliyor gerçekten dokulmeso cok normal canım ben ne yaptiysam kesemedim dökülmesini 

Bilemedim bende randevu talebi oluşturdum ama cildiyeler tıklım tıklım 

önce (75 puan) tarafından

1 2 ay sonrasina vermisti bana da taleple

0 oy
önce (2,113 puan) tarafından

Valla onun içi  doktora bile gittim 1 yaşına kadar dökülme devam edicek bilgine

Kilo verememek de vitamin vs eksikliğinden olabilir mi sizce

önce (2,113 puan) tarafından

Sanmam aslında emzirirken daha çok kilo veriliyor ama iştahla artıyor hamileyken daha az yerdim

Benim bedenimden sadece bebeğin kilosu çıktı daha da gitmiyo ya

0 oy
önce (2,055 puan) tarafından

Doktora gittim b12 vitaminin ve d vitamin değerin normalse yapacak bisey yok dedi. Dokulmesi normal dedi. Geri gelecek mi saçlarım dedim. Gelir dedi. Bekliyorum bakalım. Yanlarım keledos oldu

Benim saçım çok ama yarıya indi çok diye dökülsün mü demistim kuaförüme de 🤭

0 oy
önce (188 puan) tarafından

Kan tahlili yaptirmadan takviye almayin. Zaten eksik bir deger yoksa fazlasini almis olursunuz. Dogum sonrasi ne yapsaniz da o saclar dokuluyor. Engel olamiyorsunuz. Hamilelik doneminde bazi hormonlarin degerleri yukseliyor bu da normalden fazla yani normalde olmayan saclari cikartiyor. Dogum sonrasi hormonlar normale donerken de normalde olmayan o saclar dokuluyor ve eski halinize donuyorsunuz. 4aya kadar avuclar dolusu dokuldu benim de 6.aya dogru yavasladi. Bu surede dr tavsiyesiyle saclara isil islem yapmadim, sampuana vs kullandigim urunlere dikkat ettim, boya gibi kimyasaldan uzak durdum. Dokulmeler normale donunce boyadim saclarimi. Eczane ocean capillus onermisti sordugumda kullandim azaldi ama o takviye yuzunden oldugunu sanmiyorum. Dogal surec olarak azaldi bana gore. 

7. Aydayim bir günde 2 avuç saçım gidiyor ben saçlarımı  çok seviyordum ama 🙄

önce (2,055 puan) tarafından

Hamileyken normalde olmayan saçlar cikmiyor. Dokulmesi gereken ve yerine de çıkması gereken saçlar doğal oluşumunu tamamlamiyor.  Hamileyken dokulmeeyen saçlar da bir an da dogum sonrasi aynı anda dökülmeye başlıyor. Benim resmen dokulme sonrasi yanlarım kellesti. Sac diplerim görünür hale geldi. Şimdide o dökülen yerlerde yeni saçlar çıkmaya başlıyor. Dediginiz gibi olsa kellesme olmazdi, ve yeni sacta çıkmaz di. Demem su ki Hamileyken fazla sac cikmiyor kafamızda. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 87 göst.
0 oy
2 cevap 98 göst.
0 oy
5 cevap 214 göst.
0 oy
5 cevap 196 göst.
25 Mart 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde gamii (535 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,398 soru