.....................
Kıskanmıyor. Çocuk gözünüzün önünde ağır travma yaşıyor siz de kıskançlık gibi basit sebeplere bağlıyorsunuz. Acilen pedagog görmeli. Yapma etme diyerek düzelecek bir durumu yok. Babası hapiste dedin, kızmayın bana ama kim bilir o çocuk o evde neler gördü de bu hale geldi. "Öl inşallah" hiçbir çocuğun kendi kendine diyeceği bir söz değildir. Bu bir yetişkin bedduası ve yeğenin bunu kopyalıyor.
Ben senin vicdanına da bir parça üzüldüm. Evine almışsın, Allah razı olsun bu büyük bir destek ama yeğenin de bir yerde yarım evladın. Senin için sorun sadece "kıskançlık" olmamalıydı, yeğenin gözünüzün önünde "Ben iyi değilim yardım istiyorum" diyor her tavrıyla, onu görmeyip de sadece kendi evladını görmen üzdü beni biraz.
Düşünsene 7 yaşındasın, baban hapiste, aile kavramın yok, sevgi yok sana saygı yok, o yaşına kadar neler neler yaşadın. Bir de üstüne teyzenin kıskanç yaftası... Ben yerinde olsam acilen o çocuğa el atarım. Mevzu senin kızını kıskanması değil çünkü, kızın olmayabilirdi de ama yeğeninin psikolojisinin içine etmişler. Send estek olamayacaksan sosyal hizmetleri ara.
Babası varken de yapıyordu bu 1 2.cisi sadece benim kızıma yapıyor kıskançlığı ordan çıkardım 3.sü onunda nenesi dedesi var seviyolar kardeşim gitmiyor yanlarına
Canım benim ailesi çocuğun psikolojisinin içine etmiş. Allah gerçekten bakabilecek olana çocuk versin kusura bakmayın.
Çocuklar travma yaşadıklarında ya içlerine dönerler, sessiz, konuşmayan çocuklar olurlar ya da böyle hırçın zorba olurlar. Yeğenin zorbalığa yönelmiş. Maalesef kızın da fırsatını bulduğunda zorbalık edecek çünkü psikoloji böyle bir şey, aldığı yarayı kapatmazsa o da başkasına yara açar. Sen gel iki çocuğa da analık yap ikisini de pedagoga götür, ama yeğenini acilinden.
Yeğenini yetiştiren anne de suçlu baba da. Kardeşin ya da ablan, kızını neden babaanneye dedeye götürmüyor? Kendisinin derdi varsa o onu bağlar, evladını babaannesiyle dedesiyle görüştürmek zorunda.
Dediğim gibi, iş sana düşüyor, küçücük yeğenini kıskanç diye yaftalayıp kenara atmak yerine sen tut elinden. Doktora götür hemen. Kızına oyuncak alıyorsan ona da al. Kızını seviyorsan onu da sev. Aynı evde başka türlü denge kuramazsınız. Bugün tutacağın o minik el yarın sana bambaşka bir güzellik olarak döner.
Canım babasız evsiz başkasının üzerinde büyüyen bir çocuğun psikolojisi normal olabilir mi. Devlet hastanelerinde de psikologlar var götürsenize çocuğu
Babası uzun zamandır orda değil bize geldiklerinde çok yapıyordu şimdi babası 1buçuk yıldır orda annesi götürmesi lazım oda babasını bekliyor ama olan bize olıyo
Şükür aradığım yorum. Aile bu çocuğun psikolojisinin içine etmiş sonra da, çocuk kıskanç, yapma etme deyince düzelmesini bekliyorlar. Çocuk acilen destek almalı, acilen.
Pskolojisi bozuk muhtemelen
Bıktım artık ben cnm
Kız kardeşin eglleyemiyor mu kendi kızını
Engelliyor konuşuyo yine yapıyo
Kızına dikat et ALLAH korusun bı şey yapargizunun önünden ayirma
Ne temizlik ne bişey yapamıyorum
baba yok belki o yüzden kıskanıyor olabilir. pedagog görse çok iyi olur.
Çok fazla kıskanıyor bende napcamı şaşırdım
sen de çok haklısın, annesi bir şey yapmıyor mu bu durumda?
gerçekten alıp pedagog a falan götürün. başlarda kıskandı diyelim tamam ama kaç sene geçmiş üstünden alışmış olması lazımdı
Babası çikacak bu ayı içinde götürürler bence ama ben dayanamıyorum arrık
Psikolojisi bozuktur aile ortamı olmadığı için. Bir uzmana götürseniz daha iyi olur. Zaman geçirmeden gidip müdahale edilmeli yoksa ileride daha çok sıkıntı yaşar. Belki kendini sıkıntı gibi hissediyordur babası yok yanında kendi evlerinde değiller.
Kız kardeşin müdahale etmesi yeterli gelmiyorsa kardeşini gönder gitsin. Kaynanasinda kalsınlar. Senin çocuğun daha önemli kusura bakma. Benim kızıma yapsalar eve ile almak istemem.
Asla müdahale yeterli olmuyor yine aynı yine aynı kız kardeşim de üzülüyo
Kaynanasinda kalabilir kardeşiniz, olan sizin kızınıza oluyor. Tabi siz bilirsiniz kardeşiniz üzülüyor diye git diyemiyorsanız.
Anneniz babanız hayatta değil mi kız kardeşiniz onlarda kalsın daha mantıklı olur ayrıca çocuğa kızmak yerine bir uzmana götürmeyi deneseniz şimdiye çoktan çözüm bulmuş olursunuz
Babannesi dedesi var kızın
Sizin anne babanızı sormuştum hiç bir kadın kocası yokken gidip ailesi ile yaşamak istemez ama bu kadar problem oluyorsa gitse daha iyi ve lütfen o çocuğu pedegoga götürün
Canım psikoloğa götürün çünkü normal değil bu durum.
Kardeşim götürücek ama eşini bekliyor az kaldı ama ben dayanamıyorum
Çok zor bir durum gülüm
Yani çevreleride var çeken benim
Bence biraz uzak kalın kardeşin ya kendi annesinde yada kayinvalidesin de kalsın. Ozleyince belki vazgeçer bir de pedagog desetigi alsın. Tamam yazık babası yokmuş çok zor ama bunun sonucunu da niye senin çocuğun çeksin ki. Olmaz öyle ben dayanamazdim şahsen. Senin Esin yok mu nasıl dayanıyor kendi çocuğuna yapılanlara.
Oda yapma diyor sevgide veriyoruz sadece benim kzııöa yapıyor sadece ona yapıyor
1,491,867 soru
24,377,874 cevap
348,465 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın