+1 oy
232 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (17 puan) tarafından

..................... 

9 Cevaplar

+3 oy
(4,979 puan) tarafından

Kıskanmıyor. Çocuk gözünüzün önünde ağır travma yaşıyor siz de kıskançlık gibi basit sebeplere bağlıyorsunuz. Acilen pedagog görmeli. Yapma etme diyerek düzelecek bir durumu yok. Babası hapiste dedin, kızmayın bana ama kim bilir o çocuk o evde neler gördü de bu hale geldi. "Öl inşallah" hiçbir çocuğun kendi kendine diyeceği bir söz değildir. Bu bir yetişkin bedduası ve yeğenin bunu kopyalıyor. 

Ben senin vicdanına da bir parça üzüldüm. Evine almışsın, Allah razı olsun bu büyük bir destek ama yeğenin de bir yerde yarım evladın. Senin için sorun sadece "kıskançlık" olmamalıydı, yeğenin gözünüzün önünde "Ben iyi değilim yardım istiyorum" diyor her tavrıyla, onu görmeyip de sadece kendi evladını görmen üzdü beni biraz.

Düşünsene 7 yaşındasın, baban hapiste, aile kavramın yok, sevgi yok sana saygı yok, o yaşına kadar neler neler yaşadın. Bir de üstüne teyzenin kıskanç yaftası... Ben yerinde olsam acilen o çocuğa el atarım. Mevzu senin kızını kıskanması değil çünkü, kızın olmayabilirdi de ama yeğeninin psikolojisinin içine etmişler. Send estek olamayacaksan sosyal hizmetleri ara.

(17 puan) tarafından

Babası varken de yapıyordu bu 1 2.cisi sadece benim kızıma yapıyor kıskançlığı ordan çıkardım 3.sü onunda nenesi dedesi var seviyolar kardeşim gitmiyor yanlarına

(4,979 puan) tarafından
+1

Canım benim ailesi çocuğun psikolojisinin içine etmiş. Allah gerçekten bakabilecek olana çocuk versin kusura bakmayın. 

Çocuklar travma yaşadıklarında ya içlerine dönerler, sessiz, konuşmayan çocuklar olurlar ya da böyle hırçın zorba olurlar. Yeğenin zorbalığa yönelmiş. Maalesef kızın da fırsatını bulduğunda zorbalık edecek çünkü psikoloji böyle bir şey, aldığı yarayı kapatmazsa o da başkasına yara açar. Sen gel iki çocuğa da analık yap ikisini de pedagoga götür, ama yeğenini acilinden. 

Yeğenini yetiştiren anne de suçlu baba da. Kardeşin ya da ablan, kızını neden babaanneye dedeye götürmüyor? Kendisinin derdi varsa o onu bağlar, evladını babaannesiyle dedesiyle görüştürmek zorunda.

Dediğim gibi, iş sana düşüyor, küçücük yeğenini kıskanç diye yaftalayıp kenara atmak yerine sen tut elinden. Doktora götür hemen. Kızına oyuncak alıyorsan ona da al. Kızını seviyorsan onu da sev. Aynı evde başka türlü denge kuramazsınız. Bugün tutacağın o minik el yarın sana bambaşka bir güzellik olarak döner.

-Reklam-
+1 oy
(2,162 puan) tarafından

Canım babasız evsiz başkasının üzerinde büyüyen bir çocuğun psikolojisi normal olabilir mi. Devlet hastanelerinde de psikologlar var götürsenize çocuğu 

(17 puan) tarafından

Babası uzun zamandır orda değil bize geldiklerinde çok yapıyordu şimdi babası 1buçuk yıldır orda annesi götürmesi lazım oda babasını bekliyor ama olan bize olıyo

(4,979 puan) tarafından
+1

Şükür aradığım yorum. Aile bu çocuğun psikolojisinin içine etmiş sonra da, çocuk kıskanç, yapma etme deyince düzelmesini bekliyorlar. Çocuk acilen destek almalı, acilen. 

0 oy
(4,926 puan) tarafından

Pskolojisi bozuk muhtemelen

(17 puan) tarafından

Bıktım artık ben cnm

(4,926 puan) tarafından

Kız kardeşin eglleyemiyor mu kendi kızını

(17 puan) tarafından

Engelliyor konuşuyo yine yapıyo

0 oy
(103 puan) tarafından

Kızına dikat et ALLAH korusun bı şey yapargizunun önünden ayirma

(17 puan) tarafından

Ne temizlik ne bişey yapamıyorum

0 oy
(2,929 puan) tarafından

baba yok belki o yüzden kıskanıyor olabilir. pedagog görse çok iyi olur. 

(17 puan) tarafından

Çok fazla kıskanıyor bende napcamı şaşırdım

(2,929 puan) tarafından

sen de çok haklısın, annesi bir şey yapmıyor mu bu durumda? 

gerçekten alıp pedagog a falan götürün. başlarda kıskandı diyelim tamam ama kaç sene geçmiş üstünden alışmış olması lazımdı 

(17 puan) tarafından

Babası çikacak bu ayı içinde götürürler bence ama ben dayanamıyorum arrık

0 oy
(80 puan) tarafından

Psikolojisi bozuktur aile ortamı olmadığı için. Bir uzmana götürseniz daha iyi olur. Zaman geçirmeden gidip müdahale edilmeli yoksa ileride daha çok sıkıntı yaşar. Belki kendini sıkıntı gibi hissediyordur  babası yok yanında kendi evlerinde değiller.

(80 puan) tarafından

Kız kardeşin müdahale etmesi yeterli gelmiyorsa kardeşini gönder gitsin. Kaynanasinda kalsınlar. Senin çocuğun daha önemli kusura bakma. Benim kızıma yapsalar eve ile almak istemem.

(17 puan) tarafından

Asla müdahale yeterli olmuyor yine aynı yine aynı kız kardeşim de üzülüyo 

(80 puan) tarafından

Kaynanasinda kalabilir kardeşiniz, olan sizin kızınıza oluyor. Tabi siz bilirsiniz kardeşiniz üzülüyor diye git diyemiyorsanız.

0 oy
(22,407 puan) tarafından

Anneniz babanız hayatta değil mi kız kardeşiniz onlarda kalsın daha mantıklı olur ayrıca çocuğa kızmak yerine bir uzmana götürmeyi deneseniz şimdiye çoktan çözüm bulmuş olursunuz 

(17 puan) tarafından

Babannesi dedesi var kızın 

(22,407 puan) tarafından

Sizin anne babanızı sormuştum hiç bir kadın kocası yokken gidip ailesi ile yaşamak istemez ama bu kadar problem oluyorsa gitse daha iyi ve lütfen o çocuğu pedegoga götürün 

0 oy
(162 puan) tarafından

Canım psikoloğa götürün çünkü normal değil bu durum.

(17 puan) tarafından

Kardeşim götürücek ama eşini bekliyor az kaldı ama ben dayanamıyorum

(162 puan) tarafından

Çok zor bir durum gülüm 

(17 puan) tarafından

Yani çevreleride var çeken benim 

0 oy
(3,571 puan) tarafından

Bence biraz uzak kalın kardeşin ya kendi annesinde yada kayinvalidesin de kalsın. Ozleyince belki vazgeçer bir de pedagog desetigi alsın. Tamam yazık babası yokmuş çok zor ama  bunun sonucunu da niye senin çocuğun çeksin ki. Olmaz öyle ben dayanamazdim şahsen. Senin Esin yok mu nasıl dayanıyor kendi çocuğuna yapılanlara. 

(17 puan) tarafından

Oda yapma diyor sevgide veriyoruz sadece benim kzııöa yapıyor sadece ona yapıyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 509 göst.
0 oy
7 cevap 200 göst.
3 Şubat 2023 Diğer kategorisinde SuDuru (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,019 göst.
1 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,469 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,459,601 soru

23,935,700 cevap