Canım bu aralar Özbek pilavı istiyor ama hiç denemedim yapan var mı nasıl yapıyorsunuz tarif veya Link atar mısınız Hangi eti kullanıyorsunuz bir de biz eti Lokum gibi Pişmiş olarak seviyoruz içinde sert kalınca Yiyemeyiz galiba aklıma takılan tek orası
Kesinlikle nefis yemek tariflerinden bakmanı tavsiye ederim her tarifi mük oluyo
Dunden beri bakiyom da deneyen varmi diye sorayim dedim
annem cok guzel yapar yaa 😂 ben heraanki gibi hazirci olarak gider konarim kendim yapmadim
Bakalim bende ilk defa deneyecem
Princ mi basmati mi kullaniyor peki
pirinc killanio. basmati kolay kolay almayiz . suan kardesim diyet yapio diye evde basmati var ama nirmalde baldo princ kullanio .
Basmati de cok daha saglik liymis prince gõre
Bu sitede ozbek bi kadin vardi ya nickini hatirlamiyorum ama belki gorurse yardimci olur ☺️
@Sweety_97 şirin gelsin bakalım 😁
Özbek mi kendisi malzeme almaya çikacagim hemen gelse bari
Evet kendi yapmıştı hatta bir ara hatırlıyorum inşallah görür postunu da😁
@Gastamonlummm Kalp kalp kalp♥️
Evet Özbekistanlıyım ama sizin ülkeye vatandaş olacağım hahahh
Vatandaşlık için çok kötü çağırmışlardır çocuklar için erken kalktık uyuyakalmışım anca gördüm kusura bakmayın
Aşağıya görsel ve tarif attım
Ondan sonra iki kibrit şeklinde doğranmış havuçlar katıyorum kapağını kapatıp ortadan biraz az ateşte kavuruyorum kısık ayarda kavurmak önemli
Kavururken tuz ve sadece kimyon konuyor başka baharat girmiyor
Kavururken koymanız da önemli
İyice kavrulduktan sonra suyunu koyuyorsunuz Kaynadıktan sonra kısık ayarda yarım saat
Ondan sonra pirincini koyup normal pilav gibi demliyorsunuz yarım saat falan demlenirsek güzel olur
Önemli olan baharat sadece tuz ve kimyon girmesi ve kısık ateşte pişmesi
Instagram’da çok tariflere denk geliyorum Özbek Bilev adında uzaktan yakından alakası yok
İyi hatırlattınız ben de yapayım bugün☺️
Not: pirincin kesinlikle basmati olması gerekiyor
Sagol canim gec gõrdum kizimin ayagi yandi yemegi yaparken cok girmedim geri buraya
Ayni anlattiginiz gibi yaptim tek fark azicik zerdecal koydum sari olmasi icin tadi efsaneydi favorim oldu artik
Yakin zamanda tekrar yapicam malesef morel bozuk olunca cok tad alamadik
Eline sağlık çok güzel görünüyor ilk deneme için çok iyi elin lezzetli belli ☺️
P.s Kavururken koy kimyonu bi dolu kaşık zaten rengini veriyor
Yemek kasigi ilemi koyayim kimyonu peki
Evet evet 👍
1,492,581 soru
24,388,399 cevap
349,125 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın