+4 oy
575 göst.
Diğer kategorisinde (755 puan) tarafından

Nedenini bilmiyorum ama bazı insanlar o kadar çok şanslı oluyor ki hiç birşey yapmasalar bile el üstünde tutuluyorlar ama bizim yapmadığımiz şey kalmıyor yine de yarım kalmaktan kurtulamuyoruz

13 Cevaplar

+8 oy
(15,469 puan) tarafından

O insanlar o şansa rastlayana kadar ne hayatlar yaşamış bilmiyorsunuz 

(6,668 puan) tarafından
+1

Çok haklısın şirincim.

Annem kendi annem dedi bana çok şanslısın. Ben neler yaşadım kendi şahitken bunu dedi. 

(15,469 puan) tarafından

Herkes yaşadığını kendi biliyor 

(9,067 puan) tarafından

ayenn sahsen bende oyle. suan esim gak desem yapar guk desem alir el ustunde tutar konusurken gizumun icine bakar🧿 ama eger bi onceki ile evlenseydim 6 sene sevgiliyken dayakdi kufurdu aldatilmaydi asagilanmaydi yasadim en alasini. kendi kaderini insan biraz kendisi yaziyor. sevsemdr bunla omur mu gecer varsin giden 6 senem olsun dedim koskoca bir omru yasamayi sectim . o naletten ayrilmayi tercih ettim sirf nasil hir evlilik hayati yasatacagi sevgili oldugumuz donemden belliydi.kalbimle degil aklimla haretet etmeyi sectim.. fazlasiyla hakettim ben prenses gibi yasamayi çektigim seyler kefaretim oldu omrumun kalanina. ki oteki dunyada bile kefaretim olmaya yeter

(3,963 puan) tarafından

Bu yoruma aynen katılıyorum 👍🏻

(3,943 puan) tarafından

Şirin nokta atışı attın cnm. Kuzenimin eşide bizim için der. Bunların kızları niye bu kadar şanslı. (Görümcesi ve ben için) O raddeye gelene kadar be ne çekildi kimsenin umrunda değil hele madalyanın diğer yüzünden kimsenin haberi yok..

-Reklam-
+4 oy
(2,751 puan) tarafından

Herkesin hayatı başkasına güzel görünür. Sizin arzu ettiğiniz şeyler başkalarına kolay veriliyor diye her şeye sahip olmuş olmuyorlar.

Kiminin doğduğu ev iyi diye kıskanırsın, o ailesini erken kaybeder.

Kimi zengin dersin istersin, o buralara fakirlikten gelmiştir vs vs.

İlla herkes en büyük derdini sergilemek zorunda değil, hayatının güzel yanlarını göstermekten çekinmiyor diye de ne kolay hayatları var diye düşünmemek lazım.

Onun eşi ona istediğini alıyordur ama iki kelam etmiyordur, senin eşin sana yoldaştır.

Onun evladı en güzel yerlere gidiyordur ama evde kaos çıkartıyor, annesine adıyla sesleniyordur…

Görmediğimiz şeyler var ve sadece gördüklerimizle insanların hayatı ne kadar kolay diyemeyiz.

Burada çok şey okuyorum, kimi kocasından kimi eş ailesinden yakınıyor, kimi sağlıkla ilgili dertli, kimi fakirlik derdinde, kimin evladı sınavı.

Belki fiziken tanışıyor olsak hiç bunları bilmeden herkesin hayatı güzel gelecek ama değil işte. Oradan güzeldir, buradan dertli.

Herkes derdini çekinmeden yazsa oturup ağlarız, hepimiz bunu biliyoruz. İnsanlar yaşadıkları onlarca kötü şeyin içinde biraz güzellik görünce ne kadar kolay ulaştı da denmemeli.

Şahsi olarak değil, umuma konuşuyorum.

(755 puan) tarafından

Bende normal konuştum kimi kocasının umrunda olmaz kocası onun için herşey yapar ama ben çok yoruldum bide altta kaynanam var ben bişe desem kötü oluyorum eşim onlara ve ablasına karşı bişe dedi mi benim lafa geliyolar benim haklı olduğunu bile bile bana karşı yanlışlar yaparken sorun Yok onlara yaparken en ufak bişeyi büyütüp bana karşı laf anlatıp onu uyar diyolar bende kendin şöyle ben diyince kötü oluyorum dedim 

(2,751 puan) tarafından

Baktığın benim ama gördüğün sensin diye bir laf var, tam da bu durumlar için işte.

Sana ancak kendi karakterlerinin müsade ettiği olgunlukta davranabilirler.

Sana güzel davranan birinin bunu senin sayende mi başardığını düşünüyorsun? Hayır. O, onun karakterinin güzelliğiydi.

Aynı şekilde karakteri kötü olanlar da böyledir.

+2 oy
tarafından

Hep verirsen ezilirsin ama

Vermeyip hep alırsan ezilmezsin 

+2 oy
(30,430 puan) tarafından

Nasipten otesi olmaz  herkesin yasam tarzi hayat tarzi farkli

+2 oy
(3,773 puan) tarafından

Kiskanclik ve fesatliktan Rabbim e siginirim ama nefis bu istiyo

Bakiyosn senden cok farki yok belkide cogu konuda da geride herseyi yolunda 

Sans takdir i Ilahi

Ben artik kendime odaklandm bacim bu basuma neden geldi beni nedem buldu kismina takiliyim artik 

Allah in verdigine niye diye sorgulamak bana dusmez diye dusunuyorum artik

(3,773 puan) tarafından

Keske elden bisey gelse cnm benim kendi istemedigi surece de birakmaz Rabbim sefkat tokadi nasip etsn kendine gelsin nasuh tovbesi nasip olsn insAllah

(8,712 puan) tarafından

Bırakmak istemiyor mu acaba. Benim eşim bir iki defa arkadaşlarına takılıp yaptı. 8 yıllık evliyiz asla yapmazdı ilk defa gördüm ve evi yıktım resmen. Nasıl kıyarsın bana ve çocuklara dedim. 

Söz verdi çok şükür yapmadı daha ama hala korkuyorum. Konuyu açtırmıyor ben unutmak istiyorum hatamı diyor hatırlatmamı istemiyor. İçimde hep o korku var.

(755 puan) tarafından

Hep birakacam deyip 2 gün sonra yine aynı kaç defa kavga etttik birde annesindeb yüz buluyor kavga edince sanane içiyorsa içiyor evine bakıyor ya dedi sonra benim altınları mi sattı kaynanam yine onu haklı buldu sanane sen mi yaptın o olaylardan sonra yine altın sattı hiç umrunda değil sesimi çıkarmadım geçen günde evin kapısına zarar verdi kaynanam artık kızıyor ama benim umrunda değil isterse evi yaksın 

(8,712 puan) tarafından

Üzüldüm ya Allah yardımcın olsun. 

(755 puan) tarafından

Sağol canım 

+2 oy
(484 puan) tarafından

Fazla fedakarlık kendinden götürür.  Kimseye de yaranamazsin. Başkalarına bakıp kendi hayatımızı kıyaslarsak sinifta kalırız.  Biz önce aynayı kendimize çevirip neden böyle oldu burdan ne çıkarmalıyıma cvp vermeliyiz. Zaten hayatımızda sürekli aynı şeyleri yaşıyorsak sürekli bu tekrarlaniyorsa demekki artık farklı bı adım atma zamanı gelmiştir. Sonuçta aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek ütopik kalıyor biraz .

Dışarıdan çok görünen içeride yoktur aslında. Başkası sana şanslı geliyodur ama onun içini ya da gizlediklerini bilmiyosun bir bilsen ne sanssizmis ne hiçte öyle görünmuyodu aslında dersin

+2 oy
(6,785 puan) tarafından

Bu ben😁😁😁

+2 oy
(36,778 puan) tarafından

Şans diye bişey yok nasipte kismette ne varsa onu yaşıyor insanoğlu ama şuda bir gercek çok iyi dürüst olan insanlar mutlu olamiyor nerde fesat paragöz el üstünde kaynanamın ailesi için geçerli bu 🤣🤣

+2 oy
(2,001 puan) tarafından

Bu biraz da insanın kendi elinde diye düşünüyorum. Örneğin ben küçükken o kadar çok çektim ki babam sürekli döverdi. Annemi küçükken kaybettim. Küçük yaşta evin yükü üzerime bindi 12 yaşındaydım. Babam sürekli küfür,hakaret, dayak 2 kardeşim daha vardı. Sonra beni birsuru isteyen vardı zengininden fakirine kadar. Herkes benim durumumu bilirdi. Bana herkes evlen kurtul dedi. Kabul et birini dedi. Bu hayat çekilmez, birgün babanın elinde kalacaksın diye. Asla dedim. " Kurtuluş için evlenirsem eğer gittiğim yerin iyi olacağını nerden bileceğim?" Dedim. Ben okucam hayatimi öyle kurtaricam dedim. Babam okuldan aldı göndermedi. Babama dedim ki "beni ya okula gondereceksin, yada öldüreceksin" dedim. Beni öldürene kadar dövdü. Arkasını dönüp işe giderken gene peşinden koştum. " Bu kapıdan ya beni öldürüp çıkacaksın,yada okula gönderip çıkacaksın " dedim. Mecbur gönderdi. Öldürse bile hiç umrumda değildi. Çok şükür universitemi kazandım. 2.siniftayken babam hastalandı. Herkes üzerime geldi okulunu bırak gel babana bak dedi. "Hayır dedim. Ona iyi kötü bakan olur." Eşi falan vardı. 2 kardeşim daha vardı. Bırakmadım. Sonra vefat etti. Okulumu bitirdim (zaten 2 yillikti) babam da vefat edince cektiklerim, parasısizlik falan hepsi çok kötü şeylerdi. Kardeşimi okuttum çok şükür memur oldu. Abimi zorla okulunu bitirmeye ikna ettim. Kendim de okulumu 4 yıla tamamladım. Öyle evlendim. Sonra Yüksek lisans yaptım. Mali müşavir oldum. Şuan eşim ağzıma bakar sağolsun, kaynanam da öyle. Çevrede herkes sever,sayar. Bu dönemde aşık da oldum. Canım da söküldü ama evlenmedim. Evlenince bana cektirecek kişilerle aşkımdan ölsem evlenmedim. Eşim çıktı sonra karşıma. Aşık olmadım. Baktım iyi kötü sevilir tipi vardı. 😂😂 İnsana güven de veriyor. Hergun icil s.icip gezen biriyle evleneceğime bana değer verecek, ailesine sahip çıkacak birisi olsun, zamanla severim dedim. Çok şükür de iyiki öyle yapmışım. O yüzden insanların kaderi biraz da kendi elindedir. Kendi çabasindadir.

+2 oy
(5,546 puan) tarafından

Kimse kimsenin hayatini tam anlamiyla bilemez. Elindekilere şükretmeli. Herkesin hikayesi farklı. Degerini bilmiyorlarsa bildir. Kendinden mahrum et, yaptıklarını sınırla. Iyilikten vazgeç demiyorum, gereksiz samimiyetten uzak dur ve Allah tan iste, usanmadan bikmadan iste. 

+2 oy
(401 puan) tarafından

Al bendede o kadar 👍

+2 oy
(9,329 puan) tarafından

Çok haklısın her kelimesine kadar. Şans işi bu. Kendimden örnek vereyim tek bir örnek. Geçen yaz kayınvalidem yine yazlığına gitti aylarca kaldı eltim hiç aramadı onu (aynı apartmandayiz) ben hep aradım üstüne bir de çıktım evini temizledim tek başıma geldiği gün yemeğini hazırladım vs. Hiçbir farkın olmadı ve bir gün o hasta oldu yemekler çorbalar yapıldı. Ben hamile idim evimde toz toprak olacak şekilde inşallah oldu eşimle tek başıma temizledim kaynanam geldi baktı gitti elini sürmedi. Anladım ki bu dünya da umursamaz olan, acımasız olan, önce kendini düşünen insanlar daha kıymetli oluyor. 

+2 oy
(4,910 puan) tarafından

Valla bizim hastanede elinde altın tepsiyle doğmuş bi kız biliyorum evlendi hala devam, bi de çocuk doğurdu yemeğini kaynanası önüne getiriyo sonra dinlenmeye geçiyo kaynanası eline çayı getiriyo çocuğuna bakıyo evini temizliyo, tıbbi sekreter pandemi döneminde dışarıdan okumuş babasının tirpiliyle gelmiş gerisini siz anlayin 

(3,773 puan) tarafından

Ne guzel ya hicbi mucadele vermeden herseyi elinde olan insanlarin srri ne cok mu guzel cok.mu tatli dilli cok mu becerikli yani sirri ne inanin bende.merak edoyorm en basit seyler bile.mucadele.etmeden olmuyo.bazilarininki de 

(4,910 puan) tarafından

Babası zengin, kayınbabası zengin tek sırrı bu dostum görsen kilolu ama özgüvenli yani guzellikle olacak gibi değil bide evlendiği kişi tek erkek, bu kızda bi erkek doğurdu havası Rihanna da yok

(3,773 puan) tarafından

Ah ah unlu ozanimiz Allah rahmet eylesin Mahsuni Serif ne de guzel soylemis Ankara da dayin yoktur Mamudo kurban niye dogdun ?

Arkan varsa parmak siklat yoksa Mamudo kurban niye dogdun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 544 göst.
28 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ♥️ Ayşe gül ♥️ (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,029 göst.
6 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+9 oy
37 cevap 1,349 göst.
18 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 2,339 göst.
14 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mevlanaa (4,848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,502 soru

24,492,114 cevap

357,706 kullanıcı

...