Kızlar batıl bir inanç olduğunu biliyorum ama yine de bir yanım ya doğruysa diyor manasızca :D hamileyken saç kesilirse bebeğin ömrü kısa olur derlermiş . Saçlarım çok uzadı bu yaz sıcağında çekilmiyor, hamileyken saç kestiren anneler bana bi destek olun :D
Allah yaratırken, dur bakim annesi gebeyken saçını kesmiş mi ona göre ömür biçeyim bu bebeğe dememiştir diye düşünüyorum 😂
Tövbe estağfurullah 😁 😁 ay vallahi güldüm
Bak güzel bakış açısı :D teşekkür ediyorum
bu batıl inanca inanmama rağmen çok haklı yorum olmuş diyorum :) beyinle düşününce öyle tabi. ben bu konuda neremle düşünüyorum hiç bilmiyorum :))
😂😂😂 kendi yazdığıma ben de güldüm 😂😂
Kahkaha attım, bebekle ilgili çoğu şey batıl gelir inanmam. Ama yine de saç kestirmedim bekledim 😄
Her hamilelikte kestirdim. Batıl hemde aşırı batıl bi inanç
Bir çocuğun ömrü annesinin saçıyla ölçülmeez
Bı 3 aylıkken birde 8 aylıkken saçımı kestim bide doğumdan 7 ay sonra saçımı kestim ben inanmıyorum hurafe tamamen
İnanmıyorum öyle şeylere
Böyle saçma şeylere inanmıyorum, saçla insanın ömrünün ne alakası var,hamileyken saçımı kestirdim,
Yani bende biliyorum saçma olduğunu ama bazen böyle bilgilerde bir doğruluk payı çıkar ya ister istemez içimde bir şüphe , saçmalama diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum sürekli :D
O sırada defalarca kocama saçlarımı kestiren ben 😂😂
Ben bu soruyu sordum bir kaç ay önce.
2, 3 yorum, "saçımı kestirdikten sonra bebeğimi kaybettim. batıl ama bizde denk geldi işte" şeklindeydi.
diğer yorumlar hep "yoo kestirdim hiç de bişey olmadı" şeklindeydi.
ben kestirmekten vazgeçtim. saçım yamuktu hala ***** öylece kaldı bakalım
Bazen denk geliyor demekki ama alakası olduğunu sanmıyorum ya :/ ilk hamileliğimde kahkül kestirdim bir tık erken doğum yaptım biliyorum alakası yok ama içten içe de ya doğruysa dürtüsü var amlamsızca
İlk hamileligimde kestirmedim. Çocuğum yanımda. İkincide kestirdim düşük oldu. Üçüncüde kestirmedim kahkül falan kesmek istyrm fakat kesmemeye karar verdim
İçiniz nasıl rahat eder artık
Düşük yada ölü doğum her hamilelikte olma olasılığı var. Ben 2 Kürtaj oldum kalbî durdu ama saç felan kestirmedim. En son oğlumda 8 aylıkken kestirdim Allah'a şükür bişi olmadı
İnsanın ömrünün kısalığını saç değil Allah belirler.
Amenna tabiki. Hani bazı kadim bilgiler olur ya eskilerden kalan , şimdi aklıma gelmedi ama bebeğe şunu şunu yapma şöyle olur derler ya ne saçma şeyler derim sonra tıbben bi bağını görürüm demek bi bildikleri varmış ya da içgüdüsel bir dürtü derim onun gibi bunda da var mıdır acaba diye içimde bir şey oluyor anlamsız olduğunu bilsemde
Valla ilk 5 aylıkken kestirdim. Sonra son ayıma doğru. Bence bu tür seyler kadim bilgi değil hurafe.
Kırt kırt kestirdim 5-6 kez :))
Teşekkür ediyorum sanırım bende kestiricem daha fazla dayanamiciim :D
Kestir gitsin şifa olsun :))
Allah bilir ömrümüzü diyeceksin ve gececeksin
Öylemiymis bende herife günlerdir saçımı kes diye cemkiriyorum oda üşengeç dana kesmiyor sonra sonra diyip duruyor
Ben öyle duymuştum hurafe işte , bende beyime diyorum tamam diyor ama kalıyor her seferinde , kuaför yolu gözüktü :D içerde erkek olmayan bayan kuaförü bulmak da zor
İlk gebeliğimde de kestirdim bı kere şimdi de iki kere kestirdim hamile olunca bide bu sıcakta uzun saç hiç çekemiyorum zor geliyor bana Allah'a şükür bı sorun da yaşamadım
Teşekkür ederim evet gerçekten çekilmiyor sürekli topluyorum
Annemin bi arkadasi hamileyken kapanip sonra geri acilmisti yillar gectikten sonra tanistik biz onlarla tanistigimiz zaman ogrendim bu durumu neden diye sordum bizim cocugumuz olmuyodu tup bebekler dunyaya geldi cocugum o surecte de yataktan cikamam gerekiyo haftada 1 falan dus alma sansim oluyodu saclarima bakmayacağım jcin kazitmjstim o zaman kapamdim dogumdan sonra saclarimda uzayinca eski galime do dum demisti kuz suan 23 yasinda Rabbim omrunu bereketli uzun etsin
Allah hayırlı afiyetli ömürler versin, teşekkür ederim
Ayet yok hadis yok ben kestirdim.
Doğru diyorsunuz
Yeni nesil ebeveynler olarak bu döngüyü kırmamız gerek. Aşırı saçma batıl inançlara biz inanmayıp uygulamazsak, çocuklarımız da öyle görür uygulamaz hatta dillendirmez. onlar da yapmadiginda torunlarımız hiç görmez vsvsvs derken bir yerden sonra belki azalır veya sonlanır diye umuyorum :)
Mantıklı olabilir :)
Ben ilk gebeliğimde kestirdim bilmiyordum sonra öğrendim vicdan yaptım oğlum şuan 6 yaşında Rabbim ın biçtiği ömür zaten belli biz saçımızı kestirdik diye bebeğin ömründen kesecek değil. Ama annelik işte elimizde değil herşeyden korkuyoruz söz konusu yavrularımız olunca
Aynen biliyorum saçma olduğunu ama insan ister istemez tedirgin oluyor işte , Allah sağlıklı afiyetli huzurlu uzun ömür versin :)
Amin tüm yavrularımıza 🤲
Birisi Nihat Hatipoğlu na sordu aynı soruyu öyle birşey yok hurafe kestrebilir dedi bende hamileyim benim saçım uzun bende kestiricem yakinda
Aa hocaya kadar sorulmuş demek :D bak bu bir tık içime su serpti :D
Aynen canım bende kestirmek istiyorum araştırırken denk geldim
1,499,455 soru
24,491,740 cevap
357,663 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın