0 oy
266 göst.
önce Diğer kategorisinde (231 puan) tarafından

Kızlar bu soruyu annem için soruyorum;

Annem ve babam 30 yıllık evliler. Şuanda boşanma aşamasındalar. Annem ayrilik davası açtı babam da bunu boşanma davasına çevirdi. Annem resmen boşanmayım yeniden evlenmesin istiyordu sürünsün diye. Neyse uzun zamandır böyle çekişmeli sürüyor. 

Babam ortaya şöyle birşey atmış. Böyle bir evlilik yok. Evlilik cudanijnda onun imzası yok. İmza incelensin diye talepte bulunmuş.

Meğer 30 sene önce evlendikten iki hafta sonra babam evlilik cüzdanını getirmiş vermiş anneme. Annem de iyi de ben gitmeyecek miydin ben imza atmadım nasıl oldu diye sormuş babam da siritmis felan öyle olmuş geçmişte. Şimdi babam bunu kullanıp nafakadan kurtulmak istiyor. 

Bu durumda mahkeme babama hak verir mi sizce? 

30 sene aynı evde yaşadılar yani iki çocukları olmuş mahkeme bu nikahı yok hukmunde görür mü sizce. 

Annem uygulamaya sormamı istedi, sormadigimiz kimse de kalmadı zaten de olumlu birsey duymak istiyor annem de.

10 Cevaplar

0 oy
önce (3,939 puan) tarafından

Allah annenin yardımcısı olsun 

İlk defa böyle bir şey duydum

Keşke annen zamanında bunun arkasından koşsaydi 

Nafaka 18 yaşın altındaki çocuklara verilir diye biliyorum 

Yani size artık verilmez 

Eviniz kira ise

Hakimin insafına bağlı onu bağlar babana 

Daha iyi bilen çıkar inşallah 

önce (231 puan) tarafından

O zamanki muhtar tanidiklariymiş o yapmış

Evet kendi adına nafaka veriliyor 

En azından benim eşim veriyor eski hanımı için 

Hatta eşim demiş hakime eşime nafaka bağlayın veririm diye

Tabi nafakafan ne olacak bu devirde 3 kuruş bişey 

Hariçi da yardımcı oluyor ki olması lazım 

Hakim evin kirasını yazmamış ama eşim veriyor 

Verecekte el insaf 

önce (8,882 puan) tarafından

benim cevremde bosanan yok bi esimin amca oglu 8 ay mi ne evli kalmis. 13 senedir nafaka veriyor. gecen yaz evlendi adam . hem evini gecindirio hemde o 8 ay evli kaldigi eski esine nafaka verio  10binmis sanirim kadin 15 istemek icin mahkemeye basvurcakmis artmasi icin sonuc ne oldu bilmem

Ay yok artık 

8 ay evli kalıp 13 sene para almak

Tövbeler olsun 

Olumlu sonuç alamaz sanırım 

İyi de kadın sonra evlenmemiş o zaman 

Çünkü evlenince nafaka düşer diye biliyorum 

aynen evlenmemis . zaten 45 yas civari esimin amca oglu. o sekiz ay kaldigi kadnda asa yukari oyledir .  zaten amca oglu dio mubarek karinin yuzunu bile unuttim hala nafaka oduyorum evlensede kurtulsam dio . ama evlenmemis 

-Reklam-
0 oy
önce (1,587 puan) tarafından

Resmi evrakta usulsüzten babana dava açılabilir. Ve evet evlilik iptali söz konusu olabilir de. Nikah akdi gerçekleşmeden nasıl nikah defteri alabiliyor baban?

Bilmiyorum ki bunlarda her türlü usulsüzlük dolandırıcılık var. 

0 oy
önce (4,712 puan) tarafından

Baban bunu yaparak kendi ayağına sıkmış. Nafaka dan kurtulcam die başına büyük iş açmış

Evrakta sahtecilik resmen . Belediyede tanıdığı felanmı vardı annen olmadan imza nasıl atıldı. 

Zaman aşımı oluyormuş galiba kendine birşey olmazmış 

önce (3,736 puan) tarafından

o zaman babana da zaman aşımı olması gerekmez mi? 

kaldı ki baban bunu yeni söylüyorsa 30 yıldır anneni kandırıyor demek

0 oy
önce (2,377 puan) tarafından

Bir kere duymuştum bunu ama nerede duydum nasıl sonuçlandı bilmiyorum. Baban evrakta sahtecilikten başı yansa ne yapacak. Annen karşı dava açsa benim imzamı taklit etmiş vs diye. 

Zaman aşımı oluyormuş evrakta sahtecilikten dolayı ona birşey olmazmış 

avukat mi dedi zaman asimi oluyor diye. 

Avukat demiştir heralde ya annem zaman aşımı oluyormuş dedi ama kim söyledi diye sormadım. Muhtemelen avukatı söylemiştir 

ay cok sasirdim cidden. allh yardimciniz olsun ins annenin lehine bisey olur kadincagiz madur kalmasa

Vallahi zaten deprem bölgesinde konteyner da kalıyor. Depremden bir sene önce ayrı eve çıkmıştı. Hoş şimdi konteyner olmasa ev kirası verecek durumu bile yok hiç bir geliri yok. Aldığı nafaka bir kirayı bile karşılamıyor zaten. Onu bile çok gördü babam. O evliliği kabul etmiyor ya ben de babam olduğunu kabul etmiyorum artık.

0 oy
önce (16,883 puan) tarafından

30 yıl önceki evrakların saklandığını düşünmüyorum. Belediyenin arşivini açip bu imzayı bulup bakacaklar falan çok ama çok uzun işler. Annende der o zamanki attığım imzayı bile hatırlamıyorum diye. Madem evlilik yokmuş ortada ne diye boşanma davası açmiş baban. 

Aynen çok güzel yere deyindiniz valla. Ben de bunu söylüyorum madem öyle başta niye boşanma davası açtın hakimler sadece resmi evraktan mi yola çıkıyor. Gelinlik damatlık fotoğrafları düğün sidisi bile duruyor hâlâ. Evli oldukları birlikte 30 yıl yaşadıkları her türlü belli birşey 

Aynen aynen annemin kimliğini alıp gitmiş annemin adına herşey sadece imzayı yalandan kendileri atmışlar 

önce (16,883 puan) tarafından

Ya evlilik geçersiz olsa bile üzülmesin annen. Madem böyle yapıyor oda babana tazminat davası açar. 30 sene evli olduğumu sanıp bu adamla yaşadim. Maaşlı çalışani olsa şu kadar para vermesi gerekirdi, sigortamı ödemesi gerekirdi. Benim 30 yılımın tazminatını ödesin der. Donuna kadar alsin o zaman

aynen 30 senenin hatrina insan yapmaz boyle. yani bence her turlu devlet annenin yaninda olur.

aslında annenin da dava açması lazım, evrakta sahtecilik bu

0 oy

evlilik cüzdanı evet resmi bir belgedir ama kim kullanıyor ki, dolap bekliyor. önemli olan resmi kayıtlar.

ha diyelim nikah yok sayıldı, o zaman da baban dolandırıcı evrakta sahtecilik yapmış olmuyor mu? 

aslında bu durumda annenin de babandan şikayetçi olması gerekiyor 

Evet bende aynı şeyi söyledim ama zaman aşımı olur demiş avukat 

0 oy
önce (1,396 puan) tarafından

Neden avukata danismiyorsunuz? Burdaki arkadaşlar nerden bilcek ? Konu cok karmasik.

Avukata tanıştik zaten annem buraya da sor dedi. Burdakiler bilmez dedim ama onun isteği üzerine sordum 

önce (1,396 puan) tarafından

Bence haklı taraf sizsiniz avukat bunun üzerine gitsin devlet avukati pek ilgilenmez durumunuz varsa bi avukat tutun

0 oy
önce (1,924 puan) tarafından

Annenizin imza atmamasi evliliği geçersiz kilmaz,bu sadece şekli bir eksiklik sayılır.30 yıl birlikte yaşamışlar,çocukları var.Mahkeme bu birlikteliği evlilik olarak kabul eder.Babanizin evlilik yoktu demesiyle bir şey değişmez,bunu kanitlamasi çok zordur.

+1

İnşallah canım teşekkür ederim 

0 oy
önce (8,597 puan) tarafından

Çok basit resmi kurumlarda annenin soyadı kızlık olarak mı yoksa babanın soyadı olarak mı geçiyor. Babanın geçiyorsa resmi nikahlı eşi sayılır. 

Soy adı babamın soy adı tabi. Evlilik cüzdanı var. Düğün sidisi düğün fotoğrafı hepsi var ama adlı tıpta imza kendine ait çıkmazsa evlilik iptali yapabiliyormus hakim 

0 oy
önce (252 puan) tarafından

Hukuk kötü niyeti korumaz, evlilik yok hükmünde olsa bike annen evli olduğunu sanıyordu, annenin iyi niyetini hukuk korur, hukuk fakültesinde ilk öğretilen bilgi budur

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 326 göst.
20 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 646 göst.
20 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 312 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Cicek7888_ (3 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,464,731 soru