1. Tuvalet artık yalnız gidilen bir yer değildir. Ardından gelen “Anneeee!” sesiyle iç huzurun 8 saniyede biter. 2. Yemek sıcakken yeme hayalinle vedalaş. Çünkü önce çocuğun, sonra eşin, sonra da “yemeğin son hali” ile sen. 3. “Anneee” sesi günde 1000 kez gelir. Ama çocuğun su içesi varsa: “Baba!” demez. Anneyi bulur. Hep. 4. Çocuk hastaysa sen uykusuz kalırsın. Ama eşin hâlâ “Sabah yorgunum yaa” diye esner. 5. Oyuncak ayısı bile uyurken sen hâlâ bulaşık yıkarsın. 6. Oyun oynarken sen kahraman, oyuncaklar kral, ev… harabedir. 7. İlk “anne” deyişinde ağlarsın. Ama 1582. kez duyduğunda: “Ne var yaaaa?” moduna geçersin. 8. Parkta annenin görevi: bekçi + taşıyıcı + çöp kutusu + yedek kıyafet temini. 9. Market poşeti taşıyan kadın: sıradan biri. Kucağında çocuk + sırt çantası + poşet = ANNE KRALIÇEDİR. 10. Sessizlik varsa ya uyuyor ya yaramazlık yapıyor. İkisinin de sonu… temizlik. 11. Anne olunca hayallerin değişir: “Bir gün sıcak kahve içeceğim.” “Bir gün yalnız tuvalete gideceğim.” “Bir gün biri bana yemek yapacak.” 12. Yere düşen bir emzik artık üflenip verilir. “Temiz midir?” diye değil, “çocuk ağlamasın” diye. 13. Sen hasta olamazsın. Olsa da doktor sana “bol bol dinlenin” der. Ama çocuk: “ateşi var” dediğin an hastaneyi ayağa kaldırırsın. 14. Çocukla dışarı çıkmak: valiz taşımaktır. Bez, ıslak mendil, yedek çorap, oyuncak, mama, su, hayaller… 15. Bir annenin çantasından her şey çıkar. Küçük bir eczane, kantin ve oyuncakçı gibidir. 16. Annelik 7/24 bir iştir. Ama maaş yok, izin yok, terfi yok… Sadece SEVGİ (ve kahır). 😅 17. Çocuk uyuduğu anda evde ninja gibi yürürsün. O uyansın diye değil, dünya sessizliğe bürünsün diye. 18. Tatil? O artık valiz hazırlarken başlar, yolda biter. 19. Uyandığında gözünü ilk açan çocuk olur. Ama “anneeee” diye başlar, senin uykun 3. saniyede biter. 20. Kıyafet alırken önce çocuğa, sonra eşe, sonra eve… Sonra kalanla kendine bir çorap. Seni çılgın. 21. Yolda düşen çocuğun ilk tepkisi: “Anneee!” Baba yanda dursa da fark etmez. 22. Çocuk konuşmaya başlar: Tatlı. Sürekli konuşur: Delirtici. Sustuğunda: Korkutucu. 23. Evin her yeri oyuncaktır. Ama çocuk yine “sıkıldım” der. 24. “Anne” kelimesi bazen ödül, bazen tehdit. “Annene söylerim!” en büyük tehdit. “Anne seni çok seviyorum” ise her şeyi unutturur. 25. Uykusuzluğa bağışıklık kazanırsın. Artık kahve değil, dua ayakta tutar. 26. Anneler doğumdan sonra süper güç kazanmaz. Ama mecburiyetten kahraman olur. 27. Hiçbir işin yarım kalmaz, çünkü zaten hiçbiri tam başlayamaz. 28. Telefon konuşmalarında cümle tamamlamak hayaldir. Ya “anneee” gelir, ya da bardak kırılır. 29. Yalnızlık artık bir lüks. Sessizlik de öyle. Ama minik bir sarılma… tüm dünyayı unutturur. 30. Ve en acayibi: Yorulsan da, ağlasan da, saç baş dağılsa da… Yine de “iyi ki anne olmuşum” dersin. Her gün. Her şeye rağmen. Not: Bu yazısız kurallar kanun hükmünde değildir ama her annenin kalbine yazılmıştır.
Postunuzu görünce çayımı alıp oturup huzurla okudum, anneeee sesi yok çünkü uyudu ama üstü açık mı diye kalktım :D yinede idrak ederek okuduğumu düşünüyorum, elinize emeğinize düşüncenize sağlık ❤️
Normalde uzun post okumam sevmem uzun uzun cok nadir okurum ama bunu okudukca okuyasim geldi cok dogru tespit 😍☺️
Bunlari sen mi yazdin bi yerden mi buldun
Ben ve ablam birlikte yazdık gibi bir şey oldu, ben anlattım o anlattı, güle güle toparladım. Evlilik konusunda da en sonunda evli ama çocuksuz kardeşimle birlikte diğer yazıyı toparladık. Eğlenceli bir akşam oldu, sizinle de paylaşayım dedim.😁
Kitap yazmayi dusundun mu hic cok ucten gelerek okuyorum yazdiklarini sayfalarca yaziyosun sikilmadan bi solukta okuyorum soyle sahabelerin hayatindan kissalar falan yazsan sonra kendi yorumunu katarak boyle varya hazir sohvet kitaplari onun gibi bisey zevkle okurdum gercekten
20yi aşkın roman yazmıştım 16 yaşımdan 24 yaşıma kadar. Çeşit çeşit konusu vardı, genelde Osmanlı dönem kitabı ya da fantastik kurgu yazıyorum. Yazmayı çok seviyorum, kendimi bildim bileli de yazıyorum. Bu yüzden ilkokul terk olmama rağmen imla kurallarına çok dikkat ediyorum belki.
Çok teşekkür ederim görüşün için, çocuklarımdan vakit bulunca önce onlara miras bırakacağım 24 ciltlik bir peygamberler hayatı çocuk kitabı yazmayı düşünüyorum. Sonra da annemle babamın destansı hayat hikayelerini kitaba dökmek niyetindeyim. Yayınlamam belki sadece ailemdeki insanlara basar veririm ama bu bile beni mutlu eder, bir neslin tarih kitabını ben başlatmış olurum belki 😁
Keske yayinlasan zevkle okurdum hemde agzina yuregine saglik
Ve 31 o uyurken ve evde kimse yok iken kulaklik ile şarkı dinlemek bir lüks sanki her an kalkıp ağlayacak diye şarkıya bile odaklanamazsin
Ve çocuğun oyun oynarken bı anda oluşan sessizlik farkedilme sonrası görünen o manzara 😇😇
Üşenmedim sonuna kadar okudum. Anne diyisini henüz hic duymadım. 11 aylık kızım. Baba(esimin babası) diyor, ata (esim)diyor,dede diyor (kendi babam) nine diyo abi diyo.
Bilin bakalım ne demiyo☹️
Bana emine diyor.anne demiyor.
Hepsi o kadar doğru ki. Son gunler çok yıprandım. Etrafımda herkes var birtek esim yokk. Bu bile yipranmama yorgun hissetmeme nedenken kızım ekstra yaramaz oldu.
Ne zaman sicak çayi sonuna kadar icicem. Ne zaman yemek yerken bitirene kadar ayaga kalkmiycam.
Aayyy ne güzel yazmışsın hepsi o kadar doğru kiii 😍
Allah'ım yokluklarıyla sınamasın, hepsine sağlıklı hayırlı uzuuun ömür versin güzel günler göstersin biz de onlarla mutlu olalım amiiinnn ♥️♥️♥️
Çocukların karakterinden, aile ortamından, ev düzeninden, eş desteğinden vs kaynaklı sebepler yüzünden annelik temposunu herkes aynı yaşamıyor. Hatta burda ve çevremde gördüğüm annelerin anne olduktan sonra benim kadar yıprandıklarını görmedim. İlk defa bir annenin hisleri, duygu ve düşünceleri benim duygu düşünceleeim gibi, hisleri benim hislerim gibi. Bunu okumak bir çok anneye iyi geldiği gibi bana da iyi geldi. Çokça sorumluluk ve yoğun tempo hissi. Edebi yönü güçlü bir klavyeden okumak da ayrı zevk verici. Bir gün bir yerde karşılaşırsak sarılıp ağlayalım olur mu? Zor zamanlardan geçiyorum şu sıralar. Dua istiyorum senden....
Tabi ki, daima…❤️
Allah razı olsun, bir mukabele❤
Okurken gözyaşım pıt🥲❤️❤️❤️
Aynen çok güzel yazmışsın eline sağlık herkes bunları yaşamasada bir çok anne bunların hemen hemen hepsini yaşıyor
Ağzına sağlık canım herkes kendinden bir şeyler bulmuş bende öyle son 4 yılımın özeti gibi olmuş
Rabbim bütün evlatları annelerine bağışlasın
Harika o kadar güzel tespit ki tüm annelerin yaşadığı şeyleri yazmizsin tebrik ederim
1,508,601 soru
24,620,765 cevap
364,593 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın