+1 oy
422 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (89 puan) tarafından

Oğlumu bu bir hafta içerisinde sünnet yaptırmak istiyorum ertelemk istemiyorum şuan 43günlük. Kayınvalidemde bir ay daha bekleyin ben torunuma güzel bir sünnet düğünü yapıcam diyor. Bende gerek yok saçma dedim. Kadında bu çocuk piçmi bunun işlerini gizli saklı yapıyorsun

Bende anlatmaya çalıştım istemiyorum gereksiz şey eşimde istiyorsa yapsın bunun için olayı büyütmeyin diyor ama ben anne olarak istemiyorum neden benim kararlarıma saygı duymuyorlar? 

26 Cevaplar

+2 oy
(1,520 puan) tarafından

Onlar olaya taki mantığı bakıyor olabilirlermi 

Çünkü mesela biz artk taki mantığı bakıyoruz 

Çünkü artk düğünden çok sünnete gittik

(89 puan) tarafından
+1

Ne alaka avrupai? Ben gayet duada bilirim çocuğuma mevlütte yaptık benim sorunum sünnet düğünü bana saçma ve görgüsüz geliyor. O parayı ihtiyac sahibine verseler daha iyi olmaz mı? 40ı yeni çıkmış bebek ne anlayacak düğünden? 

(1,520 puan) tarafından

O zaman bu adar ters bir gorusteki biriyle neden evlendin peki 

Esimde istiyorsa yapsın demişsin sanki sen kaynanaya inat yapmışsın 

Kültür çatışmasının başiiii 

Valla elalem 10 cocuguna yapıyor ben bir çocuğuma yapıp tabiki taktigimi takip geri alacam🤭🤭🤭 

Boşunamı takıyorum.o kadar takıii😂😂😂

(543 puan) tarafından

Avrupai olanlar  gevur degıl  zaten  düşünce yapısı öyle. 

Ayrıca.  Sana bir soru şeffaf ol kendıne   çok begendıgın asık olduğun  bır  kıyafet alacaksın   dıyelım fıyatı 15 bin tutuyor paranda var ımkanında var  . Dermisin ayy ne gerek var  bir fakire veteyım bu parayı veya daha önce  hıc böyle yaptın mu mesela  çok güzel begendın tam alacakken aman neyse. 300 kiralık alırım fakir doyururum   dermisin dedin mi hıc allah için   dürüst ol  ... Bu senın için neyse kaynanan içinde öyle bir tutku. Ayrıca  çok şanslısın biziimki sünnet yapalım dedıgımde benı bozmustu

(9,079 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

normal bence taki olarak bakmak ben okadar kisiye taki takmisim bi zahmet banada getirsinler yani taki .

ama oyle dugun gibi sunnet sevmiyorum cocuklarin akikasini kesip kavurma yaptirip pilav tatli ayran. bide kuran okundumu oldu bitti bana gore . annem dediki akikalar kucuk bas oluo ya koyun eti herkes yemez dedi . yuzden kurban gibi et alip kestircez yani kavurma icin.  aileniz kalabalik degilse evde de yapilabilir tavuk pilav ayran da olabilir. bi kuran okunur takisini takan okunmus pilavini yiyen gider😂 sasaasli digune bencede gerek yok

(9,079 puan) tarafından

bu arada  bebekken pipi kestirir sünnet edilir ama benim bildiğim sünnet düğünü çocuk birazcık kendini bildikten sonra dört yaşlarında beş yaşlarında falan yapılsa daha iyi bizim çoğu tanıdıklar öyle yapıyor yani bebekken kestiriyorlar bir haftalıkken sünnet dugununu 345 yaşlarında yapıyorlar çocuk biraz kendini bildikten sonra hatıra kalsın anı kalsın farkında olsun diye takida digun zamani takilio. zaten artik cogu kisi bebek bir aylik olmadan kestirio. benim oglumda sorun olmasaydi kan uyusmazligi sariligi olmasaydi bizde kestircekdik ilk hafta dugunu 4 yasinda yapacakdim. digun dedigim kuran okunup kavurma pilav ayran tatli .

yoksa40 gunluk bebegin dugunu sunneti olmazki benek zaten bunalir. millet yesin icsin eglensin mantiginda olur bu .  40 mevlidi okuttuu bilmem bebek dogum hediyesini takisini millet yeni getirir. cocuk 4 yas 5 yas oluncada sunnet takisini getirir

-Reklam-
+2 oy
(4,127 puan) tarafından

Sünnet düğünü kadar saçma bir şey yokbşu hayatta 😂

(89 puan) tarafından

Ya bende öyle düşünüyorum ama beni dinleyen yok

(4,127 puan) tarafından

büyük olsa çocuk anlar va ama el kadar bebe ne anlayacak kalabalık vs. gelen giden öpecek, uyku saati şaşacak. 

de ki şimdi kestirelim, büyüyüp aklı erince düğün yapalım diye. 

aynı bu yazdıklarımı de, gelen giden öpecek enfeksiyon kapacak vs bu sıcakta bu kalabalık nazar değdirirler falan de😅

+2 oy
(3,155 puan) tarafından

Ay o kadar karşıyım ki buna. Hatta bir akraba sünnet düğünü yapacağım diyordu, inşallah yapmaz, çünkü gitmem dedim. Ya yapmadı ya da çağırmadı şükür. 

(89 puan) tarafından

Bende karşıyım hatta videolar bile görüyorum yok gelinlik giyiniyorlar yok dans ediyorlar onların yerine utanıyorum

(3,155 puan) tarafından

Sünnetten çok, sünnet anneliği moda zaten 😅

(89 puan) tarafından

Ayrı bir görgüsüzlük zaten

+1 oy
(4,053 puan) tarafından

Benim takıldığım hangi cesaretle *** mi diyebiliyor. Asıl bu sana büyük bir hakaret. Ve eşinin buna tepkisiz kalması çok enteresan. 

(89 puan) tarafından

Eşimin yanında söylemedi

Demek istediği: Öz helal kocandan çocuğun o yüzden her saçma etkinliği yapmalısın

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Yanlış anlamada millet yapmıyorlar diye ortalığı yıkıyor, burdaki sorun ne ki. Bir ay sonra da yaptırsan değişen birşey olmaz bebeginin kırkı amca çıkmış. Esinle ortak karar vermeniz gereken birşey bu. Ben istemiyorum demekte benim kararım demekte bencilce. Takı toka işlerine hiç girmiyorum bile. Yani yapsanız gelen takılar tokalar akrabadan annelerinizin taktiği altinlardan karşılık gelmiş oluyor yine. O yüzden heves kırmak yerine zamanı değil sonra yapalım deseniz daha iyi. Erkek çocuğu. Tabiki duasını yaptırıp mevludunu yaptırmalısınız.

(89 puan) tarafından

Bana çok saçma geliyor ne öyle herkrse duyuruyorsun oğlumu sünnet yaptırdık gel bizr altıj tak diye

(2,788 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ne alaka ki, bu kaç yıllık adet. Çocuğa da sünnet yapılır mevludu de okunur. Mevlutsuz vs olmaz zaten. Dini bir zorunluluk değil ama Salih amel içerisinde değerlendiriyor. İstemesi çok normal yani. Sizin kardeşiniz eşinize yapılmadı mı

(89 puan) tarafından

40çıktığında aile arasında mevlüt oldu ona birşey diyemem. Bizim durumumuz iyi değildi abime sünnet düğünü yapalım diye o yüzden hayır yapılmadı

(2,788 puan) tarafından

Anlıyorum, babasıyla ortak karar vermeniz daha iyi olur düğünü nasıl yapıyorsaniz bu da aynı mantık. Yapılmaması türk toplumu için abes. Durumu vs okmasa okeyde, durumu olan birinin zaten hayır niyeti ile yaptığı birşey bu. 

0 oy
(3,013 puan) tarafından

Bende yaptirdim canim sonra sünnet düğünü yaparız dediler bakariz deyip gecistirdim yapıp yapmama arasında kaldım ama 2 3 sene sonra acikcasi😂 sende öyle de biraz büyünce yapcam dersin 

(89 puan) tarafından

Desem bile ikna olmayacak ki ya düğün olucak ya düğün olucak kafasında ama sonuna kadar karşıyımmm

0 oy
(36 puan) tarafından

Yani bana da saçma geliyor ama heves etmiş belliki yada eskiler hep ben taktım benim taktıklarımda bana gelir der hep o yüzden isteyebilir bide o nasıl bi laf her sünnet olmayan *** mi oluyor.  Torunu bide

(89 puan) tarafından

İşte torunu diye her saçma etkinliği yapmak zorundayız

0 oy
(22,689 puan) tarafından

Haklısın. Sünnet düğünü biz de yapmayacağız. Sen ne dersen o olmalı 

(89 puan) tarafından

Ama beni dinleyende yok

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Şartlar neyi gerektirirse yapmak zorunda değilsinz elbette çocuk olduktan sonra aileler daha çok işin içine giriyor çocuk sizin olmaktan çıkıyor resmen

(89 puan) tarafından

İşte bende istemiyorum o kadar paraya kaç tane adama yardım etmek olur. Yardımını etsin ömür boyu torununa duacı olsunlar

0 oy
(23,052 puan) tarafından

Sünnet yapılır yapılmaz bilemiyorum ama sünnet yaptırmak istemiyorum diyen anneye bu çocuk *** mı neden her şeyi gizli saklı yapılıyor diyen kadının ağzına iyi bir ayar çekmek gerekiyor benim için bu üslup büyük kavga sebebi 

(89 puan) tarafından

Yok ben küçüğüm o yüzden susmam lazım ya

Ufak ses yükseltmesi yapsam saygısız olurum 

0 oy
(869 puan) tarafından

Bende istemiyordum amma dedesi istedi diye 3yasinda yaptik.Amma guzel bir gun oldu ani kaldi geceye kadar oynadik

(89 puan) tarafından

Yani büyükler ne derse o:(

(869 puan) tarafından

Yani oyle oldu duyun salonunuda kendisi tutdu.Oglumuda evde sunnet yaptirmak istiyordu ben ona izin vermedim hastanede yaptirdik.Amma bizde duyunlerde taki takilmaz para verilir oda oyle buyuk meblaglar deyil

0 oy
(208 puan) tarafından

Kayınvalidenin kullandığı kelime çok yanlış Yani nasıl öyle bir şey söyleyebiliyor anlamıyorum.. Benim bir oğlum olsa ben de asla sünnetle ilgili hiçbir şey yapmam Çünkü Çocuk sünnet oluyor diye bunu herkese duyurmamız bunun için düğün yapmamız Mevlid okutmamız bu bence Hiç mantıklı bir şey değil

(89 puan) tarafından

Bende böyle düşünüyorum madem düğün istiyor kızlarını evlendirsin Allah ömür verdin torununun GERÇEK düğününü görsün

0 oy
(491 puan) tarafından

Sünnetini yaptır düğününü sonra yaparsınız büyüyünce

(89 puan) tarafından

Ne şimdi istiyorum nede büyüyünce

0 oy
(425 puan) tarafından

Hayatımda en saçma bulduğum şeylerden biridir sünnet düğünü. Hayır yani pipi kesiliyor diye niye çalgı çengi oluyor anlam veremiyorum.  Heleki düğün yapılmadığı için çocuga *** muamelesi yapmak kusura bakmayın da anca zir cahil birinin düşüncesidir. Tavrinizi net koyun annesi sizsiniz istiyorsaniz yapın istemiyorsaniz yapmayın yaptırmayın bu kadar basit. 

(89 puan) tarafından

Ne şimdi olucak nede büyüdüğünde 

Ha birde büyüdüğünde kayınvalidem çocuğun aklına sokar: bak sen ERKEKSİN sana düğün yapıyorlar falan. Cahil cahil konular 

Normal hastanede kestirip gelelim evdede aile arasında yemek yiyelim olsun bitsin

0 oy
(1,222 puan) tarafından

Bebek de çok küçük düğün yapılacak kadar değil bu arada kalabalık falan  bende düğün kafasında değilim  sende gecistir şimdi kestireyim büyüyünce yaparız düğünü diye :😀 

(89 puan) tarafından

Ne şimdi istiyorum nede büyüdüğünde

Anlamıyorum ilahi bir durum mu oluyor hastanede işlem yapılıp evimize dönücez bu kadar basit

0 oy
(6,880 puan) tarafından

Bizde adettir yapilir . Ama oglum 3 yasinda bebekken kesildi biraz buyusun o zamanda mevlidini yapariz ikinci cocukta istiyoruz o da erkek olursa ikisi birden olur ben pandemi geliniyim yemegim olmadi o yuzden bizde herkes hevesli kayinvalidemler ailemler falan hatta babam mehter ekibi getircem diyor ama isteyen yapar isteyen yapmaz ben karismam haa kayinvalidenler yapicak giyin kusan al cocugunuda otur ne olcak 

(89 puan) tarafından

Herkesin düşüncesi farklı tabikide. Ama bizde öyle adet yok mecbur değilim istemiyorum BANA GÖRE saçma

0 oy
(5,124 puan) tarafından

Sünnet dügünü kadar saçma birşey yok, çocuğun şeyi kesiliyor hadi kutlama yapalım bana göre aşırı saçmalık. 

(89 puan) tarafından

Sonuna kadar haklısın

Ama gel gör ki kayınvalidem bunu anlamıyor

0 oy
(2,230 puan) tarafından

Bırak yapsın ne güzel işte bunu yapmak istiyorlar içlerinden de geliyor. Yapsalar ne olacak ki? Yani Esin için buna musade etsen ne kaybedersin ki?

(232 puan) tarafından

Sünnet mevlidi dinimizde yok. Haram ve müsrifliktir. Müsriflik insanı cehenneme götürür. Kızınız olduğu zaman adet oldu diye Mevlid yapacak mısınız? 

(89 puan) tarafından

Ağırlığımı medeniyetimi kaybederim mesela. Siz hiç o düğün videolarını izlediniz mi? Kusura bakmayın ama benim için son derecede görgüsüz geliyor. Ben zengin ailede çıkmadım sünnet düğünleir falan görmedim ama şimdide istemiyorum

SY haklı. 40ı çıktığında mevlid yapmıştık ve sessiz sakin normal bir işlem olduğu için uzman doktor yardımıyla oğlumu sünnet etdirmek istiyorum. Aile arasında evimizde toplanıp yemek yeriz mesela ama hadi gelin benim oğluma altın takın diyemem ben

(418 puan) tarafından

Tam istediğim yorum tebrik ederim seni SY

0 oy
(23,103 puan) tarafından

Ne alaka 3 tane oğlum var yapmadık sünnet düğünü ne alaka ya çük partisi mi ne saçma sapan işler

(89 puan) tarafından

Bana görede saçma ama gel görki cahile laf anlat

0 oy
(232 puan) tarafından

Kızınız adet olduğu zaman onun için de düğün yapacaklarsa oğlunuz için de yapabilirler 

(89 puan) tarafından

Hiç yapar mı? Ama gelecekteki kızıma 6ay kınası yapıcakmış bunu söyledi ve bence buda saçma bebeğe ne kınası? Ve bebeğe ne sünmet düğünü. İkiside büyüsünler okusunlar işleri olsun kınalarını düğünlerini yaparız

(232 puan) tarafından

Duruşundan dolayı seni tebrik ediyorum canım hakkında da hayırlısı olsun inşallah ❤️ 

(89 puan) tarafından

Teşekkür ederim💖

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 277 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 336 göst.
+1 oy
7 cevap 216 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Hilay (428 puan) tarafından soruldu
+1 oy