Benim başta duysam asla kabul etmeyeceğim yalanlar
1)eşimin ailesi oğulları için alkol içmez demişti (içiyormuş)
2)ev hesap kitap ayrı olunacak denmişti(3yıl içinde yaşadım)
3)gelinimiz kızımız gibidir dediler(evden kovdular)
Bunlar bana söylenen yalanlar sizede yalan söylendimi
Düğünden sonra da alınir sonra da gideriz hallederiz vs.
Ahahaha bu benimkiler. Altınımı eksik aldılar düğünden sonra da alırız sorun değil dediler biz saf iyi niyetli aile olarak sorun çıkarmadık zaten altın merakım yoktu ama 6 senedir eltim hala başıma kakar bana bunları bunları aldılar sana almadılar diye
Oralara hiç girmiyorum bile
Aynen aynen bence bu söylenen en klişe yalan
Bana da öyle dedi 4 bilezik taktı ben 5 istedim düğünden sonra alırım ben sana dedi 10 sene oldu çok komik yanı gecistirmek için hep. Onun yerine tutmaz ama yüzük alalım Beğen de demisti onu da kına da avuç içine koymak için aldı
Ohoo neler neler
Düşününce yok sanıyordum 😀
Düğünde 6 bilezik takilacakti düğün günü 5 tane taktılar 😀ama bir yıl sonra eksik bileziği aldılar. Maddi birşey olduğu için çok da durmadım üstünde 😀
Bana da 5 alınacakken 4 aldılar düğünden sonra onlarda gitti
İstemeye gelince ayri evden bahs edildi. Nişanlılıkda da gitdim o eve. Düğüne yakın evimiz büyük hepimiz sığarız dedinlidi. Ses etmedim.
Banada ilçede ev tutup dizdiler.köy evinde hepberaber yaşadık.evde ufacıktı.
Eşim de ailesi de ne dedilerse yaptılar. Hiç yalan çıkmadı söyledikleri şükür. Zaten onlar da yapamayacağı şeyleri yaparız demedi biz de aynı şekilde yapılmayacak şeyler istemedik.
Beni o zamanlar görseydin ne kadar sqf derdin.hiçbirşey istemedim.bir dediklerini ikiletmedim.ama manevi olarak çok yıprattılar
Yapariz deyip de yapmadiklari bisey olmadi sukur bizde bisey istemedik zaten sunu da yapariz bunu da yaparız muhabbeti nerdeyse hic olmadi
Allah kuluna kaldiramayacagi yuku vermez sen benden guclusun demekki ben cok sukur esimin ailesinden cok bisey gormedim yemezler yedirirler icmezler icirirler bi derdim olsa ilk onlar yetisirler Allah bin kez razi olsun ama bizimde sorunlarimiz oldu bak bende makul bi insanin gozumde maddiyat hic yoktur sadece huzur isterim aramizdaki sorunlar da bunlar olmadi zaten sadece fazla mudahalecilerdi evim ayriydi evlenirken ellerinden geleni ardina koymadilsr ben bi cop istemedim onlar aldilar hep ama esim sinirlari cizmedi ailesi de herseye karistilar o halde anlasamadim senin ki gibi bi durum olsaydi nolur bilmiyorum kaldiramazdim heralde Rabbim guc kuvvet sabir vermis masaAllah
Rabbim dağına göre kar veriyor,belki bende senin yaşadıklarını taşıyamazdım.bizimkilerde yarfım ettikleri destekledikleri oluyordu ama dillendirince her seferinde yüzüme vurunca benim için anlamını yitirdi.o yüzden diyorum lafı edilecekse hiç yapmasınlar daha iyi.çok şükür bayadır karışmıyorlar
Hih bak melese bu konu ben yeni evliyken kaynanam bi kac bisey yapti manti falan yapti bi kere birlikte yapiyoruz senin annrn niye gelip yapmiyosa dedi ne dicemi bilemedim annem caliyo benim bi hafta sonu gelip bi msnti bi borek bisey yapip koymuyo dolabina dedi ondsn sonra derdimi aldim daha da zorla verse almam yine bsk sabirliymissim bisey dememissin masaAllah sana
Ben safmışım ailemde uzakta olunca tek gördüler herbiri bi yandan karıştı.evlenfiğimde 18 dim daha.hatta annem bir keresinde kaynsnsma dedi.diğer kızlarım böyle bi yaşantıyı kabul etmezlerdi bakma Yağmur sabırlı sessiz diye susuyor. İşte ne geldiyse başıma sabrımdan sessizliğimden geldi ya
Yasinda kucukmus o yasta evlensen bende ezilirdim
parayi pulu gectim dinleri imanlari yalan cıktı
Aynı bizimkiler
:D Vallaha mi yoksa sen benim eltim falan cikmayasin :P
Tek gelinim.tek tabanca misali hepsiyle tek başıma uğraşıyorum😂
İki laflarından biri yalan biri şüpheli 😏
Bende bunları yüzlerine vurunca arsız gibi sen demekki cesur değilmişsin uyanık olsaydın demişti kaynanam
Derler bacım herşeye verecek bi crvaplatı var
Kredi var zincirin ve setini ver sana abi sözü Alaçam mal gibi verdim yetmiyormuş gibi iki Adana'da verdim hesap kitap hep bir güya bizim düğünden sonra ayrilacakti 7yil oldu aynı tas aynı hamam
Ve o sözler asla tutulmaz
Geçen sene oğlunu nişanladı abi sadece zincirimi al dedim bana dedi giden geri gelir mi o laftan kafama donk etti
Ben olsqm onudq vermezdim.bende zincirimi birde bilezik fiyatında yüzüğüm vardı ev yapılacak diye hepsinş sattılar.daha sonrada alyansım küpelerim gitti.
Allah kabul etmesin şimdi gelinini getirdi yine borçları var istesin bakiyim veriyor mu
Hangi birini sayayım bacım
İçine en çok oturanlar
Çok fazla söylediler ama içlerinden bi kocam adam çıktı 😎
Rabbimin şanslı kulundanmışsın.👌
Benim kocamın saçları bile görmeye geldiğinde siyahtı düğünümüzde dipleri gelmişti😂
Boyuyormuş yani😀?
Aynen 😂
Birde ilk kez görüştüğümüzde annesi yaşını 25 söyledi.içeri konuşmaya gidince kendisi 26 dedi
1 ay sonrada 27 yaşına girmişti
Ayy ne tiksinç insanlar 😀
Yyuh yaa 😂😂
Ben hiçbirşeyinize karışmam (herşeye karıştı)
İki bilezik daha yapacam (yapmadı)
Ahırdaki hayvanlar için ayrımız yok bunlar hepimizin dedi (evde yatanın da malı oluyo bizimde diye bağırdı)
Bu yazdıklarının hepsini yaşadım eksik var fazlası yok
2 sene içinde ev alınacaktı 3.5 sene oldu, güya ev yapılıyor ama 2 sene varmış teslim edilmesine
Bende nişanlıyken sigortalı işe girecektim.sigorts başlangıcım olsun diye,kayınbabam çalışma ben senin sigortanı yatırırım dedi
Sonuç eşiminki bile yatmıypr
Bana değil de eltıme cok haksızlık yapıldı. Tek yatak odası alındı diğerleri sonra denıldı 9 senelık evli hala alacaklar😏
İşte işin içine sonra lafı girdiyse bulunduğun ortsmı terk edeceksin
Pantolon giyiceksin dediler izin vermediler öyle içinde kaldı ki anlatamam 19 yaşındayım
Suanmi 19 yaşındasın
Aynı şekilde eniştemde çok kıskançtı.ablam etine dolgundu eniştemde giyimşne çok karışırdı pantolona izin vermezdi.şimdi isw karışmıyor bile.belkş seninkide zamanla yumuşar
Evet şuan 19 yaşındayım 17 yaşında evlendim 1.5 aylık oğlum var
İnşallah zamanla düzelir çünkü daha atmaya kıyamadım pantolonlarimi izin vermiyor
Eşimin kıskançlığı hiç belli etmedi ama hiccccc
Kaynanamlarda sinsi gibi bizde şaşırdık beklemiyorduk böyle kiskanc olduğunu dediler ama kocam baya kiskanc
Hatta bir keresinde sormuştum oda köprü geçene kadar demişti okuzzzz
Onun haricinde birsey olmadı
Eşimde nişanlıyken kıskantı evlenince birden saldı.
Nisanliyken kıskançlık normal erkekler gibiydi smdi bazen hastalık boyutuna geliyor
Bilmiyorum evlilik ilk zamanlarında bohlr değildi yaşadığımız durumdan ötürü mü iyice böyle oldu bilmiyorum gelince de böyle devam ederse isim.cokkk zorrrr
Ne zmn gelecek belli mi
Kaynanam maddi durumumuz yok biz düğün yapamayız dedi, herşeyi eşim tek yaptı . Yani yalan söylemediler hiç
Bak olmasa insan zaten yoktur diyip bişey istemez.bana kendileri dedi sana bunu yaparız şunu yaparız.evlendik,kiradaki evimde bile oturamadım hep içlerinde yaşadım
Başlığa göre cevap verdim canım ben , sen hatayı başta yaptın gülüm en başta tepkini verseydin şuan bu durumda olmayacaktın. Kaynanam aşırı iyi ama bizde 2 ay kaldı geri göndermek durumunda kaldım . Ev üstüne ev olmadığını anladım
Kaynanam evimde hiç iş yoktur gelin gelince hep oturur demişti düğün sonrası bi deri bi kemik kalmıştım ayakta iş yapmaktan
Kaynana milleti değilmi evlerinde iş yoksa bulur yine bişeyler.ben içlerinde yaşarken tarlaya tarladan ev işi yemek,kadın benden önce hep ekmek alırdı hayatta ekmek yapmazdı beni buldu yufka ekmeği yapmaya başlsdı
Canım sen eşinin alkol almasını kabullenebildin mi.
O da ayrı bi konu.hiçbir zaman kabullenemedim.evlenince içmedi 6 ay boyunca birgün içti dışarda geberiyormuş az kalsın arkadaşları babasının evine götürdü.kayınbabamı aradım boşanacam dedim.allem ettiler kallem ettiler durdum yerimde.o sürede içmedi diye biliyorum.geçen sene sezeryanıma 2 gün kala içmiş çok fazla evdede annemle tekim.biz yukardayken biri getirmiş ceset gibi atmış yere.alkollü diye o günde baya bi kavga çıktı ortalık karıştı.yani çok fazla ahımı aldılar
Benim hiçbir zaman kabuo etöeyeceğim bir konu.sadece doğru zaman için sabrediyorum
Biz beraber yaşiyorduk zaten uzun zamandır herşey şeffafti
Söz flnde verilmedi dum düz yaşayip gidiyoruz
Tabi insana başta herşeyi dürüstçe söyleseler ona göre kabul edersin.
Bana da asla beraber yaşamayız sizin eviniz ilçede olacak dediler.köyde berabwr yaşadık.niye yalan söylediniz deyincede doğruyu söyleseydik kabul etmezsin demişlerdi
O konuda ayıp etmişler sen haklısın
Ben birlik gelin geldim biz memlekete tasincaz dediler memlekette evleri var gitmediler
Gelinimizi kızlarımızdan ayırmayız dediler birbirlerini kırmamak için sinirlerini beni azarlayarak çıkardılar haksız oldukları halde
Oğlumuz senede bir alkol aliyo dediler bekarken her ay alkol aldığını kendisi söyledi
Kızımdan dahada yakın olduğun için sana kızım diyoruz dediler tatile giderken bana "sen gelmezsen sevinirim" dedi babası öbürleride seslerini cıkarmadilar
Aynılarya.şu kötü kalpli insanların huyları hareketleri herşeyi aynı..bende korona zamanı evlendim yasak var diye aylarca gidemedim.ramazanda gidemeyince kurbanda gitmek istwdim izin vermediler.kayınbabam başlsdı söylenmeye ben mazot parası bulamıyorumda,yok zor geçiniyoruzda,ken kızlarıda sürekli gelirdi.dedi sen kızlarımın geldiğine bakma onların kocası getiriyor ven karışamam.ama size karışırım demişti.ama Allahın adaleti şaşmaz bende onlaeın acılı günlerini bekliyorum
1,492,261 soru
24,382,983 cevap
348,871 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın