+4 oy
638 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,946 puan) tarafından

3 yıllık evliyim. Eşim evlendiğimziden beri pek konuşmaz etmez ama tabi ilk yıl daha ıyıydı. Şimdi evlilik hayatına alıştı sıradanlaştı. Neredeyse hiç konuşmuyor. İletişim kurmak dışında bir şey konuşmaz. Ben de öyle yapıyorum bir süredir. Fark ediyor ama sebebini anlamış değil ne oldu da bu kadın artık konuşmuyor diyordur. Ama bilmiyor artık benımle komuşmayan bir adama hevesli hevesli bir şey anlatmak içimden gelmiyor, bir şey sormak artık istemıyorum. Onun yaptığı gıbı yüzüne bile bakmıyorum ama surat da asmıyorum. Sadece onun gıbı gerekmediği sürece diyalog kurmuyorum ve evim o kadar aessizleşti ki bu durum kalbimi kırıyor ıkı yabancı gıbıyız. Şuan gözlerim doldu farketmesin diye wcye gıdecem. Dokunsa hüngür hüngür ağlayacak çünkü

14 Cevaplar

+4 oy
önce (6,828 puan) tarafından

Bir zamanlarki ben aynı hatta. Bende artık çok şey yapmıyorum. Çocuklardan ona fırsat kalmıyor 

önce (1,946 puan) tarafından

İyi bir insan olmasıyla avutuyorun kendimi artık. Çünkü biliyorum fark ediyorum herkesin evliliğinde en iyi sorun bu

önce (4,400 puan) tarafından
+3

İyi bir insanla iyi bir eş arasında dünya kadar fark var. İyi bir insan olması onu İyi bir eş yapmıyor. 

önce (6,828 puan) tarafından

Biraz Kendi haline bırak  Su akar yolunu bulur. İnan ne kadar üstüne düşersen o kadar erkekler şımariyor. 

-Reklam-
+3 oy
önce (1,740 puan) tarafından

Bırak aksın yaşlar, banyoda ağlama tabi Allah muhafaza.

Bazen biz kadınlar, insanları bilhassa eşimizi olduğu gibi kabul etmekte çok zorlanıyoruz. O da çırpınsın, o da heves etsin, o da konuşsun, o da gezsin, o da işe el atsın vs vs uzar liste.

Tabi ki eşlerin birtakım sorumlulukları var ve yerine getirmek de zorundayız ama bazen sorumluluktan ziyade beklentiyle hareket ediyoruz.

Ben de çok isterdim mesela bıcır bıcır konuşayım, eşim de beni dinlesin. Ama bizim evin erkeği ben olduğum için bu pek de mümkün olmuyor. Ben de iyi tarafından bakıyorum, neticede az ve öz konuşmak islam ahlakındandır.

Nokta atışı cümleler kurmam lazım çünkü ben bitirir bitirmez konuşacak. Bana lafı uzatmamayı öğretti mesela.

Ya da o anlattıkça satır aralarını da okuyup onun anlayamadığı yerler anlamayı öğrendim.

Yani ben bana zararı var derken olumlu yöne çektiğimde aslında pek çok şeyi öğrendiğimi fark ediyorum.

Ha hala daha ister miyim konuşmak? Tabiki de! Bırak da biraz biz anlatalım be…

Üzül, acını yaşa ve tez vakitte içinden at. Dünya bir gün, o da bugün. Üzülmene değmediğini anlayacaksın. 

şikayetçi oldugum iki üç konudan biri budur hakkını yiyemem ıyi bir eş ıyi bi baba iyi bir insan sadece sessiz yapısı artık canıma tak ettı

+3 oy
önce (39 puan) tarafından

Sen 3 yıllık evlisin ben 13 yıllık. Eşim dışarıya herkese çok Güleç konuşkan ama bize mahkeme duvarı en çok da bu üzüyor artık takmıyorum umursamiycam diyorum ama ne olursa olsun her gün aynı evin içinde olupta bu kadar uzak olmak zoruma gidiyor. Ya hiç orda olmamalı olmadığını bilmeliyim yada varlığı belli olmalı diyorum. Rabbim yardım etsin çok zor 

+1

Haklısın. İnsanın zoruna gıdıyor tabi ama karakter değişmiyor. 

önce (39 puan) tarafından

Asla değişmez biz boşanma eşiğine geldik uzun süre ayrı kaldık. Değişeceğine söz verdi bir kaç ay başka biri gibi davrandı. Ama olmadı olmuyor neyse o asla değişeceklerine inanmıyorum. 

+2 oy
önce (5,379 puan) tarafından

Emin ol erkekler ince düşünceli değiller canım 

Sen istediğin kadar üzül ağla umrunda olmaz 

O kadarını düşünse oturur konuşur seninle 

Biz kadınlar beklenti içinde olduğumuz için mutsuz oluyoruz kırılıyoruz emin ol

Beklenti umuttur çünkü. Beklentim var çünkü bana değer veriyor biliyroum ama böyle sessiz yapısını biraz törpülese...

önce (5,379 puan) tarafından

Ben senelerdir umut ede ede konusa konusa yoruldum 

Umarım seninki düzelir 

+2 oy
önce (25,369 puan) tarafından

Bazen insan herşeyden yoruluyor

+2 oy
önce (3,493 puan) tarafından

Benim eşim de sessiz sakin, kendi halindedir. Az ve öz konuşur. Bu durum bazen  '' sıkıcı''  gelse de, aslında daha iyi. Laçka insanlardan, boş boş sohbetlerden, ha bire ondan bundan konuşan bir eşi asla kaldıramam.

İllede eş  diye  her konuyu, her sohbeti onunla yapmak gerekmiyor. Ha yapabilen varsa ne mutlu. 

Mesela günlük konuşmaları annem ve kaynanamla yaparım. Eltilerimle çocuk bakımı hakkında çok konuşuruz. Görümcemle daha çok hayatın içinden konularla konuşuruz. Ya da ablamla daha özel konuları, yeğenlerimle kitaplar hakkında vss diye uzar. 

Demek istediğim, karşıdaki kişinin de ilgi alanı önemli. Herkesle, her şey konuşulmuyor. 

Bazen biriyle de hiçbir şey komuşamszsın... Kasettiğim bu. Zaten kimseyle konuşmuyorum. Annemle nasılsın napıyorsun sonra hep torunudur konu. bazen görümcelererimle konuşurum o da gunluk hayattan Arkadaş yok komşu yok. Çok yaramaz bir çocuğum var doluyorum artık hep sinirli ve gerginim haliyle stresimi atamıyorum eve gelen de yatana kadar telefon başında Instagramda gezinecek, okey oynayacak bu mu hayat diye insn sorgulamadan edemıyor

önce (3,493 puan) tarafından

Biraz çevre edinmek lazım o zaman. En azından 1-2 kişi olsa daha iyi olur. Bütün beklenti eşinize de kaymamış olur.

Elinde telefon, sıfır muhabbet, bu farklı bir sorun. 

+2 oy
önce (1,019 puan) tarafından

Ah kuzum çok üzüldüm durumuna valla. 

Yani resmi bir evlilik gibi olmuş Allah gönlüne ferahlık versin 

Evet öyle bıraz tesekkur ederim Allah razı olsun 

+2 oy
önce (295 puan) tarafından

Bunu onunla konusmalisin cunku neden boyle oldugunu bilemeyiz belki sorun var belki sorun yok sana yardim edebilmek icini rahatlatabilecek bir sey yazmak istedim ama iliskiniz hakkinda hicbir sey bilmeden boyle seyler yazmak mumkun degil. En iyisi kocanla acikca konusmak. Hem aglasan ne olur ki kocan zaten. Seni oyle gorunce kendine ceki duzen verir belki sana davranislarinda daha dikkatli olur susarak bir yere varamazsiniz konusarak birbirinizi daha iyi anlarsiniz.

Defalarca konuşuldu. O an empati kuruldu ama sonra unutuldu yine aynı...

+2 oy
önce (7,148 puan) tarafından

Aynı sorunu bende yaşıyorum ve dün oturdum kendimi sucladim sorun bende mi ben mi eş olamıyorum diye diye kendimi yedim baktım konuşmuyor artık bende konuşmuyorum nereye gider bu durum bilmem

+1

Kadının psikolojik sorunlarına kadar gidecek sonra da sen hastasın sen manyaksın senin psikolojin bozuk gibi ithamlarla zorbalanacak. Ama düşünülmeyecek bu kadını bu hale benim yok saymalarım getirmiş olabilir mi diye

+2 oy
önce (20 puan) tarafından

Beni anlatınız sanki bende 5.seneme gircm konuşmuyor sohbet etmiyor defalarca söylememe rağmen aynı 

Zaten anlatarak bir şey değişmiyor. Onu defalarca gördüğünde artık sen de sessizleşiyorsun

önce (20 puan) tarafından

Öyle maalesef kendime söz verdiğim halde yine aynı sorunu sorarak görüyorum kendimi

+1 oy
önce (21,048 puan) tarafından

Benim kocada gelir anlatır anlatır kendi içini döker ben bişey anlatınca m.l gibi telefona bakar doğru düzgün dinlemez beni genelde çok yorgunsa yapar erkeklerin geneli böyle heralde ama seninki bir tık fazlaymış Allah yardımcın olsun 

0 oy
önce (573 puan) tarafından

Canım eşinle ikinizinde karşılıklı olarak konuşmanız lazım 

Belki eşin farkında olabilir senin suskunluğunun 

Sormaya çekiniyor olabilir.

Biz mesela eşimle her gece uyumadan önce

Günümüzü istişare yaparız 

O fikrini söyler

Ben söylerim

Konuşa konuşa uyuruz 

Ayrıca nikin de çok güzel 

Lamelif 

Anlamı büyük 

Artık gerek duymuyorum. Bıktım çünkü zamanında çok dedim bi insan bağıra bağıra beni duy diyorsa bi dahakine artık payına düşen susmak oluyor.

önce (573 puan) tarafından

Canım çok üzüldüm Allah yar ve yardımcın olsun gülüm 

Tesekkur ederim. Şükür yine de daha kötüsü de olabilirdi. 

0 oy
önce (1,445 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım canım büyük sorunlar yaşadık kavga ettik küstüm derken soğudum artık kendisinden halbuki 5 sene sevgililerim çok mutlu olacağımızı düşünüyordum ama olmadı bizim evde öyle konuşmak gelmiyor içimden bi süre konuşunca konu kavga etmeye gidiyor oda bu yerden sonra umursamaz davranıyor bende daha çok sinir oluyorum bu yüzden bıraktım artık mecburi konuşma dışında konuşmak bile gelmiyor içimden böyle devam edecek ya bu yerde patlak verecek boşanıcaz yada bu şekilde yaşlanıcaz 

Ben de öyle düşünüyorum ya böyle yaşlanacaz ya da güç yettirirsem bi yerde patlayıp boşanacam. Tabiki bu boşanma sebebim olmaz ama bu durum başka sorunları da beraberinde getirir onu biliyorum 

0 oy
önce (14,890 puan) tarafından

Oturup konuşmazsan, derdini anlamazsan eşin seni anlayamaz. Ha tabi sen anlattıktan sonra eşin kendine çeki düzen verir mi orasını bilemem. Zira 7 senedir bende de var o Bi soru soracaksam bile önce kendi içimde Bi kavga ediyorum vereceği tepkileri kestiremediğim için

Konuşuldu başta haklısın denildi dikkat edecem denildi bı kaç gun ıyi olundu sonra unutuldu. Şimdi konuşsam üüüff yine mi hep aynı muhabbet olacak. O yüzden ben artık susmayı tercih ettim. Konuşunca duyulmuyor çünkü

önce (14,890 puan) tarafından

Maalesef öyle oluyor bende çok mücadele ettim ama aynı tas aynı hamam o değişmedi ben değiştim fazlasıyla. Acıma yok artık bam bam bam

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 436 göst.
17 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elif. Zehra (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 894 göst.
9 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Minikanne (2,089 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 2,508 göst.
30 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Mrvk04 (253 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,631 soru

24,101,228 cevap

332,424 kullanıcı

...