Merak ediyorum kayinvalideleriniz bebeginize bisey aldi mi ? Aldiysa kacinci ayda aldi? Biz 7ci aydayiz hala tık yok:) ilk torun ama hiç heves de mi etmiyor diye dusunuyorum bazen. Sizde durumlar nasil?
Benim kayınvalidem bişey almadı ama alalım diye bi miktar para verdi canım istediğiniz ne varsa kendiniz alın benden hediye olsun dedi sağolsun. :) bizde de ilk torun benim kız olacak
Kaynanam bi battaniye bi kundak bide hast cikisi aldi. Annemde yataqini yorqanini alt acmasi bezini 2battaniye bornoz seti carsaflarini 6tane kundak sampuani sabunu losyonunu bana 2tane hastanede kalirken giyeceqim pijama takimi aqiz silme bezi bide ort 10 tane kiyafet aldi bide besiqini aldi. Annem 70 yasinda we cok hsta Allah uzun omur wersin her konustuqumzda bebeqini gorebilecek kadr omrum warmi die aqlar :'( yinede elinden geleni yapti Allah razi olsun. Kaynanam genc diri we durumuda iyi ama umrunda deql torunu. Ne warsa insanin anneside war
Bizim de olk torun 5 aydayiz ama bi şeyini görmedim kendi ailem alıyor onlarda da ilk torun tabi insan bekliyor da kendileri bilir :)
Bizde 7. Aydayiz kayinvalidem ve gorumcemler herseyini biz yapicaz dediler suana kadar nevresim takimi,hastane cikis seti,2 tane battaniye,tulum,ana kucagi canta alt acma gibi bi 5 li set falan almislar. Benim ailem bisi alinca onlara soyluyorum listeden cikarip alisverise devam ediyorlar. Ama tabi ilk gebe oldugumu duydugunda kalbimi kirmisti o ayri..
Benim kayniş babynest takımı alt açma minderi pike çarşaf pazen müslim kundak falan diktirmiş ekstra bir iki kıyafet falan aldı.Kendi annem yelekler ördü bir şki kıyafet aldı polar battaniye aldı babam da 600 lira verdi
Bizdede durumlar aynı:)laf var icraat yok
Bizim karı da sadece 10 tl ye kundak bezi aldı onuda gorumcem al demis başka birşey almadi ilk oğlunun çocuğu olmasına rağmen.
Aynen canım bende 7.ayımdayım bi nevresim takımı dikmiş sadece hiç bişey almadu şimdiye kadar benim annem aldı herşeyini geriye beşik le dolabı kaldı onuda kendi annem alcak kaynanamgilden bişey görmedim valla şimdilik ilk torun olmasına rağmen dediği tek şey hele bi doğsunda bakalım ona kalırsa herşeyi doğduktan sonra alınması gerek
kayinvalidem 100 lira verdi esimin ananeside 100 lira verdi biz kendimiz eksiklerini aldik. bide dogunca bilezik getirdi
Hamileliği de geçtim dogurdum kızım 1 aylık oldu daha bir çift çorap bile almadı al giydir diye:) üstelik esim parasını onlara veriyor durumlari gayet müsait özellerden çıkmıyorlar :)) hic bur beklentim yok onlara muhtaç değilim
Wala cnm benm kaynanam hicbisey almadi ben ilk kizimda ew ustundeyken demedi bi el orgusu yapayim onu bile yapmadi ama kendi kizlari dogurdu onlarin bebeklerine neler yapti neler neler aldi neler el orgusu her cesitten yapti onlara ayriyetten herseylerini aldi ustune bi ceyrekte takti onalara ama bana gelince tik yok insan utanir ya kizima yapiyorum bari gelinimede biseyler yapayim ama yok aksine ben niye yapacam annen yapsin dedi walahi annem taaa turkiyenin diger ucundan kalkip geldi dogumuma adeta gelin ceyizi gibi herseyini aldi kizimin ceyregini besiginide aldi werdi bana ayriyeten yinede para werdi ama kaynanam bi kundak bile yapmadi 1tl bile kurus harcamadi ve kizima bisey takmadi neymis efendim kizdir bebegim diye deger wermedi neyse dedim sesimi etmedim daha somra ayri ewe ciktim yine hamile kaldim bu sefer oglum olacakti dedim kesin erkektir deger werip illaki bisey alir ama yok nerdeeee yedi kat yabanci neler aldi neler benm kaynanam ve gorumcelerim gidip 20 tllik bi takim alip gelmistiler wallahi ben olsaydim o takimi wermeye utanirdim ama onlar utanmadi ve yine annem ve ablalarim ilk kizimda oldugu gibi hersey aldilar yine besik ve ceyrek taktilar aldilar ne yaptiysa kendi ailem yapti
K.bakmayim biraz uzun oldu hakkinizi helal edin ama bunkonuda cok cektim kaynanamlardan:(
Cnm parca parca 3 takım aldı altlı üstlü doguma kadar doğumdan sonra 1 tane örtü 150 tl okadar 7000 tl maaş almalarına ramen ben eşim askari ücretle hem evi gecindirmeye çalıştı borç içinde almaya çabaladı kendi annem beya aldı sayamıyorum bile komple kıyafetlerini aldı diyebilirim ilk torun sen dusun fazla umitlenme alirlar diye
Kaynanamın 11.torunu benim oğlum.3aylık hamileyken 100lira werdi,7aylık hamileyken altın aldı,doğuncada altınla 50lira taktı o kadar :)
Valla bizde 7 aydan sonra alınır birşey alınacaksa . Tabi alışverişe çıkınca içine sinen şeyi bir iki alırsın ama büyük hazırlık doğuma yakın olur. Bakalım bizimki alışveriş yapacağı günü bekliyor :)) internetten bakıyor neler var neler yok :)) hevesli ama hakkını yiyemem bana bile eli boş gelmez doğum günümde pastamı alır gelir hakkı ödenmez çocuğundan da durumuna göre herkes birşey esirgemez :)) heeee kaynanalık yapmıyor mu yapıyor elbet ama çaktırmadan :)))
Benim kayinvalidem benim beğendiğimi beğenmezsin kızım hoşuna gitmeye bilir dedi.23+1 haftaligim .bugün 1000 tl hesabıma yolladı . Kıyafetlerini al diye de Allah razı olsun ben gerek yok dedim.bebek arabasını da alacak doğunca.
İlk çocukta herşeyi anane yapar. Beşik yatak kıyafet... Ama kayınvalidem de aynı ölçüde bir bilezik takar...
Benimki bir iğne bile almadı almaz da 6 aylık olduk daha ben annem bir şey aldıkça bu ney daha erken diyo insanın içinde hiç mi torun sevgisi olmaz hiç mi heveslenmez ben şaşırıyorum komşunun çocuğuna bile heveslenip bir şeyler alan biriyim ben kaldı ki torun millette ne babaneler var imreniyorum inan ki
4 aylık olduk biz kendi ördüğü şeyleri verdi. Farklı illerdeyiz kasabada yaşıyor bi şey alabileceği pek yer yok alırsa alır almazda canı sağolsun ben öyle şeylere pek takılan biri değilim
Bizde galiba 7. Aya kadar bisey almamistik kaynanamda oyle hatta bn soylenip duruyodum. En sonunda k.annem ERKENDEN HAZIRLIK YAPMADIK CUNKU DAHA BEBEGIN KUCUK HERSEY OLABILIR SONRA O KIYAFETLERI GORDUKCE DAHA COK UZULURSUN demisti. Sanirim 7 ayliktan 1 hafta once bigunde herseyi almistik. Bekliyosa vardir bi bildigi canm kozma kaynanana. :)
Bizimki besik dolap bebek arabasi birazda kiyafetinu aldi 20. Hafta biz herseyi tamamladik :)
401,981 soru
12,034,078 cevap
36,262 kullanıcı