+1 oy
143 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,712 puan) tarafından

Kızlar uzum yaprağı sarcam ama içi lezzetli olmuyor pek ya tuzsuz ya da yağsız 



Acba nasıl yapıyorsunuz?

4 Cevaplar

+1 oy
(7,217 puan) tarafından

Biz kuyruk yağı katıyoruz içine pişirirkende güvecin altına kaburga kemiği döşeriz üstüne de kuru domates kurutulmuş dereotu limon koyarız efsane oluyor 

(2,712 puan) tarafından
+1

Tesekkır edrm cnm 

-Reklam-
+1 oy
(6,271 puan) tarafından

Yaprak sarmasinda etli yapiyosan salcali sos yapip uzerine dokmen lazim sosun icine bol baharat eklemen sart bi de kuyruk yagi olmazsa olmaz 

Etsiz yapiyosan ic harcina bol salca koycan yagini da bol bol koycan icine de limon sikacan uzerine de tekrar sos yapcan ama bu sefer salcasiz bahartsiz sadece su bol limon tuz ve yine bol zeytin yagi olcak yok ben zeytin yagi kullanamam dersen sivi yagda olur valla zaytin yagi pahali bu devirde ben kullanmam zaten 

(2,712 puan) tarafından
+1

Evet asırı pahali cnm bnde kullanmıyorum tesekkır edrm cnm 

+1 oy
(7,168 puan) tarafından

soğanı pirinci biraz kavuruyorum. 

zeytinyağlı yaparız biz. soğanı diğer malzemeleri koyup birazcık kavururuz. en son da pirinçle biraz kavurup öyle sarrız. bizim zeytinyağlı İstanbul usulu sadece pirinçten olmuyor ama domates, salça, maydanoz, baharatlar, zeytinyağı 

(7,168 puan) tarafından
+1

Üstüne de bol sarımsaklı ekşili naneli bir sos yaparız 

+1 oy
(28,600 puan) tarafından

Yağını tuzunu ayarla o zaman canım salçasınıda 1 yemek kaşığı koy bahharatları ekle kavur olur

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 172 göst.
16 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (7,867 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 134 göst.
16 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 108 göst.
+1 oy
7 cevap 171 göst.

Kategoriler


1,483,477 soru

24,263,555 cevap

341,636 kullanıcı

...