+1 oy
209 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,007 puan) tarafından

Başka şehirde yaşıyorum ailemin yanına geldim. Babamın sürekli bana niye ben oradayken annemle dertlesiyorum diye bukadar abartiyorsun diyip bir çocuğu bir saat bile zor zaptediyor olması. Annemin bikere anneme bırakıp dışarı çıktım 1 saat TV başına oturtması baş edememesi ama bana gelip sürekli yaaaa sen abartiyorsun gerek yok bukadar strese demesi.. 

Yahu neyi ispatlamaya çalışıyorsun ya ben evde yanlız başima 2 yaşında hareketli iki çocukla ne hale geldiğimi hiçbir zaman anlamayacaksin bile bakın ben çocuklarıma doğduğundan beri tek büyüttüm kırkım çıkana kadar bı kaynanam benleydi 

İkiz çocuk büyütmek öyle tek başına kolay değil bir kapımı çalan yoktu aç mı tok mu. Yani gelmiş bana kolay diyorlar  bazen diyorum ki Allah'tan kimseden yardım istemedim kendim büyüttüm kimsenin evine gitmedim sonra gelip başka birşeyde derlerdi.. bilmiyorum dertlendim işte öyle 

Anneleri neden anlamak istemiyorlar ben annemle hicmi dertleşemem hakkım yokmu buna da yani bu da göze batıyor güçlü duruyorum diye neden daha fazlası.. 

Ben çocuklarımla hayatımdan memnunum ama insanım ya kırıldım ne biliyim  

Babama beni eleştirme sadece destek olacaksan destek ol diyorum sürekli lafı geveliyor içinde neler yaşadım büyütürken ederken nelerle uğraştım kimse bilmiyor Allah'ım bana güç versin ben çocuklarıma bakarım çok şükür varlıklarına da..

8 Cevaplar

+3 oy
önce (5,067 puan) tarafından

ikiz çocuğum yok. ama 1 tanesi deli gibi yorarken de kimseye ikiz çocuğu sende abartıyorsun demem, diyemem. 

bırak ikizi tek çocuk için de abartıyorsun diyor büyükler. 

onlar nasıl çocuk büyüttüklerini unutmuşlar. 

kaldı ki şimdiki anneler gibi de daha özenli daha dikkatli büyütmediler bizi. 

yok yemesi, o zararlı bu faydalı, aman yanında kavga etmeyelim aman kötü söz duymasın, aman güvenli bağlanma sağlam olsun, çocuğun psikolojisi bozulmasın, ekrana maruz kalmasın diye diye kendimizi yiyip bitiyoruz ama annelerimiz bizi bu kadar özenle büyütmedi. 

hatta daha eskilerde büyük abla, kardeşlerini büyüttü, kendi çocukluğunu yaşayamadan. 

haklısın, ama bazen konuşmak yerine görmeleri daha etkili. 

önce (3,007 puan) tarafından

Geldim annemin evinde sürekli temizlik yapıyorum iki çocukla okadar yorgunumki birde böyle yorumlar duymak beni yoruyor :( ben ekransiz büyütüyorum bilmiyorum kimse anlamak yerine yargılamayı tercih ediyor insan bu şekilde bile konusulunca demorilize oluyor bende isterdim çocuklarla hep gülüp oynayayım :(

önce (5,067 puan) tarafından

çok haklısın, yardımınız dokunmuyorsa bari yorum yapmayın. 

sadece sabredeceksin. bir süre sonra eminim çocukların tarafından mükafatını alacaksın. 

-Reklam-
0 oy
önce (23,886 puan) tarafından

Koşulsuz şartsız destek olan yüreklendiren baba var mı eğer varsa o babaların çocukları çok şanslı yaşımız değişti yaşadığımız her değişti ama babadaki o küçümseme aman seninki de iş mi ki bakışından nefret ediyorum. İkiz çocuk bakmadım ama eminim çok zordur çünkü ben tek çocuğu eş desteği ile zor büyüttüm 

Gercekten öyle ben babama dedimki insan çocuğunu büyütürken küçüklüğünü yaşıyor bende ne görüyorsan sensindir baba dedim. Konusturmazdi bile küçükken birseydwn saymazdi hep sus derdi.. ben esim bile bazen cocuguklari 2 saat görüyor 3 günde yoğun çalışiyor çok bazen daha fazla vs. Ne biliyimsadece anlaşılmak bukadar zormu? Oturdum ağladım cocuklarimda gördü niyeyse çok üzüldüm 

Geldiğimden beri ev temizliyorum çocuklarımla birşey bile yapamadım insan bunları duyunca çok üzüluyor

önce (23,886 puan) tarafından

Yok canım benimki altından kalkamaz derdi beğenmezdi beni geçen sene evime geldi hem ev hem iş hem çocuk iyi yaptın dedi şaşırdım kaldım ama asla başardığını yeterli görmez yapamadığını daha çok dillendirir 

0 oy
önce (2,101 puan) tarafından

Aynıyız benimkilerde ikiz şuan 5 yanındalar gurbetteyim neler çektim buyutene kadar + ikizlerimjn bir tanesi otizm .... 

Aglamala nöbetleri geçirir deli olurdum çocuğa bir şey olucak diye aklımı kaçırırdim kaç defa korkumdan esimi çağırdım iş yerinden oturur ağlardım bende . 

Babamın tepkisi neydi biliyor musun biri zaten kreste 1 tane cocukla kalıyorsun evde 1 çocuğa bakamiyormusun... çocuk sussun ağlamasın diye yemin ederim akşama kadar sallardim ayağımda zaten takıntı haline getirmişti canı sıkılsın salla diyordu. Çok zorluklar çektim. Çok şükür diyorum kimsenin emeği yok üzerimizde maddi manevi iyi kötü bu günlere geldik . Sonradan ben olmsaydim yapamazdin diyen yok .  

Geçen gün kardeşim şu cümleyi kullandı bana 15 günlüğüne 1 kere bize gelmişti sözde yardıma yok grip oldu 1 hafta yattı zaten. Lafım yok asla ona . 1 haftasını da ufak tefek işlere yardımcı oldu ama dediği kelime çok zoruma gitti bir şey için tartıştık senin çocuklarına ben baktım dedi .pardon ?? Halbuki bakma falan yok .sildim görüşmüyorum 2 aydır.  Zaten anlasamazdim onunla . Öyle yani şuan çocuklarımla rahatım iyi çok şükür eşimde maddi manevi her koşulda yanımda geri kalanına gerek yok . Hiç takma Hee de geç... yoksa sinir hastası olur içinde biriktirir kendine zarar verirsin .3 yaştan sonrası inan biraz da olsa rahat ediyorsun

Yorumun için tesekkur ederim canım bende öyle gerçekten iyiki kendim buyuttum kimseye yalvarmadim..

Allah yardımcın olsun seninkide kolay değil insan neler çekiyor kimse bilmiyor eskilerle aynı degiliz bunu anlamıyorlar.ben eskiyi açınca babam eskiden öyleydi şimdi ben yapmazdım diyor şimdi ki aklımla ama duygular yaşananlar bı anda silinmiyor işte devam ediyor. Babam bana kendini çok kasma diyor tamam ama ben dedim şikayet etmedim hiç sana baba anneni arayıp dertlesiyorsun diyince daha çok üzüldüm. Yoksa tamam umursamadım ama.

0 oy
önce (3,662 puan) tarafından

Ana babalarımız canlar ciğerler ama maalesef jenerasyon farkı çok var. Saldım çayıra mevlam kayıra misali büyümüşüz. Tabiki ellerinden geleni yapmışlar ama bizler gibi, yok ekran olmasın, yok bunu yemesin, şu saatte uyusun gibi dertleri olmamış. Ve şu da var, onların döneminde çocuklar daha rahat, özgürce dışarıda durabiliyordu. Enerjisini atan çocuk ile, dört duvar içerisine tıkılmış çocuk aynı olamaz.

Ablamın da ikizleri var. Şuan liseye gidiyorlar. Nasıl zorlandığına hepimiz şaitiz. 

Evet canim aynen öyle haklısın ailemi seviyorum ama erkeklerin anneler hakkındaki yorumlarını hiç samimi bulmuyorum babamda olsa. Konuşmalarına da gerek yok gibi geliyor.

0 oy
önce (2,679 puan) tarafından

Kaynanam ve kayınpederim kızlarindan olma torunları için çok yaramaz sizinki uslu diyorlardı. Ben de peş peşe doğum yaptım 2 bebeğe tek basima bakmaya çalışıyorum. 1 saat bırakacak kimsem yok. Onların yanına gittik 1 hafta. 2.5 yaşındaki oğluma 2 gün bakamadilar. Birinin agrilari tuttu iğne yaptırmaya gitti. Biri de baygınlık geçirdi tansiyonu oynadı. Lafta ne varmış bu çocuklara bakmakta. 4 kişiydik evde düşün.. şimdi daha konusamiyorlar. Anladılar beni 🙂 ama büyükler öyle hep. Kendileri bizi sokağa salardi akşama kadar dışarda oynardık. Ver eline ekmek arası yesin.. kendileri çocuk büyüttü sanki

Evet canim jenerasyon farkı çok erkeklerin zaten babamda olsa anlamasını beklemiyorum gerçekten.

0 oy
önce (14,555 puan) tarafından

Tebrik ediyorum seni 

Hem ikiz hem ekransiz desteksiz büyutmek çok büyük başarı 

Teşekkür ederim canım elinden geldiğince yapmaya çalışıyorum devam edecegim

0 oy
önce (890 puan) tarafından

Kolaysa al sen bak bakayım. Kısıtlı sürede bakmış kolay diyo. Benim komşum da ikiz doğurdu. Anası babası kız kardeşi bir buçuk yıldır onlarda kalıyor. İki çocuğa beş kişi bakıyor

Yokk nerde gercekten bak annemdeyim bı çıkıp birşey yapamıyorum yine ya TV acıliyor ya başka birşey bende öyle bakılsın istemiyorum çocuğuma.

0 oy
önce (2,631 puan) tarafından

Vallahi ikiz değil iki çocuğum var büyük küçüğe göz kulak olacak yaşta 7 olacak. Ben bile zorlanıyorum. Seni düşünemiyorum bile. İnsanlar bazen dertleşmeyi şikayet etmekle karıştırıyor. Yapacak birşey yok sen istedin diyip çıkıyorlar kenara. Yahu tamam ben istedim çocuklarımı çok seviyorum. Ama insanım yoruluyorum çocuk istedim diye yorulmaya hakkım yok mu yani. Kırılmakta çok haklısın. Anlamıyorlar maalesef. 

Çok seviyoruz onları benm annemle dertleşmem aslında çocuklardan ziyade eşimin yeterince bana destek olamaması ve benm zorluk yaşamam yine kendi basimi kendim kaşiyorum ama içimi dokmekte suç değil ama babamda olsa erkeklerin asla kadınları anlamadığını düşünüyorum herşey onlara çok kolay.

önce (2,631 puan) tarafından

Erkeklere göre en zor kendilerinin yaptıkları işler sen bütün gün evdesin yatıyorsun hiç bir iş yapmıyosun. Gece yatamadım diyorum gündüz yatsaydın diyor. Nasıl yatayım iki çocukla acaba. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 543 göst.
0 oy
2 cevap 124 göst.
0 oy
6 cevap 168 göst.
0 oy
3 cevap 197 göst.
13 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annesininmasali (1,279 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,023 soru

24,119,230 cevap

333,379 kullanıcı

...