+1 oy
468 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,058 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızlar geçen günde yazdım ablamla ilgili konuydu.yine aynı ablam.

Ben 1 buçuk yaş büyük.ama gerçekten bıktım artık.

Ysptığı manüpilasyonu hiçbir yerde göremezsiniz

1 hafta önce ablam hamileydi hastaneye kaldırıldı.33.haftada doğum yaptı.annemde 6 gündür yanında.n

bugünde babam şehir dışına çıktı.kızkardeşlerim evde tek.alta mesajları eklerim biraz uzun.kendisi ben hamileyken arayıp sürekli moralimi bozuyordu.annem küçük kardeşimi alıp bizde bana bakıyordu.ara ara eve gidiyordu.evdede 2 kardeşim ve babam vardı.işte beni arqyıp kızlar evde perişan çok zorlanıyorlar diye baskı yapıyordu.bana kaynanan baksın bakmıyormu sana diye söylenip duruyordu.kadın doğumda sadece 1 hafta kaldı ben enfeksiyon kaptım evde 2 çocuk.ağlayarak işlerimi yapıyordum.şimdi aynı durumu kendisi yaşayınca anneme demiş niye yağmurun yanında 3 ay kaldınya diye.

3 ayı bırak toplasan 1 ay kalmadı.birde ven daha annemi arayıp diyorum keşke bi kaç gün daha kalsaydın.annemde çocuklar wvde tek kimse yok yanlarında mecbur dönüyorum dedi

10 Cevaplar

+3 oy
önce (218 puan) tarafından

Hamile ve lohusa lik çok başka ilgi istiyor bakıma muhtaç çok iyi anlyrm , heleki sezeryanla doğurmuşsa extra zor 

Bende  annem olsun çok isterdim yanmda 24 saatlk yol olunca malesf gelmemişti 

Ablan da art niyet görmedim keşke ayaklanana dek annen yanında kalsaymş , kaynvalde olunca insan rahat edemiyor

önce (3,058 puan) tarafından

İşte canım bende anneöe dedim keşke bi kaç gün daha kalsaydın diye.ama kendisi ben rahatsızken vebeğimin erken doğum riski varsı sancım vardı hep bana beni arayıp söyleniyordu anneö eve gitsin diye

-Reklam-
+2 oy
önce (28,002 puan) tarafından

Gayet normal bi konuşma ben bişey göremedim sorun çıkarmayamı çalışıyosun ?

önce (4,820 puan) tarafından

Burda herkesin ablasi çok düşünceli demek. Ben sizi anlıyorum benimde çok düşüncesiz bir ablam var, doğum yaptım 2 cocuk biri daha yeni 40ı çıkmış diğeri 2.5 yaşında ama daha bebek gibi ne kendi yiyor ne wc ye kendi oturabiliyor. Ablam geldi güya bebek görmeye  3 4 gün kaldılar ama bana faydadan çok zarar oldu. Yatılı kaldılar tabi. Bir bardak kaldırmadı abartmıyorum. Kahvaltı hazırla sofra kur kaldır bulaşık. Ikinci tur aksam yemeği hazırla sofra kur kaldır bulaşık hepsi bendeydi ve 40ım yeni çıkmıştı.4 gün boyunca bir bardak kaldırmadı ki benden sadece 3 yaş büyük ve çocuğu yok. Yemekte yardim etmeyi bırak ne 2.5 yaş kızımla ne küçük kızımla ilgilendi. Ki küçük kızım kolik bir bebekti.

Öyle cidden.yakın zamanda düğün için kocasıyla bizde kaldılar.elini hiçbir işe sürmedi gezmeyr gelince fıldır fıldır geziyor.evine misafir ağırlayıp hizmetlwrini yapıyor.yine bişey yapsın izin vermem ama 2 küçük bebeğim var evde akşama kadar hizmet ediyorum çocuklar ağlıypr onlarla uğraşıyorum öküz kıcasının yatağını bile ben kaldırıp indiriyorum.adam sabah kaljtığında yatağını yerden kaldırmaktan aciz.çünkü bacım kendisine ve kocasına hizmet edilsin istiyor 

Resmen aynı benim ablam. Tıpkısı. Kızım 5 aylikti tekrar bana geldiler 1 hafta kaldılar yine yatili. Salonda yatıyorlardı ne yer yatağını kaldırıyordu ne sehpanın üzerine yığınla koyduğu eşyalarını.  Eşim çay getirecekti tepsi elinde kendi eşyaları bi yığınla kıyafet vs kalkıp boşaltmadı bile sehpayı. Aşırı üşengeç bir kişi. Cocugu da yok hani desem kendi çocuklarından yorgun bıktın o da yok çalışmıyor da.

O hafta tekrar a den sonra ye ben her şeyi yaptım 2 cocukla ki o hafta ikisi de hastaydı affedersiniz kop.ek gibi koşturuyorum bi orya bi mutfağa bi hasta çocuklara. Sabah kahvaltısı hazırlıyorum mesela paşalar gibi kapıya tıklayıp uyandırıyorum hazir sofraya oturuyor. Kahvaltıda kalkıp 1 çay bile doldurmuyor. Kahvaltısını bitirdi hemen kalkıp koltuğa koşuyor. Kardeşim 2 küçük cocukla bana kahvaltı hazırladım bari ben bulaşıkları makineye dizeyim dusuncesi yok  en son patladım anneme dedim bu ne elini bir şeye sürmüyor. Sonra gitti onunla konuştu o da ancak dank etti son 2 3 gün kalkıp çay demledi bulaşıkları o yıkadı. 

Qblam qblan olabilir bak.bizimkininde çocuğu yok.kocasını bebek diye büyütüyor.kız kardeşim benim yaşadığım köye gelin geldi.mevlüt günü ablam eşime diyor kocamın canı sıkılıyor.eşimde dedi gelsin yardım etsin o zaman.eşim daha önüne yemek koyup topladı.ah anlatsam çok şey çıkarda.susuyorum yine.o yüzden ufak şeye patladım

+1 oy
önce (4,809 puan) tarafından

Yani bilemiyorum abartacak ne var bunda, her lohusa annesini yaninda ister, ilgi alaka bakim ister. Hepsinden ayrı, annem veya babam demiyorsunuz da anne ve baba yaziyorsunuz oraya takıldım ben...

Ben zaten niye istiyor demiyorumki tam tersi anneme keşke yanında biraz daha kalsaydın diyorum.demek istediğim herşeyde beni ileri sürüyor.birde annem bana baktığında beni arayıp annem eve gitsin diye söyleniyordu.

Bizde kardeşler arasında konuşurken anne baba diye bahsederiz bizim burda herkes bu şekilde konuşur

önce (3,052 puan) tarafından

Benim bildiğim genelde Kürtler bu şekilde konuşuyor anne baba diye

Evet kürdüz

önce (4,809 puan) tarafından

Bence karşılıklı bir anlasmazlik var aranizda, yani lohusa diyip gececeksin, bosvwr, yeni dogum yapmis birinden mantik bekleme, duygusal olur, kirilgan, alingan olur. Varsin sursun seni one, ne olacak

Bilmiyorum ama bende yoruldum artık.bak geçen abamla ilgili post açmıştım.evimi açtım ama gidip herseferinde arkamdan konuşuyor.herşeyine sustum.yeterki bebeği sağsalim doğsun herşeyini alttan aldım sadece yoruldum kendisine bişey diyemediğimden buraya yaıyorum o yüzden

+1 oy
önce (181 puan) tarafından

Kısa ve öz kimseden yardım bekleme tırnağın vara başını kası.

Artık neden anne diyonuz annem değilde onu anlamadım benim annem bana etmediğini bırakmadı ben annem diyorum 

Zaten kadın kalıyordu yanında mecburen döndü

Birde biley yaptığından değil.bizde anne baba diyr bahsedilir 

+1 oy
önce (5,125 puan) tarafından

Doğumda yanınızda birinin kalması size birinin bakması niye bukadar önemli

Benim annem bile yok ..kaynanam yaşlı ..bacım yok 

4 çocuk doğurdum kimse kalmadı tek başıma idare ettim

Eşim sağolsun tek desteğim oydu

Sürekli birine minnet duymaya gerek varmı

Ablan zaten her kelimesi tuhaf psikolojisi düzgün değil belli

önce (954 puan) tarafından

Sezrayenle normal doğum ayrı şeyler. Normal doğumda insan kendini çabuk toparlar ama sezaryende en az 1 ay yerimizden bile zor kalkıyoruz. 

önce (5,125 puan) tarafından

Sezaryen olmam birşeyi değiştirmez di benim yine kimsem yoktu kalacak 😄 birkaç gün eşim durdu sonra işe başladı

önce (23,737 puan) tarafından

Kız ne 1 ayı bacı abartmayın o kadar da 1 hafta sonra yavaş yavaş kalkıyorsun ayağa kalkmak mesele zaten kalktıktan sonrası kolay kalkarken baya bir zorluyor 

önce (954 puan) tarafından

Sizi bilmem ama ben en az 1 ay acısını çektim. Herkesin bünyesi farklı sonuçta. 

Acısı geçmiyor evet ama bu kalkmaya engel değil ki dikiş yerlerim ödemliydi ben biraz kimseye yük olmayim kafasındayim belkii de ondan acımı çok düşünmüyorum 

+1 oy
önce (2,727 puan) tarafından

Benm doğumda ilkinde annem kardeşim herkes yanımdaydı zor olsada kolikti bebeğim ama rahat geçiyordu yemek çay önümde ev temiz ben emzirir yatardim o kadr rahattım 

İkincisinde tersine kimse yoktu iki çocuk gazligdi bebeğim ve doğumum berbat geçti aşırı dikisim vardı vede soba yakiyordum ve. Ağlaya ağlaya herşeyi yaptım çok zordu 

Ablanda kimse yanında yok diye üzülüyor insan zor olsada olmasada ilaki biri yanında olsun istiyor sonuçta 

Bende hak veriyorum o konuda ama,kendisi her seferinde beni öne atıyor.benim risklikli halileğim vardı 33.haftada sancımla kanamam oldu.niyeki annem geldi diye beni arayıp söyleniyordu 

önce (2,727 puan) tarafından

Şuan konuşsun üzmesin kendini sende üstüne gitme sonra kendini toparladiginda açık açık konuş o zmn ki durumunu onun durumunu anlatırsın şimdi ne desende lohusa haliyle alınır üstüne seni kırar şuanlik birşey deme

0 oy
önce (4,610 puan) tarafından

Benim takıldığım tek şey , anne babanıza niye annem babam demiyorsunuz da başka birinin anne babasından söz ediyor gibi anne baba diyorsunuz. Bence siz aile olarak zaten birbirinizi kabullenememişsiniz. 

Ay yok o anlama gelmiyor.biz kürtlerde annem babam demeyiz anne baba diye bahsederiz kardeşler arqsında.bizim orda herkes o şekilde seslenir

0 oy
önce (24,116 puan) tarafından

Böyle insanlar her zaman vardır çevremizde memnuniyetsiz ben çözümü memnun etmeye çalışmamakta buldum çünkü ne yaparsan yap memnun olmayacak kendini yorman manasız 

Abla valla sağsalim bebeğine kavuşsun artık başka bişey istemiyorum.hep bebek için alttan aldım ama bende yoruldum artık

önce (24,116 puan) tarafından

Kötü davranmam kötü kelime kullanmam ama sürekli alttan alıp pohpohlamam hamile ise o da çenesini tutmayı bilecek biz de hamile olduk kimse prenses gibi davranmadi değil mi 

0 oy
önce (5,419 puan) tarafından

Cocuklar evde yalnizsa napsin kadin eee bebek nerde hastanede mi kaldi  

Evet küvezde.canım ben diyorum bak şuan enfeksiyon kapmışsın önce acile git daha kötü olursun o annemi suçluyor.belki kendimi ifade edemedim ama şu son zamanlarda o kadar zor zaman geçiriyorum ki üstüne ablamın kaprisleri ekleniyor

Ben sana ailene bu kadar kendini feda etme demistim 

Dedin bacım ama ben salağım malesef.bana yapılan herşeyi unutuyorum.bak ben depremde doğum yaptım.durumum yoktu sqdece ilk doğduğunda giyilecekleri tek alabildim.büyük ablamla annem sağolsun bi çanta bebek kıyafeti almış.küçük ablamda depremzedelere yardım olsun diye annemin bana hazırladığı bebek kıyafetlerinin hepsini deprem bölgesine yolluyor.büyük ablam dedi sonra sqna kaç kat kıyafrt aldım dedim sadrce yeğenimin küçülenleri vsrdı.bilerek eskileri bırakıp yenileri almış.

Kendiside deprem için yapılan yarfımlsrı evinde stoklamış.annem diyor koliyle ıslak mendil bezler heeşey evinde saklıyor.o zaman çocuğuda yoktu

Estagfurullah da sen boyle daha cok cekeceksin ve sadece ailene karsi degil etrafindaki herkese karsi boylesin herkesi dusunuyosun kendini hic dusunmuyosun kendi hakkina giriyosun ds demistim Allah sorar valla emanet verdigim canina bedenine neden bu kadar eziyet ettin diye 

0 oy

Bende 34 de doğurdum annem geldi anneme yük olmamak için hep kendi kendime bakmaya çalıştım o bebeğe baksın yeter dedim bebekte yokmuş yanında zaten 1 haftada ayağa tamamen kalkıyorsun lohusalıktan yapıyorsa okeyde normal tribe gerek yok bence yine gelir gider uzak degilse 

Nur bende o haftada doğum yaptım annem gelemedi bile.mecbur kendim kalktım.zaten bende annemi arayıp keşke yanında bi kaç gün daha kalsaydın dedim.normaldede böyle zaten.annemde gider ara ara 1 saatlik uzaklıkta.

Benim annem İstanbul ben Maraş doğuma da akşam yarın doğum dediler o gecede babamın amcası vefat etmedi mi annem apar topar otobüse babam köye gitti beni doğuma almadan yetişti annem ama bide bana sor o beklemeyi çok zordu hep alttan aldım lohusa bendim ama kimseyi kırmadim kendime baktirmadim yormadm bebeğe baksın yeter dedim küçücüktu meleğim korkuyordum dokunmaya yıkamaya annem bebeğime baktı ben kendime öyle toparladık gitti sağolsun 1 ay kaldı 1 ayda da bebek 4 kiloya yaklaştı bakabilir duruma gelince annem sağolsun gitti hakkını asla ödeyemem 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 441 göst.
21 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Defne_batuhan (3,354 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 845 göst.
15 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeyylop (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 689 göst.
13 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,191 göst.
5 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde elifnurry (10 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,663 soru

24,142,677 cevap