Ay daha bitmeden paylaşmışım yorumu :) Devamı burada:
Eşim de değil özlediğim. Geçmişim değil. Ailem değil. Benmişim meğer. Anne olmadan önceki halimi hasretle arıyormuşum. Özgürlüğü, dinginliği. Çözdüm sandığım ne varsa tek tek hortladı, hortlamak ne ete kemiğe büründü resmen :) Meğer hiçbirini çözmemiş dibe fırlatmışım. Çocukluk travmalarım, kaygılarım, ergenliğim. Tam oldum sandığımda dibi balçık çamur üstü duru su ve ilk alt üst olacak bir denizmişim meğer. Eşim de aynı şekilde. Annesiz, ailesiz büyümüş eşim. O dönemde yaşadığı ne kadar travma varsa saklamış o da benim gibi. Lohusalıkta hepsi hurraa hücum edince aldık elimize sazı. Tam olarak sizin gibiydik. Bana göre eşim çok anlayışsızdı, eşime göre ben evde terör estiriyordum. Düşman olmaya ramak kalmıştı. Bir yandan işe de gidiyorum. Yöneticim bana takık. "Aman biz de doğurduk ama ojemizi sürüp işe de döndük" modunda. Sürekli ağlatıyordu beni gizli gizli :)) Ben de eşime patlıyordum gücüm ona yetiyor diye. Böyle böyle zar gibi gerildik. Nereden baksan 1.5 seneye yakın kördüğüm gibi dolandık durduk. Çıkamadık içinden. Sürekli benzer tartışmalar. Ve hep çocuk uyusun diye bekliyorduk tartışmak için. Güya ona yansıtmayacağız :)) Evin enerjisi yok. Herkes yorgun. Allah'tan bebemiz iyi huylu sakindi :)
O zorba yöneticim bana bir gün "Destek al sen iyi değilsin" dedi. Bir zoruma gitti, bir zoruma gitti :) Ağlaya ağlaya psikolog buldum. Velhasıl ben destek aldım, eşime de aldırdım. Ağır ağır çözdük düğümleri. Emzirme falan bitti. Hormonlar düze çıktı benim. İnsan formuma döndüm. Yüzüme gözüme bir şeyler yaptırdım. Saçlara ayar çektim. Ben ben oldum :)) Eşim de bir Biscolata beyi görünür oldu gözüme ahahahhaha :))
Çok şükür geçti gitti hepsi. Bilen bilir sırf lohusalık korkuma tekrar çocuk istemiyorum ben :D
Zorba müdür gitti iş değiştirdi, beni kırdı ama destek al derken de hayatıma dokunmuş oldu. Sağ olsun, ama zor helalleşirim :D
Şimdi gördüğün gibi gülerek anıyorum, yazıyorum. Zor muydu, fena zordu. Ama çok şükür her şeye. Nice imtihanlar var. Karı koca lohusa olmuşuz ne ki diyoruz şimdi :)