3 yaş krizi ve
7 buçuk aydır sağımla beslenen bebek
Ailelerin yanında kalmama rağmen sinirlerim harap olmuş durumda hiç birseyden zevk alamıyorum basımı kasıyacak ve kendime ayıracak vakit bulamıyorum hep bi hengâme hep bi yorgunluk beynimin içi hep dolu
28 ve 31 yaşında anne oldum ama hayatım tamamen değişti gibi hissediyorum
Bu yorgunluk geçecek mi annelik misyonu çok yorucu değil mi sizcede
(Vakit bulabilince cevaplayacağım)
Ben kendimi hep bugünler de geçecek diye motive ederim şöyle düşün onlar bir daha o yaşa gelmeyecek bir daha senin kucağına o şekilde sıgmayacak bır daha sana o kadar muhtaç olmayacak bir gece deliksiz uyuyacaksin evlenip ya daokula gittiklerinde odası boş olucak bu gözle bakıp kendimi motive ediyorum onlar hep böyle kalmayacak ya da şöyle düşünebilirsiniz çocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan var ki gece uykusuz kalmak için Allah'a yalvaran sizin rahatsizliginiz onların duası mesela
İkinci bebeğimi hep bu şekilde sevdim daha tecrübeliydim ama zaman geçtikçe sabrımın sonlarına gelmiş gibi hissediyorum yine bu telkinleri yapmaya devam edeyim en iyisi.
Evet haklısınız zaten bu yorgunluğu dile getirirken bile nankörlük yapmıyorumdur inşallah diye korkuyor ve üzülüyorum
İkinci bire göre tecrübe ya şuan bebeğimi ses yaparak uyandırdım ağlıyor ama sabirliyim zaman geçtikçe alışıyorsun hayatının bir parvasi olduğunu kabulleniyorsun düşünsene onun yaşamı senin ellerine bağlı sen olmasan oda olmaz
Benim için ilk ve ikinci tam tersi oldu ikinci sadece daha çabuk büyüyor onun dışında ikincide daha çok zorlandım ikinci de daha çok evhamlandım ikinci de daha çok sabrım sınandı ve azaldı ilkinde yapmadığım herseyi ikincisinde yapıyorum. İkisine yetememe duygusu hep birseyleri eksik yaptım hissi yaptığı yanlışı görünce kendini suçlamak daha iyisi olsun zarar görmesin diye uğraşmak ne bileyim annelik delilik bu yönleri de zor. Varlıklarına bin şükür rabbim kolaylık versin herkese
Aslında isteyince empati kurunca yetebilirsin ne bileyim benim eltim doğum yaptı ilki hep dışlanmış gibi hissetti üzüldü alıp onla 5 dakika da olsa kek yaptı 5 dakika da olsa oyunlar oynadı ona ayırdığın 10 dakika bile onu mutlu etmeye yeter kardeşine mama veya süt verirken hadi gel beraber verelim diyebilirsin çözüm odaklı olursan Allah'a duanı edersen güçlü olmaya kendini adarsan Allah yanindaysa seni yenebilecek kimse yok annelik zor biliyorum ben bekarken hep rahatı gördüm şuan birinci on taneye bedel bazen insanın Sabrı taşıyor hepimiz de oluyor maalesef ben günlerce duşa giremedigimi bilirim anlayabiliyorum dusundugunj her annenin yaşadığı şey bazen ölmek çözüm rahata erme diye düşünürsün ama çocuğun için hayata umutla bakarsin çünkü biz annelere bir şey olursa çocuğumuza kimse bizim gibi bakmaz
Evet büyükle vakit geçirmek iyi oluyor hem ona hem bana iyi geliyor ama kızıma ne zaman öyle yaklaşsam daha fazlasını istiyor ve beni tuvalete annem götürsün bana yemeğimi annem yedirsin beni annem yatırsın suyumu annem versin demeye başlıyor o yüzden tamamen yaklasamıyorum dönüşümlü büyüklerin de yardımını almaya çalışıyorum(büyükleri cokkk zorluyor)
Evet herkesin sabrı taşıyor o yüzden buraya yazdım çünkü anneyi anlayan yine başka bi annedir başkası anlamaz
Teşekkür ederim yorumlar için ❤️
Benim 8 aylik oğlum var tabi yorucu ama kendimizedw zmaan ayırıyoruz.. senin biraz tatile ihtiyacın var bence
Benim bi iki gün ses olmadan uzaklaşmaya ihtiyacım var herseyden herkesten kaçasım var beynimin içi o kadar dolu ki susturamıyorum kendi evimde de değilim eşimle bi yıldır eski düzenimizi kaybettik evde yardımcı akraba başkasıyla yaşadık şimdi de aylarca birbirimizden uzakta kaldık eski çekirdek aile olduğumuz günleri çok özledim ama suan eve dönemiyorum çünkü bebeğim hala sağımla besleniyor ve gurbette bu kalabalıktan sonra büyük kızımı zabdetmem çok zor olacak. İnslalah hersey düzene girer de evime dönebilirim
Seni çok.iyi anlıyorum yorucu süreçten g3ciyorsun şuanda allah sabır versin
Ikisi de okula başlayınca ancak nefes alırsın. Benim büyük kızım 4 yaşına girecek 9 gün sonra kardeşi de 15 aylık olacak. İlk 6 ay ne zordu küçük kızım kolikti büyüğü ise zaten zor bir cocuk. Küçük kızım 1 yaşına gelince bi nebze rahatladım. Büyük kızım da kreşe başlayınca epey bi rahatladım. 9 14.00 arası kreşte. Ama o yorgunluk hep var, cocuk olduktan sonra hep de devam edecek :)
Büyük kızımı 1 5 arası anaokula yazdırdım bende 4 saat nasıl geçiyor anlamıyorum bırakıp eve geliyorum küçüğüyle uğraşıyorum derken alma saati geliyor küçüğü biraz daha büyüse belki rahata ereceğim ama suan iki farklı yaş grubu ve kardeş kıskançlığı hat safhada inslalah hayırlısıyla bütürüm okul yaşına getiririm de az da olsa rahatlarım. Tabi dedigin gibi o yorgunluk hep olacak :)
yorucu. üstelik bir elinden tutan yoksa çok yıpratıcı.
insan çocuğunu çok seviyor ama bizim toplumda bütün yükler kadının üstünde.
erkek sadece eve para getiren kişi(oysa çoğu kadın da yıllardır getirir)
kadınların çoğu oğullarını paşam, ağam şeklinde büyütür, e haliyle onlar da eşlerinin halinden anlamaz
veya eş iyi olsa bu sefer kaynana, gelini kıskanır el kızı diye eziyet eder
bunların yanında çocuk da olunca kadının işi daha zor.
aslında işi sadece çocuk olsa belki daha kolay olurdu ama çocuk da tek başına büyümez.
e evin işini kim yapacak? günümüzde erkekler bu açıdan biraz daha iyi ama hala moron tipler var.
uzun lafın kısası elinden tutan varsa bir nebze daha rahat ama her türlü zor.
sıfırdan bir bireyi yetiştirme, her şeyi öğretme, iyi bir insan olsun diye uğraşma başlı başına sorumluluk isteyen bir şey.
ve tipik cümle, ama çocuk çok güzel bir şey
Destek olan oluyor ama bazen destek bazen daha çok köstek kardeş kıskançlığı tetikleyecek şeyler yapıyorlar haftalarca aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorum söylemekten yoruluyorum büyük böyleyse küçüğün laf anlamaması çok normal
Bir tane 31 aylık kızım var sadece kolik bebekti ve ağlardı ağlıyor diye çok üzülürdüm onun dışında hiç şikayetçi olmadım çünkü hep hayalini kurardım bu günlerin 2 haftadır geceleri uyanıyor sürekli neredeyse 2 saatlik uykuyla duruyorum gündüz peşinden koş dinlenmeye fırsatım olmuyor 2 haftanın sonunda bünye dayanamadı artık ağrım artınca eşim 2 saat Uzan dedi 2 saatlik dinlendim birazdan uyutacam sonuçta bir daha bu yaşları olmayacak büyüyünce odasından çıkmayacak yüzünü zor gorecez bu günlerin tadını çıkarıyoruz
Benim de başıma ağrı giriyor tansiyonum yükseliyor ama kendine yaptığını başkası yapmıyor uykusu gelince kendi kendini harap ediyor… evet bu günler geri gelmeyecek Allah yardımcımız olsun
1,502,543 soru
24,533,364 cevap
360,077 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın