Merhaba eşiniz ev işlerinde size yardım eder mi?
Çalışmayan sadece ev hanımi olanlar evde olmanıza rağmen eşiniz işten gelip size ev işlerinde ve çocuk bakımında yardım edermi ?
Ayrıca eşinizin mesleği agirmi nöbeti geç gelmesi ve.s varmı çünkü isim ağır yapamıyorum diyip bir şeye el sürmeyenlerde var.
Etmez camış oğlu camış
Kocamdan degıl ama baskalarından yasadım o stresi akrabalar sag olsunlar
Akbabalar geldi geçti :) koca çok önemli insanın hayatında sürekli yan yana olduğun kişi ya kendi açımdan diyorum
Kendi geldiğim yerde hemen hemen herkesin kafa yapısı kadın evde çalışır erkek dışarıda kimse kimsenin işine karışmaz haaa ikisi çalışsa yardımlaşma olur ama diğer türlü zor iş sana 17 yıllık hayatımı anlatsam şok şok şok olursun hahahahjshsh
Valla bence benim hayatım ile seninki yarışır bana öyle geliyor :D
Gel özelde kapışalım en beceriksiz kiminmiş kdkfhhffffj
Evet eder sağolsun kızımda en az benim kadar ilgisi emeği var ev işlerinde de yardım eder bazen şikayet ediyorum bu huyundan ama
İşi agirmi niye şikayet ediyorsun ki :)
Genelde sahada oluyor evet ağır ama ondan değil sinir bozucu derecede titiz anneme giderim gelirim eşyaların yarısı yok kremlemiş yıkamış streçleyip depoya kaldırmış buluyorum yerde kırıntı görse kalkar halı çırpar kapının elekliğini yıkamaktan bozdu daha saymamı istermisin
İsterim işte hayat bu :D bende titizim temizlik takıntım var eşimde tam tersi
Şuan çalışmıyorum,ev hanımı ikinciye hamileyim,normalde çocuksuz ve çalışırken atom karınca gibiydim,her gün temizlik yapar ise giderdim gebeliklerim riski ve kötü geçiyor,çok güçsüz ve baş dönmeleri tansiyon düşmeleri yaşıyorum,güçsüz olmak zoruma gidiyor.ev işlerine de yardım ediyor,alışveriş eşimde,çöpü o atar,yemeği bile birlikte yapalım diyor,kimsenin yemeğini beğenmez gelince yaparız yada dışardan döner vs alırız,tabikide her zaman güllük gülistanlık degiliz ama,eşim birlikte yaşamak isteyeceğim bir ev arkadaşı ve merhametli biri çoğu zaman.
Aaa masallah :) değer bilene denk gelmekte önemli herşeyi yapıpta sonuç alamayanda var Allah karsilastirmasin :D trajikomik ama cidden var :)
Var tabi ya daha önce nişan atmıştım,edilmiş duam varmış,kanser hastalarına hemşirelik yaptım onların duasıyla hayatım değişti inanıyorum buna
Çok güzel tabiki öyle hastaların duasi kabul olur. Allah'ın mutluluğunuzu daim etsin :)
Aminn hepimizin inşallah
Amin inşallah
Çocuk için yardım eder. Ev işlerinde de ağır işlere yardım eder. Zaten bende fazlasını istemiyorum
İşi agirmi bazıları bunun arkasına sığınıyor cunku
Hayır evden çalışıyor işi rahat. Ama ben işime karışılmasını pek sevmiyorum
Bende bekarken kimse karışmasın havasindaydim kimsenin işini begenmezdim evlenince yalnızlık zor çocuk doğum v.s ayarlarım değişti :)
Ben hala aynıyım ya hayatımın her alanında işime karışılsın istemem :)
Zamana başka şeylerde ayak uyduramadim guzel özelliklerim birer birer beni terkettiler :D :)
Çocukla ilgilenir. Ev işlerinde ihtıyacım olursa yardım eder. Kendisi yapmaz benim rica etmem lazım.
Rica ile yapmasıda iyi birşey ama onu yapmayan hödüklerde var.
Herseye eli degıyor gec gelmesıne ragmen yardım eder sevıyorda uzanıp yatmak ona kufur gıbı gelıyo banada ıs yapmak kufur gıbı gelıyo
Tövbe tövbe senin durumunda zor iş bizde tam tersiyiz ben öyleyim eşimde hemen afakanlar Başar oturtmuyorsun diye ama bizde gerçekten iş var yani çocuk çok dağıtıyor.
Ayy allah askına otur bosver benım kız evı dagıtıp yattı salon mutfak yatak odası arka oda full oyuncak karnımda agrıyor toplamıyorum
Ben sana otur dicem asıl hasta iken boşver tabiki :) benimde öyle odalar dağınık mutfak ayrı gidiyor ama yapasim yok açıkçası
Yapma kız uyumaya yakın yap yat temız eve kalkarsın mıs gıbı
Oh valla fikri bile güzel :) geceden yapınca sabah kahvaltı bile daha güzel geliyor değişik şeyler yapasım geliyor ama bulaşık varsa elim kolum kalkmıyor domates salata bile kesesim yok :D
Evet hatta bugün ben 11 buçuga kadar uyudum eşim kızın üstünü değiştirmiş kahvaltı yapmışlar makinada çamaşır vardı çalıştırıp asmış uyandım yarım saat sonra kızı Yıkadı uyuttu bende öğlen yemeği hazırladım yedik sonra dışarı çıktık
Çalışmıyorum bir tane çocuğum var ama kronik hastalığım var çok fazla uykusuz kalınca hastanelik oluyorum
Ama hafta içi iş beklemem sadece işten gelince kızla oynar o kadar
Demekki işle alakası yok bunun onu anladım.Allah muhabbetinizi artırsın.
Cumlemizinkini ama zorlama yapması için diyorum ya içinden gelmesi lazım
Bazıları tam öküz oluyor içinden ne dışından bişey gelmiyor faydası yok
Ben gelip evi temizleyip bak dök yala yapmasını istemem sadece uyumama müsade etti ya o bana dünyaya bedel çünkü hafta içi uykusuz kalıyorum en azından bir gün uyuyayim diye sağolsun oyaladı kızı bana çok yapışık kızım var 4 kere falaj uyandırmaya geldi ama babası ikna edip götürüyordu geri
Zaten hangi kadın gel tüm evi temizle derki pek görmedim.Ama az çok yardım etse çocuk ev iyi olur hayat tek başına gitmiyor çünkü
Yerine gore diyelim oyle cok bi faydasi yok da hasta falan olursam
Senin baba benim kocayla senin kocayi bi dovse hallolur bence bu is 😂
Aynen öyle lafla uslanmayanin hakkı kötektir demişler :D :))
Ahahahah kiz Allah iyiligini versin bacim sinir minir kalmadi pamuk gibi oldum dertlesince Allah razı olsun Rabbım gonlundeki duanin cok sukur oldu sevincini yasatmayi nasip etsin
Pambik gibiydim bende eskiden şimdi sinir küpü olduk sana faydam olduysa ne güzel bende mutlu oldum tebessüm ettim şuan :) Amin inşallah Allah'ım mutluluğuna mutluluk katsın inşallah
Amin canim aminnn
benden çok iş yapar evde 😅 memur 8-5 çalışıyor
Oh ne güzel kahveni yap otur iç banada nasip olsun inşallah:D :))
inşallah canım. valla evliliğin en başından diye diye öğrettim diyebilirim 😅 yoksa kendi demeden yapmazdı
İşte bazı hatalar bundan oluyor baştan testiyi kiracaksin :D gozardi edip kapı altına supurunce hatalar kapıyı açınca hepsi yüzüne yüzüne çarpıyor nefes kesiyor allerji yapıyor :D
Eder etmes mi ısımı 2 katına cıkarıp evin anasonı aglatır
Ahahhaha kardeşlerim öyleydi yapıyım derken daha çok batardı eşim daha beter hiç yapmıyor.
Em güzeli gölge yapmasın baska ihsan istemez
:)))) deme biraz öğrensin eli iş tutsun :)
Temizlik yapmam kesinlikle yasak o kadar söyleyim her işte yardım eder hatta bana bırakmaz bile ama şu temizlik meselesini aşamadık
Yavaş yavaş ikna ediyor gibiyim ev toplamanın ötesinde oğlumun yemek artıklarını ve yemek odasını savaş alanına çevirdiği için orayı temizleme müsadesi geldi yeni iznime çocuk odası temizliğide eklendi dahası için ısrar etmiyorum bu bile eşim için çok büyük bi adım gerisini ilerleyen sürece bıraktım zaten robotik aletler extra haftalık yardımcımız geliyor ne gerek vara dönmesin
Senin normal olduğu görürse kendi ikna olucak zaten belli. Robot süpürge hangi model kullanıyorsun birde robotik ailet ne var mesela :)
İstanbuldaki evimizde sadece robot süpürge vardı roborock Q8 şuanki evimiz 3 katlı roborock saros z70 var her katta xiomi c7 cam robotu karcher s5 halı yıkama makinesi ve yakında buhar temizlik makinesi gelecek bide eşimin dyson hava temizleyicisi var o çok gereksiz bana kalırsa
Q8 şansıma hata verdi iade ettim ben ama satış güzeldir heralde iyimi performansi. Cam robotuna bir ara bende taktım güzel temizliyirmu :) halı yıkama makinesini birinin kullanması lazım :D hava temizleyici bencede gereksiz.
Evet kenar köşe temizliyor çok memnunum cam robotundan karcher halı yıkama tek kelimeyle harika bunca zaman kullanmadıgım hata diyebilirim Saros z70 harika bişey kolu dolayısıyla çöp yada eşya yerine koyması beni cezbetmişti arada deliriyor ama olsun tüm aletler bazen deliriyor sonra düzeliyor
Ev işlerinde yardım eder genelde cam balkon silmeye yada koltuk baza çekip altını silmeye duvar silmeye yardım eder
Haftada 1 günde kahvaltı hazırlar
Ama çocuk bakmaz genelde başından savar 😂 ama çok güzel nasihat verir saatlerce
Herkesin en iyi yaptığı şey nasihat :)
Ev işi yapsinda çocuğa sen bakarsin o daha kolay oynarsın cocukla
Diye diye bikiyorum artık yapıyor gibi arada ama sırf göz boyamak için pazar market falan onlari hep yapar zaten yapmam imkansz iki çocuk riskli gebelik bazen lohusa gibi davranıyor hamile kalmadan dhaa çok yardımcı oluyordu diye diye balkon yikatiyorum en çok kendi durur sigara içer ondada yemek yaparsa fırın yemeği yapar çocuklara göre çok yapamaz genelde zorlandigimda görmek istemiyorum çocuklarla oynar parka goturr ama yetmiyor çok zorlanıyorum zor yuruyodum düştüm bugün iyice kötu oldum kavga ederim en azından evde ne iş yapıyorsun demez hatta kendi çocukla.brsey yapamaz küçük Lee buyukde yaptmaz
Bu halimde çocuklara yemek yedrmeye calisiyorum kendi direk başlar birinn önüne ben koyim demez büyük oğlum kucuktn beter yemek zamanı olay cikarr yememek için ben cinnet geçirince aklına gelir karnı doyinca
Aaa klonlanmış benimki şaka gibi bu benim eşim :D :D
İş buyur peşine düş.
İşi yapsa bana daha çok iş çıkarıyor bazen tekme tokat dovesim geliyor :D ::D sonra ananda böyleydi senin diyip biraz içimi rahatlatiyorum.:D
Aaaa şakamı bu bizim çocukta klonlanmış yerken binbirturlu eziyet görüyorum en son ne oldu diyor eş kişisi :D
Aynen oyle yap hadi desem yapmam desem işin bu demez çocuk olsada olmasa öyleydi ama hatta çocuk çoğaldıkça kendine sorunluluk yüklemek istemiyor gibi bende hiç sevmem arkasına dustugum beceremiyorda ki o ayrı görmemiş hiç gercekten ona gereksiz geliyor
Yemeyen zor aç kalirsa yer diyor da kendide niliyo yemez hasta oluyor zayıflıyor zayf zaten boyu da var çok zayf duruyor küçük ondan iyi beni zorlamiyo kendi yer çoğu zamanda az da olsa hiç zorlamam iki kaşık yemek yiyorsa Yesin bir iki de ben verem tamm büyük delirtiyo
Hıc olmuyor hıc
Xioami hiç arıza verdimi ya da masrafı cokmu güzel temizliyormu
Wıfı kesılmedıgı sürece hıc arıza vermedı 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum bır kaç harıta arızası dışında bır sıkıntı yaşamadım harıta arızalarını da yenıden resetleyıp harıta çıkardım sorun olmadı 4 yılda 3-4 kere anca harıta arızası vermıstır onuda evde kendım hallettım memnunum yanı roborock bende duydum ama suanlık memnun olduğum ıcın degıstırmeyı düşünmüyorum
Senınkı nıye ıse yaramadı canım
Benimki duvara çarpıyordu birde haritada sorun çıkardı tuhaftı iade ettim. Senin dediğine baktım her sitede fiyat çok değişiyor tam modeli xioami vacum mop pro 2 miydi.
Güzel supuruyormu şarjı ne kadar gidiyor acaba birde birde ek parçaları yuksekmi ücreti hani fırça falan filtre
Canım ben alalı 4 yıl gectı daha güzel yenı modeller vardır ılla evet vacum mop pro 2 şarjı az gıdıyor zaman gectıgı ıcın büyük ıhtımal artık bır 40 dk anca bıtıyor ama bana yetıyor suan
İşten geldiğinde eşimden birşey beklemem çünkü çok yoruluyor ama çocuklarla ilgilenir küçüğün karnını doyurur.
Hafta sonu temizliğe de yardım eder mutfaktada eder allah razı olsun
Zaten iki kişi anlaşıyor ise sıkıntı yok iki taraflı istekler karşılaniyorsa tmmdır. Ama herkesin tolere etme seviyesi farklı mesela. Çocuğa kendiliğinden yemek yedirmesi mesela anne icin kıymetli birşey Allah mutluluğunuzu daim etsin.
vallah bacım benimki hiç yardım etmiyor bütün iç çocuk larıma da bakarım adam sen hiç bir iş yapmıyorsun bütün gün telefondan sın der işte ne yapayım buda benim imtahnimdir
Allah'ım Hidayet versin bu erkekleri toplayıp iş ve çocuk bakma kampına göndermek lazım o zaman anlarlardi ev işinin çocuk bakımının zorlugunu
Çalışmadan önce ederdi sağolsun... Ama çalışmaya başlayınca yarı yükümü aldı neredeyse...
Anlamadım çalışmaya başlayınca yarı yukunumu aldı :)
İlk evlendiğimiz de ederdi. Sonra etmez oldu ikinci hamileliğim o kadar ağırdı kendisi de o dönem evdeydi ama hiç yardım etmedi.
İşte bu vurdumduymaz olmaları yokmu o daha çok yıpratıyor insanı evde olmasına rağmen ciddi bir durumda yardım etmemiş insan ömrü billah unutamaz
Unutamam cidden oğlum artık dedi bir gün baba annem hasta kalkıp bir çorba yapsana diye 5 yaşındaydı
Canım o bile hissetmiş sevgide bir yere kadar azalıyor böyle değersizlik görünce
Azala azala kalmayacak yakında dibini sıyıracağız 🙃
Sıyırdik bile sabrımızı sevgimizi tavanın dibini aklımız sağ salim kalsinda herşey düzelir vesselam :) :D Artık ondanda süpheliyim :)
Eşim hastanede güvenlik, vardiyalı çalışıyorlar. Ev konusunda sadece toplama yapar. Ama kızımızla full ilgilenir. Akşam geldiğinde kızım uyuyana kadar her istediğini eşim yapar. Nöbetten gelince uyur, uyanınca da aynı şekilde arkasında koşar. Kızım sadece mama yemek için gelir yanıma. Tuvalete bile gidecek olsa babam görürsün der. Bence öyle de olmalı. Sonuçta babamızın evinden getirmedik çocukları
Böyle kendiliğinden ilgilenen seven insanları sevin :))) Anneler için bu bile çok kıymetli biraz nefes almak is yapmasada hakkı ile çocuğa bakıyorsa oda yeter tabiki
Eşim evdeyken bekar gibi otururum çoğu zaman, rahatça uyurum. Şimdi hamileyim, doğuma yakın nöbeti bırakacak iki çocukla gece zorlanırım diye. Çocuklarım baba konusunda çok şanslılar şükür
Allah mutluluğunuzu bozmasın daim etsin inşallah:)
Amin canım herkes mıtlu olsun
Eşimin işi çok ağır sayılmaz, akşam eve geç gelir iş kalmaz zaten, öğle arası 2 saat eve gelir ben bir iş istemem rica edersem yapar ama, sadece cocukla ilgilenir oynar okadar, dinlenmesini isterim ben genelde
Ya işte onu bile yapmayan babalar var çocukla bile ilgilenmek ağır geliyor ** gelip ot gidicekler seninki hariç :)
1,510,179 soru
24,640,061 cevap
365,745 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın