0 oy
241 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (448 puan) tarafından

Kızlar eşimin abisinin bu ay sonunda düğünü var. Biz il dışından oraya gideceğiz.Bugün görüntülü aradılar bende sarma sarıyordum görür görmez eşimin abisinin düğünü için sarma yapacaklarmış bana sende geldiğinde yardım et dediler bende 3 yaşında çocuğum var durur durmaz bilemiyorum yardım edebilir miyim dedi. geçiştirdim ama baya bir sinirim bozuldu. Benim düğünümde türlü sorunları çıktı ellerini hiç bir şeye sürmediler. Altınından falan geçtim zaten manevi olarak hiç bir yardımları dokunmadı. Şimdi bana gelmiş abisinin düğününe 3 görümcem varken benimde onlara yardım etmemi bekliyorlar. Normal şartlarda ederim elimdende gelir ama benim düğünümde yapılmayanların yapıldığını düşünüldüğünü görünce sinirlerim bozuldu ve içimden yardım etmek gelmiyor. Bana bir akıl verin. Çocuğa ben bakarım falan dedi kaynanam. Direk düğün öncesi siz bana böyle yaptınız bende yapmak istemiyorum diyip huzursuzluk çıkarmakta istemiyorum ağız tadı ile gidip gelmek istiyorum. Eşime dedim o da kızdı yok artık dedi. Bana hır gür çıkarmadan akıl verebilecek var mı? Beynim durdu resmen sinirimden.

5 Cevaplar

+4 oy
önce (10,353 puan) tarafından

Valla bencede yok artık bu kadar küçük hesaplar yapmak sizi yormuyormu hadi altın eşya mevzularını burda göre göre alıştıkta sarmanında hesabını tutmak tuhaf 3 yaşında çocuk bebek değilki 

önce (448 puan) tarafından

Anlamadığınız şey şu zaten tek bir bilezik dahi takmadılar bende beklemedim önemli olan eşimle mutlu olmaktı hala da aynı görüşteyim maddi olarak zaten beklenti içinde değilim.  Benim nikahla düğün başka günlerdeydi onlar istedi diye buna rağmen nikaha katılmadılar eşim tek başına imza attı, düğüne de son gün geldiler. Ellerini tek bir şeye sürmediler aksine yapılana laf ettiler. Çocuğum oldu yine aynı şekilde tek bir desteklerini görmedik aksine sürekli bir laf sokma alınan edileni kıyaslama derdine düştüler . Çocuğu görmek için bile aramadılar sürekli ben babaannesidir halasıdır bağları olsun diye arayıp durdum. Büyüklü küçüklü ayrım yapılan adaletsizce davranılan çok olay oldu. Olay burda sarma sarmak değil. Kullanılmak.

önce (4,439 puan) tarafından

Siz şimdi taki olarak ne takacaksiniz

Çeyrek takıcaz. Yada gram. 

önce (10,353 puan) tarafından

Hayır işte benim asıl anlamadığım ne biliyormusun bu ikili tavırlar misal bir insan bana bunları yaptıysa ben o düğüne gitmem o insan hayatımda benden bunları isteyecek şekilde var olmaz çocuğuma değer vermediyse aramadıysa umursamadıysa sırf hala ve babane sıfatı var diye aramam konuşturmam benim düğün zamanı görümcemin biri baya saçma şeyler yaptı küstüm kızım doğdu eşimi aramış bende engelli aradım vs demiş özür dileyecekmiş ama ben duymadım Allâh bilir kızım 5 yaşında halasını tanımıyor çünkü öyle bir hala olsa ne olmasa ne ya yapılana net tavır koyacaktın senden bunları talep edemeyeceklerdi yada sarmasıydı hazırlığıydı bana o yapıldı bu yapılmadı diye hesap gütmeyeceksin bu benim düşüncem 

Ben net tavır koydum aslında en başında. Evlat ayrımı yapıyorsun diye pat pat söyledim. Bend egörüşmeyi bir süre kesiler. Ama eşim üzüldüğü için adım attım uzaktayız bünde bir görüşüyoruz uzatmayayım dedim keşke demez olaydım

Size bilezik takmis olsaydı siz bu devirde bilezik yapmaya gücünüz yetenekliyim gramdan bahsediyorsunuz biz onu arkadaşlarımıza hediye goturuoyruz

Ne yapayım bana bilezik takmamış birine bu devirde bilezik mi yapıp götüreyim aileden tek bir kişi bile bilezik takmamışken ben onlara niye takayım

Emin ol takmis olsalardı suan sen o bileziği yapmayacagina adım üstüne bahse girerim 

-Reklam-
+2 oy
önce (23,583 puan) tarafından

Ben seni çok iyi anladım. Senin yerinde olsam he he der o gün binsekilde arazi olurdum. Tuvalete giderdim. Karnım agrirdi. Basın dönerdi falan filan. Ki onlar senin bu tavrına daha çok sinir olurlar ama bişey de diyemezlerdi. Hele bı de diyecek olurlarsa gör sen o zaman cümbüşü. O zaman da içindekileri aynen söylersin. Kaynanan da çocuğa bakacagina otursun kendi sarsın. 

Valla sağol sonunda biri anladı. Konu sarma sarmak değil. Elime yapışmaz. Konu yapılan çifte standart adam kullanmaya çalışmak enayi yerine konulmak. Dediğin doğru en kötü eşimi alıp dışarı çıkıcm tüm gün.

0 oy
önce (1,034 puan) tarafından

nezaman gdeceksin ki son gune sarilmayacak heralde . sen gdene kadar zaten sarilip hazir edilmis olur. ben yol yorgunu gelmisim vocukla  anca hazirlanir ederim  yani. dugune yakin bisey derlerse dersiniz yol yorgunu eksiklerimiz var anca onlari tamamlariz . kaynanan cocuga bakacagina oturaun oturdugu yerden sarsin sarmasini yani. 

Bunlar son güne bırakacak potansiyele sahip ben gelicem diye. Zaten düğün pazar biz cuma yola çıkarız cuma gecesi de orada oluruz cumartesi boş kalır pazarda zaten düğün.Ya zoruma giden 3 görümcem var 1 de kaynanam küçük çocuğum var yoldan gelicem benden yardım bekliyor. Üstüne üstlük düğünümde tek bir şey dahi eline sürmedi manevi olarak destek görmedik. Neler yaşandığını bizim düğünümüzde bildiği halde böyle bir teklifte bulunması sinirlerimi bozdu. 

önce (1,034 puan) tarafından

sen gdene kdar bnce coktan unuturlar. gitmeden oncede lafini yaparsiniz .cuma gecesi gideriz cumartesi de anca yorgunluk atariz eksik gedik tamamlariz disari isleri olur diye. bnce satmayi sana kitlemeti unuturlar bile. en olmadi cumartesi khvalti yapar cikarsiniz evden eksiklerimiz var onlari halletcez diyip

Öyle olcak gibi eşimle konuşup cumartesi arazi olmak lazım

0 oy
önce (1,175 puan) tarafından

Açıkçası ben de maddi manevi Hiçbir şey görmedim ama sana vereceğim tavsiye Şöyle ki ne olursa olsun sen üzerine düşeni yap yapabildiğin kadarını yap yapamadığın kalsın. Bir şey dediklerinde gücüm bu kadarına yetti diye söylersin Laf sokma şeklinde değil ama yeri geldiğinde kendi görüşünü de belirt onlara Şimdi boş yere düğün öncesi kıskançlık yapıyor diye laflar çıkmasın kocanla ağzınızın tadı bozulmasın böyle şeyleri üzerine çekme git gel güzelce

Ben zaten kıskançlık yapıyor lafı çıkmasın diye bir şey demicem açık açık. Yoksa derim gocunmam. Ama kendimi de büyüklük bende kalsın diyip kullandıracak değilim. Ne düğün ne çocuğun doğumu tek bir maddiyat değil bak manevi olarak desteklerini görmedim. Aksine hep bir kıyas hep bir laf sokma. Sen yüzden yapmak istemiyorum. Ve bunun usulünce halletme derdindeyim sinirden düşünemiyorum

0 oy
önce (1,654 puan) tarafından

Ayyy cidden takılıyormusunuz böyle şeylere gerek varmı geçmiş geçmişte kalmış hem büyük bişey istememişler alt tarafı bi kaç kişi birlikte sarma sarıcaksınız hem çok eğlenceli oluyor kalabalık olunca

Evet takılıyorum. Çünkü düğünümde yapmadıklarını bırakmadılar. Burnumuzdan geldi her şey içimizde kaldı istemem bile yapılmadı onların bu tavrı yüzünden. Nikahımıza gelmediler bile. Çocuğum oldu yanlarına gidicez balkon kapısı bozuldu burası soğuk para yok dediler çocuk üşür dediler yaptırmaları için parayı gönderdik helali hoş olsun ama kapıyı yaptırmayıp ip ile bağlayıp o parayı yediler biz gittik tekrardan para verip biz yaptırdık gibi gibi olaylar.Doğumdan önce  8 aylıkken görümcem tatile gelip tek bir şeye elini sürmeyip 4 kişilik ailesinin denizden geldikten sonra banyosunun kumunu mayolarını havlularırını bana yıkatıp serdirdi üstüne yemeği yaparken bi sofra bezi dahi silkelemedi kendisi de yorgunum diyip geçip uyudu. Gitmeden de ağzımı açıp tek kelime etmemişlen üstüme iftira atıp gitti. Şimdi de abisi evleniyor istemeler şatafatlı düğünde ikramlıklar düşünülüyor ve bariz ayrımlar var daha anlatamadığım buna rağmen bana gel sarma sar deme yüzsüzlüğünde bulunuyor. Burda konu sarma sarmak değil. Adam kullanmaya çalışmak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 321 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 204 göst.
+1 oy
10 cevap 302 göst.

Kategoriler

1,478,959 soru

24,204,375 cevap

337,811 kullanıcı