0 oy
428 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,905 puan) tarafından

Arkadaşlar kafam o kadar dolumu çevremde güvendiğim bi kez kişiye ve aileme anlattım ama neye karar vermem gerektiğini bilmiyorum 3 sene önce çok severek evlendim eşimle geçen sene kumar oynadığını öğrendim öncesinde birikimler altınlar herşeyi ticaret yaptığı için vermiştim ama kumanda yemiş hepsini yalvardı yakardı yeminler etti oynamayacağına dair geçen sene bu evimiz vardı yokuş ortası zor oluyordu hamileydim ozmn dediki bunu satalım daha düzlükte bu ev alalım çocukla zor olur güvenmedim başta kendimi düzeltiyorum ailemi düşünüyorum niye önüme engel koyuyosun falan dedi tmm dedim o bebeğimi kaybettim kışa doğru tekrar hamile kaldım ev satıldı tam o ara bizde bi ev bulduk ama içi eskiydi biraz istediğin şekilde tadilat yaptırırım dedi nasıl istersen anlaştık başladık tadilata para benim hesabımdaydı tadilat için verdim şifreyi hamilelik derdi derken bakmadım hiç sadece ne istiyosam onu yeniledik evde onlarla ilgilendim 200 bin kadar masraf yaptık içine tam tapuyu alacağız öyle anlaştı ev sahibiyle parayı tadiletta kullandı biraz ticeret yapıp farkı kapatmak için izin istedi kadından neyse taşınmaya bir gün kala bina su çekiyormuş zemini çürümüş megersem ozmn öğrendik eşim vezgeçti evi almadık ben o bebeğimide kaybettim ve ciddi depresyona girdim evden çıkmam gerekiyırdu kiraya çıktık acele falan üstüne kürtaj aynı hafta psikolojik sağlığım yerinde değildi yaza doğru artık ev alalım istemiyorum kirada yaşamak çok zor böyle dedim gizledi etti ama öğrendimki evin bütün parasını kumarda kaybetmiş hemde tadilat yapıldığı dönemde yani ben hamile halimle o evi yenilemek için uğraşırken o parayı yemiş ve alamayacağını biliyor buna rağmen susup her istegimi yaptırdı eve ben bitti artık boşanıyorum dedigimin ertesi günü hamile olduğumu öğrendim sonrasında aşırı zorlu bi hamilelik süreci geçirdim ailemin yanına geldim bakan olmadığı için eşim çalıştığı için aç susuz kalıyordum evde kendimi toparladım biraz şimdi 7. Ayımdayım aileme durumu anlattım ama babam çocuğun var boşanma olmaz çekip konuşalım dedi geldiğinde yuvanı hemen yıkma,babannem var evde o buraya sakın gelme boşenırsan diye kavga etti benimle bu hafta eşim gelicek geri götürmek için ailemin bildiğini demedim konuşucaklar ama ben istemiyorum çok soğudum eşimden burdada kalamıyorum babannem zehir edecek bana çünkü çocuğumu düşünüyorum bu yandan babasız kalıcak ne yapayım siz olsanız ne yapardınız çok içimde çözmeye çalıştım ama artık yapamıyorum

13 Cevaplar

+1 oy
önce (4,499 puan) tarafından

Zaten aileniz kabul etmemiş (yazıklar olsun bu arada) ciddi bir mesleğiniz yoksa el kadar bebekle tek başınıza idare edemezsiniz şimdilik sabretmeye calisimin bebeğiniz kreş yasina gelince duruma gore hareket edersiniz. 

Bu arada kumar uyuşturucu alkol p.rn. gibi bagimliliklar ciddi bagimliliklar hatta kumarda sadece kazanmak degil kaybetmek de bir bagimlilik o yüzden kumar gerçekten sıkıntılı. Uzan desteği alması konusunda ısrarcı olun

önce (1,905 puan) tarafından

Ailemde bana sorun yaşatacak tek kişi babannem mesleğim var aslında çalışmıyorum ama anaokulu öğretmeniyim şuan çalışamam bebekten dolayı yaşına girdiğinde en erken seneye çalışabilirim anneme bırakıp annem sen nasıl istiyorsan ben hep yanındayım dedi babamda bi bunu duyduğu için hemen fevri olma diye boşanma dedi bi bakalım devam ediyormu pişmanmı konuşalım dedi babam aslında hala inanmıyor o böyle bişey yapacak çocuk değil diyo benim yanlış anladığımı başka bişeyde kullanmış olacağını söylüyor çünkü eşimin böyle birşeyi olmasa başka kötü huyu olan biri değil eviyle ailesiyle ilgili oturaklı mülayim bi insan ben bile bu süre inanamadım böyle sorumsuzluk yapacak biri asla değil diye uygulamasını kurcalayıp görmesem, babannem eski insan rezil oluruz adın çıkar babanın adını karalarsın herkes boşanmış dul der çoçuğunda sende boşanırsan buraya gelme sakın dedi ben kendi isteğimle evlendiğim için sen seçtin buldun çekeceksin dedi 

önce (8,518 puan) tarafından

Babaannen konuşacak son kişi bile değil. Hayırdır ya babanın evi orası o kim oluyorda sana gelme diyor 

-Reklam-
0 oy
önce (31,552 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun gerçekten bayağı çıkmaza girmişsin gibi duruyo aynı hatayı sürekli yapan biriyle de bu yola devam etmek çok zor olur başını ağrıtıyor boştan yere ayrıca babaanene ne ki o ne karışıyor ananın babanın evi orası 

Evet benim için çok zor güven de sevgide bitti içimde ama çocuğum babasız nasıl büyücek kumarbaz bi adam ama iyi bi insan iyi bi baba olucak şunu yapıp güvenimi bu kadar yıkmış olmasa mükemmele yakın bi yuvam vardı çok büyük bi şok oldu sana hani bazılarının eşleri kumarbaz alkolik eviyle çocuğuyla ilgilenmez boş bi insandır eşim öyle değil çok ilgili yardımsever evden işe bi adam bunu yapmış olmasına görmeme rağmen ben bile bu süre inanamadım ama gerçekte şuki o kadar yeminleri aynı şeyi yaptıysa tam bir kumarbaz bunu nasıl kabul edip yola devam edebilirim ki hiç bilmiyorum, babannem hep bizimle beraber yaşadı evin insanı oda ve banada çocuğumada buraya gelsem gün yüzü göstermeyeceğini biliyorum 

0 oy
önce (4,935 puan) tarafından

Zor bir durum Allah yardımcın olsun ama çaresizliği kendi elinizle yaratıyorsunuz. Bela bangır bangır bağırmış ben geliyorum diye sen de üstüne gözü kapalı koşmuşsun.

Ben kumar oynadığını bunun bağımlılık olduğunu bilmiyordum ki bilsem çocuğum yokken bırakırdım şuan bile çocuğum olmasa düşünmeden bırakırım ama eşimin kumar derdi dışında hiçbir sorunu yoktu tanısanız böyle bi adamın bunu yapacağına sizde inanmazdınız arkadaşıma anlattığımde şok oldu hiç beklemiyordu ailem hala bunu yapacak çocuk değil yanlış anlamış olabilirsin diyor bir kere bi hataya düştü pişman oldu dedim çok yalvardı pişman olduğunu söyledi bilsem böyle olacağını ozmn inanmazdım şuan tek derdim çocuğum ben bırakıp giderim gitmesine ama babasız büyümek onda nasıl yaralar açar bilmiyorum hangi yolu seçsem pişman olurum onuda bilmiyorum 

önce (4,935 puan) tarafından

İyi de kuşum ikinci hamileliğinde öğrenmişsin zaten kumar oynadığını tekrar hangi cesaretle bir kez daha hamile kaldın. Nasıl bu kadar emin olup güvendin. Boşanmak zaten zor bir süreç çocuk olunca bu en az 10 kat daha zorlaşıyor. Kumar çok büyük bir bağımlılık eşin de tedavi olmadan bundan kurtulamaz. İstediği kadar yemin etsin söz versin  eline geçen ilk fırsatta tekrar oynar . 

İşte ben bağımlı olduğunu bilmiyordum bi kere hataya düştü dedim sonrasında her hesabını evin para giriş çıkışını ben üstlendim kontrol ettiğim aylarca hiçbişey yoktu bilmediğim bu yüzden güvendim bende dedimki bi kere yaptığı bişey demekki ben altınları birikimi evin parasını gelen böyle bağımlı olduğunu şu hamileliğim sürecinde öğrendim araştırdım bi uygulema kullanıyor onu kurcaladım yoksa kumarın ne olduğune dair bu kadar bilgim yoktu bilsem inanır mıydım 15 bin kadar harcamıştı ben hepsi o sandım o zmn kaybedincede pişman oldu bidaha yapmaz diye düşündüm sonrasında bişeydi yakalamayınca geçen sene Nisan gibi öğrendim bunu ocaga kadar hiçbiyey yakalamadım ev icin bu kadar uğrayınca her istedigmi ikilemeden en iyisi olsun diye yapınca ben artık kontrol etmeyi bile bıraktım şuanki gebeliğimde tamamen tesadüf oluştu bu kere dikkat etmedim bilmiyorum ozmnda ztn kafam dolu umursamicem artık o kadar uğraşıyorum da olmuyo dediğim ilişkiden olmuş öğrindiğimde ztn hamileymişim yani 

0 oy
önce (23,594 puan) tarafından

Önce o babaannen kim oluyormuş. Ona haddini bildir. Sonra da o adamdan kurtul bence. Daha çok eziyet çektirme kendine de çocuğuna da. Allah'ım feraha cikarsin. 

önce (32 puan) tarafından

Ayrılmayı dusunmuyosan bıle adama saglam bı ders vermen gerekıyor bence bıdaha yapamasın. Herseyi kaybedecegını bılsın. Bıde zor ama tedbırı hıc bırakmaman  gerekıyo malesef bu konularda

Ben evliliğimin bittiğini düşünüyorum yani aynı evin içinde bile olsam yıkılmış bi yuva artık benim için sadece çocuğuma ne olur onu düşünmekten kafayı yicem o yıkılmış yuvanın içinde illaki kavgalar olucak çocuk böylede zor bi hayat yaşicak baba evine dönsem babannem ve çevre yüzündende zor bi hayat yaşicak ben hangisine katlanayım hangisi daha kolay olur benim için 7 Aydır bunu düşünmekten gebeliğimde zehir oldu hayatımda gecelerimde nasıl bi imtihanmış bu anlamadım

önce (32 puan) tarafından

O zaman madem sıgamıyacagını dusünüyosun. Cocuk kres yası gelene kadar dayan. O sure içinde de ya bı meslek edınmeye calıs ona yönelık kurslara gıt ya da az bırıkım yapmaya calış canım. 

önce (23,594 puan) tarafından

Yani şöyle. Net degilsen eşinle güzelce konuş. Bu son şansın. Ama bir daha paramızı cop edersen biz yokuz diyerek Korkut. Gidip gitmemek sana kalmış. Eşinin elinden akıllı telefonu al. Tuşlu bir telefon alın. Sanal kumar falan oynayamasin. Sonra eşin masini kendine gönderin. Maaş sana yatsın. Ya d aartik esnaflık yapıyorsa banka hesaplarını sen kontrol et. Sadece günlük harcayacak para ver. Ve psikolojik destek de almalı bence bu bağımlılık konusunda. Allah kurtarsın inşallah. Bundan sonra para kontrolü tamamen sende olmalı. 

İlk öğrendiğimde para kontrolü bendeydi herşeyi biliyordum bu evin parasını işleri halletsin diye verene kadar oynamadı bende bıraktım artık hamileliğimde tadiletla ilgilendim o ara hepsini kaybetmiş, mesleğim var aslında üniversite mezunuyum çocuk gelişimi okudum ama şuan mesleğimi yapmıyorum en erken seneye kadarda çalışımam daha doğum yapmadım bebeğim kendini toparlayıp et gıdaya geçene kadar çalışımam bakıcım hala aynı devam ediyorsa artık babannemin laflarını çekmek bu adamın düzeleceğini beklemekten daha iyidir diyip çıkıp gidicem

0 oy
önce (180 puan) tarafından

Aile yanında olmaktansa laf yemekte okadar ağır geliyor ki çocuk büyüyesiye kocanı çek bacım şimdi ailenin yanına gidersin başta pışpışlarlar sonradan her hareketin batar çocuk sesi olcak herkesi rahatsız ediyor gibi hissetceksin o sıralarda kocan dahada kötü yollara girer daha çok üzülürsün barışmak isticegin sıra olur ailen yüzünden oyüzden bisüre bekle abartmadan sonra gel et derse git en azından kreş yaşına kadar 

Kreş yaşından sonra babadan ayırmak daha zor olmazmı eşim kumarbaz ama iyi bi baba olacağını biliyorum çok ilgili bi insan çünkü çocuk babayı bırakmak istemeyebilir bile ailemin yanında babannem benim için en zorluk çıkaran olucak babam boşanmak yok falan dedi ama ben boşanıp gelsem git demez sadece çok üzülürler annemle babam çocuğumla ilgilenirler kardeşimin çocuklarına çok aşırı ilgililer çok seviyolar hep kendileri baksın istiyolar hatta ama babannem banada çocuğumada kötü davranıcak ben çalışmak için anneme bırakıp gidicem mecburen çocuğuma bakmak için o sırada evde annemle babannem birbirine giricekler eminim babannem çocuğuma vurur hor görür annemde laf der kavga gürültü ama evli kalsamda ben eşimle kavga gürültü bilmiyorum sonum ne olucak

0 oy
önce (3,439 puan) tarafından

Yazdığına göre eşinin başka kötü bı huyu yok olan oldu para falan da kalmadı artık ev alacak . Belki çocuğun olsa o hissiyatla artık oynamayacak Allah büyüktür şu anlık bı hamle yapma dediğine göre babaevinde de mutlu olmayacaksın o yüzden baktın eşin ekstra eksilere girse kumar yüzünden evin içine yansisa o zaman boşamayi düşün. Rabbim feraha kavustursun umarım en kısa zamanda bırakır  

0 oy
önce (24,688 puan) tarafından

Affetmek pişmanlıktır

Affetmedim etmemde ama bitmiş evliliğin içinde agfetmedende yaşıyor insanlar ben evladım için bitik yuvanın içindemi kalayım yoksa çocuğumu tekmi büyüteyim diye düşünüyorum hangisinin eksisi daha fazla olur boşanırsam evladım çok etkilenecek aynı evde kalırsam da ben, kötü bi huyu var ama iyi bi baba oğlumun elinden onunla ilgilenen sevgi verecek olan babasını almış olucam yani benim derdine düştüğüm kısım bu yoksa eş olarak sevgi olarak çoktan herşey bitti benim içimde 

0 oy
önce (451 puan) tarafından

Daha farklı sebeplerden biz küçükken annem ,babamdan boşanmaktan çekindi . Çünkü ananem aynı babaannen gibiydi ayrılmayı düşünüp ananeme gittiğinde sürekli laf sokma okula giderken ders yaptırmayıp iş yaptırmaya çalışması vs. İşin sonunda travmalarla dolu çocukluk. İşin sonunda 30 yıl sonra boşandılar. 

Yani kaç sene geçerse geçsin değişmeyen değişmiyor diyosun 30 sene de aynı 3 senede aynımı olur peki sizin için anneniz boşanmış olsaydı siz çocukken eksiklik yarımlık hissedermiydiniz harkes boşanmalarda olan çocuklara oluyor mahvolan onların hayatı bide erkek çocuğu benimki babasız büyümesi nasıl biri yapar onu hiç bilmiyorum 

önce (451 puan) tarafından

Eşimin annesi babası da o ilk okul son da iken boşanmış. Eşim yatılı okulda okumuş. 5 kardeşi var. Hepsinde ayrı ayrı takibi hayat mücadelesinden dolayı yaralar eksiklikler kalmış. Bana sorarsan bende aynı şekilde onların kavgaları ile büyümek beni yıprattı. Her iki durumun kendine has zorluğu var bana kalırsa. 

0 oy
önce (4,449 puan) tarafından

Arkadaşım kumara alisan birdaha birakmiyor  

Çok araştırıp yorumlar okudum bende evet bulaşan kurtulmuyor çok nadir bi kaç kişi kurtulduğunu söylemiş geri kalan bi Dünya borca gidip yinede vazgeçmemiş bizim borcumuz şuan yok ama elimizde avucumuzda olan herşey gitti gidende 2 araba bir ev parası ederdi tahminimce bu kadar kaybedip vazgeçmemiş birisi yine vazgeçmez diyorum ama bi yanım vazgeçmişse gerçekten çocuğumun elinden ailesini almış olursam gururum yüzünden yada vazgeçmemiş ve sonrasında yine yakalarsam bu ikilem arasında sıkıştım kaldım bazı gün oluyo diyorumki konuşuruz hallederiz borç yok herkes gibi kirada yaşarız kısarız birez oğlum baba sevgisiyle büyür bazen diyorum baba ılmak sadece çok sevmekle olmuyor niye çocuğum kısarak yaşasın gayet rahat hatta lükse kaçan hayatımızı mahvetti seven adam bunu yapmazdı düşünmedi bizi yine düşünmezse diye saçlarım beyazları gebeliğim zehir oldu 7 aydır ne yapacağımı bilmiyorum

önce (4,449 puan) tarafından

Geçmiyor canim bir arabamda gördüm kol kola.bilezikler gitti adam kurana bile el bastı yok düzelmedi suan ayrılarak 

Benimde sonum öyle görünüyor ama sonrası nasıl olucak benim için onu bilmiyorum

0 oy
önce (1,622 puan) tarafından

Bu adamdan Baba olmaz bence. Onsuz daha mutlu olursunuz gibime geliyor. Seni çok üzmüş ve kendinden soğutmuş. 

0 oy
önce (2,810 puan) tarafından

Çok zor bir durum ailen de yanında değil geri git ama hesaplar para herşey sende olsun o ara birikimde kendine yaparsın gizliden bebeğini doğur biraz büyüt o ara esin hep takip et düzeldi mi düzelmedi mı baktın olmuyor bebeğin belli yaşa geldiğinde bosarsin birikiminde olur zor olmaz çalışırsın bakicida tutarsın 

Şuanlik mecburi suasaksin katlanacaksin ailen çocuk var diye istemiyor ama çocukta bahane 

Eşini affetmis gibi yap ama alta kalma herşey sende olacak ona göre konuş 

0 oy
önce (7,195 puan) tarafından

Çocuk babasız büyüyemez diye bir şey yok gayette büyür yetimhanede büyüyenler yada annesi babası ölenler çocuk değilmi iyi bir eş iyi bir baba olsaydı zaten seni bu duruma düşürmezdi önceliği siz olurdunuz o babannede yaşınae uygun davransın kapasın çenesini hamile halinle seni üzmesin sen biraz bebeğine bakıp iş bulabilirsin eşinde nafaka verecek mecbur bir şekilde idare edersin Rabbim yardımcın olsun inşallah

0 oy
önce (3,690 puan) tarafından

Hamilesim bunları dusünme destek olan sahip çıkan ailen olsaydı elini kolunu sıyırır kurtarırdın 

Rabbim kolayluk versin moralini bozmak istemem 

Allah a sıgım Rabbim kendisi temize cıkarsın 

Allah ıslah etsin olmuyooraa hayrlı sekilde ayrlmayı nasıp etsim

Amin canım teşekkür ederim gelsem ailem yanımda olur biliyorum babannem ters evde kimsede huzur bırakmaz 

önce (3,690 puan) tarafından
+1

Cnm bunları dert etme şimdilik gizli birikim yap gittiigi yere kadar dilerim ki Rabbim islah eder karnındaki sabinin hürmetine 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 348 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Canim2018 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,176 göst.
19 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Priwti (265 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 1,264 göst.
14 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Tombul yanak (3,550 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 134 göst.