0 oy
651 göst.
önce Diğer kategorisinde (98 puan) tarafından

Bir oncekı posta kabızlık ıcın ne yapabılırım dıye sormustum. Çok baskı hıssı vardı normal doğum yapanlar bılır hanı bebek baskı yapar ya doğum esnasında öyle bır baskı vardı elımde degıldı daha sonra lavaboya cıkabıldım evet ama sanırım dikişler acıldı çnkü kanamam bıtmıstı normalde ara ara nadiren bıraz oluyodu lavabodan çıkınca kanama oldu ve şuan bıraz var kanama dikişlere baktım acılmıs gbı görünüyo tam da anlayamadım ama büyük ıhtımalle acıldı ağlamaktan bı hal oldum. Zaten doğum zordu fazlaydı dıkıslerım smdı napıcam ben kafayı yıcem. Bıdaha nasıl dayanıcam o acıya nasıl gıdıcem hastaneye bılmıyorum 

12 Cevaplar

0 oy
önce (2,209 puan) tarafından

Ayy canm sezeryan mı normal mı 

önce (98 puan) tarafından

Normal. Çok korkuyorum ya napıcam düşünmekten kafayı yıcem acı agrı yok şuanlık sadece az bı kanama var ama baktım acılmıs ya enfeksiyon falan kaparsa daha kötü gıtmem lazım ama bıdaha nasıl dayanıcam bılmıyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (3,303 puan) tarafından

Canım belki açılmamıştır bi git kontrol ettir o dikişler kolay kolay açılmaz merak etme ama tedbir amaçlı kontrol ettirmekte fayda var kanamada şöyle söyleyeyim kızım 4 aylık 3 aylık olana kadar arada biraz fazla arada lekelenme şeklinde devam etti bazen tam bitti deyip abdest aldım 2 gün sonra yine başlıyordu 

Allah korusun dikişler açılmışsada uyuturlar yada lokal anestezi felan yaparlar arkadaşıma öyle olmuştu yani gitmezsen enfeksiyon kaparsın iş daha kötü boyutlara ulaşır ihmal etme sakın içinide ferah tut git biran önce 🤲🤲

İnşallah ya valla çok gerıldım. Cesaretımı toplayıp gıdebılırsem tabı inşallah haber edıcem

Çok üzülerek mecbur gitmen gerekiyor demek istiyorum 😟😟 

Birininde acılmıs ta krem ve fıtıl vermıs doktor tekrar dıkmemıs kendı kapanmıs öyle dıyo kadın. Öyleyse dıye bıraz rahatladım gıbı ama yınede gıtmeye korkuyorum. Cnku ebe dıkıs atarken kabız olmamaya dıkkat et yoksa tekrar dıkmek zorunda kalırıs demıstı 

İnşallah sorun yoktur canım kremle felan geçecek birşeydir

İnşallah kuzum. Düşünürken aklıma şu geldı. Sımdı epizyotomi hemen hemen çoğu doğumda yapılıyo yapılmazsa da yırtılma meydana gelıyo sonuç olarak dikiş atılıyo. Eskiden büyüklerimiz evde doğum yaparmıs hastane kontrolü vs yok bısey yok dikiş yok napıyolarmıs acaba öyle ya acık yara sonuçta enfeksiyon rıskı var ne bıleyım aklma o geldı. 

0 oy
önce (1,349 puan) tarafından

Enfeksiyon kaparsa kötü olur ağrısı fenadır. Git bi an önce için rahatlasın

Kanama devam ediyor mu hala

Evet ama devamlı bı kanama degıl. Bugün sabahtan bu saate kadar mesela az önce kanama oldu parcalı pıhtılı günde bır kez oluyo

O zaman henüz kanaman bitmemiştir. Dikiş yerinden pıhtılı kan gelmez

İçten gelıyo zaten ama işte de dikiş varya acaba onunla ılgısı varmıdır. İlk doğumumda doğum yaptıgım gün bıraz fazlaydı ertesı güne kalmadan aksamına normal ped kullanmaya baslamıstım ve hemen bıtmıstı kanamam. Ikıncı doğumda sımdıye çoktan bıtmıstı smdı de bıttı dıyodum aslında ara ara oluyodu nadıren oda az ama smdı günde bır defa oluyo çok değil ama bırazck yoğun gelıyo ya yıne de bılemedkm

Bende de öyle oldu. Bitti sandım 2-3 gün sonra tekrar başladı

0 oy
önce (31,746 puan) tarafından

Kanama bende de oluyodu ama sadece dikişler zorlandığı için olmuştu açılmamıştır belki yıpratma kendini 

Baktm da vajınanın gırıs kısmından bıraz altına kadar acık gerısı dikişli bı kısmı acılmıs bellı 

0 oy
önce (2,080 puan) tarafından

Cok geçmiş olsun, okudukça normal dogumdan korkmaya başladım napcam ben :( bi kontrole git istersen canım

önce (719 puan) tarafından

Evet bende ondn dolayı gittim oldm ameliyat rahatlık yaaa

önce (2,080 puan) tarafından

Kızlar ben sezeryalıyım, ikinciye hamileyim şimdi, normal denemek istiyorum , siz böyle yazınca benim hevesim kaçtı altımda bozulacağına yine sezeryan olayım diye, ne düşünüyorsunuz 

önce (4,532 puan) tarafından

Başta benim de genişlemiş gibiydi ama zaman geçtikçe eski halini aldı. Hep aynı kalmıyor belli bir zaman lazım. Bayağı da dikisim vardı. Bebek 3.700 dü kanalım da dardi ama yurt dışında öncelik normal dogum diye yaptırdılar. Düzeldi şükür 6 ay içinde 

Kaçıncı doğum oda onemlı ya çnkü 3. Benım yanı artık kendılıgınden duzelırmı sanmam

önce (60 puan) tarafından

Aynısı başıma geldi doktor kesinlikle batikon sürme daha da sulanır temiz tut ve her lavabodan sonra saç kurutma makinesiyle kurut demişti dediği gibi yapmıştım kapanmıştı

0 oy
önce (3,746 puan) tarafından

Hastaneye gitmen gerek 

0 oy
önce (1,007 puan) tarafından

Aynısı bende olmuştu canım ağlamaktan bı hal oldum çok zor zamanlardi ilk dogumdu ve dikişlerim fazlaydı üzerine birde içimde parça kaldı diye tekrar amaliyata alıp dikiş attılar sızma oluyor diye tekrar attılar 5 gün hastanede kaldım 3 gün aralıklı şekilde dikis yedim eve geldiğimde kabızlık sorunum oldu zeytinyagi içtim WC ye gidince zorlanınca kanamam oluyordu bu sefer yine zeytinyağ içip yürüyüş  yapmaya gittim o halde alttan da ağırlık yapiyo.tabi fazlasıyla eve geldim bu sefer yine zorlaninca dikişlerim zarar gördü ama.hastameye gitmedim ben kendiliginden zamanla geçti istersen sen git için de rahat olmuş olur zaten doğumdan sonra kontrol amaçlı çağırıyorlar 

Ayy valla okurken ıcım tuhaf oldu. Gerılıyorum. Kendılıgınden zamanla gectı demıssın ya kapandı mı pekı eskı halıne döndü mu bı sıkıntı tasadın mı daha sonrasında

önce (1,007 puan) tarafından

4 buçuk ayımı aldı benim dikişlerimin iyileşmesi ilk dogumum aksilik olduğu için baya uzun sürmüştü 3 yada 4 defa dikişe alındım tutmuyordu artık çünkü zor atlattım ama ondan sonraki doğumum da şükür yaşamadım iki haftada toparlandim

0 oy
önce (1,703 puan) tarafından

Belki makatindan gelmiştir canm zorlandığın için çatlamış olabilir.  

Yok canm vajınadan grlıyo şuan hala var sabahtan akşama kadar günde 1 kez pıhtılı kanama oluyo parça gelıyo 

Gittin mi bı gidip gorunseydin

Yarın randevum soylıcem bakalm

İnşallah kötü bişey yoktur

0 oy

Temiz tut ve her lavabodan sonra saç kurutma makinesiyle kurut çabuk iyileşir 

Kurutma ile degıl de pamukla ve havlu ile kurutuyorum sureklı olarak. Dedıgınızı de uygularım

Pamuk ve havlu asla o kadar kurutmaz aynısı başıma geldi dikişler 10 günlüktü doktor ben bunları dikemem çünkü yine açılır sen saç kurutma makinesiyle kurut dedi Allah razı olsun kadının dediğini yaptım çabuk iyileşti yoksa psikolojim bozulmuştu her gün ağlıyodum 

Kurutma ile hangı ayarda kurutuyosun peki

0 oy
önce (5,537 puan) tarafından

12 gün olmuş sanmıyorum dikişlerin patlasın 

Düşecek zaten o dikişler . Loğusalık zaten bitmez daha 12 günde kanaman gelmesi normal . 

Canım zaman zaman dıkıslerı kontrol edıyodum makara kadar ve coktu ayakta da çok kaldım hastaneden çıktım çıkalı o yüzden konrtol edıyodum gayet iyiydi o gün işte baktm kı açılmıs barız bellı görüyorum yanı keşke yanılmıs olsam keşke acılmamıs olsa daha ne ısterım

0 oy
önce (1,196 puan) tarafından

Aynı süreçten geçtim 1 haftalıkken dikişlerim açıldı mecburen paşa paşa gittim hastaneye tekrar dikiş attılar. Çok geçmiş olsun o piskolojisiyi ben çok iyi biliyorum ama yapacak birşey yok mecburen gitmeniz lazım 

Randevu aldım da gıdıcem ama cesaretım yok malesef hâlâ. Ama başka seçenek te yok off bılmıyorum kafayı yıcem valla

Benim de 1 hafta sonra dikiş atılmıştı tekrar sahip çıkmama açıldılar post sahibi eğer sahip çıkamayacağını düşünüyorsan boşuna yeni dikiş attırma çünkü yara sıcak değil ya tutmama ihtimali daha yüksek oluyor 

Sahip çıkmama ne demek

Canim randevuyu bekleme. Ben gece açıldığını farkettim sabahına hemen acile gittim kadın doğuma yönlendirdi Çatalda tekrar dikiş attı. Evet zor ne kadar zor ben çok iyi biliyorum ama geç olmadan gidin. Çok şükür şimdi geçti gitti iyileştim haramda kapandı. Beklemeyin 

Melek727272 dikişleriniz 2. Defa açılınca gitmediniz mı kapandı mı peki 

Bir kere açıldı gittim 1 hafta geçmişti bir daha diktiler 1 hatta sonra yine açıkladılar sonra yine gittim ama farklı bir doktora o doktor da bana bunları dikmem lazım ama yine açılr sen hiçbir şey sürme batikon sürersen daha çok sulandırır temiz tut ve saç kurutma makinesiyle kurut her lavabodan sonra dedi gerçekten de saç kurutma makinesi çok iyi geldi

Sahip çıkmama şu mesela dinlenmeyecekse üstüne oturacaksa diktirmesin daha iyi çünkü zaten dikişler sonradan tutmuyor tutsa bile çok zor tutuyor boşuna o acıyı çekmeye gerek yok 

Açıl dikişiniz kendi kendine iyileşti mı

Bilmiyorum bence gitsin dikis atsın geç olmadan tabi doktora danışarak 

0 oy
önce (8,255 puan) tarafından

Alt taraftaki dikişler berbat ya.  Git kontrole dikiş atılacağını kim söyledi. Benim de ilk doğum da açılmıştı baya geç iyileşti ama kapandı 

Valla sırf bu yüzden sezeryan ısterdım dıyorum dıkıs olmasa normal doğumdan yanayım ama dıkısler bıtıeıyo ya bıde bu sefer çok fazla. Ebe dıkıs atarken soyledı dıkkat et kabız da olma yoksa tekrar atmak zorında kalırız dıye 

önce (8,255 puan) tarafından

Naptın gittin mi hastaneye. 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 743 göst.
17 Aralık 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 811 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,268 göst.
18 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu