Ben dükkana yazılmıştım 5 yıl önce ev ile şartları aynı e devletten başvuru sürelerini takip ediyorsunuz 2+1 veya 3+1e katılım bedeli ödeyerek basvuruyorsunuz (ikisinin katılım ödemesi birbirinden farklı) kura Sistemini takip ediyorsunuz çikarsa asıl hak sahibi olarak halkbankasında sözleşme imzalayacaksınız ama orda büyük bi şok yaşayacaksınız diyelim siz 3+1 2 milyon ödemeli aylık taksiti 20.000 olarak yazıldınız ama sözleşme sırasında tefe tüfe farkı olduğu için 3 4 milyon ödemeli aylık taksit 30.000 gibi rakam çıkacak kabul ederseniz sözleşme imzalayacaksınız 4 5 yıl sonra anahtar teslimi yapılıyor anahtarı teslim aldınız anda tefe tüfe yine devreye giriyor taksit ödemeleri yeniden belirleniyor o günün tefe tüfesine göre taksit ödeyeceksiniz teslimat sorasında evin değeri ne kadarda%1 KDV bedeli ve güvence bedeli ödeyeceksiniz ve artık evi teslim alabilirsiniz 6 ayda bi taksit ödemelerine zam geliyor o dönem bu farklar beni zorlayacak miktarlar olmadıgı için teslim aldıktan 6 ay sonra indirim dönemi gelmişti peşin ödeyerek dükkanı o zamanın parası ile 420.000 almıştım