0 oy
130 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,525 puan) tarafından

Başvuru süreci nasıl işliyor.  Neler gerkli. Ödeme süreci ne zaman başlıyor.  Taksit tutarı sabit mi. Detayları verir misiniz?

3 Cevaplar

0 oy
önce (10,499 puan) tarafından

Bulunduğunuz ile göre değişir e devletten başvuru var 

Anahtar teslim alınınca başlıyor 

Taksitleri sabit değil 

-Reklam-
0 oy
önce (1,274 puan) tarafından

Ben dükkana yazılmıştım 5 yıl önce ev ile şartları aynı e devletten başvuru sürelerini takip ediyorsunuz 2+1 veya 3+1e katılım bedeli ödeyerek basvuruyorsunuz (ikisinin katılım ödemesi birbirinden farklı) kura Sistemini takip ediyorsunuz çikarsa asıl hak sahibi olarak halkbankasında sözleşme imzalayacaksınız ama orda büyük bi şok yaşayacaksınız diyelim siz 3+1 2 milyon ödemeli aylık taksiti 20.000 olarak yazıldınız ama sözleşme sırasında tefe tüfe farkı olduğu için 3 4 milyon ödemeli aylık taksit 30.000 gibi rakam çıkacak kabul ederseniz sözleşme imzalayacaksınız  4 5 yıl sonra anahtar teslimi yapılıyor anahtarı teslim aldınız anda tefe tüfe yine devreye giriyor taksit ödemeleri yeniden belirleniyor o günün tefe tüfesine göre taksit ödeyeceksiniz teslimat sorasında evin değeri ne kadarda%1 KDV bedeli ve güvence bedeli ödeyeceksiniz ve artık evi teslim alabilirsiniz 6 ayda bi taksit ödemelerine zam geliyor o dönem bu farklar beni zorlayacak miktarlar olmadıgı için teslim aldıktan 6 ay sonra indirim dönemi gelmişti peşin ödeyerek dükkanı o zamanın parası ile 420.000 almıştım

önce (1,525 puan) tarafından

Anladım canım tefe tüfe miktarı o denli çok olmaz sanki ama yine de ilk girdiğimiz dönemdeki fiyatla aynı olmayacağını biliyorum Ben de Benim amcam da aynı şekilde TOKİ'den almıştı evi olmazsa bir ona da sorarım çok teşekkür ediyorum Bir de ekime memur maaşı olunca herhalde çok zor olmaz ya bakacağız bakalım çocuklar da olunca

önce (1,274 puan) tarafından

O miktar tamamen o yılın tefe tüfesine bağlı 2020den sonra teslim alanlar çok ciddi bi tefe tüfe farkıyla teslim aldı ben son anda yırttım 2019 teslimi olduğu için 

0 oy
önce (2,818 puan) tarafından

Bende bekliym varmi İstanbul da

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 72 göst.
+4 oy
14 cevap 544 göst.
0 oy
3 cevap 120 göst.
8 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Dilekk (1,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 182 göst.
2 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,555 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,938 soru

24,231,192 cevap

339,144 kullanıcı

...