0 oy
403 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,002 puan) tarafından

Kızlar selamünaleyküm öncelikle daha önceki postumla da beni hatırlayanınız vardır kızımı 4-6 yaş Kur'an kursuna gönderecektim gönderdim de bugün 10 günü ama onuncu günü de gitmeyeceğim diye diretiyor seni özlüyorum diyor ağlıyor ben de bugün göndermedim ne yapacağım ve kızım bundan önce okula gitmek de aşırı istekliydi hatta neredeyse her gün ağlıyordu okula gideceğim diye şimdi niye böyle yapıyor anlamıyorum

16 Cevaplar

0 oy
önce (1,002 puan) tarafından

En İyi Cevap

Şimdi bazılarımız diyecek Arapça ağırlıklı olduğu için gitmek istemiyordur ama hayır öğretmen gayet güzel hatta günde 1 saat tek sadece resimlerle harfleri öğretiyor diğer saatlerde çocuklarla oynuyor etkinlik yapıyor

-Reklam-
0 oy
önce (2,193 puan) tarafından

Gidip bak bakalım, sor hocasına, herhangi bir problem var mı öğren.

Gidip sordum herhangi problem yok dedi ama bir ara kaydıraktan kayarken arkadaşı arkadan çarpmış ona sırtına çarpmış o zamandan beri gitmek istemiyor

önce (2,193 puan) tarafından

Çok çekingen veya arkadaş canlısıysa aldığı darbe küstürmüş olabilir.

Aynen öyle bir tanem galiba

0 oy
önce (6,681 puan) tarafından

Okulla, eğitimle ilgili bir zorlanma varsa gönderme derim. Beni de yazın zorla gönderdiler ve hoca zorbalığına uğradım ondan beri mesafeliyim. Düşün 35 yaşındayım evladımı camiye, hoca eğitimine yollamam bu sebepten. 

Bu dediklerimle ilgili sorun yoksa akran zorbalığı olabilir. Çocuklar çok acımasız. Evladınız da duygusal bir çocuksa zorlanmış ve güvende hissetmemiş olabilir. 

Evet duygusal bir çocuk bir ara parkta oynamışlar kaydıraktan kayarken bir arkadaşı sırtını ayağıyla vurmuş o zamandan beri huzursuz gidip bizzat okulda da görüştüm böyle bir olayın bir daha asla yaşanmayacağını söyledi hatta kızım eve geldi arkadaşım benden özür diledi dedi öğretmenin de gayet sevecen kızıma da sürekli soruyorum öğretmeniyle ilgili bir şikayetçi yok arkadaşlarımı da seviyorum diyor ama neden böyle yapıyor anlamıyorsun

Bu olay yaşanmadan önce nasıldı 

Bu olay yaşamadan önce gerçekten gayet iyiydi  öğretmene sorduğumda bazen böyle olabiliyor ama bir daha asla böyle bir şey yaşanmayacak daha dikkatli olacağız dedi ve en önemlisi de benim kızım tek böbrekli Doktorlar herhangi bir darbeye karşı falan koruyun dedi bu konuda çok pimpirikliyim okula göndermeden önce de çok düşündüm ama zaten gidecek eğitim hayatını engelleyemem illa başlaması lazım bir yerden

Haklısın, hayata karışması da gerekiyor. 

Ben böyle incinmişlik durumlarında hemen bir hikaye yazıyorum. Ben 4 yaşındaydım ve okula başlamıştım. İp atlarken birisi bana çarptı, canım çok yandı, hem korktum hem üzüldüm derim. Eve gelince hemen anneannene anlattım, bana sarıldı, böyle kazalar olabileceğini anlattı. Anneannen acıyan yeri öptü, daha iyi hissettim ve sonraki günler okulda kazalar olunca hiç üzülmedim derim. Ben anlatırken oğlum da dökülür anne bana da şöyle olmuştu üzüldüm falan diye. Hikayenin sonunda da evet böyle şeyler olur anne üzülmeyelim der

Çok iyi fikir canım Allah razı olsun ben de bugün bir deneyeyim bunu

0 oy
önce (23,854 puan) tarafından

Oğlum da gidiyor. Bu yıl çok öyle girmek istemeyen çocuk oldu. Anneleri gitti geldi her gün beklediler. Zamanla alıştılar. Bence vazgeçme. Çünkü aynı süreci seneye de yaşama ihtimalin artiyor. Ve okula gitmesi gerçekten onun için çok iyi ve gerekli. Tercih sizin. 

önce (884 puan) tarafından

Cocuklariniz harfleri öğrenebiliyor mu ,yani elif bayi

Ogrenebiliyor. Hatta geçen yıl Kur'an'a geçti bile. Bu yıl bes yaşinda. Tüm sınıf geçti hatta. Sizinki de öğrenir Allah'ın izniyle merak etme 

önce (884 puan) tarafından

Cnm hiç yok ya hiç yok ,2 ay oldu be harfini daha söyleyemiyor.bilmiyorum diyip geçiyor.bazi harflerin birlesimlerini yapiyolar biz daha hala aynı yerdeyiz 

Bak bakalım. Sebebi ne. Öğrenme güçlüğü falan var mı yok mu öğretmeniyle görüşün. Sebebini öğretmenle konuşarak anlayabilirsiniz belki.

Öyle yapacağım canım

0 oy
önce (6,895 puan) tarafından

kesin bir problem var. arkadaşlarından biri bir şey demiş olabilir veya hocası bir şeyde sesini yükseltmiştir o zoruna gitmiştir. 

veya sadece gitmek istemiyordur. benim yeğenim baya baya okula gitmeyeceğim diye ağlıyordu, pedagoga bile götürdüler okuldan bir şey mi yaşadı acaba diye, hiçbir şey olmamış ne öğretmeniyle ne arkadaşlarıyla sadece okula gitmek istemiyordu. 

Galiba benim kızımın da hevesmiş geçti anlamadım ki yarın gene götüreceğim bakalım İnşallah gene ağlamaz ağlarsa artık göndermeyeceğim

0 oy
önce (7,399 puan) tarafından

Öncelikle hocalarla konuşun sonra da normal anaokuluna giden çocuklar bile ağlıyo annesinden ayrılmak istemediği için bence gayet normal birde 10 gün olmuş daha yeni sen çok duygularını belli etme ona daha yumuşak konuşarak anlat birde kaç yaşında 

5 yaşında konuşmayı denedim hatta bugün bir resim çiz öğretmeni seviyor musun evet diyor resim çizmiş onlara öğretmenlerle bir sorunu yok sadece o parkta o yaşadığı olay yüzünden biraz incinmiş

Kuzum ya inşallah geçer sen olabileceğini böyle şeyler arkadaş arasında yanlışla oluyo falan diye 

Deneyeceğim İnşallah işe yarar canım ya

İnşallah canım 

0 oy
önce (5,209 puan) tarafından

Tüm gün mü kurs?

Hayır tam gün asla vermem çünkü Durmaz saat 8.30'da gidiyor bir de bitiyor

0 oy
önce (195 puan) tarafından

Birebir ayni sorunu yasiyoruz iki gundur okulda bekliyorum postlarima bakarsaniz 

Evet ya allah yardımcımız olsun inşallah

Kaygili baglanmayla alakali sanirim bize cok baglilar icten ice. Okulu,ortami da seviyor benimki sinifta en enerjik mutlu olan benimki ama ben orada durmam gerekiyormus benim cikmama izin vermiyor iki gundur sagolsun ogretmenimiz cok iyi ve donanimli birisi kademe kademe sizi cikaricam okuldan dedi ornegin bir gun oyun odasinda bekliyorum ikinci gun ogretmenin odasinda ucuncu gun merdivende sonra okulun bahcesinde derken git gide alisacak insallah 

0 oy
önce (300 puan) tarafından

Bende seneye büyük kızımı gondericem inşallah  çok istiyorum  gitsin eşimde diyor gondericem 

İnşallah canım

önce (300 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy

Canim ne yaptiniz bugun. Ben yine orda kalma şartiyla zor bela ikna edip goturdum kapida agladi baya ogretmeni de olacak biraz aglayabilir dedi ben de cok duygusallastirmadan beni ozlersen ogretmeninden goruntulu ara annecim dedim ve kactim hizlica ama ayaklarim geri gide gide eve geldim geldim hemen ogretmen aradi goruntlu baktim keyfi yerinde oyun hamuruyla oynuyor arkadaslariyla

Bugün gidecekti aslında dün biraz ateşlendi hastaneye götürdük şimdi de halsiz öğretmeni tam iyileşene kadar getirmeyeceğim dedim çünkü giderse daha da kötüleşecek diye korkuyorum bu sefer tam soğur okuldan 3 gün falan izin aldım bakalım

Gecmis olsun canim umarim alisirlar kolaylikla onlar icin de zor 

İnşallah canım ya umarım bir gün böyle heyecanla ikisi de gitmek ister 🤲

0 oy
önce (4,786 puan) tarafından

Gönderme sende

Gondermesem de seneye 1. sınıfa gidecek gene gitmek zorunda kalacak o zaman da göndermemezlik yapamam ki 

0 oy
önce (6,117 puan) tarafından

Anlamak icin cocugunuza mi sorsaniz? Size gore ogretmen cok iyi gorunebilir ama cocuga sinifta baskadir veya sinif icinde baska cocuk zorbaliyodur ama demeye cekiniyodur vs vs. Ozluyorumun arkasina siginiyor muhtemelen. En iyisi cocugunuzla sohbet ederek durumu ogrenmek.

Ben bunu defalarca sordum sohbet ettik öğretmenini çok övüyor öğretmeninin resmini çiziyor bir tane küçük dayısı var onunla konuşmayı çok sever onu getirttim belki ona anlatır diye ama yok öğretmeni çok seviyor dayısına da söylüyor dayısına  diyor ki ben gidince annemi özlüyorum 😔

0 oy
önce (1,004 puan) tarafından

4 yaş bnm kızımda kreşe gitmedi bahane aynıydı seni özlüyorum diyordu.  bn hamileligimin son ayları oldugu için yapamadım ama senin sıkıntın yoksa götür bekle. Arkadaşımın kuzenimin kızlarıda istemeyip 1 ay da alıştılar

Yok hiçbir sıkıntım yok götürüp getiriyorum hatta saatleri de fazla değil 8.30'da gidip bir de geliyor

0 oy
önce (6,182 puan) tarafından

Neden gitmek istemoyo peki cocuga sordun mu hocasiyla konustun mu her cocuk once okul icin heyecanlanir benim oglumda 2 yasindan beri sirt cantasi takiyo okula gitcem diyo ama bi sure gidince bi cok cocuk sikilir erken kalkmak istemeyebilir okuldaki ortam onun hayalindaki gibi olmayabilir ya da oyun gibi görmüştür artik sıkılmıştır cocuklarla arasinda bisey olmus olabilir cok kucuk biseye kendi kendine alinganlik yapip gitmek istemiyo olabilir birim kursa servisimiz kucuktu mesela ilk zamanlar bu tarz olaylar cok olur gondermek istemeyen aileler olurdu giderek sayi azalirdi diye buyuk servisle anlasilmazdi cocugun birisi bana serviste yer yok demisti o yuzden gelmek istememisti boyle seyler olabilir ama en kotusu ogretmenlerden ya da ogrencilerden kaynakli bi zorbalik hatta Allah korusun istismar olabilir sen bi anne olarak her ihtimali goze alip temkinli davranman lazim ogretmeniyle konus 

Ben öğretmeni ile defalarca konuştum kızımla da aynı şekilde öğretmen hiçbir sorun yok diyor hatta kendimde kızımı bırakırken bizzat kontrol ettim kızıma da defalarca sordum sorduğumdan kastım yani hikayelerle anlattığım çok sevdiği bir dayısı var her şeyini anlatır küçük dayısı onu getirttim onunla da konuştu hiçbir sıkıntı yok diyor sadece kaydıraktan kayarken bir tane arkadaşı çarpmış ona o zamandan beri gitmek istemiyor çok duygusal bir çocuk

Hih bak iste o zaman cok sosyal bi cocuk degil ve bu duygusalligi ilerde cok uzulmesine sebep olur sen de gerekirse ogretmeni de konusun oyun oynarken boyle ufak tefek seyler olabilir bunlaf icin uzulmemesi gerektigini falan anlatın cocuklar arasi olabilir boyle seyler kasitli yaptiysa cocuk ozur dilemeli birak yapmadiysa da yine ozur dilemeli yanlialikla oldu arkadasim demeli ogretmen ve aileler bu konuda cocukarimizi yonlendirip ogretmemiz lazim saflikli birey yetistirebilmemiz icin ama malesef cocuklarimizin karsisina her zaman saglikli bilincli birayler cikmayabilir o yuzden bu durumu kirmak lazim 

Çok haklısın canım ama çocuk da özür dilemiş hatta öğretmen demiş arkadaşından özür dile diye

Herkes uzerine dusani yapmis kizin bu durumu yenmesi lazim sakin kurstan alma bence 

Yok almayacağım canım

0 oy
önce (3,835 puan) tarafından

Benim oğlum da gidiyor 2.senesi bu sene. Ben de 4 6 yaşta görev yaptım. Çocuklar arasında illa ki problem olabilir siz çok büyük tepki vermeyin. Zaten arkadaşı özür dilemiş vs. Bu sene gitmezse Emin olun seneye daha zorlayacak sizi çünkü bilecek istemiyorum dediğinde gitmeyeceğini. Alışmaktan zorlanan oluyor ama sizin tavrınız net olmalı. Mesela geçen sene oğlum bi ara mutsuz geliyordu sebebini sordum istediği arkadaşıyla oturunca öğretmeni yer değiştiriyormuş. Tepki verip vermediğini sordum. Öğretmen bunu istediğini bilemeyebilir bir daha ki sefere ben arkadaşımla bugün yanyana oturmak istiyorum diye söyle öğretmenin kaldırmaz dedim. Söylemek istemedi sen söyle vs diye bana paslamaya çalıştı hayır olmaz bu benim müdahale edeceğim konu değil sen kendin isteklerini söyleyebilirsin. Okulda ki anneniz öğretmeniniz bana nasılsan öğretmenine de öyle olabilirsin vs diye diye aştık bu durumu. Size de tavsiyem dinleyin sebebini sorun ama gitmesi için destekleyin

Yine geçen sene oğlumun sınıfında bi arkadaşı ilk dönem sorunsuz geldi. İkinci dönemde her gün kapıda ağlamaya başladı. Annesiyle konuştum meğer yatılı babaannesi dedesi gelmiş onlar da aman bugün gitmesin zaten küçük çocuk gitmese bişey olmaz demişler o günden sonra çocuğun düzeni bozuldu verimli olamadı malesef. Biz farkında değiliz bazen ama dış etkenler çocukları çok etkiliyor. Siz de okulun güzelliklerinden bahsedin. Belki öğretmenle konuşup sevdiği bi oyuncakla gidebilir okula alışana kadar 

Çok haklısınız ben de bu sebeple gönderiyorum çünkü seneye 1 sınıfa başlayacak bu sene gitmezse seneye hiç gitmez küçük kardeşim var onu da yazıyor sanırım aralarında 2 yaş var eğer kardeşim gelirse ben de giderim diyor şart koşuyor yani ama kardeşi küçük almazlar

Öğretmeni kardeşinin gelemeyeceğini anlatabilir aslında özelden anlatırsanız 

Öyle yapacağım canım

0 oy
önce (4,676 puan) tarafından

Kursta bir sorun olmadığına eminseniz bazı çocuklar evet anneyi evi oyuncaklarını ozluyor kardesi varsa annemle kardeşim evde oynuyor ben yanlarında degilim diye dusunuyor. Simdi gondermemissiniz ya bugun onunla cok oynamayın ay cok isim var hic isim bitmiyor gibi konusun o evde yokken eğlenceli bir ortam oluyormuş gibi bir hava olmasin oyuncaklariyla da sınırlı oynasin sonra da açıklayın sen evde yokken benim cok isim oluyor sen eve gelince seninle oynamak daha keyifli olur biz evde zaten hep seni bekliyoruz gibi gibi. Simdi tamam istemiyorsan okula gitme derseniz bunun kendi inisiyatifinde oldugunu düşünür 

Tamam çok teşekkür ederim bunu da bir deneyeyim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 295 göst.
0 oy
2 cevap 210 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kokinalog (739 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 688 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde prensbioglum (353 puan) tarafından soruldu

Kategoriler