0 oy
269 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,000 puan) tarafından

Kizlar 4 yas kızım artık beni delirtiyor ne söz dinliyor ne duruyor çıldıracağım 1 yas bir tane daha bebek var onla uğraşırken koskoca un çuvalı mutfağın ortasında devrilmiş kendisi sokağa çıkmış gitmiş ses vermiyor eve götürmeye calisiyorum 3 4 mahalle kaçıyor çıldırmamak sinir krizi geçirdim bu gün komşular sakinleştirici deliricem bu gidişle psikiyatri ye gitsem allahim sabır ver deyio duruyorum ama sabır filan da kalmadı artık yemin olsun kendi çocuğundan nefret etmeye başladım bu kadar yaramazlık olmaz her istediği oluyor babası bende sıkılmasın kardesini kıskanmasın diye parka komşulara çocuk olan tanıdıklarını yanına götürüyoruz eve dönüyoruz aynı ne yapacağıma şaşırdım aşırı yaramaz huysuz miz miz bir çocuk oldu bazen o kadar dayanamicak hale geliyorum ki bunaldım artık bu denli olamaz bir çocuk gercekten

11 Cevaplar

0 oy
önce (5,090 puan) tarafından

Güya kız çocukları 4 yaştan sonra sakinleşiyormuş alakası yok. Benimde 4 yaş ve 16 aylık 2 kızım var. Yaş aralığı aynı sizin gibi. 2si de çok eziyetli bebekti. Ilki zaten karakter olarak mızmız ağlak kucakcı yemek yemeyen iştahsız 5 dk benziz durmayan kucakta bile hep ağlama modunda olan çoook zor diş çıkaran diş çıkarırken iştahı 0 olan zorla da olsa 2 kaşık yemeyen 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşayan tuvalet eğitiminde 6 ay boyunca altına kaçıran diger kızım ise ilk 6 ay hep kolik ağladı o bitti derken aynı gün yani 6 aylıkken sürünmeye basladi 6.5 aylık emekleyen 9.5 aylık yürüyen kısacası aşırı hareketli yerinde durmayan hep tehlikeli şeyler yapan bir kızım var. Evde desen durmuyorlar disarda desen durmuyorlar. 

Bugün avm ye gittik 4 yaşındaki kızım mağazaya her girdiğimizde ben bunu istiyorum ben bunu istiyorum diye tutturuyor 16 aylık kızım desen mağazada ne varsa çekip yere atıyor bi yandan onları tekrar al askıya as o da arabasında sıkılıyor durmuyor. Ne evde rahat veriyorlar ne dışarıda ve avm de bakıyorum elin çocukları ne sesleri çıkıyor ne biri bunu al bunu al diye anne babasını darlıyor

önce (1,000 puan) tarafından

Ya benimki bambaşka canim dun aksam 50 kg ramlik seker çuvalın devirdi bu gün un çuvalı duz duvara tırmanıyor bildiğin kardeşini. Örümceğin biniyor mama sandalyesine yürüme arkadaşına çocukla asla oyuncak paylaşmıyor çocuğa oynasın diye boş plastik kap veriyorum onu bile alıyor çocuğun elinden diyorum kızım bak ağlıyor o da oynasın yok bu gunlerde iyice çıldırdı delirtti sinir kriz i  geçirdim bu gün artık atagim tuttu bayılıyorum tıkandım kaldim

önce (5,090 puan) tarafından

Hepimizin daha çok çıldırdığı günler var. 2 cocuk zor tek çocuk rahatlığı asla yok.  Bi ona bi buna koş birde 2 çocuğun kavgalarını ayır ben 1 aydır hastayım 2 çocukla iyileşemiyorsun

İnan hasta bile olamıyorum olsam bile asla dinlenme yok çünkü uyandığımda direk karnımda zıplıyor yine şımarık sezeryanliyim dikislerimi ağrıtıyor 

önce (727 puan) tarafından

@Mrvgul yemin birebir kendimi okudum sanki 4 yaş ve 14 aylık iki kızım var birebir aynısını yaşıyom

-Reklam-
0 oy
önce (488 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama okurken şımarık bakılmış çocuk tavırları dedim. Ve yazının devamında her istediği oluyor demişsiniz. Kolaya kaçıp her istediğini yaparsanız böyle olur. Bu yaramaz değil şımarık. Madem her istediği oldugu halde söz dinlemiyor siz de ona göre tavır değiştireceksiniz zor olacak belki çok daha yorucu olacak ama en azından bi umut düzelir belki

Babası kıyamıyor ben fazla yapmıyorum o yok ağlamasın yap yok durmuyor ver istediğimi ver filan sinir oluyorum hep

önce (488 puan) tarafından

Anne babaların en büyük hatası "KIYAMAMAK" çocuğun isteklerine hayır demek kıymak değildir. Onu hayata hazırlamaktır. 

Neye hayır neye tamam diyeceğini bilmeli anne baba. 

Bu aksam yemeğimizde babası önden yedirmişti oğlumuzu (2yaşında) kalk dedi ben oturacam yemek yicem tmm dedim kalktım diğer sandalyeyi çektim oturdum. Bir kaç dk sonra kalk o sandalyeye oturacam dedi. Hayır dedim yemek yiyorum beni rahatsız edemezsin. Açıklama da yapıyorum hayır dediğimde. Ağlaması yoruyor insanı tabi ama kararlı olmam lazım ki tutarlı olayım o çocuk başka bir şeye hayır dediğimde hayır olarak kalacağını bilmeli. 

Bir yere gitcek oluyor babası saatlerce ağlıyor bende gideceğim diye babası gezmeye götür bunu diyor ben ugrasiyorum 

0 oy
önce (197 puan) tarafından

Her istedigini yaptiginiz icin sınır tanimiyor cocuklar kural koyulmazsa zivanadan cikar.

Ben sinir koyuyorum da babası koyamiyor

önce (197 puan) tarafından

Benzerini yasadim esinle tatli dille konus 

Az önce dedim eşime hayir dediğim şeyi illa yaptırma diye

0 oy
önce (16,203 puan) tarafından

Bende de 5.5 ve 3.5 yaş var bugün 7 de kalktılar sabahtan beri ağlıyorlar 

Resmen ağamla için uyanmışlar bugün 

Benimki yaramazlık için dogmus 

0 oy
önce (1,301 puan) tarafından

Hayır demeyi öğretmen lazım her istediğini yapma bak nasıl efendi olur 

Yapmadığım da eşim bu sefer bana laf söylüyor benim sebebim olcaklar

önce (1,301 puan) tarafından

Sınırsız çocuk çok tehlikeli geri dönemezsin öyle huy kalir

Kaldı zaten canim 

0 oy
önce (3,432 puan) tarafından

Allah sağlıklı bir sakinlik versin bacım ben hep öyle dua ediyorum benim oğlumda 3 yakında feci yaramaz gün içinde kavga bağırş hiç eksik değil sabır taşıyor maalesef ama büyüyecekler sakinleşecekler inşallah 

Bende çocuğun önünde defalarca kez oturup ağladığımı biliyorum yada beynimin resmen alev alev yandığını hissettiğim çok oldu yani ciddi anlamda kafam aşırı sıcak yanıyor hissi verdi ama gün sonunda maalesef vicdan azabı kalıyor 

Ay yok canim benin artık vicdan ypcak halimde kalmadı insan anne çocuğundan nefret eder mi ediyorum artık inan her şeyi böyle gözüme batıyor evladım diyip sarılasım bile gelmiyor o derece psikolojimi bozdu bu mu benim dogurdugum çocuk diyip kotu oluyorum

Deme öyle bacım rabbim sabır versin inşallah ama bu söylediğin şeyleri tabiki bir psikoloğa anlatmak en iyisi olur depresyona girme önlemini al

önce (290 puan) tarafından

Çok haklısın @Tansugoc

Anne olmadan bu yazdığını okudaydim nasıl bı insan bu der bı ton saydirirdim belki ama şimdi gerçekten çok haklısın bnm tahammül de yerlerde nefret duygusunu da yaşıyorum bazen. Bir çocuk daha büyütemem diyorum gerçekten deliririm tımarhanelik olurum diyorum. Akışına bıraktım her şeyi ama zor akıyor tabi. 

Artık akışına bırakmak bir şey de kalmadı canim öyle yapsam temelli eziyetli bir çocuk olcak zaten

0 oy
önce (575 puan) tarafından

dişariya çikarin benmkide oyleydi 4 yasinda dün abisiyle oynmaya 2 cikti 6 da ewe girdi cocuk yorgunluktan yemegi zor yedi uyudu hemen 

Hergun dışarıda canim babası işten geliyor eltimin çocukları ile oynatıp geliyor eve gelince aynı yine delirmemek elde değil 

0 oy
önce (1,595 puan) tarafından

Benimde böyleydi hatta daha beter bir dakika yanlız bırakamazdım başıma iş acardı makyaj çantamı alıp yatak odasına gitmiş dolabın yan tarafına saklanmış rujlar farlar simler kalemler hepsi kırılmış boyadan simden gorunmuyor duvarlar yerler dolaplar batmıştı. Çikolatayı acık görüyor içine dalıyor üstü başı cikolata halılar berbat batırmıştı yine. Kalem buluyor yatak odama gidiyor bütün dolaplarımı kalemle ciziyır duvarlara bebek resimleri çiziyor. Cok sevdiği taneli cips vardı evi misledim tahmin edemiyorsun ki böyle bir sey yapacak eline verdim yemek yapmaya gittim sacı başı halılar kanepeler her taraf cips sırtına dahi yapışmıştı ayakla  basıp ezmişti. En fecisi geliyor kanepenin arkasına b..k yapıyor içine düşüyor el ayak duvarlara kanepeye sürüyor içinde oynuyor. Daha cok vakası varda uzun oldu bir kere olsun bile çıldırmadım hep güldüm gülüştük anlık fotolarını çektim anı kalsın diye 

önce (2,849 puan) tarafından

@Sefillerrrr nasıl bu kadar sakin kalabildin 

Gerçi ben eşim yok ailemle yaşıyoruz mecbur o yüzden rahat değiliz zaten yaramaz bide paso yapma etme ama kendi evim olsaydi valla ne b..k yapiyrsa yapsin.

Benimkide geçen gün dedesi bacak bacak üstüne atmış adamın ayagina oturur gibi yaptı ve ayağının üstüne işedi hemen ben anladım bi halt yaptığını babamdan hızlı davranip çektim 

Yoksa sinirle belki vurabilirdi.

Neler neler yani inşallah geçer Allah'ım tek duam onunda psikolojisi bozulmadan bu dönemin geçmesi artık 😔

Onunki bozulmasın derken ben tımarhaneye oldum canim beş dk oturmaz evin içinde takla atmalar koltuk tepesinde gezinmeler zıplamalar gecen kardeşinin yüzlerini boyamış keçeli kalemle o garibime oyun sanmış durmuş önünde o da yetmemiş yine kapı duvar dolaplar hep boya artık bazen dayanamıyorum ya ceza veriyorum yada o anlık s8nirle artık bir iki yakıştırıyorum sonra pişman oluyorum ama cidden bazen zıvanadan çıkıyorlar ve ister istemez korksun biraz diye vuruyorum 

Cocuk ne diyebilirim ki akıl etse zaten yapmaz neden kızayım ki beraber gülüp anın tadını cıkarıyoruz bak büyüdü Anne sözü dinleyen bir kız oldu gerek yok cocuğu üzmeye 

İşte kendini bu konuda yıpratmayacaksın cocuk bunalr enerjilelri bitmez benim kızımda aynıydı oyınsuz asla yapamazdı atlardım zıplardı koşardı koştururdu durmak neydi bilmezdi etkinlikler yapardık berbaer oynardık enerjisini boşaltıncs dururdu anı yaşa geri gelmeyecek onunla berabr yaramazlık yap kızım 8 yaşında artık yaramazlık yapmıyor o günlerini cok özlüyorum 

Canim benimkinin hiç bitmiyor sıkıntı orda

0 oy

Bu ayni ben 

Bide benim ki erkek çocuğu 

Napicam bilmiyorum aile evinde yaşıyorum bide 

Herkeste bıktı

Bende bıktım 

Ama çocuğa bağır çağır onunda psikolojisi daha çok bozulucak biraz sakin kalmaya çalışıyorum bende bakalım nasıl olucak umarım geçicidir ve bir an önce normale dönerler 😔

Bir zamandan sonra patlamamak elde olmuyor cnm

Malesef öyle çok iyi anlıyorum 

Dediğim gibi umarım geçer.

0 oy
önce (6,717 puan) tarafından

Genelde ilgisiz çocuklar ilgi isteklerini bizim "yaramazlık" dediğimiz yollarla anlatıyorlar.

Yukarıda okuduklarım bana yaramaz değil ilgi isteyen bir çocuk var diyor. Her dediğini yaparak ilgilenmiş olmazsınız. Çocuğun kalbini doldurmak başka bir şey. 

Canim. İşlerim bitince boyama yapıyoruz  ne bileyim istediği bir yemeği beraber yaparız dışarı çıkmak ister çıkarırız ayda bir oyun parkına gider ama yok bacım benim ki tam bir simarik

önce (6,717 puan) tarafından

Şımarıklık da aslında ebeveynlerin yaklaşımıyla gelişen bir şey. Bir çocuk şımarık doğmaz ama şımartılır. Dediniz ya her dediğini yapıyoruz diye, şımarıklığın temel sebebi bu mesela.

Ben de dört dörtlük bir anne değilim ama bir gün boyunca oğlumun duygularını doyuracak şekilde ilgilenmeye çalışıyorum. Güreş yapıyorum mesela bol bol, negatifini huysuzluğunu atsın diye. Temasa çok önem veriyorum. Elini bile tutsam temastır. Saçlarını severim, o istediği sürece sımsıkı sarılırım. Sabah uyanır uyanmaz 10-15 dakika bebek gibi kucağımda sarılırım. Uykusu açılınca pıtı pıtı iner o ayrı :) Sorularını asla atlamam. Ne sorarsa mutlaka cevap veririm. Dur oğlum işim var demem. Anlattığı her şeyi dinlerim. Bence bu çok kıymetli. Bazen sitem eder anne yine mi mutfaktasın hani oyun oynayacaktık der. Yanacak taşacak bir şey yoksa bırakır 10-15 dakika oyununa dahil olurum. İşten gelirim 1 saat ayırırım. Önce güreş yaparım ki tüm gün biriken duygularını bir atsın.

Bunları ben çalışan anne olarak yapıyorum ama sürekli evde olan ve bir bebeği daha olan anne için kolay değildir. Dediğim gibi dört dörtlük anne değilim ama çocuğun duygularına seslenmeye çalışıyorum. O da bana güveniyor. Eşim benden de sabırlı ve ilgilidir. Akşam 7'de gelir ama gelir gelmez oğlumuzla oynar, konuşur, tepişir. Günün sonunda oğlumuzun duygusal ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Elbette her günümüz böyle değil krizli günlerimiz de bol. Ama ne eşim ne ben, bir kere bile yeter oğlum bıktık oğlum sus oğlum demedik. Evet çok yorucu, zor ama bu evladı dünyaya biz istedik de getirdik. Ondan gelen her şeye razı olmamız gerek... Bir gün oğlum büyüdüğü zaman annen nasıldı derlerse hiçbir şey hatırlamasa bile "Beni çok severdi, çok" diyebilsin.

Annesine babasına güvenen, güvenle bağlanan çocuk sakin olur. Uyumlu olur. Anne baba da bunu uyumla sağlarsa çocuk ilgi çekme ihtiyacı duymaz.

Canim zaten ilgileniyoruz babası işten gelince oynar parka götürür oyun oynayabileceği bir küçük alan var oraya götürür ne bileyim akşamları boyama yaparız cizim yaparız yok ama hep aynı 5 dk sonra sıkılıyor başlıyor koltuk tepesine çıkmaya babasının ustune çıkmaya ne bileyim kardeşini illa ya önünden oyuncağını alır yada günde 3 4 kez düşürür gözümü ayıramıyorum uzerlerinden

0 oy
önce (3,576 puan) tarafından

Gondere biliyorsan kreş yada ana okuluna yollaya bilirsin kendi yaş grubunun içine girince daha sakin oluyorlar bide sen hep kucukle ilgileniyorsan onuda kiskaniyordur , bnm de ocakta 5 yaşına giricek oglm kardeside 2,5 yaşında yeni yeni birlikte oynamaya başladılar arada kavga dövüş oluyor tabi

Canim köyde duruyoruz ana okulu kreş ilçede servis de vermiyorlar kendin götür getir yapacaksın gitmesi gereken yok 15 km eşim calisiyor sabah bıraksa dahi almaya gidecek olan yine yok

önce (3,576 puan) tarafından

Servis olsaydı iyidi , okul ortamı biraz dizginlerdi 

Gelecek yıl mecbur gidecek de işte ben benden gitcem o zamana

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 241 göst.
0 oy
2 cevap 89 göst.
+1 oy
6 cevap 141 göst.

Kategoriler