0 oy
276 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (352 puan) tarafından

Biber dolması içini kavurur musunuz çiğden mi yaparsınız?

Ben normalde kavuruyorum ama merak ettim çiğden yapan varmı içi pişiyor mu diri kalıyor mu?

18 Cevaplar

+1 oy
önce (7,279 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çiğden de yapılır tabii ki pişer ama kavurarak daha güzel oluyor 

önce (352 puan) tarafından

Bende kavuruyorm soğan kokusu gidiyor daha lezzetli oluyor 

önce (7,279 puan) tarafından

kokudan ziyade çiğ soğan yakar ya mideyi, tamam kavurmasan da pişer ama kavurunca daha güzel geliyor bana. 

ha sağlıklı pişirim şekli, çoğu yemek için çiğden bastırma. bütün malzemeri koyup ocağın altını açmak. diyetisyen böyle önermişti bize eşim diyet yaparken, bütün yemekleri çiğdem bastırıyordum. 

ama soğanı biberi kavur salçanın kokusu çıksın diğer malzemeri öyle koy. bu şekilde pişince daha lezzetli geliyor. 

-Reklam-
+3 oy
önce (11,685 puan) tarafından

Hayatımda ne kavurarak yaptım nede kavurarak yedim 

Biz Çiğ yaparız tadıda mükemmel oluyor 

+1 oy
önce (32,431 puan) tarafından

Çiğ yapıyorum güzel oluyor kavurarak hiç denemedim ama annem hep öyle yapıyor pek sevemiyorum onunkini 

+1 oy
önce (6,929 puan) tarafından

Soğanı çok severim, çiğ pişmiş farkı yok her türlü yerim :)) Vaktim azsa çiğ karıştırır hatta eldiven takar yoğururum dolma içini. Vaktim varsa soğanını salçasını kavururum

önce (352 puan) tarafından

Bende kavurma taraftarıyım

+1 oy
önce (24,026 puan) tarafından

Ben hiçbir dolmanin içini pişirmem. Hep Çiğden yaparım.  Gayet güzel oluyor. Biz begeniyoruz yani. Pişiyor tabii 

+1 oy
önce (839 puan) tarafından

Etli yaparsam çiğden pirinçli yaparsam kavurarak yapıyorum annem pirinçliyi öyle yapardı ondan öyle gördüm etliyi de kayınvalidemden öyle gördüm 

+1 oy
önce (3,883 puan) tarafından

Ben de kavuruyorum öyle yapıyorum🫠

+1 oy
önce (890 puan) tarafından

Ben cigden yapmayı tercih ediyorum

+1 oy
önce (1,584 puan) tarafından

Hep çiğden yaptım hiçbir zaman çiğ kalmadı oldukça güzel pişti

0 oy
önce (652 puan) tarafından

Cigden yapıyorum çokta güzel oluyor fırına atıyorum 

0 oy
önce (2,132 puan) tarafından

Firinda  yapılan biber dolması mi öyle hic yapmadim firinda ama normal biber dolmasını çiğden yaparım iç harcını 

önce (352 puan) tarafından

Yok bende tencerede yapıyorum ama az kavuruyorm

0 oy
önce (7,226 puan) tarafından

Ben çiğden yapıyorum butun sarma cesitlerini gayet iyi pişiyor 

önce (352 puan) tarafından

Teşekkürler cevap için 

0 oy
önce (3,338 puan) tarafından

Etli olursa çiğden zeytinyağlı olursa kavurup yapar benim annem

önce (352 puan) tarafından

Hiç etli yapmadım ben hep zeytinyağlı yapıyorum. 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Ben çiğden  yapıyorum  gayretle guzel oluyir ama sarma ise pişiriyor um


0 oy
önce (6,334 puan) tarafından

Sarma icin pisirip yapiyorum bazen fazla geliyo o zaman kalan icle biber dolduruyorum ama direk biber dolmasi yapcaksam cigden yapiyorum onunla ugrasamam iki turlu de ayni tar oluyo bence 

0 oy
önce (8,354 puan) tarafından

Çiğden yapıyorum güzel pişiyor

0 oy
önce (3,653 puan) tarafından

Çiğden yapıyorum diri kalmıyor 

0 oy
önce (7,444 puan) tarafından

Ben biraz pişirip yapıyorum daha çok beğeniyorum ben

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 795 göst.
17 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde 16Nur16 (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 463 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,488 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 502 göst.
0 oy
8 cevap 169 göst.

Kategoriler


1,484,078 soru

24,271,574 cevap

342,133 kullanıcı

...