0 oy
208 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (6 puan) tarafından

Kızlar 15 aylık erkek bebeğim var. Hafta içi sabah 7 akşam 7 çalışıyorum. İş yerinde çocuğuma da bakıyorum. Eve gelince yemek yapamıyorum saat geç olduğu için. Hafta sonları yapıp dolaba koymaya çalışıyorum. Bazen de dışardan söylüyorum. Ama bebeğim sağlıklı ev yemekleri yesin istiyorum. Bir türlü yetiştiremiyorum. Zaten hafta içi evde olmadığım için çamaşır süpür sil işleri hep hafta sonuna kalıyor. Bebeğimde hep kucakta olmak istiyor. Kendi başına oyun oynamıyor. Yanıma mutfağa alıncada bağırıyor, ağlıhor. Çok bunaldım herşeyden. Gündüz uykusunu kucağımda yapıyor. Gece yarım saatte bir uyanıyor. Neredeyse sabaha kadar uyuyamıyorum bile. Ne yapabilirim? Bana akıl verin. Herkeste senin çocuğun çok akıllı hiçbir zahmeti yok diyor. Başkasını görünce gerçekten oturup laf dinliyor. Kendi başına uyuyor. Daha çok sinirim bozuluyor.

11 Cevaplar

0 oy
önce (2,265 puan) tarafından

Daha çok küçük bebegin . Benim ki 20 aylik ben bile çalışmadığım halde yoruluyorum ev işi yemek bulaşık çamaşır bebek bakımı.  Gece de sürekli uyanıyor. Buyuyene kadar sabredeceksin 

önce (6 puan) tarafından

Allah kolaylık versin

-Reklam-
0 oy
önce (4,910 puan) tarafından

Ben 2 çocukla sabah 8 aksam 4 çalıştığım halde hiç bi iş yetişmiyo Allah yardımcın olsun 

önce (6 puan) tarafından

Amin, hepimizin canım

0 oy
önce (646 puan) tarafından

Yemeklerini pişirip dondurucuya atabilirsin  ne kadar yapabiliyorsan. Hiç olmazsa çorba yap porsiyonluk dondurucuya at çocuk için. yemeği dışardan istemek zorunda kaldığında en azından çocuk evden sağlıklı yemek yemiş olur. 

0 oy
önce (172 puan) tarafından

Ben mesleğimi bıraktım valla en iyisi ben akıl vermeyim 😂

önce (6 puan) tarafından

Bu gidişle ben de öyle yapacağım galiba

0 oy
önce (5,137 puan) tarafından

Vallahi helal olsun sana. Ben çalışmıyorum ama  hafta sonu cumartesi ve pazar 2.5 saat evde yokum cumartesi yemek yapamadım bu gün için de aksam hazırlamıştım. Hem çalışıp hem yemek yetistirebilmek çok zor bence. Yerinde olsaydım ilk olarak haftalik menu hazırla ne yemek pişireceğini hafta içi düşünmemiş olursun. Izin günlerinde ise ön hazırlık yap, mesela ertesi günü köfte mi pişireceksin yoğur köftelerini buzluğa at. Ertesi gün yanina bir pilav tek yaparsın hazir köftelerini pişirmek kalır. Bazı yemekler buzluğa koysan ile taze yapılmış gibi oluyor. Lazanya mesela tamam bebek için ultra sağlıklı bir yemek değil ama kendiniz için olabilir. 2 borcam yap mesela izin gününde at buzluğa. Pratik yemekler yap mesela hazir temizlenmiş balığı at fırına yanina patates sebze bir salata yap yeter. Biber dolması içini doldur harcını at buzluğa o gün diz tencereye domates sos yaparsın tek güzel oluyor.

Haftalık menu listesi, buzlukta kurtarıcı yemekler ile işin kolaylaşır.

önce (5,137 puan) tarafından

Veya temiz bulduğun bir komşun varsa veya bir tanıdık haftada 2 kere gelip  yemeklerini pişirse bence paraya ihtiyacı olan varsa yapar hem işten gelince çocuğunla ilgilenmiş olursun

önce (6 puan) tarafından

Yakınımda kayınvalidem var. Ona da bazı akşamlar bebeği emrivaki yapıp bırakıyorum. Evin temizliğini ne kadar yapabilirsem yapıyırum iki saatte. Ama o kadar işte. Yabancı bir şehirdeyim, Eşimin ailesi dışında kimseyi tanımıyorum. Onlar da bu kadar yardımcı olabiliyorlar. 

önce (5,137 puan) tarafından

Genç ise kayinvaliden baksın 2 3 saat yemek yapana kadar ne olcak az destek olsunlar

0 oy
önce (943 puan) tarafından

Eşin yok mu yarısını o yapsın sen onun gibi çalıştığına göre o da senin gibi evişi yapabilir dağınıklığı toplayın fırsat buldukçada biryerleri silersiniz

0 oy
önce (39 puan) tarafından

Şu koca karı lafindan nefret ediyorum ama siz kucağa alistirmis olabilir misiniz cunku dış zamanı geçti büyüme atağı mi acaba ben ilk defa kucakta uyuyan bebek duyuyorum Allah annelere yardımcı olsun ben ev işlerine bile yetişemiyorum seni düşünemiyorum insan da sabır da kalmıyor bir noktadab sonra 

0 oy
önce (15,625 puan) tarafından

Aksam ondan sonra mutfaga gireceksin canim

İki gunse tatilin bir gunu haftalik yemege bir gunu temizlige

Maalesef ilk zamanlar insan dinlenemiyor


0 oy
önce (644 puan) tarafından

Bu çalışma saatleriyle cok zor maddi gücün varsa bir kadından yardim alabilirsin yemek için. Diğer işleri kendin yaparsın. Ya da eşin yardım edecek. Benim de 2 çocuğum var. kızım 3.5 yaş ve oglum 15 aylık. Haftanın 3 günü 8 ile 16.30 arası çalışıyorum bunun dışında eve de bazen iş getiriyorum. Kahvalti yemek vs.eksik olmuyor bizde onlari her daim yaparim disaridan yemeyiz ama evimin işleri kalıyor, topluyorum, bi bakıyorum arkamdan tekrar dağıtmaya başlamışlar her seyi atıyorlar saçıyorlar camasir yıka yıka bitmiyor bulaşık bitmiyor camasirlar katlanip dolaba yerlesmeden tekrar giyilip kirleniyor yani dağınıklık bitmiyor. Tertip düzen severdim simdi aradigim hicbir seyi bulamıyorum kafayı yemek üzereyim. Bir de kızım huysuz inat mızmız vara yoğa saatlerce ağlıyor, beni cok zorluyor. oğlum da gece hep emiyor gündüz az uyuyor hep dışarıda olmak istiyor, hareketli bir çocuk ve ikisi de sıklıkla hasta. Çok zormuş be! Keşke önceden hayatımızın filmini izleyebilseydik de ona göre karar verseydik. Şaka bir yana... varlıklarına bin şükür, sağlıklı olsunlar iyi insan olsunlar hayırlı evlat olsunlar yeter, her şeylerine katlanırım vesselam.

0 oy
önce (5,042 puan) tarafından

Cocuk normal.hayatima devam edemiyor en çok ona uzuldum

0 oy
önce (1,648 puan) tarafından

Çalışma saatleriniz çok uzun şöyle bi olan yapabilirsiniz işten geldiğinizde mutfağa girin 1 haftalık yemek yapın buzluga atın her gün buzluktan çıkarıp tüketebilirsiniz haftada 1 gün çamasır gününüz olsun o gün sdece çamaşıra ayırın geri kalan temizlik sizi çok yormayacaktır doğru olan yaparsanız

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 1,924 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 822 göst.
13 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 149 göst.
30 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 412 göst.
19 Haziran 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Tinkirbelll (1,121 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,484,555 soru

24,277,188 cevap

342,501 kullanıcı

...