0 oy
458 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (12 puan) tarafından

Kızlar esım kumar oynadı bır mılyon kadar borc yapmıs benım haberım yoktu hıc

Sonra kaynnaam mılletten borc aldı bızde her ay altın yapıp kaynanama vercez borcları odemesı ıcın

Kaynanam dıyokı evı ben alacagım uzerıme   esımde dıyokı alırsan al

Ben tüm bılezıklerımı bu eve verdım evın borcu bıtsın rahat edelım dedım

Ev bız evlenmeden alındı eşimin uzerıne

Şimdi benımde 2 cıcugum var ve hıc bı güvencem yok

Kaynanam dıyokı ben olene kadar durun evde dıyo

Öldükten sonra dıger çocuklarında ister evı anne dedım benım çocuklarım öyle insanlar degıller istemezler o evı dıyor

Ben kocama guvenememışim ele nasıl guveneyım dedım

Evı alınca oğlumu atacanmı evden dedı

Yapsaydım sımdıye yapardım dedım ben cocuklarım ıcın ıstıyorum bu evı dedım onlara bırakacam ben dedım

Ben sımdı bu evı uzerıme alsam kızlar ne kadar ister tapu dan ev2+1   110 metre kare 

Nolur bana akıl verın

17 Cevaplar

0 oy
(2,067 puan) tarafından

Kaç para ister bilmiyorum ama acilen ne yap et üstüne al 

(12 puan) tarafından

Kaynımda dıyo esıme sana ev mev yok dıyor

Sankı bu olanların suclusu benmısım gıbı bedelı ben oduyorum

(1,718 puan) tarafından

tamamda kaynina kaynanana kimseye laf dusmezki mal sizin sen odemisin bileziklerini vermissin. bikere esinden sinra o evde sen varsin zaten onlara sira gelmez senden mal senin malin.  esinin kcina tekmeyi bassan bile o ev senin zaten kaynanan kaynini. degilki.onlarin fikir vermeye haklari bile yokki.

derlerseki oglum evi al dedi sanane diye . sende dersinki oglunda kus kadar akil olsa zaten bizi bu hallere dusurmez . onun lafiyla mi hareket edecez. evi al dedi annesine diye verecek degilsiniz kendi akli olsa zaten sana der evi senin ustune verim diye. kaynin oyle diyorsa direk konarlar o evin ustune. 

kaynanana verecekseniz bile kaynindan ve diger kardeslerden ve babalarindan evden hak istemeyeceklerine dair sozlesme yapin protokol

-Reklam-
0 oy
(1,718 puan) tarafından

kaynanan niye alio ebi siz kaynanaya bircu odeyeceksiniz sonucta. ev senin adina olsun . sen izin vermessen esin birhalt yapamaz.  kaynanandansa ev senin uzerine olsun esin satamazki

(12 puan) tarafından

Uzerıme almak ıcın ne kadar para lazım canım bılmıyorum

(1,718 puan) tarafından

miraz soz konusu oldumi. kardes kerdesi tanimaz istemezler diye birsey yok. senin uzerine olursa ev esin  satamaz . kaynananin uzerine verecekseniz doger kardeslerden ve kayinpederinden imzali belge alin noterden tapuya serh konsun . biz miras hakki istemiyoruz ev direk sana devrolsun kaynanan oteki tarafa gdince ogluna degil sana devrilsun ve diger cocuklarida pay istemeyecegine dair protokol yapilsin hem noterde hem tapuda.

ama mantiken ha suan ev senin yada esinin uzerine olmau ha uc bes sene sonra kaynanan olunce size gecmis ne farkeder sonucta oglu ayni boksa. 

sozel olarak benim esimede ev verilmis ama kansiz abisi bermedi payini. ozaman oleydi ama suan sartlar degisti hakkimi vermiyorum dedi cikti isin icinden. insanoglu vig sut emmis .kendisi cocuklarina guvenebilir ama siz kardeslere govenmeyin

(1,718 puan) tarafından

tapuda cikar evin rayic bedeli nekadar gisterilmisse aldi satti masrafi tapuda belli olur.tapu bilgilerini girerek internette hesaplama yerleri vardir

(3,567 puan) tarafından

Acilen aile serhi koy hiç bişi yapamaz

(12 puan) tarafından

Serh ıslemı ucretlımı

0 oy
(1,718 puan) tarafından

bu arada evi alinca ohlunu niye atasin kaynananda bi ayri cins . sen oglunu atacak olsan suandada atarsin. evi sen istiyorsunki esin birc yaparsa ha deyince satip harcayamasin evin oarasiyla kumar oynayamasin diye. kimsenin malini alip kicina tekmeyi basmican sonucta 

0 oy
(7,606 puan) tarafından

senin rızan olmadan tapuyu verirse eşin, dava açıp iptal ettirebilirsin bu kararı. o mal ikinizin olduğu için eşin bunu senin rızan olmadan yapamaz. 

ama eşinin temiz bir ders alması gerekiyor orası ayrı. senin de eşini süründürmen gerekiyor 

(1,718 puan) tarafından

kac gundur muge bas bas bagirio  . hemen simdi kalkin gidin tapuya dio . esim benden habersiz evi satamasin devredemesin diye serh koydurum esinizin haberi bile olmaz dio islemi yaparken

(7,606 puan) tarafından

haklı erkek milletine güven yok. hemen yarın gitsin tapuya işte

(1,718 puan) tarafından

bizim evde esimin ortaginin ustune.  beklioz faizler az daha dussun diye kredi cekcez alirken uzerimize . insan oglu cig sut emmis kimseye guven olmaz da iste ian once halletmek

lazim . ortakda benim teyzemin kizinin esi.  alinca bende koydurcam serh nolur nolmaz

(7,606 puan) tarafından

doğru, devir kötü. faizler de düşse keşke alıp başını gittiler

0 oy
(717 puan) tarafından

Kız evi kaynananın üzerine olması ne alaka? Kaynanan borcu kapatmak için etraftan borç yaptıysa o borcu ödemek için mi istiyor yani kaynanan aldığı borcu ödemek için evi satmaya niyetliyse neyse de. Etraftan  para alıp ödediyse karşılığında evi istemesi çok ayıp. Oğlu her ay bişiler yapıp annesine borcunu ödesin. Kaynananın niyeti kötü benden demesi.

(1,718 puan) tarafından

etraftan borcu almis kaynana ama bunlar o bircu kaynanaya altin olarak verecekler kaynana da kapatacak etrafa aldiklarini. yani zaten alis veris hesap kitap odesiliyot. kaynana evi ya oglu satmasi. diye istio. yada gelini eve konup oglunu kapi disari etmesin diye evi kacirmaya calisiyor amac bu

(717 puan) tarafından

Aynen öyle olmalı ya öyle ya böyle ıkı ihtimal var

(15,716 puan) tarafından

Hayir kizlar kadin bir milyon vermis kalan borc altin ile odenmis sanki Tek suclu esi zevkine dovmelik milletin borcunu kapatacaklar evde muhtemelen yine kaynananin basta payi vardir.

0 oy
(281 puan) tarafından

Tapuya gidip aile şerhi koydur eşin kimseye satamaz diye biliyorum

0 oy
(795 puan) tarafından

Dediğin gibi kaynana. Ölse mirasa eşinin kardesleride dahil olacağı için bu ev de devreye girer sen hiç yararlanamaz sin evi verme dövüş çekiş ama verme eşin den afedersin bu halt olmaz o kadar kumar oynamış neyine givenecen onun kendini güvenceye al 2 tane evladın var ileride laİm olur 

0 oy
(163,905 puan) tarafından

evin semti degeri kac yillik oldugu vs tapuda cok onemli kimse burdan fiyat bicemez

0 oy
(9,001 puan) tarafından

Sen onları boşver eşini yola getirmeye bak onunla tek başınızayken konuşun gidin tapuyu üzerine yapsın sonra herkese söyleyin kime ne ev sizin borç sizin. Karıştırmayın kimseleri. Bak kaynin demiş sana ev yok diye nasıl güvenecekeiniz bu kişiye yıllar sonra ? Hepsini eşine söyle tatlı dille. Eşin sana vermek istiyor mu tabi o da var 

0 oy
(3,656 puan) tarafından

Anladığım kadarıyla oğlu tekrar oynarsa  evi habersiz satıp onu kapatir yada o eve  a güvenerek bidaha oynar diye düşünüyor o yüzden evi adına almak istiyor , kumar illeti berbat bişi insana herşeyi yaptirir evi alırsa ogluda hatasının bedelinin nereye ve ne mal olacağını bilsin anlasın istiyor kötü niyetle evi Alaçam üstüne diye düşünmuyorum  sizin ve torununun güvencesi olarak 

0 oy
(5,465 puan) tarafından

O zaman kaynanan tapuyu aldığında ben ölene kadar benim ben öldükten sonra ( senin çocuklarının, adları- soyadları ve t.c lerini yazdırsın)torunlarımın diye madde koydursun. Bunun bir adı vardı ama unuttum şimdi. Eğer iyilik için yapıyorsa bunu kabul eder. Yoksa diğer türlü kaynanan çıkarcı demektir. 

0 oy
(2,223 puan) tarafından

Off bu kumar beyası her evi yıkıyor benim kocamda evin parasını kumarda yedi boşanma davası açıcam ailemin yanındayım ben sana söylim canım o kadar parayı kaybeden adam ciddi bağımlıdır bugün o borcu ödersiniz yarın yine oynar bırakamıyolar kocamdan biliyorum 3 milyon yeri benimkide ne altınlar ne birikimler bir ev parasoda öyle gitmiş bi kede yakalamıştır yeminler tövbeler etti yine aynı o kadar parayı gözden çıkaran adam bataklığa düşmüş demektir devam edeceğini bilerek kararını ver herşey için tapu işlerine gidip sorman gerekir evin değeri ne kadar bulunduğu yer falan önemli çıkan tapu masrafında 

0 oy
(2,021 puan) tarafından

Kuzum siz evlenmeden alınan bir mülk olduğu için notere gidip şerh koydurmazsin, sadece siz evlendikten sonra edinilen mallar ortak olarak görünür, maalesef şuan bu ev için bir şey yapmazsın eşini ikna edip Kendi üstüne geçirmelisinn

0 oy
(62 puan) tarafından

E madem ölünce xocuklaro istemicek yine size kalacak ne diye üstüne alıyor evi

0 oy
(224 puan) tarafından

Yeni bir kanun çıkmıştı en son haberlerde duydum ev eşinin adinaysa senin iznin olmadan satamaz veya devredemez istersen bı araştır 

0 oy
(117 puan) tarafından

3une 5 ine bakma al o evi üzerine bence başka yolun yok çocukların için 

0 oy
(429 puan) tarafından

Yazıklar olsun ikisine de eşinin aklıma gşr ödem vermesin annesine gerekirse yapa yatır bala batır aklına bi şekilde gir yapacak bir şey yok bu Kaynanalar ev de ev ev de ev beni delirtiyolar 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 689 göst.
11 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Svdasvgiliii (69 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 495 göst.
4 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (972 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 642 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 273 göst.