0 oy
396 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,700 puan) tarafından

Kızlar dün yazmıştım telefon almak istiyorum diye. Eşim hesabıma 80 bin para attı, hatta maaşta 20 bin daha vericem dedi. İstediğin telefona karar ver alalım, kalan para da senin olsun dedi. Bende S24 ultra almaya karar verdim, fıyatı 512 GB 70 bin TL. Bugün bakalım dedim, zaten hesapta o para var sonuçta. Ama eşimin morali düştü. Telefonun 512 GB'ı yokmuş mağazada. Eve geldik mecbur. Bende dayanamadım sordım ne oldu diye. Hiç acımıyorsun dedi. Ama benim üst model telefon istediğimi bilerek para yolladı. O kadar bozuldum ki, hevesim de kaçtı. İstemiyorum almayalım gerek yok dedim. Ben böyle diyince de, ben bir şey almıyor mıyım falan savunmaya geçti. Seni babana söylesem o bile yazık kızım der diyor. Ama demez benim ne kadar teknoloji sevdiğimi babam biliyor dedim. Hiç acıman yok kimseye dedi. Bozulduğum şey parayı atıyor, bu para senin istediğini al diyip, almaya kalkınca da trip atması çok saçma geliyor. Haksız mıyım bozulmakta

28 Cevaplar

+13 oy
önce (778 puan) tarafından

Ya teknoloji bağımlısı olmuşsunuz iyice afedersin de yani gerçekten yazık günah telefonu sürekli değiştirip dueanlarin kafasını anlamıyorum sürekli bir model üstü çıkmış deyip tekrar bida alması Allah'tan korkun israf gerçekten. Para kolay kazanılmıyor diğer telefonlar da her işlemi yapıyor sonuçta o kadar para vermeye ne gerek var teknolojik ürünleri bende severim ama dünya malı dünyada kalır bu kadar teknoloji sevdalısı olmayın derim eşiniz haklı bu durumda 

-Reklam-
+3 oy
önce (2,054 puan) tarafından

Yani bence de o kadar paraya ne gerek var yazık günah 

+2 oy
önce (1,750 puan) tarafından

Acımıyorsun dediğine göre senin para harcaman daha doğrusu gereksiz şeyler için para harcaman adamı rahatsız etmiş bi kerelik söylenecek bişey değil bence ama haklıda gördüm eşini eğer çalışmıyorsan bu kadar lülkse kaçmaman gerek 

önce (3,700 puan) tarafından

Sorun şu ki ilişkimiz de her şeyden kısan benimdir. Asla gereksiz harcama yapmam. Çalışmak konusunda izin vermeyen o. Bana kalsa ben çalışırım hiç de takmam yani

+2 oy
önce (7,005 puan) tarafından

Telefon postunu hatırladım. Güzel model seçmişsin. Bende de aynı telefon var 60 bine almıştım ama ben kendi maaşımla aldığım halde bin bir kere düşündüm acaba oğlumun rızkını şu cihaza mı yediriyorum diye. Eşini anlıyorum. Sen kendin kazanıyor olsan emin ol daha iyi empati kurardın. Adama bozuk atmakta haklı değilsin maalesef :( Bu para belki onu zorlamaz ama serzenişi gayet yerinde. 

Sorun şu aslında, bana aşkım şu kadar fiyata çık dese cidden tamam dersim. Ama istediğini al hiç sorun değil diyip böyle yapmasına üzüldüm

önce (7,005 puan) tarafından

Demek ki o da içine sinerek olur dememiş. Vesile ile çok da onay vermediğini anlamış oldun

+1 oy
önce (7,356 puan) tarafından

bi telefona bu kadar para bağlamak hiç mantıklı gelmiyor bana. 30-40a da çok iyi telefonlar var. 

Ben o telefonu istiyorum. Benim için mantıksız değil. Herkesin bir zevki var. Eşimi zorlayacak bir para değil şuanda. Zaten parayı bana verdi. İstemediğim telefonu alıp, 1 yıl sonra bir şey desem ben sana para vermiştim istediğini alsaydın diyecek

+1 oy
önce (15,641 puan) tarafından

Al dediyse attiysa al yalniz ben paraya kiyamiyorum onu fark ettim. Bir maasimdan fazla bahsettigin miktar. Promosyon yatacak simdi ikimize de niyetim 3 ajda bilezik almak. Telefon influencer degilsem cok da esprisi olan bir sey degil benim icin. Burada dedigim gibi ben alamam icim elverip. Sana al demis yan cizmesi manasiz

Valla bende ona kızıyorum. Dese ki bu parayı geçme anlarım. Ama parayı bana verip sonra da surat asınca ne anlamı kalıyor ki

+1 oy
önce (32,504 puan) tarafından

O kadar para atması bütün parayı telefona yatıracağın anlamına mı geliyor adam bozulmakta haksız değil teknoloji seviyo olabilirsin biraz vicdanlı ol karşı tarafa o para kolay kazanılmıyo öyle düşün 

+1 oy
önce (165 puan) tarafından

Ayy valla yazık o kadar da değil elimdeki telefon 9 bin üstelik telefonumun ekrani çıkmış 1 yıldır esimden gizli idare ediyorum görüp te yaptırmasin diye  2 yıl daha idare edebilirim hatta hayır yani ne özelliği var ki yemek mi yapicak sana o telefon aklım almıyor sen demişsin diye kiramamis o kadar para yollamış belli kii günah yani 70 bin ne demek yahu  

Sen demişsin ya parayı veriyor sonrada surat asıyor demekki sana kıyamamis vermiş o kadar parayı yazık günah sende akıl edip te ya yazık gerek yok dememissin diye içerlenmiş 

+1 oy
önce (199 puan) tarafından

Es8m hakkı ne gerek var yazık o kadar paraya gene eşin bozlumus benim almam der 

+1 oy
önce (6,355 puan) tarafından

Telefonla napiyosun peki is falan mi 

+1 oy
önce (2,564 puan) tarafından

Eğer çalışan değilseniz yani işiniz sürekli telefonla değilse çünkü hafızası yüksek ve hızlı telefon gerekli oluyor onun dışında zaruri geliyor bana eşiniz size para atıp sizi denemiş olabilir diye düşünüyorum o parayı altına yatırım yapsanız daha güzel ve değerli olur derim

+1 oy
önce (209 puan) tarafından

Bu telefon ev işi falan da yapıyor mu 

+1 oy
önce (1,436 puan) tarafından

Allah başka dert vermesin parayla poponuzu da siliyorsunuzdur siz şimdi seksen bin yüz bin fln sanki sakız parası vermiş gibi konuşuyorsunuz

0 oy
önce (55 puan) tarafından

Canım ben telefona o kadar para vermem doğrusu en fazla 15 bin 20 bine süper telefonlar var 

Hem sana al deyipte yan cizmesi yanlış.

Yan çizmesi benim sinirimi bozdu. 

0 oy
önce (200 puan) tarafından

Aşırı pahalı bende teknoloji seviyorum

0 oy
önce (2,256 puan) tarafından

Şöyle soyleyım canm maddı açıdan durumuzunu karşılıyorsa sizi zora sokmayacaksa al tabi bide şöyle bi durum var parayı o sana vermıs ıstedıgını al dıye neden sonra bozuluyor madem öyle en başta vermeseymıs ha ben olsam kendım ıcın alsam almam o paraya ama sen sevıyormussun canm dıledıgını yap 

Bende ona bozuldum, parayı verip sonrada trip attı. Baştan vermese sorun yoktu. Aklıma girdi, heves ettirdi. Sonrada acıman yok diyor

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Hesabına 80 bin atıp maaşta da 20 bin Aticam diyip sonradan hiç acımıyorsun diyip yan çizmesi çok saçma olmuş gerçekten 

Demi yaa, birde biliyordu hangi telefon istediğimi. Kendin karar ver o para senin dedi. İstersen 50 bine al, 50 bini sakla dedi. Parayı verip sonra mızmızlandı

0 oy
önce (2,448 puan) tarafından

Daha uygun bişey alabilirsin belki almassin diye okadar para verdi seninde ciddi olduğunu görünce böyle demiş olabilir 

Ama ciddi olduğumu biliyordu ki. Ben bunu kaç kere söyledim. Sonradan yan çizmesi saçma. Bana dese ki aşkım 50 bine alalım , valla kabul ederdim. Ama istediğini al diyip mağazada surat asmasına kırıldım

önce (2,448 puan) tarafından

Haklısın bende bozulurdum ama senin yerinde olsam uygun fiyatli alırdım gerisine Ajda alırdım iki kar yapmış olurdum

Vazgeçtim zaten, o paraya hiçbir şey almam geri atabilirim dedim. Bunu dememe kızdı, yatacam uyanınca konuşalım dedi uyudu

0 oy
önce (1,900 puan) tarafından

Ben olsam bende bozulurum asla telefona o kadar vermem ya yazık israf

0 oy
önce (7,508 puan) tarafından

Bana çok israf geliyor sonuçta aynı markanın hemen hemen aynı işlemi olan çok fazla telefonu var ya da başka markanın çok daha iyisi var elinizdeki parayı daha iyi yerlerde kullanabilirsiniz bence 70 bin i okuyunca çok şaşırdım eşin o küçük gördüğün para için kimin ağız kokusunu çekiyo bende yeni aldım telefonu benimde Samsung a17 mağazaya gidene kadar 56 sını istiyordum fiyatı görünce çok şaşırdım ne gerek var dedim onun yerine aynı fiyatın bir tık altında hem telefon hem tablet aldık kızlara sende 70 im yerine birden fazla şey alabilirsin yanlış anlama ben böyle yaptım sende yapmak zorundasın demiyorum ama valla biz evde birşey görmüyoruz onlar dışarda nelerle uğraşıyo

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 406 göst.
12 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,628 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 316 göst.
+4 oy
31 cevap 1,426 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,779 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 405 göst.

Kategoriler