0 oy
256 göst.
önce Diğer kategorisinde (271 puan) tarafından

Selam arkadaşlar 39+3 haftadan 🙋🏻‍♀️.Demin annemle konuşuyorum bana ne diyor eltim hiç mi arayıp sormuyor mu hamileliğin son günlerindesin.dedim gelmese iyi onun desteği mi bana gerekli?Ama ne yalan söylesem sinirlendim çünkü ben o eltimden bişey beklemiyorum zaten.Ama Allah kahretsin doğuma giderken ona ve kaynanaya muhtaç olacağım 😒çocuklarım için tabiki.bu arada kapı komşum elti.Sinirlendim ve şu şekli paylaştım şimdi de kadın diyor niye dıygularınu herkese açık belli ediyorsun ya hep “hamilelik hamilelik”yazıyorsun ayıp ya.Anlamıyorum burda ayıp olan ne?iyi ama bu sözleri o insanlara nasıl yüzüne söylesem ki?paylaşarak üzerine alan götüre bilir diye paylaştım.Bana enteresan gelen bu şekilde ayıp olan ne?siz söyleyin bari..ha bu arada siz eltiden birşey bekler miydiniz?hem beni sinirlendirirsin hem ayıp yazsın 

image

16 Cevaplar

+2 oy
önce (105 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Geçenlerde buna benzer bir paylaşım ben de yaptım ve paylaşırken hiç de utanmadim çünkü 8buçuk aylık karnı burnunda kadını camdır halıdır dipbucak temizliktir bunları yaparken tek başına bırakan ana bacı kaynana arkadaş vs utanmazken ben bunu paylaşırken niçin utanacakmişim, tabiki kimse bişey yapmak zorunda değil ama aile kavramı bu durumlarda birlik beraberlik olmak demektir ya insanlık denen birşey vardır ya hani, bir de bebek dogunca sevmeye akil vermeye gelir herkes...

önce (1,668 puan) tarafından
+1

ayip diyen kim annen mi. hayir kimsenin arayip sormasina gerek yok gerkes kendi hayat telasinda yasiyor yani. doguma gdecegim sora kaynanan brakirsin cocuklari. annen okadar cok merak ediosa destek bekliosa kendi gelain zahmet edip de birkac gun onceden . falan. he yurtdisindaymissin. tamam annen gelemiyosada hamilielikte kimsenin destegine gerke yok. cocuk dogunca onemli olan

önce (271 puan) tarafından

Hayır o gelmeyecek işi varmış.bir kere söyledim gel diye,nasıl geleyim falan lafları o yüzden artık söylemiyorum 

önce (1,668 puan) tarafından

yani gelme imkani varsa zaten bir anne kizi dogum yapacak diye kizinin gel demesini beklemez. dugun dernek bile olsa derki kizin digumu var biz sonradan geliriz yada onceden hediyemi takimi yollim ben der kizimin yanina gider diguma yada baska bir isi varsa ayarlanmis onceden halleder benim kiz bu tarihlerde doguracak der . asa yilari belli cocugu. dogacagi tarih sonucta . ben kolay kolay hicbi annenin kizini. dogumu varken baska bir is yada program yapacagini dusunemem sahsen

Evet ben rusyadayım bırak gelmesin onlar ne zaman yanımda oldular ki?!inşaAllah ben annem gibi anne olmam.başıma onca olaylar geldi kaç yıl kvlarla yaşadım bana neler yaşattılar bir kez gelip yanımda olmadılar şimdi mi olacaklar beni hep şu kaynana cadısına muhtaç ettiler doğuma gidiyorum 2 çocuğum kalacak elle.evim yol geçen hanı olcak.kaynana evimi her halde elleyecek gelin ne yapmış ne almış 

önce (105 puan) tarafından

Kız benim bildiğim önceden doğum yapacak olan kadının evine gidilir temizliği yapılır doğum sonrası için ikramliklari hazırlanıp dolabına koyulurdu, lohusa kadının gelip yemeği yapılırdı veya getirilirdi, ben ilk doğumumda da kimseden böyle bişey görmedim ikincisinde de görmüyorum. Aman kimse benim yemeğimi temizligimi yapmasin, yapmasın ama sonradan sanki bana çok bi faydaları olmuş gibi de davranmasinlar insanın zoruna giden bu oluyor, biz herkesin her şeyine koştuk sıra bize gelince bana güvenip mı dogurdun olur :D valla kimseye güvenip dogurmuyorum zaten, güya doğumdan sonra kaynanam bana yardım etmek için yanımda kaldı ama yatağını yorganini ben serdim kaldirdim yemegini ben hazırlayıp önüne koydum gelen misafirin bile çayını ben kalkıp doldurdum doğumdan iki gün sonra ameliyatlı halimle.. o yüzden yaşamayan bilemiyor

-Reklam-
+2 oy
önce (3,791 puan) tarafından

Asla yapmayacağım bişey ne gerek var ruh halinizi  herkese duyurmaya

Siz de annem söyleyeni söylüyorsunuz ama herlerde böyle paylaşımlar var 

önce (3,791 puan) tarafından

Gereksiz şeyler bunlar inanın , fazla takıntı günün sonunda onları değil sizi mutsuz eder 

Hayır takmıyorum.doğumun me zaman başlatacağını takıyorum doktor 21 Kasım diyor bakalım .bu gün de gelmedi. 

+2 oy
önce (230 puan) tarafından

Çok gereksiz basit bı paylaşım kimse destek olmak zorunda değil ki 

Eltiye gelirsek asla aklımdan bile gecmedi destek olmak veya olmaması iki halimelik doğum geçirdim asla aklıma bile gelmedi elti 

Valla ben de eltiden bişey beklemiyorum ama annem söyleyince delirmiş gibi oldum 

Bazı annelr ara bozmak için varlar emin olki annelerin dediğini yapmamak gerek ben bunu çok geç anladım 

O her halde kendisi öyle insan.hep arar sorar.bana da herkesle işin olmasın boş ver falan der.ama ben şu eltiden bişey beklemiyorum ki.ne kadar uzak o kadar iyi.ams ayıp bu paylaştığın dedi ben de kötü oldum.peki o insanlara nasıl sözümü sokayım ki

Laf sokma ne gerek var mesafeli olsan yeter emin ol ilerde bunalr sana çok çocukça gelecektir 

+2 oy
önce (19,006 puan) tarafından

Şahsen ben böyle bir şey paylasmaya utanırım ya. Kimse destek olmak zorunda değil. Ben hamile kalmayı birilerinin bana destek olacağı kaydıyla yapmıyorum ki. 

Ya yapmayın ya.instagramda bu türlü videolar görmüyorsunuz mu ya ?annem öyle söyleyince delirdim ben ondan bişey beklemiyorum ki..

Ya yapmayın ya.instagramda bu türlü videolar görmüyorsunuz mu ya ?annem öyle söyleyince delirdim ben ondan bişey beklemiyorum ki..

önce (1,470 puan) tarafından
+1

Destek beklemiyorum diyorsunuz ama yaptığınız paylaşımda destek olanların olmayanların lafı geçiyor. Kimsenden bişey beklemeyen biri neden bu paylaşımı yapsın 

Annem o sözü söyleyene kadar…ama ben hep onlarla ilgilendim.madem öyle.o zaman anlasınlar bir daha benden de bişey beklemesinler 

+2 oy
önce (7,117 puan) tarafından

Kusura bakmayın şimdiden, biraz dürüstçe yazacağım. 

Birincisi, kimse size destek olmak zorunda değil. Eltiniz hiç değil. Destek beklentisi ile dünyaya evlat getirmiyoruz hiçbirimiz. Doğum elbette yardımlaşılması, birlik olunması gereken güzel olaylardan biri ama böyle alınganlıklarla, triplerle kendinize dert arıyorsunuz.

İkincisi, sosyal medya sizin günlük defteriniz değil. Alınganlıklarınızı, beklentilerinizi, ruh halinizi ya gidin yetişkin gibi yüz yüze konuşup çözün ya da günlüğünüze yazın. Sosyal medyadan imalı paylaşımlar yapmak basit, iletişim yeteneği gelişememiş insanların işidir.

Beklentin yoksa niye imalı paylaşımlar yapıyorsun kuzum o zaman, demek ki dert etmişsin

Sen iyi oku benim yazdığımı sonra yorum yaz,ya da yazma sinirlerim zaten bozuk.Annem “ben olsam gider arar sorardım”söyleyince paylaşmak istedim.bundan sonra ölürse bile gider kapısını açmam onların 

Gereksiz bir gerginliğin var. Bu konuyu baya baya takmışsın kafana. Beklentiye girmişsin, karşılanmamış, karşılanmayınca da sinirin yükselmiş. Beklentin yoksa madem ölürse bile kapısını açmayacağın ne yaptı sana bu elti o zaman? Duygularının farkında ol. Hem beklenti yok, ama ölsem unutmam ölseler gitmem :)

Sinirini ben bozmadım, ben de düzeltemem bu yüzden. Karnında can var, hislerini daha sakin yönetmelisin.

Beni gelip aramayanı ben de aramayacağım onu diyorum ben.ister çocuğu hastalansın ister başına bişey gelsin men de gitmem onu diyorum.tabi ki gergin olurum doğum yaklaştı gideceğim neler bekliyor beni bilmiyorum 2 çocuğum elle kalıcak kaynana evimde kalacak.eş olacak hayırsız bir isim bile düşünmedi çocuğa.benim bulduğum isme de dudak eğiyor beğenmiyor mu ne anlamıyorum ve diğer problemlerim 

önce (10,604 puan) tarafından

Bak kendin yazmişsin ki ki elle kalacak e el gibi davranıyorlar diye de sitem edilmez zaten onları sevmiyorsun annenin dolduruşuna geliyorsun şuanda elti kaynanaya dil uzatan anne gelsin kendisi yardımcı olsun madem çok düşünüyor iyi günde yüzlerine bakmam evime almam onlar el yardıma ihtiyacım var aaaa birlik beraberlik buradaki insanların genelinde bu tutarsızlık var benim aklım bunu almıyor bir insan varsa iyide kötüde vardır yoksada hiç olmasın benim hayatımda şükür bu netliktede yaşıyorum 

+1 oy
önce (37 puan) tarafından

Asla böyle bir şey paylaşmam . Ben gebeliğimi biri bana el uzatır düşüncesiyle planlamadığım için.hiç kimsenin el uzatmasini da  beklemem. 

+1 oy
önce (2,322 puan) tarafından

Hadi kaynananıza belki sitemli olabilirsiniz ama eltinize olmamalısınız. Hakkınız değil ki.

Kimsenin size yardım etme zorunluluğu yok. Olmayan zorunluluk için de insanları sorumlu belleyerek böyle göndermeler yapmak da sizin haksız yere beklenti içinde olduğunuzu gösterir.

Ben 3.ye hamileyim, 3 gebeliğim de hastane yatışlı yüksek riskliydi ve erken doğum tehlikesi vardır. Zaten ilkini erken doğurdum, buna rağmen evimi de ben düzdüm, temizliğimi de ben yaptım.

Kimden ne bekleyeceğim be? Tırnağın varsa kendini sen kaşı demişler. Zorunda değiller ki eltilerimin de bir hayatı var. Bencillik yaparak onların hayat düzeninde bir de bana yardımcı olmalarını bekleyemem. Hakkım değil.

Ama kaynananız oğlu ve torunu için bile olsa el atmalıydı. Veya sorabilirdi bir ihtiyacın var mı diye…

Diğer türlü eltinden beklentiye girmek hakkın değil.

Hamilesin diye de insanların yardımına koşmasını bekleyerek kendi kalbini boşu boşuna kırılmaya müsait hale getirmişsin, lüzumu yok. Çok samimiyseniz niye yardıma gelmiyorsun diye tatlı tatlı atışarak dile getirebilirdin, böyle gönderiler bana çocukça geliyor.

Bana yapılsa hiç üstüme alınmazdım çünkü yardım etmek farz değil vacip değil, lütfumdan yapacağım bir yardımı da bana mecburmuşum gibi lanse edilmesi çok ayıp gelirdi. 

Ben zaten ondan bişey beklemiyorum anneme de öyle söyledim onun zaten2 küçük çocuğu var hep bağırıyorlar ağlıyorlar şu halimde bile onlarla uğraşamam ki.Boş beklentiye giren birisi varsa o da annem 

Annenin lafıyla kıza neden bileniyorsun bu daha kötü değil mi?

Kendisine bişey yazmadım ki eğer kendisi üstüne alırsa bu benim sorunum değil 

Kime yazdın o halde?

Kimseye yazmadıysan niye yazdın?

Bence sen ne hissettiğini de bilmiyorsun, sözlerinin nerelere gittiğini de. 

0 oy
önce (8,998 puan) tarafından

Aynı durumdayız canım kaynanam üstümde eltim altımda oturuyor ikisinden de bir destek yardım görmedim tepki versem sitem etsene hepsinin türlü bahanesi var kendilerine göre biliyorum yalan dolan sallayacaklar işte. Üstelik bir kızım var daha küçük kimseye muhtaç olmadım çok şükür yarın sabah doğum yapıyorum eşim yanımda kalacak kimseden bir şey beklemiyorum da yazmıyorum da paylaşım falanda yapmıyorum sadece diyorum ki "Allah'ım onları bana muhtaç et " işte o zaman anlayacaklar bu işlerin sırayla olduğunu. 

İnsan bekler elbet beklemiyorum diyen kendisi de yapmıyor demektir zaten. Ben ufacık şeylerinde bile yanlarında oldum destek oldum elbette karşılığını beklerim bunun adı menfaat değil kendini a*****yerine koydurmamaktır. 

Evet ben de onlara destek olmuşumdır ama bitti.benim sorum şu ki paylaşımının nesi ayıp?

önce (3,566 puan) tarafından

Sen CansuEce misin acaba ?

İlk kez duyuyorum valla 

önce (8,998 puan) tarafından

Değilim 

0 oy
önce (1,670 puan) tarafından

en buyuk destegi esimden bekledim hep sonra Allah veriyor sabrini gucunu 

illa durum atcaksan BUGÜN BANA YARIN SANA DE GEC

Ben sinirlenince yakıp geçiyorum Sabredemiyorum.Ama annem ayıp deyince delirdim paylaştım bir tek babamı gizlerim abimi de gizlemedim doktor kendisi 

geri dönüş aldin mi peki

Birisi yazdı arkadaşım olur kendisi “boş ver bebeğim”

0 oy
önce (955 puan) tarafından

Ölsem unutmayacağım ölsem unutmayacağım kimbilir ne olmuş elti senin evini niye temizlesin hamile eltisinin camını kapısını sileni hiç duymadım görmedim 

Ben o gelsin kapı bacamı mı silsin yazdım peki ?!

önce (955 puan) tarafından

Silsin diyeni seçmişsin ama

Siz niye anlamamakta ve ya bunu istememekte ısrarcısınız?!ben nerde yazdım ondan bişey beklediğimi?!lütfen artık uzatmayın konuyu .benim başka dertlerim var bedenim ağrıyor bana kim neyse ben de ona öyle olacağım inşallah kurtulayım şu durumdan 

0 oy
önce (243 puan) tarafından

İteee ıttt değeri vereli cok oldu der geçerım  

Kımseden bişey beklemiyorum herkes kalbının ekmeğini yesın eltımden hıc beklemiyorum adı üstünde ELTİ (EL) yani 

kendi oz annemden kaynanamdan destek görmedim kı onlardan göreyim herşeyi kendim yaptım kimse laf sahibi olamaz

0 oy
önce (5,857 puan) tarafından

Anam bacım yok görümceler şehir dışında elti zatenn kendine hayrı yok. Kaynana yaşlı

Ee ben kimden bekleyim . 

Sıfır beklenti çok mutluluk ✨

0 oy
önce (65 puan) tarafından

Canm halılarını yıkamaya ver 

Eve de mahalleden binadan bi ihtiyaç sahıbi vardır çağır ağır cam dolap vs yaptır temizlet eline bin tl bişey ne varsa işte abartmadan ver arada gene çağırırsın işte kalanı yormayan şeyleri sen yaparsın doğumdan sonra da 

Annen eşin birileri ilk hafta yardım etsin sonra yavaşça hafif işleri yap ağır şeylere kadın çağır 

Yemek tatlı dişardan istersin hiç kendini eltiye muhtaç etme ben kız doğurdum diye eşim tarafı hastaneye bile gelmedi bende aynı böyle yaptım

Annem uzakta benim için gelmedi bile oma dedim insan bu günlerde yanımda birinin olmasını istiyor ama bu kişi asla kv ve elti değildir .şimdi bebek doğunca gelir çokbilmiş kaynana bana akıl vermeye sanki ilk çocuğum 

Canm süreç çok hızlı ilerliyor zaten doğuma girene ladar bile kşmseye ihtşyacın yok sonra da bi hafta dayan eşin izşn alsın vs idare et 

Haddini bilmez kaynanayı ben biliyorum gelir şöyle yap böyle yap.sanki benim 2 çocuğumu bu büyüttü ama konuşunca “ben büyüttüm”diyor.eşim olacak heriften de bi beklentim yok.ne zaman destek oldu ki bana benim de zoruma gidiyor tabi böyle birisinin çocuğunu neden doğuruyorum niye ben 9 ay önce bu günleri düşünmedim

Canım sen genede yüz verme kaynataya eşinle aranı iyi tut kin yapma evlilik böyle biraz gğzel bazen kötü canm öyle deme allahın gücüne gider rabbime şükür evlat sahibisin ya aksi olsaydı 

Zaten çocuğa Allah korkum olduğu için kıyamadım ama bundan sonra dikkatli olmam gerek.hem Ramazan boyunca oruç tuttum korktum oruçlarım boşuna gider diye .Tüm Ramazan hamileymişim bilememişim 

0 oy
önce (5,204 puan) tarafından

Ben böyle yazi paylaşanlara sinir oluyorum ne oluyor ağzınla laf soramıyorum böyle yedi ceddin goruncemi rahatliyorwunuz

O kimki ona bana niye yardım etmiyorsun diye soracağım?!anneme de dedim o benim arkadaşım mı ki ondan yardım bekleyeyim?!

0 oy
önce (10,604 puan) tarafından

Destek beklemedim çocuğu ne anama ne kaynanama nede eltime güvenip yaptım yine yapsam aynını düşünürdüm eltinden nefret ediyorsun desteğini bekliyorsun tutarliliginin maşallahı var paylaşımda saçma ayrıca 

Ben ondan bişey beklemiyorum ki siz bir iyi okusanıza ne yazdığımı sonra burda yorum yapın 

0 oy
önce (222 puan) tarafından

Çok duygulandım bende bu durumda bırakildim ve eltilerim bir altımda oturuyor hamilelik temizliği mi tek yaptım dogum sonrası da güya yardıma geliyorlar mış saat 2,3 te gelirler di zaten o saate kadar pislik içinde oturmayız dimi 🫩her neyse ben lohusayken kuru fasulye ve acı biber turşu su gondermisti eltim ağlaya ağlaya yiyemedim gaz yapar bebegime diye 😟 hiç unutmam eşim artık çalışacağı vakit yemeğim bitmişti kan şekerim düşmüştü aglayarak ekmek yoğurt yemiştim 😟

Benim anneme demek istediğim şu ki annecim ben onlardan bişey beklemiyorum gelmesinler zaten onları etrafımda istemiyorum o benim arkadaşım mı ki ona bozulayım ama kadının böyle bir beklentisi neden var onu anlamış değilim.zaten hamileliğimi kıskandığı o kadar belliydiki biri konulunca yüzünün nasıl ifade aldığını görüyordum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 97 göst.
0 oy
17 cevap 297 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,385 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 931 göst.
+3 oy
8 cevap 568 göst.
15 Aralık 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (9,862 puan) tarafından soruldu

Kategoriler