Hadi kaynananıza belki sitemli olabilirsiniz ama eltinize olmamalısınız. Hakkınız değil ki.
Kimsenin size yardım etme zorunluluğu yok. Olmayan zorunluluk için de insanları sorumlu belleyerek böyle göndermeler yapmak da sizin haksız yere beklenti içinde olduğunuzu gösterir.
Ben 3.ye hamileyim, 3 gebeliğim de hastane yatışlı yüksek riskliydi ve erken doğum tehlikesi vardır. Zaten ilkini erken doğurdum, buna rağmen evimi de ben düzdüm, temizliğimi de ben yaptım.
Kimden ne bekleyeceğim be? Tırnağın varsa kendini sen kaşı demişler. Zorunda değiller ki eltilerimin de bir hayatı var. Bencillik yaparak onların hayat düzeninde bir de bana yardımcı olmalarını bekleyemem. Hakkım değil.
Ama kaynananız oğlu ve torunu için bile olsa el atmalıydı. Veya sorabilirdi bir ihtiyacın var mı diye…
Diğer türlü eltinden beklentiye girmek hakkın değil.
Hamilesin diye de insanların yardımına koşmasını bekleyerek kendi kalbini boşu boşuna kırılmaya müsait hale getirmişsin, lüzumu yok. Çok samimiyseniz niye yardıma gelmiyorsun diye tatlı tatlı atışarak dile getirebilirdin, böyle gönderiler bana çocukça geliyor.
Bana yapılsa hiç üstüme alınmazdım çünkü yardım etmek farz değil vacip değil, lütfumdan yapacağım bir yardımı da bana mecburmuşum gibi lanse edilmesi çok ayıp gelirdi.