0 oy
98 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (538 puan) tarafından

3 yaş 2 buçuk aylık kızım var. Konuşması böyle net değil. Birşeyler söyleyince anlıyor yapıyor . Ama bazı kelimeler sanki çok ağır geliyor yada bana öyle geliyor. Çoğu kelimesini söyleyemeyince mimikleriyle anlatıyor. Yani konuşmayı hiç bilmiyor değil ama bence 3 yaşa göre az. Zaten psikiyatri de öyle dedi. Telefon bağimliligi yok kestim çok şükür. Sadece televizyon var. Mesela anlatamadığı şeyleri(ede ede ede) tekrar ediyor. Ne yapmam lazım. Yada adın ne dediğimizde abla diyor. Adın asel diyince anne yok yok ben abla diyor. 

Sağlık ocağı psikiyatri için randevu almışlardı. Ama eşim gerek yok dedi. Götürmek istemedi. Ne yapabilirim fikir verebilir misiniz elimden geleni kendim yapmak istiyorum. 

Anne, baba, can(kardeşinin adı)., abi, abla, yemek, et, oyun, maymun, at, birkaç isim bunları biliyor. 

Mesela bana diyor (Anne baba bis alsın) (bis cips demek bu arada ) 

4 Cevaplar

0 oy
önce (86 puan) tarafından

TV den de uzak tut mutlaka günün belirli saatleri çok kısa süre izlet sanal otizm denen bir şey var konuşma da gerilim yaratıyor 

İstediği şeyi söylemediği sürece vermeyin mesela su isteyeceği zaman iii iii diye eliyle göstermek yerine kızım bu su hadi su de vercem gibi zorlamadan yaptırmaya çalışın ama yavaş yavaş 

Göz teması çok önemli göz teması ile konuşun konuşurken mutlaka yüzüne ve gözüne bakın 

Şarkılar söyleyin 

En önemlisi asla ve asla zorlamayın üstüne gidip cabaladikca ters tepebilir 

-Reklam-
0 oy
önce (4,135 puan) tarafından

Bir çocuğun dil gelişimi için en güzel şey ona kitap okumak yaşına uygun bir çok kitap var mutlaka onlardan al ve hergün gün içinde ve yatarken oku bir süre sonra sen okurken onun daha sen o kısma gelmeden tekrar ettiğini göreceksin 

0 oy
önce (7,356 puan) tarafından

Telefon tv yasak akranlariyla bulustur oyun grubunun faydasini cok gordum ben hocamiz simdi kitap oku dedi kitap seti alicam bende aksamlari yatarken okucam hemsire bir arkadasim da onu tavsiye etti 

0 oy
önce (11,937 puan) tarafından

Onunla bol bol konuş karşındaki büyük bir insanmiş yetiskinmis gibi konuş ama. Mesela o bis dediğinde cips mi istiyosun de doğrusunu söyleyerek. Gün içinde kitap oku çocuk şarkıları söyleyin eğlenin etkisi olacaktır 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 478 göst.
0 oy
11 cevap 311 göst.
0 oy
9 cevap 422 göst.
+1 oy
3 cevap 234 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nisa17 (360 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,485,905 soru