Dün normal kontorle gitmiştim kadın doğuma doğumdan sonra spiral taktirmistim dün normal ultrason, vajinal muayne ve röntgen çektirdi doktor spiralim düşmüş ama ben ne his ettim nede bişey şok oldum gerçekten çokta aci vermisti takılınca anlamıştın zaten düzgün bişey olmayacağını. Birdaha taktırmak dahi istemiyorum çektiğim acidan sonra. Nasıl düşmüş ne sekilde düşmüş bilmiyorum bu olayı yaşayan tek ben olamam diye düşünüyorum :)) 3 aylik iğne emziren anneler uygulayabilir mi? 3 aylik igne ile korunma ne kadar güvenilir? Yorumlarsanız sevinirim♡
Peki spiral nereye düşmüş? Yani içine gitmis olmasın? Alttan düşse illaki farkedersin?
Eşinde korunsun neden hep kadınlardan bekleniyor korunma işi
Eşimde korunuyor bende korunmak zorundayım öyle tek bir korunmaya güvenmiyorum ben nedense
Prezervatif var en kesin korunma. Sen kendine zarar verme. Bırak kullansın. 10 yıllık evliyim. Başka hiçbir yöntem denemedik.
Vucudun kabul etmemis demekki aslında o kadar agrili bir islem degil ya takan dr iyi takmamis yâda enfeksiyonun oldugu halde takildiysan canin yanmistir
Bilemiyorum dediklerinizin hepside olmus olabilir ilk takmadım 3 yil spiral ile korundum neden boyle oldu anlamadım hala da şoku üzerimde
Canım 3 aylık igne cok iyi ama emziren anneye vurmuyor
Ya gerçekten mi? Ben emziren annelere uygulanıyor diye duymuştum peki kilo yapiyor mu bu iğneler
hormon yayan hersey kilo yapar . ozellikle kuzenime mesela igne migne kol altinimplant hap hicbirsey onermedi doktoru. kilolu daha da kilo alir olan kiloyuda veremessin demis.ya kondom yada spiral. sipirakkde kendi istemio.
ben bagliyim kokten cozdum bu olayi
Yok canım ben Van'da oturuyorum burada emziren kadınlara yapmıyorlar benim bebeğim meme reddi yaşadığı için ben şu an kendime vuruyorum yoksa birkaç defa hemşirelerle falan konuştum emzirenlere vurmuyor yani daha yeni yeni vurduğum için bilmiyorum ama kilo yapıyor diye biliyorum
@casperiye11 spiral de kilo aldırıyor galiba, 30 yaşıma kadar 1 tane de doğurup bende bağlatacam hamilee kaldım kalacağım korkusu çok yoruyor adami ya
@Asel delal canım sana kilo yaptimi igne
Ben aksine kilo verdim hiçbir şekilde kilomu etkisi olmadı sinir stres hali de yapmadı ben de sadece ilk vurduğumda bir buçuk ay ara ara hafif kanamalarım oldu ama daha sonrasında kanamalarım kesildi normal adet dönemim geldiği zaman adet gibi değil ama zamanı geldiğinde biraz kanamaya yaşayabiliyorum bazen bazen de olmuyor ama kilo artışı kıllanma tüylenme falan filan hiçbir şey yaşamadım dediğim gibi ben de 12 aylıktı bebeğim başladım ilk adetim de şu an hala da devam ediyorum ve emziriyorum da bana sağlık ocağındaki hemşirem 6 aydan sonra vurdurabileceğimi söylemişti öyle yaptım
@Spolat canım bebeğim 6 ayına girecek benimde ayin 5de sağlık kuruluşları ile yine bağlantı kurmam gerekecek igne en cazip geleni bana
Ya ben açıkçası gidip vurdurmadım hastaneye çünkü kimse yok yanımda tek başımayım hastaneye gidip kan vermem lazım ya da sağlık ocağına gebelik olmadığına netleştirip öyle yine yapıyorlar ben sağlık kabini çağırdım eve onlara vurdurdum ve gününü takip ediyorum dördünden dördüne
Ne zamandan beri iğne ile korunuyorsun?
Nereden alınıyor iğne ve neresi vuruyor birde fiyatı nedir
@Tbae tam ben soracaktım ömrün uzun olsun♡
Canım iğnenin eczane fiyatı 145 lira gibi bir şey geçen sefer Antep'te vurdurdum sağlık kabinine 50 TL'ye vurdurdum eve de 200 liraya gelip vuruyorlar ama ben Antalya'da iğne ile beraber 950'ye vurduruyorum eve gelip iğneyi eczaneden gidip alabilirsin varsa bir sağlık ocağına da götürüp vurdurabilirsin ama dediğim gibi kan falan alıyorlar ben uğraşmak istemedim sağlık kabini varsa direkt iğneyi alıp vurdurabilirsin ya da eve hizmetlerini sorup evde yaptırabilirsin ben öyle yapıyorum şehirler şehre fiyat fark ediyor
Bu 3. Vur duruşumdu yalnız adetinizin ilk 5 gün içerisinde mutlaka yaptırmanız lazım ben 4 gününden 4 gününe ayarladım o şekilde gidiyorum eğer ilk 5 günü içerisinde olmazsa ilk 2 hafta falan ek korunma yöntemi ile korunmak gerektiğini söylüyorlar ben bu şekilde yaptım hiçbir sorun yaşamadım
Daha yeni başladım o yüzden tam olarak bilmiyorum bir cuma günü vurdum bakalım kilo yapacak mı
İgne oldugum halde esimde korunuyor bu arada cunkü cok korkuyorum hamile kalmaktan normalde konuştum hemsireyle dedi korunmaya gerek yok artık eşimin ama olsun yine eşimde korunsun istiyorum
verilmis sadakan varmis ki binkaza bela basina gelmeden ortaya fikti😂 bir bebek ceee eeee de yapabilirdi😂😂
Ya evet bende onu dedim kan verdim çıkmadı şükür Allah olmayanlara versin inşallah. Dün ceee ee diye supriz olacak diye yüreğim koptu spiral yok diyince :D
6 aydan sonra uygulanabildiğini söylediler ben ilk adet olduğumda 12 aylıktı bebeğim hala da emziriyorum 9 aydır 3 aylık iğne ile korunuyorum
Peki nasıl? Kilo alımınız oldu mu.
Kız yok hiçbir şey olmadı yukarıda da yazdım yoruma ki ben tansiyonum kan şekerim düştüğü için ara ara tatlı krizlerine giriyorum ona rağmen öyle kilo alımı falan yok kapalı son bir buçuk aydır sporla hiç diyet yapmadan bir iki kere spor yapma ile bir 5 kilo verdim
Bende de tansiyon düşüyor krizler oluyor bende de bakalım hayırlısı olsun :))
benimle tansiyon sorun var 9'a 3 9'a 4 falan çıkıyor çoğu zaman ama ben tuzu tüketmeyi sevmiyorum tuzlu ayran içtiğimde kendime geliyorum da iki bebekle haliyle yoruluyorum ya ama ben kesin koruyucu bir şey istiyordum beni koruyor yani gerçekten bu konuda güvenilir diyebilirim çünkü eşim dikkat etmiyor açıkçası herhangi bir sorun yaşamadım
Bende taktım 1 hafta boyunca rahim ağrısından yürüyemedim çok kötüydü.
5 ay sonra çıkardım çıkınca bende hissetmedim.
Deri altı implant deneyebilirsin
4600 e aldım devlet dr taktı
Kaç aydır kullanıyorsunuz deri altını. Adet kanamaları düzenli mi yoksa kısa sürede mi geliyor
Bnde arayış içindeyim
Martta taktırdım. Normal de ara lekelenmeler oluyordu ama son 1 aydır hergün lekelenmeler var kadın doğuma sıra bulamadım bi görünmem gerekiyor. Ben lekelenmeleri sorun etmiyorum aslında hergün olmasaydı. Hamile kalmaktan iyidir
Adette normal ediyor mu yoksa sadece lekelen me mi cnm
Ya bnde bide doğumlardan sonra alttan bişey istemiyorum koldan yada igne olacak mecbur
Eşimde korunuyor ama güvenemem tek ona
Adet kanaması normal benimki normal de de aşırı değildi. Adetimi kesmedi.
Ayy bende de var şuan korktum bak inşallah bişey olmaz
Benm elti iğne yaptırdı korunmak için ama adet günlerini maf etti 15 günde bir adet oluyordu yani bozuyor mş düzeni haplar nasıl ki
Deri altı implantı deneyebilirsiniz bu arada geçmiş olsun mevlam korumuş sizi
Ayy ben taktiramam çok korkuyorum. 5 buçuk yıldır geri çekilme ve kondom ile korunuyoruz. İnşallah kazaya kurban gitmeyiz 🤭
Kız kardeşimin de aynı şekilde düşmüştü . Spirali kontrol için hastaneye gitti sprilalin düştüğünü iki aylık gebe olduğunu öğrendi . Sağlıksız gebelik olduğu için iki hafta sonra düşük yaptı.
Ayy benm bu son takmada canm çok acımıştı doktor takmak için tüp manaları kapalı acacam iğne vuracam gibi şeyler diyip yaptı daha önce hiç böyle yaşamadım aşırı canım acımıştı
3 aylık iğne berbat bir şey tüm hormonları alt üst ediyor hiç tavsiye etmem
Bacım bu akıntı gibi akıp giden bişey deil ki T spiral adı üstünde T şeklinden dolayı vajinadan çekmeden çikamaz ipi görünür eline taharette gelir ipi sen çekersen gelir
Kesinikle başka domtora git Batın MR çektirsinler karın içine kaçmış olabilir
Hala içeride olmus olsa röntgende cikardi mr bie durum yok bence alttan karından röntgen de çıkmadıysa yoktur yani
Oldum olası spirale güvenmiyorum oğlum 1 yaşına gelene kadar eşim korundu sonra emziren annelere göre olan haptan kullandım oğlum 1 buçuk yaşını geçince 1 aylık iğnelere başladım ayda bir gidip yaptırıyorum mis gibi haptan daha rahat yine eşimde korunuyor bende iğne yaptırıyorum oğlum 2 yaşında hala emiyor ama günde gir iki defa ebeler sıkıntı olmaz büyümüş artık demişti öyle haşladım ben sende bi ebeler e sorcisterden
1,486,973 soru
24,308,847 cevap
344,600 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın