0 oy
201 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (53 puan) tarafından

Ben öğretmenim eşim mühendis. Genelde bilgisayardan çalışıyor. Geceleri 3 te 4 te yatar hep dolayısıyla geç te kalkar ,hayat düzenimiz tamamen böyle hamileyim 25 haftalık asla yardım etmez mutfak masasını ben toplamasam kendisi yapmaz ,bir gün de kalkıp kendi yemegi yapayim bulaşık makinesini ben boşaltayim dediğini gormedim.cok bunaldım benim ailem destekçim değil bunu biliyor.b3n kusersem büyük tepki verirsem bir iki gün yapıyor sonra yine aynı instagram da reelde izler saatlerce. bıktım gerçekten yetişemiyorum. 5 yaşında oğlum var boşanmak.istiyorum ama oğluma ve karnımdakine kıyamıyorum 

Bazen boşanmaya dile getirdiğimde benim gibisini zor bulursun diyor aldatmiyorum, içkim yok sen kaybedersin vs.gercekten ne yapacağımı bilmiyorum. 

Bosansam  çocuklara haksızlık etmiş olur muyum 

3 4 gün yemek yapamadım hemen yok sucuklu yumurta tost hep böyle şeylerle geçiştiriyor.elini taşın altına koymuyor kısaca sizlerde durum nasıl eşleriniz yardımcı olur mu yoksa ben mi abartıyorum erkekler hep mi boyle

10 Cevaplar

+1 oy
önce (213 puan) tarafından

Yanlış anlamayın ama toplumumuz da erkek yapmasa ilerleyemeyiz düşüncesi var çocuğunuzu eslerinise güvenerek yapmayın öyle yaparsanız yarın öbür gün Allah göstermesin her çocuğu Allah analı babalı büyütsün de doğduğun da diyelim ayrıldınız ne yapacaksınız güçlü olmayı öğrenmeliyiz ben hamile iken kayınvalidemlerle iç iceydim uyumaya evimize inerdik kendi işimi kayınvalidemin işini her şeyi hallederdim bir de kayınvalidem hiç bir şeye yardım etmez

önce (53 puan) tarafından

Çocuğu eşime güvenerek yapmadim ama vicdanı olan bir insanın da özellikle esi hamileyken hele bir de evdeyse elleri armut toplamamali

önce (213 puan) tarafından

Tabi ki orası öyle yardımcı olan eşler de var geri kafalı gibi kadın yapmalı düşüncesinde anlamayın beni yanlış anlaşılmak istemem keşke her erkek yardım etse ama erkeğe dayalı olmayalım çevrem kalabalık bütün çevrem hamileliğinde agrilariyla evini kaldırdı indirdi riskli gebeliginiz yoksa sorun olmaz ya benim son ayimda ağrılarım coktu kimse yardım etmezdi kaynanamlar da bulaşıkları akşama kadar yıkar yemek temizlik yapardım biri banamisin demezdi kimseye minnet eylemeyin herkesin kendi vicdani 

-Reklam-
0 oy
önce (444 puan) tarafından

Canım Türkiye erkeklerin ortalaması genellikle bu şekilde zaten kalkıp sana direk Bosan demiyorum belki boşanma davası açsan hakim eşini kusurlu bulur sizi tek celsede bile boşaabilir. Ama direk boşalmak yerine istersen eşinle düzgünce konuşmayı deneyebilirsin eğer ben erkeğim benim işim değil bunlar diyorsa zaten mesleğiniz var boşanın  o zaman. Bu zihniyetdeki bir insan ömür boyu çekilmez kendini düzeltmekdikçe

Konustum defalarca bir iki gün düzeliyor sonra tekrar aynı

Herkes fıtratı gereğini yapmalı diyor gerekirse sen çalışma ben çalışayım moduna geçti şimdi de o yemek yapsa 10 saat sürermiş. O zaman temizlik yap diyorum bir şey demiyor zor geliyor işte babası annesine hep hizmetkar davraniyor kendi yaptıklarını çok bile goruyor

0 oy
önce (1,922 puan) tarafından

hicbir erkegin kendinistegiyle yapacagini zannetmem. kadir ezildi gibi takintili degilse. 

ikiniz calisiyorsuniz ortak bir gun belirleyip tutusturacaksin eline iki koldan yapalim hallolsun diyeceksin. yoksa hicbir erkek kolay kolay du bende yardim edim sen yaomadiysen ben yapim falan demez

kuenimin esi cok titiz . isten gelir soyunur dokunur evi bi tur supurur siler mesela.  kuzenimde sinir oluo sanki ben becerememism de benim yaptiklarimi tekrar yapio gibi hissediyorum dio. mesela misafirle atiyorum bize gelir kapidan girer bi koltuk kirlentler pat pat vurur kabartir perde yamuksa duzeltir . galan yani takintili kisiler kendi istegiyle yapar bunlari:) benim esim isten geldimi gzuellik uykusuna yatar mesela . acliktan okui hile olsa bi yarim saat yatim uyuklim der gunun yorgunlugununoylr atio

Kendi isteğiyle mi bilmiyorum ama ben istediğim zaman eşim bana yardımcı oluyor ama istersem tabii ki böyle bir teklif sunmazsam hiçbir şey yapmaz sanırım bunun sebebi annesi ev işlerinde rahatsızlığından dolayı en çok eşimi çalıştırmış eli yatkın o yüzden 😅

eli yatkinsa masallh. benim esim de tam tersi ana baba yok . bekar evinde 18 yastan beri. bi haltlar biliodur iyi kotu yardimci olur diye umid ediyodum evlenmeden once cunku bekar evinde yapa yapa ogrenmistir saniyordum😂😂😂. hicbirseyden anlamaz elide yakismaz zaten. bu dedigim kuzenimin titiz esi benim esimin vocukluk arkadasi . her hafta gelip dip hucak temizliomus benim esimin evini. iki gune bi gelip yemek yapiomus bulasiklari falan. hizmetcisi gibi esimin yani😂😂 haliyle esim hic ogrenmemis bise yapayim edeyim diye.

ikinci cocukda dogum yaptigim sira oglan beni yoruo uyuklayakaliyotum. kizimla beraber mutfaga girip menemen falan yapiolardi yumurta kiyma soye gibi seyler . ama etraf perisan. iki saat kutfak temizliodum ben esim  bebege bakarken

Eşin şanslıymış o zaman evlenmeden önce böyle bir arkadaş evlenden sonra böyle bir eşe sahip olduğu için😅

0 oy
önce (7,434 puan) tarafından

Böyle sorumsuz erkeklerin genelinin sebebi annesi. Vaktiyle annesi hiçbir sorumluluk vermediyse yapmaması normal. Diğer sebep babaları. Babaları da öyle 3 yaş oğlan çocuğu gibi her hizmeti kadından beklediyse eşiniz de bunu rol model almıştır. Bunun dışında eşinizin mizacında kibir de var. İyi bir eş aldatmayan içki içmeyen eş değildir sadece. Alkol alan ama eşlerinin gözünün içine bakan erkekler de var.

Evlatlarına iyi örnek olacak bir baba figürü yok şu an evinizde. Olması için ciddi bir adım at. Grev yap mesela. Sadece kendi ihtiyaçlarını ve çocuğunuzu hallet. Eşin ne yaparsa yapsın. Baktın durum stabil, o zaman boşanma protokolü hazırlamanın zamanı gelmiştir.

Babası öyle evet .çoraplarına kadar kayinvalidem giydirir ilaçlarını kayinvalidem eline verir ıcirir her öğün yemegi önüne gelecek. Eşim de tabi bunu yanlış bulduğunu söylese de gozunde baba profili böyle anne hep hizmet eder.ben konuşuyorum annen yapıyor babana ama ben yapmam vs.esim kibirli biri evet onun gözünde o aldatmiyor içkisi yok evine bağlı süper baba bisansam onun gibisini bulamazmisim

5 yaşındaki oğlum da tabi babası disarda çalışıyorken çok farklıydı ne desen yapıyor babası yanımızda olduğundan beri hiçbir soyledugimj yapmiyor odayı girgirla diyorum o senin işin diyor bana kısaca böyle eşim bunun için ayrılırsam şımarıklık tan ayrılmış olacağımı ve hiç umursamayacagjnj soyluyor:)ve tabi çok pisman olacağımı 

0 oy
önce (7,981 puan) tarafından

ayy lütfediyor beyim, aldatmıyormuş. yazıkkk, kıyamam ne mükemmel erkek ama🤦🏼‍♀️

aldatmıyor, kumar oynamıyor ama ağxıma  s. çıyor. 

bacım mesleğinde varken bu adamı niye çekiyorsun? gül gibi de bakarsın 2 çocuğa. ama sana şurda kızarım bu adama 2.çocuk niye? tek hatan bu

Biz severek evlendik öyle ha diyince bosanamiyorsun ama zamanla farkediyorum sevgi bi yere kadar insan onu anlayan gozlerinin içine bakınca acı çektiğini mutsuzluğunu gören birini istiyor ama o da odun malesef

0 oy
önce (250 puan) tarafından

Bu kadar kolay gözden cikiyorsa zaten onun gibisini değil daha iyisini bul 😊 

Evet bizim toplumun erkekleri enelde böyle. Açıkça destek istedigini zorlu bir süreçten geçtiğini belirt bazı erkekler söylemeden anlamıyorlar maalesef.

Kaç defa belirttim kendi de görüyor kör değil ama yine de rahat rahat takılıyor hayatına devam ediyor

0 oy
önce (94 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Diğer

Ben süpürsem eşim siler her işi yapar yemek yaparken yardım eder çocukla ilgilenir bi yere gitse çocuğu götürür (3 yaşında) ben rahat yapıyım diye benden sonra kalksa yatağı toplamadan odadan çıkmaz misafir geleceği zaman heryeri siler süpürür koku sıkar ben sadece yemekle ilgilenirim o konuda ben razıyım Allah da razı olsun ondan böyle okuyunca bende daralıyorum yapmasa ne kadar dayanabilirdim diye düşünüyorum hakkınızda hayırlısı olsun eşim hep der beraber yapalım hemen bitsin de oturmaya vaktimiz olsun diye işten gelir bi yeri yetiştirememişsem hemen halleder yorgunum işten geldim asla demez

önce (521 puan) tarafından

Ay ne güzel beraber oturalım mi :) çayını sigarasını alır telefonunu da balkona 😁

önce (94 puan) tarafından

Uyarıyı hangı kıskanç verdi acaba 😂😂😂

0 oy
önce (5,485 puan) tarafından

Oyle durumda söyle yapıyoruz kalkıyorsun makinayi bosaltiyorsun ya o ada söylenmeye başlıyorsun her is babamı bakar diye masamı topluyorsun herkes bir işin ucundan tutsun diye kafasını utule biraz belki utanıp yapar

Kafasını fazlasıyla üzüleyim 9 yıldır yine yok

0 oy
önce (6,445 puan) tarafından

Koyde yasayan biri olarak söylüyorum dogurana kadar sabrwt eşin sana hamilesin diye yardim etmeyince hemen bosanilmaz yasca benden buyuk olabilirsin ama hormaonlarina say bu hallerini dogurunca gececek inan emin ol öfkeyle kalkan zararla oturur 🫶

Dogurmadan önce de aynı şeyler bir anlık olan şey degil çalıştığım için. Yardim beklemem normal değil mi

0 oy
önce (521 puan) tarafından

Erkekler malesef böyle. Bende öğretmenim 2 oğlum var çok tartışma yaşadık. Ama benim eşimde öğretmen . Sizin eşinizin işi biraz daha yoğun. Ben artık sorumluluk veriyorum. Şunlar şunlar sende yap diyorum . Yapıyor . 

İSi yoğun ama evde çalışıyor ve proje bazlı proje yapıyor bitiyor .işi bitince bi müddet mola yani öyle her zaman yoğun olmuyor beyefendinin beyni çok yoruluyormus

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 624 göst.
2 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kizilaslan (2,151 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 294 göst.
0 oy
5 cevap 449 göst.
11 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 967 göst.

Kategoriler

1,488,369 soru

24,329,240 cevap

345,607 kullanıcı

...