0 oy
766 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (19 puan) tarafından

Merhaba kizlar ev işiniz bitiyor mu ? 

Hem eve hem kendinize hem bebeğinize çocuklarınıza tam olarak vakit ayırabiliyormusunuz ?

Mesela günlük rutin düzeniniz nasıl sabah uyanınca neler yapıyorsunuz gününüz nasıl bitiyor detaylı yazarmisiniz ?

40 Cevaplar

0 oy
önce (549 puan) tarafından

Hayır bitmiyo 5 sene ara verdim bebeğim 3 aylık işler yormuyo beni büyük oğlum çok şımarık kardeşini hiç rahat bırakmaz ikisini tek bırakamıyorum çok zormuş 2çocuk 😭

önce (19 puan) tarafından

O cidden büyük sorun kök söktürür buyuyene kadar düşünmek bile istemiyorum vallahi :)

-Reklam-
0 oy
önce tarafından

Bitane video  varya ya ben ya ev diye hahah

Kizimi gezdrym  dersem ev kaliyor  evi yapaym  dersem biz evde kaliyoruz  birgun  ev birgun  Gezme 

Ya ben kısmını seviyorum gördüm o videoyu :) keşke secebilsem yani genellikle ev oluyor.

0 oy
önce (1,636 puan) tarafından

3.5 yasi da kizim.va4 çalışıyorum.sla ama asla işlerim bitmiyor bezdim.resmen 

Çalışan anne olmak zor aldığın maaş seni tatmin ediyorsa değer yoksa psikolojikmende çöker insan.

önce (1,636 puan) tarafından

Evde otursam daha cok psikolojim bozulacakmis gibi geliyor 

0 oy
önce (11,751 puan) tarafından

Yemin ediyorum asla bitmiyor sürekli koşuyorum neden bitmiyor anlamıyorum. 3 çocuk var küçüğü yeni doğdu acaba ondan mı.

Biri anaokula gidiyo. Yemeği çamaşırı bulaşığı küçüğün beslenmesi uyutması. Asla bitmiyor zaten temizlik ne kdr yaparsam yapayım grm eksilmiyor.

Vallahi benimki tek ama benimkide bitmiyor :) ondan açtım konuyu bak herkes aynı tek değilsin çocuk çoğaldıkça işte çoğalıyor ama şu açıdan bak ben tekkende bitmiyordu :D hep bir iş yapicak biseyler buluyordum:(

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Bitmiyor bitmiyor :) bir gün 24 saat falan değil bir 40 saat falan olmalı ya 

İyi fikir :)

0 oy
önce (1,700 puan) tarafından

Cumleye nsail baslicam bilmiyorum ama bizde insaniz herseye yetmek zorunda degiliz esjiden evimi temizleyip yatardim simdi oldugu kadar eslerde yardimci olmali es gercekten hayatta ki en buyuk sans cocuklariniza zaman ayirin buyunce bu zamanlari cok ariyacaksiniz belki de ben oyle dusunuyorum ev isi temiz olsun yeter yemekte oyle aramiyoruz oldugu kadar 5 yasinda kizim var zamanimi hep ona ayiriyorum cocuk baska lutfen sakin olun hayata bir kez geliyoruz aksam olunca esine kahve yapip icin nazik sesle konusun mutlu olmaya bakin bu arada ben kalca protez ameliyati oldum 2 ay once bir 2ay daha kalkamam dr dinlen diyor butun isimizi adan zye esim yapiyor cok sukur hayatta ki en buyuk sansim esim masallalh demeyi unutmayin esden yadim almazsaniz yipranirsiniz hayat musterek zaten yapmali banada dualarinizda yer verirseniz sevinirim yuruyebilmem icin Allah'a emanet olun 

Allah şifa versin acilen fikrini çok beğendim çocuğa vakit ayiramiyorum kahroluyorum eşten hayır yok ev işi asla bilmez yapmaz.

önce (1,700 puan) tarafından

Allah razi olsun cocuguna zaman ayirmaya calis yoksa cok pisman olursun buyup gidiyorlar kucagina al sev op kokla disari cikar gezin markete gidin.en azindan etkinlik kitabi alin beraber yapin uyudugu zaman sende uyu dinlen aksama kahvalti koysan sorun olur mu dene yapamadim de dua edicem bende size sikma dunya isi icin 

0 oy
önce (3,496 puan) tarafından

Günlük supuruyorum gördüğüm yerlerin  tozunu alıyorum üç günde yerleri siliyorum sürekli çamaşır yıkıyorum asla iş bitmiyor arada kitap okuyorum günlük ibadetler var hobi kursuna gidiyorum evde kalırsam çünkü daha çok iş çıkıyor 

Kendinede vakit ayiriyorsun o iyi birşey süpürme kaç dakikada bitiyor ?

Şöyle ki süpürme sorun değil toplamak sorun kızım sürekli birşey taşıyor salona yoksa sil şupur çok surmuyor 

E bu ben işte :) doğru dağınıklık zor ben artık bıraktım süpürme olmayınca toplamiyorum aksama kadar kalıyor ev mayın tarlası gibi her an pusu kurulmuş ayağımın altında patlıyor birşeyler :D oyuncaklar :D

Gecen oyuncağa basıp düştüm şimdi kıza toplatiyorum zaten evi pis gösteren o dağınıklık yani her yerde bir şey olması dolabını boşaltır bir gün sırayla bütün kıyafetleri giyer çıkarır bazılarını koltuğun altına saklıyor yani kısır döngü 

0 oy
önce (33,174 puan) tarafından

Ah nerde o günler her gün aynısı valla bazen bunalıma giriyorum kendi kendime söylene söylene elimdeki her şeyi bırakıp oturuyorum bıktım ya her gün aynısı yeter diye konuşurum 😂

+1

Bende cocgunlukta öyleyim durduk yere moralim bozuluyor işlerden :/ :D

0 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Canım gece geç yatıyoruz sabah 6 da kalkıyorum eşimle ogluma çay demliyorum işe gidiyorlar onlar benim uyku o sıra açılıyor 1 bardak çay içip 4 yaşında oglum var onla uyuyoruz o saat 11 gibi uyanıyor ben telefon çalarsa yatarım arayan olursa 10 da kalkarım çayı demlerim kahvaltı hazırlıyorum yiyip içene kadar saat 12 evleri topluyorum çamaşır atarım evleri süpür sil bulaşıkları makineye atarım yemege başlarım saat 3 yada 4 gibi 5 de gelirler ye  1 saat felan uyurlar uyanınca çay meyve yoruldum yazarken😂

+1

Hep bı koşturma bize dinlenme yok gibi

önce (1,055 puan) tarafından

Aynen de öyle 

0 oy
önce (1,761 puan) tarafından

Sabah kalkıp evi topluyorum sonra kahvaltı hazırlıyorum benim çocuklarım erken yemiyorlar kahvaltı sonrası tekrar toplama yapıyorum biraz oturup oyun oynama saati yapıyoruz sonra akşam yemeği hazırlamaya geçiyorum bu sesde öğle yemeğini kahvaltı hazırlarken yapıyorum çocuklar için akşam yemeği hazır olunca da evi süpürüp siliyorum sonra yemek bitiyor bulaşık falan derken çocuklarla yatana kadar oyun etkinlik kitabı falan yapıyoruz çocukları uyutup evi tekrar toplatıp bir kahve çay içip yatıyorum :) 

Kahveye vakit bile ayiramiyoruz ya da kahve alışkanlığımız yok :)

0 oy
önce (475 puan) tarafından

Ayyyy benim işimde hiç bitmiyor komple evi temizleyip yemeklere giyeyim diyom bi geliyor ne 3 yaşındaki kızım odayı hepsini dagitmiiş ayyy valla aksama zor çıkıyom 

Aynen yemek yapsam iş kalıyor iş yapsam yemek kalıyor çocuğa baksam hepsi kalıyor :D kendime zaten zaman yok

önce (475 puan) tarafından

Yok valla kendime zaman ayıramıyom

Aynen öyle bende oyleyim

0 oy
önce (948 puan) tarafından

Benim biri 4 biri 3 yaşında kızların.var hamdolsun kızların yormaz beni öyle kendi baslarina oynarlar sabah herife kahvaltı hazırladım sonra kızlar uyanır onların karnını doyirurum sonra oyuncaklarino ikiye böldü ben iyi oyuncakları kaldırdım gündelik oyuncaklardan sikildiklarinda diğer iyi oyuncaklardan istedikleri bı tanesini veririim yarım saat bı saat oynarlar onunla sonra ondan sıkılır başka oyuncağa geçeriz kendi başlarına oynuyorlar ablasıyla hamdolsun evinde yalan mı söyleyim 3 4 güne bir suouruyorum hergun supurmuyorum  hamdolsun bida hamileyim canım hiç bişey istemiyo çünkü ev darma dagin eşimde çok dağınık birisi psikolojik olarak temiz olmuyo tek başıma bı yere kadar yetisiyorum en son bırakıyorum 

Senin işinde zormuş hamilleik başlı başına zor ama kızlarının yormamasi iyi zaten heralde temiz eş tek tük var oda bize düşmedi :D

önce (948 puan) tarafından

Yok kız eşimin ha varlığı ha yoklugu yardımcı olmaz ki hiç ben kendi yagimda kavruluyorum o sabah gider akşam acıktım diye gelir 5 dk kizlarii sever bitti babalık o kadar 😄😂

Çok zor ya iki çocuk hamilelik ruhen ben çöktüm şuan :) eşin hiç yardımcı olmuyor peki o şekilde tolere edip anlasabiliyormusun :/

0 oy
önce (310 puan) tarafından

Bitmiyor malesef evlilikten sonra sevindigim tek şey evimin toplu yemeğimin hazir evimin temiz olması bebeğimin uyuyor makinelerim boş mutlu oluyorum

İşte iş yapınca mutlu oluyoruz olmayınca ruh halim berbat oluyor 

0 oy
önce (704 puan) tarafından

Ben hiç bir şeye yetişemiyorum gibi evim dubleks 2 çocuk var biri 5 birisi 1 buçuk yaşında gece uyutmuyor hiç zaten kalkıyorum sabah uykusuzca ogluma beslenme hazırla üzerini giydir yedir içir o esnada kızımı emzir sustur sonra okula bırakıp geliyorum oglanı hemen gelip bir çamaşır atıyorum camları açıp odaları havalandırıyorum üst katta odalar yatakları topluyorum aşagı inip kahvaltı hazırlıyorum yiyip içip mutfağı topluyorum o aralarda tabi yine kızımla emzir sustur modu oluyor hemen üst kata çıkıp çocuk odalarından başlıyorum süpür sil merdivenleriydi banyolarıydı aşagı iniyorum ora duruyor oglumu okuldan alma saati geliyor getiriyorum karnını doyuruyorum kızı uyutuyorum o uyurken aşagıyı süpürüyorum siliyorum bulaşıklarıydı çamaşırları katlaydı yemek hazırlama saatiydi sonra akşam yemegiydi eşim geliyor bulaşıktı çaydı meyveydi ayaklarımı basmaya dermanım kalmıyor yataga yattıgımda ayaklarım zonkluyor o esnalarda hep bir kızla cebelleşiyorum hiç durmuyor sürekli aglıyor üst katı hergün süpürmesemde hergün lavabolarıydı toplamasıydı akşam oluyor hiç oturamıyorum 

Büyük evin işide bitmiyor yazikki aynen benimde ayaklarım ağrıyor sabah kalktığımda şişmiş oluyor acaba kilodanmi diyordum kilolumusun benim biraz fazlam var ona bağlayıp avutuyorum kendimi yoksa ise yetişemiyorum beceriksizim diye başlıyorum :D

önce (704 puan) tarafından

Bana göre kilom var 63 kilo ideal kilomdu kızımı hala emziriyorum veremedim dogum kilosunu şuan 73 kiloyum hazımsızlık yaşıyorum kilo vermek istiyorum ama bu koşturmacaya rağmen veremiyorum 

0 oy
önce (35 puan) tarafından

Sabah bitince akşama başa sarıyoruz veya haftalık bitse gene başlıyor.

Aynen biraz kafadan atmak lazım yada bir temizlikçi lazım :D

önce (35 puan) tarafından

Temizlikçi gelince daha delleniyorım.başında durmadıkça üstün körü yapıp gidiyorlar.

0 oy
önce (6,456 puan) tarafından

Kendime vakit ayirirsam eve zaman kalmiyor eve vakit ayirsam kendime kalmiyor dun biraz temizlik yaptım bugunde gezmeye gidecem insallah yuzeysel bi temizlik yapip kacacam. kaslarim cikti alinacak amann napim bunda da böyle dışarı cikalim demi 😂😂

Ya zaten sürekli temizlik boğuyor insanı ama bir günde yapmayınca hiç yapılmamış gibi oluyor bırakmaya gelmiyorki

0 oy
önce (4,707 puan) tarafından

Yaklaşık 1.5 yaşında oğlum var, sabah kalkar kalkmaz akşam yemeğini yapıp ona kahvaltı hazirlarim gün 6 7 arası başlıyor gece 4 5 kez kalkıyor. Gün içinde bir süpürürum ama 83838384 kez de toplarım tüm oyuncaklar artı çekmeceler. Bir bakmışım dökmüş hepsini 🥲🥲🥲 yani 1 saatte de bitse 5 dakika sonra aynı 

Hepsi aynı bu çocukların benimkinde aynı zaten iş çocuklardan dolayı bitmiyor Allah'ım sağlıklı sahhhatle büyümelerini nasip etsin :)

önce (4,707 puan) tarafından

Amin amin inşallah canım benim 🥲

0 oy
önce (1,164 puan) tarafından

Yapsam 1sqatte biter ama 5çocukla iki günde bir genel temizlk yapıyom bulaşık çamaşır harici kafaya takmıyom o kdr

5 çocuk maşallahı var kaç yaşındasın :)

0 oy
önce (340 puan) tarafından

Ben sabah kalkiyorum ogluma kizima esime kahvalti hazirliyorum sonra ogluma beslenmesibu  oglumun ustunu giydirip esimle oglumu yolcu ediyorum oglum okula esim ise biz evde kizijmla kaliyoruz az bsn ortaligi toplayip supurge aciyorum kizimi giydirip hemen murfagi topluyorum makinalara camasir isini hallediyor 

Ev Tertemiz oluyor yataklar toplanmis sekilde 

Saat oluyor 8.45 bende Hazirlaniyorum hemen 

Saat oluyor 8.55 falan cikiyorum evden kursa gidiyorum dikis kursuna orda 12 cikiyorum oglumu kiziimi alip eve geliyorum yemek yapiyorum cocuklara aksama sonra zaman kalirsa dolap icleri falan

önce (340 puan) tarafından

Planki is Yapcaksin yoksa bitmez is isterse 10 cocugun olsun planli isen biter

Akşama dolap içlerine vakit ayırabiliyorsan iyisin yine :)

0 oy
önce (15,852 puan) tarafından

Hem okula hem eve hem cocuklara ayiriyorum. Kendime hayir🥲

Ucune ayırmak zorunda kalıyorsun birini bıraksan işler aksıyor zaten :) okul kendi okulunmu ?

Ogretmenim canim ben sabahtan uce kadar dersim var carsamba bos gunum

Bişey soyleyimmi calisirken insan daha disiplinli düzenli oluyor ama ev hanımı iken daha rahat davrandığı için işler bitmiyor :)

Ev icin cocuklar icin evet kendim icin bakim noktasinda degil ama kitap okuma bir seyler seyretme noktasinda maalesef sikintidayim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 559 göst.
29 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 495 göst.
11 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Limonlu kek (4,903 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 382 göst.
+1 oy
3 cevap 183 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu