0 oy
307 göst.
önce Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından

Merhabalar sizlere bir sorum olacak bu durumda ne yapardınız merak ediyorum 2 ay kadar önce yurtdışı için bilet almıştık eşimle basbasa küçük bir tatil için hersey ayarlı o tarih geldi çattı ama maalesef eşimin çok sevdiği değer verdiği bir aile büyüğü öldü bugün Allah rahmet eylesin iyidi çok iyi bir insandı yarın gömülecek cuma günüde bizim uçağımız var sizce gitmelimiyiz yoksa biletler yansınmı uçak bileti artı otel 30 bine maal oldu üzülüyorum bir yandan sırf taziye için gitmemeyi zaten cenazede bulunucaz ne biliyim kafam çok karışık yorumlarınızı bekliyorum

16 Cevaplar

+1 oy
önce (5,961 puan) tarafından

Babasının kuzeniymis 

Ben olsam giderim sonuçta 30 bin diyorsunuz yazik degilmi o paraya 

Gitmeseniz yapacak biseyiniz yok ki 

Ölen ölmüş zaten esinizin annesi babası kardeşi olsa anlarım 

Ama ben böyle bi durumda giderdim hele ki aynı gunde degil

-Reklam-
0 oy
önce (16,817 puan) tarafından

Aile büyüğü derken kim ? 

Yani giderdim sanırım birinci derece değil ya tabi Allah rahmet eylesin ama wrtleyemiyorsaniz gidin

önce (1 puan) tarafından

Maalesef erteleyemiyoruz

Eşim ne diyor konusun

önce (1 puan) tarafından

Ne yapıcaz diye bana sordu bende kafam allak bullak dedim ama söyle diyorum perşembe gecesine kadar taziyede oluruz 3 gece olmayacağız zaten pazartesi akşamında tekrar bir taziye evine gideriz diyorum kafamda yarın da mezarlığada giderim defnederken

önce (2,096 puan) tarafından

sali gunu gomulecekse sonraki iki gun de gidersin cenaze evine.bizde mesela aksam 7 aksam kuran okunur  7 si yapilir . iki gun kurana katilirsiniz cenaze evinde. sonra gdersiniz tatile. cokta yakin degil ates dustugu yeri yakio cenazeye gidip agitlar yakip ertesi gunu aksam kapininkapartin mi kendi evinde cayini demleyip dizisininizlio herkes. cenaze evi olen kisinin ana baaba cocuklarini etkilio bi bnce dogruya dogru

boyle bir durumda konu komsu da goder ah vah eder evinde doner cayini demler icer hayatina kaldigi yerden devam eder. ana baba ve cocuklari haric herkes kardesleri bile herkesin kendi ailesi var kardesler bile iki ah vah eder aksam evine donup kendi esi ve cocuklari ile hayatina devam eder kaldigi yerden. o yizden bu hayat boyle yani erteleme tatilini. cenazeye ve sinraki iki gun katiliyorsun zaten

0 oy
önce (7,718 puan) tarafından

Başınız sağolsun öncelikle. Eşime bırakırdım ben bu kararı nasıl olmasını istiyorsa öyle yapardım muhtemelen.

önce (1 puan) tarafından

Oda kararsız biz ne yapalım diye bana sordu kafam çok karışık bilmiyırum dedim bende

0 oy
önce (7,711 puan) tarafından

Taziye den sonra gidebilirsin anne baba kardeş gibi yakın olmadığı sürece sorun yok bence

önce (1 puan) tarafından

Bende o şekilde düşünüyorum ama onlarda akrabalık o kadarrr bir değerli ki anlatamam 

0 oy
önce (3,525 puan) tarafından

Ben olsaydım giderdim hem taziyede bulunacaksınız yani daha cumaya çok var 

önce (1 puan) tarafından

Bende o şekil düşünüyorum vallahi taziyeleri de sevmiyorum Allah affetsin tamam dua okuyorlar ama dedikodu kazan yeri gibi

0 oy
önce (68 puan) tarafından

Cumaya çok var daha. Cenazede bulup taziyeye duasına eve giderseniz cuma günü de seyahate çıkabilirsiniz bence bunda bir sakınca yok. 

önce (1 puan) tarafından

Teşekkürler içime su serpildi biraz da olsa 

önce (68 puan) tarafından

Yani zaten babasının kuzeniymiş, direkt eşinizin amcası olsa mesela gidilmesini doğru bulmazdım çok yakın akrabası olduğu için. Ama bu durumda şimdiden iyi tatiller :) 

önce (1 puan) tarafından

Teşekkür ediyorum inşallah iyi tatilimiz olur :/

0 oy
önce (292 puan) tarafından

Aşağıda okudum babasının kuzeni yazmışsınız yani 1. Derece değil o kadar plan yapılmış masraf yapılmış gidin 

önce (1 puan) tarafından

Evet herkes öyle söylüyor ama birbirlerine o kadar çok değer veriyorlar ki sanki öz amcası ölmüş gibi

0 oy
önce (1,972 puan) tarafından

Ben olsam giderdim cnm. Sonucta anne baba kardes degil. 

önce (1 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabın için canım 

önce (1,972 puan) tarafından

Rlca ederkm hersey gonlunuzce olur umarim cok guzel gecer canim

önce (1 puan) tarafından

İnsallah Allah razı olsun en kısa zamanda sizede nasip olsun en güzel şekilde 

0 oy
önce (2,698 puan) tarafından

Rahmetli dedem derdi hayatta hiçbir şey ertelenmemeli diye adam 26 sene düğün hayalimi kurmuştu 26 sene sonunda evlendim yoğun bakımdaydı düğünüm oldı ertesi günü taburcu oldu balayı tatil vs gitmek istememiştim zorla gönderdi sonra bebek hayalimi kurmuştu ben hamileydim 25 haftamda vefat etti ölmeden önce dediği tek şey hayatta hiçbir şey ertelemesin herkes bügün var yarın yok olurda ölürsem hamile haliyle sakın gelmesin doğurdu mu tatile mi gitti iznemi çıktı hiçbir şeyi ertelemesin demişti ve gidememiştim gerçekten imkanınız varsa cenazeye katılın taziye sizin bileceğiniz bir durum ama malesef hayat pahalı planlar vs insanlar şuan bu şartlarda yaşıyor tatilinizi ertelemiyorsunuz sanırım hayat bu şekil devam etmesi gerekiyorsa böyle devam etmelisiniz benle aynı düşüncede olmayan insanlar olabilir ama 1 derece olmadıpı sürece ben gitmeyen insanları yargılamıyorum çünkü hayatta malesef planlarımız ekonomik durumumuz ve yarın ne olacağımız belli olmadığı gibi durumdayız,başınız sağolsun Allah rahmet eylesin 

önce (1 puan) tarafından

Allah razı olsun sizinde başınız sağolsun gönlüm gitme taraftarı yalan yok bu senenin başından beri beklediğim ve gerçekten ihtiyacım olan bir tatil 

0 oy
önce (589 puan) tarafından

Babasının kuzeniymiş bu sizin tatilinizi gölgelememeli. Ha iptal ya da erteleme yapacağınız bir durum olsaydi eyvallah ertele derdim ama neden biletleri yakacaksınız ki. Sonuçta zaten cenazede olacaksınız yani tam cenaze günü tatile çıkacağınız güne denk gelseydi oturur düşünürdünüz ama şuan yapacağınız şey belli. yarın cenazeye cuma günü tatile. Ha anılar biriktirirsiniz bol bol foto video çekersiniz ama saygıdan paylasmazsiniz olur biter 

önce (1 puan) tarafından

Yok zaten fotoğraf falan paylaşmam asla

0 oy
önce (761 puan) tarafından

Taziye zaten 3 gün sürüyor bence gidebilirsiniz . Ama eşinizin kararı da önemli zorlamamlısınız. 

Tabi ki tatile gitseniz bile bunu dillendirmeyip bol bol resimler paylaşmamalısınız bana göre . 

önce (1 puan) tarafından

Eşimde babama soracağım dedi babam ne diyecek bakalım dedi ama bilemiyorum 

0 oy
önce (4,919 puan) tarafından

Amca dayı değilse gidilir zaten 3 4 gun geciyor. Siz de bara pavyona gitmiyorsunuz önceden planlanmış bir tatil. Eşinizin de kafasi dağılmış olur ben olsam giderim

önce (1 puan) tarafından

Evet sene başında planladık 2 ay önce biletleri aldık öyle söyleyeyim

0 oy
önce (1,847 puan) tarafından

Taziyeye gidin ama tatilinizi iptal etmeyin cunku burada kalip yapacaginiz bir sey zaten yok.Sadece foto vs paylasmayin gittiginizi de herkes bilmek zorunda degil yakin aileniz bilsin yeter.

önce (1 puan) tarafından

Taziyeye cenazeye zaten gidicez kesinlikle dün eşim 2 ye kadar cenaze evindeydi 

0 oy
önce (25,980 puan) tarafından

Aileden biri ise iptal edilir dede nine falansa ondan öte ise çokta gerek yok bir de ne kadar sevdiğine bağlı orda olmak isteyip istemediği eşinin kararı 

önce (1 puan) tarafından

Dedesi olsaydı zaten gidemezdik ama işte akrabalık ilişkileri o kadar yakın ki 

önce (25,980 puan) tarafından

Cenaze kaldırılmış olacak siz son görevinizi de yapmış olacaksınız Cumaya bence

0 oy
önce (101 puan) tarafından

Kesinlikle gidin daha cumaya çok var bu devirde para kolay kazanılmıyor israfa gerek yok

önce (1 puan) tarafından

Evet hem para yanıcak hem de benim mental sağlık

0 oy
önce (54,479 puan) tarafından

aynı gün değil beş gün geciyor ikinci üçüncü günü gidin sonrasinda tatilr gidin

önce (1 puan) tarafından

Napıcaz çok merak ediyorum babasıyla bir konuşsun bakalım

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 735 göst.
+1 oy
5 cevap 244 göst.
0 oy
4 cevap 187 göst.
4 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 227 göst.
30 Nisan 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde KEBELEK (1,747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,156 soru

24,354,046 cevap

346,642 kullanıcı

...