65 metrekare evimi nasıl daha ferah dekore edebilirim?

0 oy
305 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (12 puan) tarafından

Arkadaşlar biliyorsunuz şehirler büyüdükçe evler küçülüyor. Benim evim 65 m² aslında eşyam çok yok hepsi gerekli şeyler. Annemler at gitsin diyor ama neyi atayım ki tabak çanağı mı mı yoksa yatak yorganı mı. Büyük bir eve taşınsam ev bomboş kalır. Taşınamıyorsunda kiralar ateş pahası. Nasıl dekore edeceğimi işi nereden tutacağım bilmiyorum. Lütfen bir yol gösterin, yoksa yakında bu dağınık görünümden kafayı yiyeceğim.

6 Cevaplar

0 oy
(30,541 puan) tarafından

Ben işime yaramayan yani şu an kullanmadığım her şeyi paketleyip kaldırmakta buldum çözümü. Maalesef eşyan yedekli ise ve bir taşınma durumu söz konusu değilse elden çıkartmaktan başka çare kalmıyor 

(12 puan) tarafından

Galiba öyle yapacağim hurç alıp yatakların altına koyayım en iyisi

-Reklam-
0 oy
(19,304 puan) tarafından

Atmak yerine doğru depolama alanı oluşturabilirsiniz. Mesela fazla yatak yorganı vakumlu torbalarda saklarsan alanın açılır. Fazla olan mutfak eşyalarını da kolileyip kaldır. Yenisini almak yerine olanları kullan. 

(12 puan) tarafından

Bugün alayım aklıma gelmemişti daha önce iyi fikir çok teşekkür ederim 🙏 

0 oy
(64,769 puan) tarafından

kendi evin mi kira mi kirayla pek bisey mumkun olmuyor kendi evinse yapabildigin kadar dolap yap fazla kullanmadıklarni annene kayinvalidene gotur hangisinden yüz bulursan ☺️

(12 puan) tarafından

Kira ne yazık ki bu v sahibi çivi bile çakyirmiyor. Keşke bir depolama alanı olsaydı çok iyi olurdu

0 oy
(9,131 puan) tarafından

OIncelikle fazla yatak yorgan atılmalı bence üst üstte senelerce bekleyenler var..

Donması ev küçükse yemek masasına gerek yok objeler çok gereksiz 

(12 puan) tarafından

Yemek masasini çocugumun çalişma masası yaptık. Sandalyeler var boşta onları da atacağım sanırım 

0 oy
(10,311 puan) tarafından

Dekorasyondan önce senin sığman lazım önce eve.

Gereksiz gördüğün her şeyi elden çıkar kuzum bir kere. Mümkünse her şeyin eşya saklamaya uygun olsun. Yatak alırsan bazalı olsun mesela. Balkonun varsa ve yer varsa muhakkak bir dolap at oraya. 

Eski evim 90 metrekare yoktu sığamadık biz de. Her şeyi vakumlardım. Bir de Evin girişine kilitli bir dolap almıştım ayakkabılar valizler orada dururdu. 

(12 puan) tarafından

Girişti bir portmanto var ama herşey sığmıyor tabi. Balkonumuz çok küçük mesela çamasir teli bile zor siğiyor kapı kapanmıyor. Aslında bu evler ofis için tasarlanmış satilmayinca bizim gibi ailelere veripmiş. Sadece ben değil komşularimda ayni durumda. İnsan daralıyor. Bazen mezara benzetiyorum inanın ki. Tövbe yarabbi 

0 oy
(2,182 puan) tarafından

Ortada ıvır zıvır süs esyaşı falan varsa onlardan bi kurtulun bir kere , yastık yorgan falan vakumlu hurçlara koyabilirsiniz , mutfağa sığmayacak kadar tabak çanak varsa onları da ya kutulayıp kaldıracaksınız ya verip kurtulacaksınız büyük bir eve geçince alacaksınız , küçük eve sığmak çok zor ya 

(12 puan) tarafından

Çok zor gercekten. Sus eşyam  yok onları hep dağittim. Önceki evimde bir sürü çicegim vardı onları bile verdim. Dediğiniz gibi yatakları vakumlayip bazı tencere ve kapları kutulama lazım. Kullandikça çikartmak en iyisi. 

(2,182 puan) tarafından

Kuzenimin evi 1+1 2 de çocuğu var salonu mecbur ortadan böldüler bir tarafı çocuklara oda oldu bir tarafı kücük salon , ve ıvır zıvır şeyleri çok sever o minicik salon tıkış tıkış mutfak deseniz öyle her yerde bardak tabak dolu ben gidince çok bunalıyorum o nasıl yaşıyor anlamıyorum

(12 puan) tarafından

Bende yaşayamam sabahtan beri mutfaktayim doldurdum herşeyi bir yere biraz açıldı gözümün önü. Ruhum daralıyor kalabalıkta vallahi

(2,182 puan) tarafından

Allah kolaylık versin inşallah istediğiniz gibi ferah bir eviniz olur 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

65 metrekare evde eşya kalabalığı nasıl engellenir?
65 metrekare gibi küçük evlerde eşya kalabalığını engellemek için dikey depolama çözümlerine odaklanmalısınız. Duvar rafları, baza altı çekmeceler ve kapı arkası askılıklar kullanarak yer kaplayan eşyaları gizleyebilirsiniz. Ayrıca, çok fonksiyonlu mobilyalar seçerek tek bir alanda hem oturma hem de depolama ihtiyacını karşılayarak evinizi daha ferah gösterebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Küçük evlerde dekorasyon yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Küçük evlerde dekorasyon yaparken en önemli kural açık renk paletleri ve aynalar kullanarak derinlik algısı yaratmaktır. Açık renkli duvarlar ve büyük aynalar ışığı yansıtarak odanın olduğundan daha geniş görünmesini sağlar. Minimalist bir yaklaşım benimseyerek sadece ihtiyacınız olan eşyaları tutmalı ve görsel gürültü yaratan küçük aksesuarlardan kaçınmalısınız.
Küçük bir evde tabak çanak ve mutfak eşyaları nasıl düzenlenir?
Küçük bir mutfakta tabak çanak düzeni için raf içi yükseltici aparatlar kullanarak dolap hacmini iki katına çıkarabilirsiniz. Nadir kullandığınız eşyaları dolapların en üst rafına veya ev dışı depolama kutularına kaldırarak günlük kullanım alanınızı boşaltın. Mutfak tezgahı üzerindeki eşyaları azaltmak, alanı daha geniş ve düzenli göstermenin en etkili yoludur.
Küçük evlerde yatak ve yorgan gibi eşyalar nasıl saklanır?
Yatak ve yorgan gibi hacimli eşyaları saklamak için vakumlu hurçlar kullanmak alanı yüzde 70 oranında tasarruflu kullanmanızı sağlar. Vakumlanan bu eşyaları yatak bazasının altında veya dolapların en üst kısmında kolayca depolayabilirsiniz. Mevsimlik olmayan tekstil ürünlerini evde tutmak yerine bu yöntemle küçültüp, ulaşılması zor noktalara yerleştirmek yaşam alanınızı rahatlatacaktır.
65 metrekare evde eşya fazlalığından kurtulmak için ne yapılmalı?
Eşya fazlalığından kurtulmak için son bir yıl içinde kullanmadığınız eşyaları belirleyip bunları ayırmanız ilk adımdır. İhtiyaç fazlası eşyaları elden çıkarmak, satmak veya bağışlamak evdeki fiziksel yükü azaltır. Eşyalarınızı gözden geçirirken duygusal bağ kurduğunuz parçalardan ziyade, günlük yaşamınızı kolaylaştıran işlevsel ürünlere öncelik vererek düzenli bir yaşam alanı kurabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 1,141 göst.
0 oy
2 cevap 193 göst.
+1 oy
0 cevap 141 göst.
+1 oy
30 cevap 1,853 göst.
16 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,475 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,875 soru

24,612,122 cevap

364,128 kullanıcı

...