0 oy
452 göst.
Diğer kategorisinde (1,994 puan) tarafından

Merhaba kızlar. 4 aylık bebeğime antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. Antibiyotik de bebeğime çok kötü pişik yaptı. Altında kaka bekletmiyorum hemen alıyorum. Islak mendili yıkayıp siliyorum, peceteyle kuruluyorum. Teavazol ve hamazing kullaniyorum naptiysam geçmedi. Ecowellin psik kremini aldım şimdi onu denicem. Ama yara oldu resmen geçmiyor. Başka ne yapabilirim? Kantaron da denedim ama birkaç gün denedim bıraktım 

19 Cevaplar

0 oy
(9,661 puan) tarafından

ıslak mendil kullanma, yıka

travazol da 3 günden fazla kullanılmaz. deriyi inceltir, ince deri de daha fazla pişik olur

(6,205 puan) tarafından

Bebeğin küçük değil  . Zaten doktorlar biogaia probiyotik öneriyor yenidoğan için

(2,264 puan) tarafından

Iyice araştır Yenidoğan için probiyotikler var. 

(1,994 puan) tarafından

Probiyotik deyince aklıma enteregermina geliyor ya büyük kızıma onu kullandığım için. Biogai hic aklıma gelmedi bidahakine veririm

(9,661 puan) tarafından

aklında olsun doktor olur da bir daha antibiyotik verirse hocam hangi probiyotiği önerirsiniz diye sor ve probiyotikle kullan antibiyotiği mahvoluyor bağırsakları antibiyotikten

(1,994 puan) tarafından

Öyle yapayım inşallah birdaha gerek kalmaz

-Reklam-
0 oy
(3,859 puan) tarafından

Fungoid krem. 3 günden fazla kullanma. Bide Arko kremin eski yeşil tüp olanı ve mavi hametan. 3 çocuğumada farklı farklı işe yaradı. Ne eczane yapması ne en pahalı kremler hiç biri fayda etmedi

(1,994 puan) tarafından

Travazol kullandım ya onu kullanamam sanirim canım teşekkür ederim 

(3,859 puan) tarafından

İnternette 2 hafta kullanılır yazıyor ama bana kortizonlu demişti sağlık ocağı doktoru. @Sedaaa düzeltirsen sevinirim

(8,128 puan) tarafından

Fungoid krem ve travozol krem aynı etken madde içinde kortizon var sürerken fazla sürülmez uzun süre kullanılmaz çinko içeren kremler iyi gelir pişiğe 

Oksizinc%40 pomad alabilirsin yada dermo trosyd krem bepantane plus krem ikisi alıp karışım yapıp sürebilirsin sabah akşam olmak üzere iki kez öğlen ve gecede fito krem kullan hemen toparlar

(3,859 puan) tarafından

Bende yazıyı görünce şaşırdım netteki. Tşklerr❤️

(8,128 puan) tarafından
+1

Rica ederim 😊

0 oy
(4,487 puan) tarafından

Antibiyotik kullandığı zaman, probiyotik de alırsa, dışkıdaki asit ve yapısı daha iyi olur. Pişik ihtimalini de azaltır. Bazı kremler, her pişiğe iyi gelmiyor. İyi geleni bulmak lazım. Eğer kanamalı bir görüntü varsa, mantar olmuştur. Onun için de doktor başka bir krem yazar. 

(1,994 puan) tarafından

Bebegim daha 4 aylık o yüzden probiyotik vermedim. Yoksa büyüğüe veriyorm

0 oy
(6,205 puan) tarafından

Doktora götürdün mü pişik için?

(1,994 puan) tarafından

Evet götürdüm travazol ve hamazing verdi

0 oy
(36,119 puan) tarafından

Bende yaşadım ne kullandiysam fayda etmedi en son çareyi hani şu makyaj temizleme pamuğu varya onda buldum altını onla sildim güzelce kuruladim sonra pişik kremini ve Dr un verdiği kremleri o pamuğa sürüp pişik yerlerine koydum bezini kapattım daha hızlı iyileşti dene istersen sende ben çözümü böyle buldum 

(1,994 puan) tarafından

Nasıl kız hava alıyor mu öyle 

(36,119 puan) tarafından

Krem iyice teninde kalıyor yumusuyor ben böyle çocuk buldum yoksa kanıyordu 2 kere Dr gördü verdikleri ise yaramadı pamukla kullanınca 1 hafta sürmedi iyileşti 

(1,994 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(319 puan) tarafından

Canım ben de çok krem denedim ama arko yeşil tüplü kremin çok faydası oldu kesinlikle tavsiye ederim

(1,994 puan) tarafından

İlk kızıma işe yaramamisti ama deneyim cnm

0 oy
(2,644 puan) tarafından

Bebeğiniz 4 aylıkmış acaba diş çıkarıyor olabilir mi diş pişiği olabilir 

(1,994 puan) tarafından

Antibiyotik yaptı canım ama şimdi bıraktık 

0 oy
(1,151 puan) tarafından

Bepanthol kullandınmı bizim oglana bitek o iyi geliyordu 

(1,994 puan) tarafından

Onu daha pişik olmadan kullandım pişik yapmıştı 

(1,151 puan) tarafından

Ciltten cilde degişiyor demekki

0 oy
(15,370 puan) tarafından

İslak mendil kopmle hayatınızdan çıkartın . Her alt değiştirmede belden aşşa yıkayıp kurulayın 

Biraz açık kalsın hava alsın uyurken deneyebilirsiniz 

Oğlum bi kere oldu fazla 💩 yapmaktan 

Tez vakitte şifa versin 

(1,994 puan) tarafından

Kaynanam da bu ara bizde kalıyor. Diyorm yıkayalım diye. Üşür diye yikatmiyor

(2,463 puan) tarafından

Benim kaynanam da yıkatmıyordu hiçbir şey dinlemeden götürüyordum banyoya , inat ettiğimi görünce karışmadı, çok şükür hiçbir pişik yaşamadık

(15,370 puan) tarafından

Kızında tecrübesizdim ama oğlum da hiçbir şekilde islak mendil kullanmadım aralık ayında doğdu her altını açtığımda yıkardım hala öyle iki ye girecek Bir kere pişik oldu ishal olduğunda

(1,994 puan) tarafından

Ben de bunda kullanmadım aslında hep pamuk kullandım mecbur kalınca ıslak mendili yıkayıp kullanıyordum ama pamuk bitti yenisi gelene kadar yıkayıp kullaniyorm

0 oy
(746 puan) tarafından

Ya içeriğini anneler fazla önermiyor ama ben en son dayanamayıp sudocream almıştım 2 günde tertemiz yapmıştı 

(1,994 puan) tarafından

Evet ben de beğenmiyorum ama yenisini alana kadar kullanayım demiştim de. Pişik olduktan sonra bırakmıştım tekrar deneyim olmazsa antibiyotigi bıraktık belki kullannda düzelir 

0 oy
(5,511 puan) tarafından

Nisasta surun kuru poposuna, bende su an 1 gune kalmadi gecirdi

(1,994 puan) tarafından

Mısır mı farkeder mi

(5,511 puan) tarafından

Yok cnm farketmez

0 oy
(196 puan) tarafından

Canım zeytinyağı varmı hakiki zeytinyagi

(1,994 puan) tarafından

Onunda denedim de fazla etki etmedi. Bir de antibiyotik bitince deneyim. İlk kızımda hafif ısıtıp kullanırdım çok etkiliydi

0 oy
(310 puan) tarafından

Benim oğlumda çok pişik olmuştu vazelin kullandım 2 güne bişey kalmadı... Bazen bendede oluyor pişik kendime kullaniyorum 1 güne hiç bişey kalmıyor...

0 oy
(3,035 puan) tarafından

2 oğlumda da sadece Bepanthol işe yaradı. Arka büyük dişler çikarken poposu delik delik olup kan geliyodu pişikten. Kaka yapınca hemen yıkayip kuruladiktan sonra Bepanthol sürüyordum sadece o iyi geldi bize

(1,994 puan) tarafından

Bepanthol bize sağlam popoya bile kızarıklık yaptı maalesef 

0 oy
(3,777 puan) tarafından

Canım uyurken altına alt açma bezini yayıp bezini çıkar cildi hava alsın. Benim kızımda yazın ishal yüzünden pişik oldu pişik mantara döndürdü çok kötüydü poposu mycozinc ve fitokrem i birlikte kullandim birkaç günde toparladı. Cildine mutlaka hava aldır yoksa geçmez. bir kaç bez değişiminde poposunu yıkayıp güzelce kurula. Yikamakta iyi geliyor. 

0 oy
(789 puan) tarafından

Ben iki kızımda çok yoğun pişik oluyordu piştiği yanık gibi su topluyordu yıkıyordum her alt değiştirmede bütün kremleri denedim Travaxol denedim hiç bir işe yaramadı ama kırmızı bitkisel bir krem var sürdüğüm gibi iki günde iyileştirdi  günlük kullanıyorm Baya faydasını gördüm

(1,994 puan) tarafından

Adı ne kremin

(789 puan) tarafından

Bitkisel kırmızı krem die geçiyor

(1,994 puan) tarafından

Nerde satılıyor 

(789 puan) tarafından

Kars’ta bir tanıdık bize temin ediyor 

0 oy
(1,929 puan) tarafından

Dermotrosyd diye bi krem var çok etkili özellikle ikinci oğlumda aşırı pişik olurdu hamazing hametan travozol işe yarmazdı ama bu krem geçirirdi birde bunu süreceğin zaman altını yıkayıp kurutup öyle sürme şansın varsa daha iyi oluyor eczaneden alabilirsin hamazing bence hiç etki etmiyor pişiğe 

(1,994 puan) tarafından

Hamazing gerçekten hiç etki etmedi. O dediğin Krem kortizonlu mu canım?

(1,929 puan) tarafından

Bildiğim kadarıyla kortizon içermiyor canım şimdi baktım içermiyormuş etken maddesi antimantarmış benim küçük oğlum çok sık ve inatcı geçmeyen pişik oluyordu o yüzden doktor vermişti bi dene faydasını görürsün ama dediğim gibi sürmeden önce yıka kurula öyle sür zaten her bez değişiminde sürmen gerekmiyor günde 2.3 kere öneriliyor geri kalan değişimlerde hametan sürerdim ben 

0 oy
(363 puan) tarafından

Yediklerinize dikkat edin

Domates, portakal, mandalinayı vs asitli şeyleri kesin bir süre 

Kola vs içiyorsanız bırakın

Beyaz sabunla yıkayın pamuk bez ile kurulayın 

Sarın öyle dursun bir süre

Altına örtü serip

0 oy
(1,893 puan) tarafından

Zeytinyağı denedin mi ..oğlumun de geçmiyordu zeytinyağı çok işe yaradı 

(1,994 puan) tarafından

Şuan zeytinyağı deniyorum canm baya azaldı. Kremleri dönüşümlü kullanıyorum. Hamazing,foto, ecowell, zeytinyağı, kantaron yağı ne bulduysam deniyorum biraz söndü gibi

(1,893 puan) tarafından

Ah Allah şifa versin hemen geçer inşallah zeytinyağı tek kullan yeterli olur görürsün . Biraz bol sür

(1,994 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 268 göst.
0 oy
6 cevap 121 göst.
10 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Taze_anneee1 (632 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 250 göst.
15 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde mrcn06 (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 344 göst.
21 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Miss.namaless (1,499 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,496,882 soru

24,452,604 cevap

354,118 kullanıcı

...