Merhaba kızlar. 4 aylık bebeğime antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. Antibiyotik de bebeğime çok kötü pişik yaptı. Altında kaka bekletmiyorum hemen alıyorum. Islak mendili yıkayıp siliyorum, peceteyle kuruluyorum. Teavazol ve hamazing kullaniyorum naptiysam geçmedi. Ecowellin psik kremini aldım şimdi onu denicem. Ama yara oldu resmen geçmiyor. Başka ne yapabilirim? Kantaron da denedim ama birkaç gün denedim bıraktım
ıslak mendil kullanma, yıka
travazol da 3 günden fazla kullanılmaz. deriyi inceltir, ince deri de daha fazla pişik olur
Bebeğin küçük değil . Zaten doktorlar biogaia probiyotik öneriyor yenidoğan için
Iyice araştır Yenidoğan için probiyotikler var.
Probiyotik deyince aklıma enteregermina geliyor ya büyük kızıma onu kullandığım için. Biogai hic aklıma gelmedi bidahakine veririm
aklında olsun doktor olur da bir daha antibiyotik verirse hocam hangi probiyotiği önerirsiniz diye sor ve probiyotikle kullan antibiyotiği mahvoluyor bağırsakları antibiyotikten
Öyle yapayım inşallah birdaha gerek kalmaz
Fungoid krem. 3 günden fazla kullanma. Bide Arko kremin eski yeşil tüp olanı ve mavi hametan. 3 çocuğumada farklı farklı işe yaradı. Ne eczane yapması ne en pahalı kremler hiç biri fayda etmedi
Travazol kullandım ya onu kullanamam sanirim canım teşekkür ederim
İnternette 2 hafta kullanılır yazıyor ama bana kortizonlu demişti sağlık ocağı doktoru. @Sedaaa düzeltirsen sevinirim
Fungoid krem ve travozol krem aynı etken madde içinde kortizon var sürerken fazla sürülmez uzun süre kullanılmaz çinko içeren kremler iyi gelir pişiğe
Oksizinc%40 pomad alabilirsin yada dermo trosyd krem bepantane plus krem ikisi alıp karışım yapıp sürebilirsin sabah akşam olmak üzere iki kez öğlen ve gecede fito krem kullan hemen toparlar
Bende yazıyı görünce şaşırdım netteki. Tşklerr❤️
Rica ederim 😊
Antibiyotik kullandığı zaman, probiyotik de alırsa, dışkıdaki asit ve yapısı daha iyi olur. Pişik ihtimalini de azaltır. Bazı kremler, her pişiğe iyi gelmiyor. İyi geleni bulmak lazım. Eğer kanamalı bir görüntü varsa, mantar olmuştur. Onun için de doktor başka bir krem yazar.
Bebegim daha 4 aylık o yüzden probiyotik vermedim. Yoksa büyüğüe veriyorm
Doktora götürdün mü pişik için?
Evet götürdüm travazol ve hamazing verdi
Bende yaşadım ne kullandiysam fayda etmedi en son çareyi hani şu makyaj temizleme pamuğu varya onda buldum altını onla sildim güzelce kuruladim sonra pişik kremini ve Dr un verdiği kremleri o pamuğa sürüp pişik yerlerine koydum bezini kapattım daha hızlı iyileşti dene istersen sende ben çözümü böyle buldum
Nasıl kız hava alıyor mu öyle
Krem iyice teninde kalıyor yumusuyor ben böyle çocuk buldum yoksa kanıyordu 2 kere Dr gördü verdikleri ise yaramadı pamukla kullanınca 1 hafta sürmedi iyileşti
Teşekkür ederim canım
Canım ben de çok krem denedim ama arko yeşil tüplü kremin çok faydası oldu kesinlikle tavsiye ederim
İlk kızıma işe yaramamisti ama deneyim cnm
Bebeğiniz 4 aylıkmış acaba diş çıkarıyor olabilir mi diş pişiği olabilir
Antibiyotik yaptı canım ama şimdi bıraktık
Bepanthol kullandınmı bizim oglana bitek o iyi geliyordu
Onu daha pişik olmadan kullandım pişik yapmıştı
Ciltten cilde degişiyor demekki
İslak mendil kopmle hayatınızdan çıkartın . Her alt değiştirmede belden aşşa yıkayıp kurulayın
Biraz açık kalsın hava alsın uyurken deneyebilirsiniz
Oğlum bi kere oldu fazla 💩 yapmaktan
Tez vakitte şifa versin
Kaynanam da bu ara bizde kalıyor. Diyorm yıkayalım diye. Üşür diye yikatmiyor
Benim kaynanam da yıkatmıyordu hiçbir şey dinlemeden götürüyordum banyoya , inat ettiğimi görünce karışmadı, çok şükür hiçbir pişik yaşamadık
Kızında tecrübesizdim ama oğlum da hiçbir şekilde islak mendil kullanmadım aralık ayında doğdu her altını açtığımda yıkardım hala öyle iki ye girecek Bir kere pişik oldu ishal olduğunda
Ben de bunda kullanmadım aslında hep pamuk kullandım mecbur kalınca ıslak mendili yıkayıp kullanıyordum ama pamuk bitti yenisi gelene kadar yıkayıp kullaniyorm
Ya içeriğini anneler fazla önermiyor ama ben en son dayanamayıp sudocream almıştım 2 günde tertemiz yapmıştı
Evet ben de beğenmiyorum ama yenisini alana kadar kullanayım demiştim de. Pişik olduktan sonra bırakmıştım tekrar deneyim olmazsa antibiyotigi bıraktık belki kullannda düzelir
Nisasta surun kuru poposuna, bende su an 1 gune kalmadi gecirdi
Mısır mı farkeder mi
Yok cnm farketmez
Canım zeytinyağı varmı hakiki zeytinyagi
Onunda denedim de fazla etki etmedi. Bir de antibiyotik bitince deneyim. İlk kızımda hafif ısıtıp kullanırdım çok etkiliydi
Benim oğlumda çok pişik olmuştu vazelin kullandım 2 güne bişey kalmadı... Bazen bendede oluyor pişik kendime kullaniyorum 1 güne hiç bişey kalmıyor...
2 oğlumda da sadece Bepanthol işe yaradı. Arka büyük dişler çikarken poposu delik delik olup kan geliyodu pişikten. Kaka yapınca hemen yıkayip kuruladiktan sonra Bepanthol sürüyordum sadece o iyi geldi bize
Bepanthol bize sağlam popoya bile kızarıklık yaptı maalesef
Canım uyurken altına alt açma bezini yayıp bezini çıkar cildi hava alsın. Benim kızımda yazın ishal yüzünden pişik oldu pişik mantara döndürdü çok kötüydü poposu mycozinc ve fitokrem i birlikte kullandim birkaç günde toparladı. Cildine mutlaka hava aldır yoksa geçmez. bir kaç bez değişiminde poposunu yıkayıp güzelce kurula. Yikamakta iyi geliyor.
Ben iki kızımda çok yoğun pişik oluyordu piştiği yanık gibi su topluyordu yıkıyordum her alt değiştirmede bütün kremleri denedim Travaxol denedim hiç bir işe yaramadı ama kırmızı bitkisel bir krem var sürdüğüm gibi iki günde iyileştirdi günlük kullanıyorm Baya faydasını gördüm
Adı ne kremin
Bitkisel kırmızı krem die geçiyor
Nerde satılıyor
Kars’ta bir tanıdık bize temin ediyor
Dermotrosyd diye bi krem var çok etkili özellikle ikinci oğlumda aşırı pişik olurdu hamazing hametan travozol işe yarmazdı ama bu krem geçirirdi birde bunu süreceğin zaman altını yıkayıp kurutup öyle sürme şansın varsa daha iyi oluyor eczaneden alabilirsin hamazing bence hiç etki etmiyor pişiğe
Hamazing gerçekten hiç etki etmedi. O dediğin Krem kortizonlu mu canım?
Bildiğim kadarıyla kortizon içermiyor canım şimdi baktım içermiyormuş etken maddesi antimantarmış benim küçük oğlum çok sık ve inatcı geçmeyen pişik oluyordu o yüzden doktor vermişti bi dene faydasını görürsün ama dediğim gibi sürmeden önce yıka kurula öyle sür zaten her bez değişiminde sürmen gerekmiyor günde 2.3 kere öneriliyor geri kalan değişimlerde hametan sürerdim ben
Yediklerinize dikkat edin
Domates, portakal, mandalinayı vs asitli şeyleri kesin bir süre
Kola vs içiyorsanız bırakın
Beyaz sabunla yıkayın pamuk bez ile kurulayın
Sarın öyle dursun bir süre
Altına örtü serip
Zeytinyağı denedin mi ..oğlumun de geçmiyordu zeytinyağı çok işe yaradı
Şuan zeytinyağı deniyorum canm baya azaldı. Kremleri dönüşümlü kullanıyorum. Hamazing,foto, ecowell, zeytinyağı, kantaron yağı ne bulduysam deniyorum biraz söndü gibi
Ah Allah şifa versin hemen geçer inşallah zeytinyağı tek kullan yeterli olur görürsün . Biraz bol sür
Teşekkür ederim
1,496,882 soru
24,452,604 cevap
354,118 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın