Üç aylar başlarken oruç tutmalı mıyım?

0 oy
608 göst.
Diğer kategorisinde (126 puan) tarafından

Arkadaşlar yarın üç ayların başlangıcı ya oruç tutacak mısınız .

11 Cevaplar

+1 oy
(5,186 puan) tarafından

Hiç bilmiyorum ya geçen tuttum Migren tuttu :(

(126 puan) tarafından

Benim kazalarım vqr başlamam gerekiyor artık. Mecbur tutacam

(5,186 puan) tarafından

Ben kazaları tuttum 8 tane vardı 3 tane tuttum migren bırakmayınca bıraktım kaldı 5 onlarıda kandillerde tutarım dedim ama belki tutarım eşim evde yemek için yardım eder ben oruçta ne yapacam :( kazaları tuttuğum gün ezan 5buvukta okuyordu ben 9 da orucumu aciyordum sofram yerde kalıyordu Allah yardım etsin bana

-Reklam-
0 oy
(14,728 puan) tarafından

ben de kararsızım, niyetlensem mi bilemedim. hamilelik emzirme falan derken kan şekeri düşüklüğü yaşadım. o yüzden o dönemlerde hiç tutamadım. 

(126 puan) tarafından

Bende kaç defa niyetlendim bir türlü kısmet olmadı inşallah yarın tutarım.

0 oy
(1,923 puan) tarafından

Banada dua edin tutanlar 

(126 puan) tarafından

☺️ inşallah..

0 oy
(9,462 puan) tarafından

Allah nasip ederse tutacağım

(126 puan) tarafından

İnşallah canım bende tutacam 

0 oy
(392 puan) tarafından

15 gün borcum var ya, aslında tutmam lazım da

(126 puan) tarafından

Benimde sekiz günüm var artık tutmam gerekiyor

0 oy
(4,181 puan) tarafından

Daha başında doğumum var kısmetse

(126 puan) tarafından

Hayırlısıyla inşallah.

(4,181 puan) tarafından

Amin sağol 

(4,181 puan) tarafından

Merirem.senin neydi 

(4,181 puan) tarafından

Ben hatırlayamadım 

0 oy
tarafından

Nasipse tutacaz kızımla birlikte 

(126 puan) tarafından

İnşallah canım. Bende kızımı ikna edebilirsem beraber tutacaz

tarafından

Kaç yaşında kızın benimki 14 e girecek kazaları var

(126 puan) tarafından

17 canım. Onunda kazaları var ama çok pasif davranıyor ikna edinceye baya dil döküyorum ona.

0 oy
(1,364 puan) tarafından

Ben tutucaktım yarın eşimde işe gidiyordu benim için rahat olacaktı ama annem rahatsızlandı onun yanına geldim evime dönünce tutarım inşallah 

(126 puan) tarafından

Hayırlısı canım 

0 oy
(27,125 puan) tarafından

Ya o kadar istiyordum ki . Hem çok borcum da var. Ama ilk zamanlar tutamayacagim malesef . İnşallah sonrasına nasip olur 

(126 puan) tarafından

Hayırlısıyla başka zaman tutarsın inşallah 

(27,125 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy
(893 puan) tarafından

Evet canım tutucam ben hamileyken bile tutum hatta ailem kızıyordu günah bebek ac kalıyor ama tutum

(126 puan) tarafından

İnşallah canım. Allah kabul etsin 

(893 puan) tarafından

Amin 🤲

0 oy
(5,907 puan) tarafından

Yok Ramazan yetiyor bana 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Üç aylar orucu nedir ve hangi ayları kapsar?
Üç aylar orucu, İslam takviminde yer alan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan manevi bir ibadet sürecidir. Bu aylar içerisinde özellikle Recep ve Şaban aylarında nafile oruç tutmak, Ramazan ayına hazırlık ve manevi arınma amacıyla yaygın olarak tercih edilen bir gelenektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Üç aylarda oruç tutmanın hükmü nedir ve nasıl tutulur?
Üç aylarda tutulan oruçlar nafile kategorisindedir ve zorunlu değildir. İsteyen kişiler Recep ve Şaban aylarının tamamını veya belirli günlerini, özellikle pazartesi ve perşembe günlerini ya da eyyam-ı biyz denilen her ayın 13, 14 ve 15. günlerini oruçlu geçirebilirler.
Üç aylarda oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Üç aylarda oruç tutarken sağlığınızı korumak için sahurda protein ve lif ağırlıklı beslenerek tok kalmayı sağlamak çok önemlidir. Gün içinde susuz kalmamaya özen göstermeli ve kronik bir sağlık sorununuz varsa mutlaka bir hekime danışarak oruç düzeninizi belirlemelisiniz.
Üç aylarda oruç tutmanın manevi fazileti nelerdir?
Üç aylar, İslam geleneğinde tövbe, istiğfar ve ibadetlerin yoğunlaştırıldığı mübarek zaman dilimleridir. Bu aylarda tutulan nafile oruçlar, kişinin iradesini güçlendirmesine, manevi derinlik kazanmasına ve Ramazan ayının manevi atmosferine daha hazırlıklı girmesine yardımcı olur.
Recep ayında hangi günlerde oruç tutmak daha faziletlidir?
Recep ayında oruç tutmak için belirli bir zorunluluk olmamakla birlikte, özellikle ilk günleri, perşembe günleri ve üç ayların başlangıcını oruçlu karşılamak manevi açıdan tercih edilen zamanlardır. Kişiler kendi sağlık durumlarına ve günlük rutinlerine göre diledikleri günlerde nafile oruç tutabilirler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 447 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Zümrüşün Annesi (1,013 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 394 göst.
6 Mart 2024 Diğer kategorisinde Emirhann (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 908 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde irmikmoms (708 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 560 göst.

Kategoriler

1,512,824 soru

24,674,387 cevap

367,447 kullanıcı